招聘中
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
$17,000-$20,000
月薪 (面议)
餐厅: 譚仔雲南米線 (京瑞廣場2期)
资讯:

2023-09-03 370 浏览
今次食咗早餐$37🍲家鄉泡米通粉 米通粉煙韌滑口, 湯底望落好清 食落口好濃略鹹但算有d風味,配菜有肉碎冬菇韭菜芽菜 🍞牛油多士屬於厚多士不過得半件, 烤得啱啱好,算是鬆軟 🍽脆皮雞扒配千島汁雞扒皮脆但係唔知點解咁扁😂, size同件多士差唔多大細, 雞肉算嫩滑醃料唔太重味都算唔錯 ,唔太過鍾意千島醬所以冇食 ☕️熱檸檬茶檸檬有三片茶底都算濃 比一貫正常譚仔姐姐口音嘅服務算係非常好👍溫柔細心😆因為正常佢一抽起就攞走你個碗,但係今次佢竟然問我👋可以收起個碗嗎🤣 今次嘅經驗好好🤗打算下次再嚟食早餐💪要食鮮茄湯底嘅米線仲打算叫呢個豬潤同豬肉🤪好期待呀🤣
今次食咗早餐$37

🍲家鄉泡米通粉

🍞牛油多士
屬於厚多士不過得半件, 烤得啱啱好,算是鬆軟

🍽脆皮雞扒配千島汁

☕️熱檸檬茶
檸檬有三片茶底都算濃

2023-08-08 169 浏览
真的是很餓了想好好吃個飯,剛進門店員那個態度我直接就是飽了,一個勁強調強調個沒完沒了蠻有意思的,米線味道我是不知道,我知道態度是什麼味道了,有這樣的店員請自查清楚別毀店鋪清白❗
2023-05-12 327 浏览
😎石門京瑞廣場 譚仔雲南米線😎就嚟到母親節,見到譚仔新推出咗一份新嘅湯底:鮮人蔘湯竹笙雞卷米線🍜,一於試吓。$48一碗,可以揀辣度,但我揀咗原味。有一整條人蔘喺湯底入邊,湯底人蔘嘅味道好重,感受到係足料的。不過我個人唔係太好人蔘嘅味道,所以應該淨係試一次就夠啦。佢嘅雞捲肉質都軟嫩,幾好食。
😎石門京瑞廣場 譚仔雲南米線😎

$48一碗,可以揀辣度,但我揀咗原味。

佢嘅雞捲肉質都軟嫩,幾好食。
2023-02-17 328 浏览
我真係譚仔粉絲 食咁多間譚仔 未試過一間質素差到咁 自己通常食譚仔 來來去去都係同款重慶中辣 次次嗰幾款餸咁濟 所以味道唔同一食就食得出 今次碗嘢一上到黎 見到個顏色已經唔對路 同姐姐confirm下 有冇上錯 佢話啱 咁我無野好講 食下先點知呢間個湯得個咸字 重慶中辣但無左層辣油 完全唔辣 啲米線浸到冇晒口感 d肉兩三嚿碎嘅 仲要錯嘅 真係嬲到爆 仲要比起其他貴左$2 (我第2日即刻去返平時去開果間點返同樣嘅餸 補返尋日嘅失落感 所以記得價錢)完全唔係平時食開其他譚仔嘅味
我真係譚仔粉絲 食咁多間譚仔 未試過一間質素差到咁

完全唔係平時食開其他譚仔嘅味

2023-01-31 235 浏览
📍石門京瑞廣場 譚仔雲南米線📍譚仔最近出咗新餸,三片鮮甜帶子只需要加$5 ,鮮准山都係只需加$5,兩個餸都好有驚喜!帶子真係有海鮮嘅鮮味,鮮淮山非常之爽脆,好好食。🤭🤭🤤雞肉,鮮甜帶子($5),鮮准山 $47如果叫少米線可以減$1!🤤墨丸,黑柏葉,鮮甜帶子 $54凍檸檬茶就跟米線加$10一杯,少貴。
📍石門京瑞廣場 譚仔雲南米線📍

🤤雞肉,鮮甜帶子($5),鮮准山 $47
如果叫少米線可以減$1!

🤤墨丸,黑柏葉,鮮甜帶子 $54

凍檸檬茶就跟米線加$10一杯,少貴。

2023-01-14 162 浏览
Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於石門「譚仔雲南米線」。今次同大家分享一下佢哋嘅早餐。呢間「譚仔」空間感足夠, 枱與枱之間唔會好迫, 有長枱、 方枱、圓枱, 坐位都舒適,感覺乾淨。美食攻略:今日揀咗佢地早餐C, 「牛油厚多士+炒蛋+腸仔+餐肉+家鄉泡米通粉+熱奶茶」。》牛油厚多士睇落賣相唔錯,可惜太硬,一邊食一邊有哽喉嘅感覺😞, 塊多士食果陣其實已凍咗😞, 所以又硬又韌… 唔好意思! 我完成唔倒呢個任務😭。腸仔/ 餐肉/ 炒蛋賣相味道不過不失, 都係果句,食果陣係凍嘅,似煎完放咗一陣備用嘅感覺。至於個米通粉係熱嘅👏🏻, 一遞上嚟就聞到好香嘅豬肉湯味, 係冬菜辣豬肉湯。 但係個湯稍為咸咗啲,米通粉係好食嘅, 唔會太硬,夠𡁻口, 但比起佢地平時嘅米線, 味道略為遜色…杯奶茶嘅茶味偏淡, 奶味係有嘅,但整體嚟講無乜奶茶味😞。總括然而,希望佢可以改進下個早餐,或者主攻米線就算。我美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌚🌚🌚環境:🌝🌝🌝🌚🌚服務:🌝🌝🌝🌚🌚賣相:🌝🌝🌜🌚🌚

今次同大家分享一下佢哋嘅早餐。

杯奶茶嘅茶味偏淡, 奶味係有嘅,但整體嚟講無乜奶茶味😞。

總括然而,希望佢可以改進下個早餐,或者主攻米線就算。

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌚🌚🌚
環境:🌝🌝🌝🌚🌚
服務:🌝🌝🌝🌚🌚
賣相:🌝🌝🌜🌚🌚
$45 (早餐)
真的是「難以忘記初次見你」,那個米線湯連調味也不調,真的淡的要命,最怕的是,桌面連調味料也沒有😒😒帶子,飛也不飛水,有一種難以形容的味道⋯⋯價格貴,不值得推薦
2023-01-01
2022-08-14 547 浏览
唔講唔知,原來最近譚仔推出左全早餐系列🍳 有A-G餐~ 我今次就叫左「烘土匪芝士三文治系列」佢有2種餡料👉🏻炸醬 & 番茄,中間夾層係半融芝士🧀 我今次食左番茄餡料,佢地會係麵包上面塗上牛油🧈 兩面煎烤至金黃色,外皮香脆,食落流心!😍 番茄同芝士係PERFECT MATCH!! 配埋土匪粉直頭正呀😆 三文治配埋熱飲,最平都$27﹐勝價比好高!打工仔以後返工食早餐就可以有第2個選擇仲可以打定電話去落定ORDER,連等嘅時間都慳返😎
唔講唔知,原來最近譚仔推出左全早餐系列🍳

有A-G餐~ 我今次就叫左「烘土匪芝士三文治系列」

三文治配埋熱飲,最平都$27﹐勝價比好高!

打工仔以後返工食早餐就可以有第2個選擇

仲可以打定電話去落定ORDER,連等嘅時間都慳返😎
2022-05-10 657 浏览
最近譚仔出左兩個新口味米線//1️⃣母親節限定 韓式泡菜湯雞卷米線 ($45)個湯頭真係用左平時超市買到嘅宗家府泡菜煮出黎味道幾濃 又唔會好酸好辣雞卷好食 唔算好有雞味 但夠曬嫩滑我果碗一共有四舊雞卷 Haha海帶我都鐘意不過我唔知佢幾時會賣完 🥶🥶分數: 7/10✨雞卷可以一戰 無伏//2️⃣烤豬柳芝士泡菜撈米線 ($44)泡菜都係果款啦芝士表現唔錯 夠濃夠稠 咸香得黎唔膩不過撈米線係冇撈丁咁夾嘅 🤣🤣豬柳味道一般 乾啲鞋啲分數: 6/10✨冇乜特別 過~ 無伏//#譚仔 #譚仔雲南米線 #宗家府 #종가집 #泡菜 #김치 #HKFoodie #Foodie_Server_產品 #ufood #Openrice #食評 #HKIG #HKFood #HKFoodBlogger #HKInfluencer#Foodporn #Foodstagram #Instafood#MCSohoAndKidney #譚仔女聲合唱團 #夢想成真2022
最近譚仔出左兩個新口味米線
1️⃣母親節限定 韓式泡菜湯雞卷米線 ($45)
個湯頭真係用左平時超市買到嘅宗家府泡菜煮出黎
味道幾濃 又唔會好酸好辣
雞卷好食 唔算好有雞味 但夠曬嫩滑
我果碗一共有四舊雞卷 Haha
海帶我都鐘意
不過我唔知佢幾時會賣完 🥶🥶
分數: 7/10✨
雞卷可以一戰 無伏
2️⃣烤豬柳芝士泡菜撈米線 ($44)
泡菜都係果款啦
韓式泡菜湯雞卷米線
烤豬柳芝士泡菜撈米線
2022-05-09
韓式泡菜湯雞卷米線
新出麻辣炸醬撈雞米線即刻黎試吓!其實米線呢款面本身係滑身,真係好唔掛汁,如果佢可以轉薯粉、寬面、涼皮嗰啲會更好囉!😌米線量依然係好多,可以食到好飽煎雞扒都有幾粒,叫做夠食最慘係食到底仲有好多水,如果撈米線來講佢就唔合格喇😚
新出麻辣炸醬撈雞米線即刻黎試吓!

米線量依然係好多,可以食到好飽

煎雞扒都有幾粒,叫做夠食

最慘係食到底仲有好多水,如果撈米線來講佢就唔合格喇😚
2020-08-08 3556 浏览
成日都有鋪譚仔癮, 因為疫情 自己帶飯左好耐 好耐無食過,終於黎個 lunch外賣自取-份量比以前少左 -竹笙得2條半, 雞肉好碎又好少-明明order吾洗分湯, 結果又係分左湯-米線愈來愈少 , 疫情下係咪愈做愈無heart?
-份量比以前少左
-竹笙得2條半, 雞肉好碎又好少
-明明order吾洗分湯, 結果又係分左湯
-米線愈來愈少 , 疫情下係咪愈做愈無heart?
外卖自取
2020-06-04 1715 浏览
間唔中都會去食下譚仔,多數都會揀過橋米線,因為佢有好多款不同的餸,今次唔想食咁多,驚食唔哂,於是就叫咗個魚片頭米線,原來單叫係有6件大大件的魚片頭,啲魚片頭好爽口同彈牙,好味道。今次係叫外賣的,午飯時間都要等差不多30分鐘先有,有啲耐,如果係15分鐘之內做到就最好啦! 完
,啲魚片頭好爽口同彈牙,好味道。

外卖自取
2020-05-14 1074 浏览
雖然譚仔是一路着吃大的, 但耐不耐都會有個“引”去吃一餐. 一個人來吃午餐, 也是不錯的選擇.一坐下便慣性點了自己最喜愛的清湯雞肉米線. 由於避開繁忙時間來, 店內食客不多, 坐得比較疏落, 感覺比較舒服. 最先來的是飲品, 而米線也隨後送上, 不用久等. 雞肉不算多, 但一如以往的嫩. 而米線偏淋, 份量也是一般. 下單時, 忘記了說“米線要爽D”.現在一個餸+米線都要$34, 價格貴了但量卻減少. 以前吃會覺得抵食, 現在是方便之選了.

一坐下便慣性點了自己最喜愛的清湯雞肉米線

清湯雞肉米線
2020-05-08
  • 麻辣豬耳
  • 土匪雞翼
2020-03-22 1169 浏览
今日來到石門譚仔,樓底高地方大,坐得好舒服,避開午市人多,剛剛開始下午茶時間,阿女喜歡吃蕃茄湯底,我自己就是麻辣愛好者,由最初嘅十小辣可以吃到而家嘅三小辣,越吃越和味,越吃越想吃,魚腐加炸醬是我嘅例牌,加杯凍奶茶,賞心樂事又一餐。如果肚餓仲可以添點小吃,有新上場辣辣豬小腸,土匪雞翼翼是年輕人小朋友必點 菜色;過橋米線也是二人同行之選,當然,大胃王一個人都應該食得曬,樣樣餸樣樣有,可以試齊,湯底任選。細食嘅或者唔係好肚餓,環保一點可以叫少米線,仲可以慳一蚊。
今日來到石門譚仔,樓底高地方大,
坐得好舒服,
避開午市人多,剛剛開始下午茶時間,
阿女喜歡吃蕃茄湯底,

我自己就是麻辣愛好者,
由最初嘅十小辣可以吃到而家嘅三小辣,
越吃越和味,越吃越想吃,
魚腐加炸醬是我嘅例牌,

加杯凍奶茶,賞心樂事又一餐。

2020-03-14
下午茶
2019-10-30 1164 浏览
成日食飯,間唔中都要食下米線嘅, 譚仔 當然係不二之選~ 石門呢一間仲要幾大間下,可以放得入bb車 ,嚟到譚仔梗係唔可以錯過佢嘅 墨魚春捲 土匪雞翼 最近仲出咗隻 麻辣豬腸 一如以往譚仔嘅生小辣 墨魚春捲 腩肉酸菜米線 係冇得頂嘅