2024-01-15 140 浏览
今日就去咗尖沙咀既貓之茶房玩餐廳入面超多唔同款式嘅貓貓, 整體D 貓貓超得意, 每一隻都有獨特既性格另外, 入邊嘅貓玩具設施相當豐富, 有唔少打卡嘅位置, 仲可以另外加購貓貓嘅糧食去餵貓貓收費第一個鐘HKD58,之後每小時HKD38,飲品可以選擇自費購買, 食物款式主要係輕飲甜品, 芝士蛋糕等, 飲品方面主要係茶 & 咖啡類抹茶鮮奶抹茶味道比較濃郁, 另外轉配燕麥奶,飲落香滑朱古力松露蛋糕芝士蛋糕係好實在嘅質感, 朱古力味香濃, 唔會好膩D 貓貓都唔怕人而且願意俾人摸, 用餐嘅期間貓貓成日都係啲枱凳旁邊徘徊
今日就去咗尖沙咀既貓之茶房玩

抹茶鮮奶
抹茶味道比較濃郁, 另外轉配燕麥奶,飲落香滑

朱古力松露蛋糕
芝士蛋糕係好實在嘅質感, 朱古力味香濃, 唔會好膩

每次嚟親尖沙咀海防道呢個路口位,都會見到樓上有間貓貓Cafe舖,今次就終於約到朋友一齊上去玩貓貓,呢度收費係首小時$58;之後每個鐘$38入到去會有個門關位,店員會喺度同我哋講解入場前嘅須知,亦提供嘅即棄拖鞋。店員好細心,入去之前會提醒我哋有邊啲貓貓係我哋要特別注意,例如啱啱收編嘅浪浪,可能會比較怕人或者某啲部位會提醒我哋唔好掂到,好細心~之後我哋就可以入去睇貓貓啦,入到去好驚喜😆貓貓數量都好多,而且隻隻都份量十足😆好肥美好cute😆 最驚喜嘅係呢度有啲貓貓係唔怕人,我哋一坐低就即刻過嚟迎接我哋,要我哋摸~有啲貓貓仲好痴人😆坐住人哋嘅大髀入面好多唔同嘅角落都可以比貓貓有自己嘅私人空間,而呢度最特別係唔單止係個貓貓Cafe仲好似啲party玩咁有boardgame可以玩,甜品飲品價錢都好優惠,亦都有好多貓貓棒同埋一啲梳毛工具俾你同貓貓互動,所以體驗不錯👍🏻

2024-01-09 683 浏览
有研究指撫摸貓狗能增加我們體內分泌的催產素,又稱「幸福賀爾蒙」,可以舒緩情緒、緩解壓力和煩躁感。可惜好多外在原因未必人人都可以養貓養狗,好彩近年開了不少貓cafe,閒時上去嘆杯咖啡食件蛋糕再玩玩貓咪都真係幾開心架。呢間貓cafe位於尖沙咀地鐵站附近夠晒方便,入店前需做足消毒程序及換上拖鞋,店員好細心講解點樣跟貓咪互動,仲介紹了有哪幾隻貓特別愛玩或親人。店裡面寬敞乾淨又企理,目測起碼有十數隻貓以上,好多都鍾意跳上檯跟客人玩,又會企定定俾你影相打卡,幾乎隻隻貓都好乖巧,而更重要的是這裡的貓都可以供有心人領養,而餐廳本身每個月亦會捐款給流浪貓團體,客人來此消費既可玩貓亦可算是做了善事。講返食物,我跟友人各點了杯芒果Soda及玫瑰Latte,芒果Soda酸酸甜甜清新開胃,咖啡入口都幾順滑;另外,此店暫時只得小食提供,所以只食了雞蛋火腿三文治及藍莓芝士蛋糕,價錢相宜、質素都唔錯。畢竟來到這裡主要是玩貓,相信大家都掛住同貓咪瘋狂影相,食物反而不是重點呢!芒果Soda $10玫瑰Latte $18雞蛋火腿三文治 $16藍莓芝士蛋糕 $18PS.貓貓等緊您領養星期一至五1330-2230星期六日及假期

芒果Soda $10
玫瑰Latte $18
雞蛋火腿三文治 $16
藍莓芝士蛋糕 $18

PS.貓貓等緊您領養

星期一至五1330-2230
星期六日及假期1130-2230
首小時$58,之後每小時$38(假日每小時+$10)
2024-01-08
2024-01-05 123 浏览
| 貓之茶房 (尖沙咀)📍尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室朋友加拿大返黎 想搵個地方靜靜地傾下計而朋友又有養貓 又鍾意玩broad game 所以就打算搵下間貓貓Cafe坐下。意外搵到呢間貓貓Cafe~而且好近地鐘站 基本上落車5分鐘內都到了位置相當唔錯。一去到店員好清楚解釋注意事項有d貓貓係浪浪黎 所以會比較怕人 會教我地點同貓貓相處確保客人同貓貓都唔會整親☺️而且大家都要換拖鞋入去 保持地方清潔👍🏻呢到貓貓全部都好可愛同肥嘟嘟 顯然店員都打理得非常好🥹 地方十分整潔!!輕食同飲品價錢都十分親民✨🔅白桃梳打 $10🔅抹茶燕麥Latte $20🔅柚子芝士蛋糕 $18🔅朱古力松露蛋糕 $18#貓貓cafe #打卡 #消遣活動 #桌遊 #貓貓 #甜品 #貓之茶房 #foodiehk #food #cafe #cat #hkcat

貓之茶房 (尖沙咀)
📍尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室

朋友加拿大返黎 想搵個地方靜靜地傾下計

意外搵到呢間貓貓Cafe~
而且好近地鐘站 基本上落車5分鐘內都到了

🔅抹茶燕麥Latte $20
🔅柚子芝士蛋糕 $18
🔅朱古力松露蛋糕 $18

2024-01-03 93 浏览
慶生日跟愛心爆棚的好友走到一連鎖貓咖啡廳親親貓星人茶房環境寬敞舒適又乾淨,有足夠空間感打卡店舖致力幫助流浪貓,咖啡店內的貓貓均是領養貓除了可以與貓咪互動,亦可借用棋類遊戲遊玩閒日收費每位首小時$58,次小時$38,全日任坐只須$118小食有驚喜,朱古力松露蛋糕絲滑柔順,口感濃郁冰凍的朱古力咖啡,有少甜選項,甜度適中不膩口格雷伯爵紅茶可免費添飲,有著柑橘的特殊清香店員細心講解注意事項,大小朋友玩都盡興自由貓貓非常乾淨,會主動讓客人摸摸,十分可愛
慶生日跟愛心爆棚的好友走到一連鎖貓咖啡廳親親貓星人
茶房環境寬敞舒適又乾淨,有足夠空間感打卡
店舖致力幫助流浪貓,咖啡店內的貓貓均是領養貓
除了可以與貓咪互動,亦可借用棋類遊戲遊玩
小食有驚喜,朱古力松露蛋糕絲滑柔順,口感濃郁
松露朱古力蛋糕
冰凍的朱古力咖啡,有少甜選項,甜度適中不膩口
朱古力咖啡
格雷伯爵紅茶可免費添飲,有著柑橘的特殊清香
格雷伯爵紅茶
店員細心講解注意事項,大小朋友玩都盡興自由

貓貓非常乾淨,會主動讓客人摸摸,十分可愛
2024-01-02
松露朱古力蛋糕
朱古力咖啡
格雷伯爵紅茶
2023-12-24 82 浏览
貓控必到!!!又可以食嘢又可以玩貓一次滿足兩個願望嘢飲正正常常同出邊買嗰啲冇乜分別今次係平日嚟所以人都唔算話好多重點係貓貓真係超級得意玩完之後壓力都少咗下次有機會再嚟
貓控必到!!!
今次係平日嚟所以人都唔算話好多
重點係貓貓真係超級得意
玩完之後壓力都少咗
下次有機會再嚟

【尖沙咀•貓之茶房】@catstearoomππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀貓奴基地 嘆茶俾貓圍 好正牙!茶房有各式飲品同小蛋糕曲奇提供 價錢便宜 餐廳採用白色格調 適逄聖誕節日佈置 氣氛一流 有唔同既品種貓咪仔 好可愛牙 餐廳設有貓零食專櫃都係12蚊一份 仲可以免費借用逗貓棒 可以同貓咪一齊玩添餐廳入場以每小時計算 首小時58$ 次小時38$ 大小同價 入場前店員都會講解一次注意事項同叫客人著上即棄拖鞋同消毒雙手 十分細心同時亦提供左唔同類型既boardgame玩 一次過滿足你休閒寫意嘅貓貓假日之旅我就嗌咗凍嘅抹茶鮮奶及凍鮮奶同埋朱古力松露蛋糕以及朱古力曲奇 質素都唔差㗎餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 300/2人 2小時連飲品小食✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #貓之茶房 #web3尖沙咀貓之茶房尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室
【尖沙咀•貓之茶房】@catstearoom
尖沙咀貓奴基地 嘆茶俾貓圍 好正牙!

茶房有各式飲品同小蛋糕曲奇提供 價錢便宜

#尖沙咀美食 #貓之茶房 #web3尖沙咀
貓之茶房
尖沙咀海防道53號海防大廈3樓3室
2023-12-20 77 浏览
同朋友喺尖沙咀行街,行到攰攰地喺附近搜羅到呢間貓貓Cafe呢度啲貓貓好可愛仲可以借用逗貓棒佢哋玩佢地好乖,唔會偷食店內嘅環境好乾淨可以歇吓腳之餘,又有飲品同輕食最開心可以同朋友玩下Boardgame 輕鬆一下食物同飲品價錢好抵平均十幾蚊已經享受到✨藍莓芝士蛋糕 $18✨ 朱古力松露蛋糕 $18✨ 朱古力曲奇 $12✨ 抹茶合桃曲奇 $12✨蜜桃紅茶 $12✨ 燕麥奶 Latte $18叫咗6款野, 仲有餵貓貓嘅零食都唔洗$100, 真係好抵以後放假諗唔到去邊,都可以再嚟喇
同朋友喺尖沙咀行街,行到攰攰地

喺附近搜羅到呢間貓貓Cafe

呢度啲貓貓好可愛
仲可以借用逗貓棒佢哋玩

佢地好乖,唔會偷食

店內嘅環境好乾淨

可以歇吓腳之餘,又有飲品同輕食
最開心可以同朋友玩下Boardgame 輕鬆一下

✨蜜桃紅茶 $12
✨ 燕麥奶 Latte $18

叫咗6款野, 仲有餵貓貓嘅零食

都唔洗$100, 真係好抵

以後放假諗唔到去邊,都可以再嚟喇
2023-12-20
下午茶
2023-12-16 131 浏览
阿女的測考終於完結,多日來為備戰測考,家中各人也克制着看電視的聲亮,周末周日等的活動也要暫停,現在終可鬆一口氣。阿女放學,我就給她一個驚喜,一於帶她去位於尖沙咀的貓之茶房。這間貓之茶房是貓主子們的家。為了幫助流浪貓有一個舒適溫暖的家,這尖沙咀店貓貓全部都是領養而來的。阿女已多次懇求要在家養貓,但為免因一時之興,而錯做決定,就帶她來到這茶房作親身體驗,與貓貓近距離接觸。茶房是要收入場費的,閒日首小時是$58,次小時是$38,我們在意猶未盡下與貓貓共渡了兩小時。在茶房,我們點了兩杯飲品:玫瑰抹茶鮮奶($17)及燕麥奶玫瑰($20),同時再點了兩件蛋糕~藍莓芝士蛋糕($18)及朱古力松露蛋糕($18)。店內幾位職員都是細心兼有愛心的愛貓之人,當我們離開座位與貓互動拍照時,我察覺店員會細心地為我們的糕餅蓋住,保持衛生,抵讚!

2023-12-13 88 浏览
今晚又去咗貓cafe,呢間貓cafe都幾受歡迎,我哋一上到去差唔多爆埸,好彩啱啱有兩位,未入去店員解釋得好清楚收費同埋規則(因為驚嚇親貓貓),跟住我哋就要消毒雙手,換上一次性拖鞋,之後就可入座啦~呢到一d異味都無,而且店內環境都好乾淨,我哋逗留咗兩小時,都見到店員不停清潔地方~我哋仲叫咗d飲品和蛋糕,飲品$10左右,蛋糕$18,質素唔錯性價比高~佢哋仲有餅乾同埋三文治可以選擇~之後我仲買貓貓食嘅雞柳條$12,可以餵貓貓,近距離同貓貓影相,佢哋嘅貓貓都幾乖~整體感覺真係唔錯,而且店員都有禮貌,我哋下次都會再嚟~

佢哋仲有餅乾同埋三文治可以選擇~

整體感覺真係唔錯,而且店員都有禮貌,我哋下次都會再嚟~
2023-12-09 115 浏览
尖沙咀海防道的貓之茶房是一個消閒地方同時更是有意義之地❣️探訪一眾可愛的貓貓🐈!貓之茶房裡面多達30隻流浪貓貓除玩貓外更可以領養佢哋😽!茶房有售賣不同小食跟飲品及提供了一些Board Games玩樂更有幾本手冊介紹貓貓 🐈‍⬛ 超用心製作單單玩貓不經不覺悠閑了兩小時😆「領養代替購買」為流浪貓帶來大大嘅希望———————————————「入場費」收費每位首小時$58 (假日$68)次小時$38 (假日$48)閒日 $118無限時任坐———————————————茶房配套設施好足🤩店員入場前會提供拖鞋及提醒 更要消毒!這裏環境乾淨 沒有濃烈的氣味店員帶位同時細心提供膠袋裝個人用品貓貓可能會尿尿…以防萬一!😎😎⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆朱古力松露蛋糕 🍰藍莓芝士蛋糕🍰抹茶燕麥奶荔枝梳打
尖沙咀海防道的貓之茶房
是一個消閒地方同時更是有意義之地❣️
探訪一眾可愛的貓貓🐈!
貓之茶房裡面多達30隻流浪貓貓
除玩貓外更可以領養佢哋😽!
茶房有售賣不同小食跟飲品
及提供了一些Board Games玩樂
更有幾本手冊介紹貓貓 🐈‍⬛ 超用心製作
單單玩貓不經不覺悠閑了兩小時😆
「領養代替購買」為流浪貓帶來大大嘅希望
———————————————
「入場費」
收費每位首小時$58 (假日$68)
次小時$38 (假日$48)

閒日 $118無限時任坐
———————————————
茶房配套設施好足🤩
店員入場前會提供拖鞋及提醒 更要消毒!
這裏環境乾淨 沒有濃烈的氣味

藍莓芝士蛋糕🍰
抹茶燕麥奶
荔枝梳打

2023-12-09 82 浏览
朋友早前推薦尖沙咀這間鄰近港鐵站的貓貓cafe,今日我便決定帶四歲的姪女來和貓貓玩耍。進cafe前,負責人便細心地為我們講解收費、和貓貓玩耍時需要注意的事項及介紹某些貓貓的特殊習性。其後,她更為我們消毒雙手,細心地給我們一個可以裝個人物品入內的大型貯存袋,以防貓貓咬爛我們的隨身物件。光顧這間cafe不僅可以和貓貓玩耍,還可以玩免費桌上遊戲及享用美味輕食,完全可以滿足我和姪女的各種願望!值得一讚的是茶房環境乾淨企理,一點異味也沒有,而且所有貓貓也非常友善,易於親近。此外,cafe更貼心地提供了免費充電器給顧客使用,讓顧客可以盡情地和貓貓打卡。食物方面,我和姪女點了三件朱古力曲奇,一件朱古力蛋糕及一件柚子芝士蛋糕。姪女要喝凍牛奶,而我便喝了一杯熱玫瑰latte。想不到在主打玩貓貓的cafe內也可吃到如此高水準的蛋糕,朱古力蛋糕夠香濃,柚子芝士蛋糕便夠清新,兩款同樣美味。不經不覺,我和姪女便度過了差不多兩個小時的快樂時光!我們又可逗貓貓玩,又品嚐到美味的蛋糕飲品,二人消費也不用$300,絕對值得一眾貓迷光顧及消磨時間。
2023-12-04 102 浏览
貓之茶房@尖沙咀呢間尖沙咀嘅貓貓Cafe位置好方便,由窗口望落去仲可以見到清真寺,地鐵站一出就到,好啱大家一齊嚟玩!Cafe 收費首小時$58,之後每小時只需$38。Cafe 環境非常乾淨,店員的服務態度也非常友善,感覺好舒服!😃為咗確保衛生,一入到去店員就會提供拖鞋俾我哋,仲提醒我哋有啲貓貓會比較怕羞,要俾啲耐性同佢哋相處!呢度嘅貓貓大部份都好乖,好有主子嘅感覺,亦都有懶洋洋嘅貓貓,好得意!☺️☺️飲品我地叫左玫瑰抹茶鮮奶同燕麥奶玫瑰 Latte,唔太甜幾好飲。呢間餐廳仲有三文治小食,價錢亦都非常相宜。好適合大家嗌杯咖啡,渡過輕鬆愉快嘅一日!😊
貓之茶房@尖沙咀

《貓之茶房の食評》 by@ihungry.hk成日去Cafe打卡咁無聊,不如今個Weekday去做啲更有意義嘅嘢❣️今日小編會帶大家去到位於尖沙咀嘅貓之茶房,齊齊探訪一眾可愛嘅流浪貓貓🐈!貓之茶房裡面多達30隻流浪貓貓,除咗可以被一群可愛嘅貓星人包圍,仲可以領養佢哋返屋企,將佢哋成為你嘅屋企人😽!除此之外,貓之茶房仲會提供唔同嘅小食同飲品,各位貓控絕對唔可以錯過😻!小編話你知💡貓之茶房除咗會照顧流浪貓🐱,每月都會捐款畀流浪貓機構,希望大家幫助可愛嘅流浪貓之餘,亦提倡「領養代替購買」,小小支持,為流浪貓帶來大大嘅希望💖!🔸『入場費』▶️收費每位首小時$58 (假日$68),次小時$38 (假日$48)▶️閒日$118 全日任坐,閒日學生優惠$10🔸『三文治 - $16』▶️芝士蛋、芝士火腿三文治濃厚滑蛋與火腿芝士,細心嘅店員又為麵包切晒邊邊,一份充滿愛嘅三文治🥪,值得一叫💞!🔸『朱古力松露蛋糕 - $18』朱古力松露蛋糕有一層厚厚嘅朱古力松露🍫,口感非常濃郁,絲滑柔順嘅朱古力松露入口即融,令小編覺得非常之驚喜🍰!🔸『燕麥奶焦糖咖啡 - $18』焦糖咖啡配上有機燕麥奶☕,面層鋪蓋濃郁鮮忌廉,香濃焦
《貓之茶房の食評》 by@ihungry.hk

🔸『入場費』
▶️閒日$118 全日任坐,閒日學生優惠$10

🔸『三文治 - $16』
▶️芝士蛋、芝士火腿三文治

🔸『朱古力松露蛋糕 - $18』

🔸『燕麥奶焦糖咖啡 - $18』
焦糖咖啡配上有機燕麥奶☕,面層鋪蓋濃郁鮮忌廉,香濃焦糖與充滿奶香嘅燕麥奶,呈現出多層次風味,健康又滋味💓!

🔸『芒果Soda - $10』
新鮮芒果✖超爽Soda🥭,酸酸甜甜又夠清爽,感覺非常之Fresh✨!

🤪iHungry開心指數:9/10分
2023-11-16 222 浏览
清真寺對面的寧靜貓空間🐱原來係人來人往嘅尖沙咀附近有間靚景cafe😍一入到去窗口正對住清真寺,環境不輸比另一間網紅清真寺酒吧喔💯入場費首小時$58,加鐘每小時$38。我去嘅時間係下午3點,好多貓貓訓緊晏覺🤣趁住等佢地起身,叫杯野嚟飲✅燕麥奶Mocha $20我叫左少甜版本,落單後自己去攞。我覺得味道正常,唔會好甜,因為嚟玩貓所以覺得都OK店員入場時會比拖鞋我,同埋會提下我有2-3隻貓怕羞d, 要warm up下🤣呢度有十幾隻貓,有肥有瘦,全部都好懶😳最鐘意隻藍色貓貓, 肥嘟嘟咁但又好靈活跳到去窗邊,影左好多selfie😚係度玩外hea下好容易就兩個鐘,貓棒係免費借嚟同貓玩,絕對加分位🥳推薦大家嚟休息下玩下,貓貓好可愛🫶🏻
清真寺對面的寧靜貓空間🐱
✅燕麥奶Mocha $20