上星期同朋友去咗西營盤一間新酒吧chill下🍻去到見餐廳有$99雙人套餐‼️‼️ 嘩😳 抵到爛!😂個雙人套餐包咗薄餅🍕、啤酒而且原來每日3-8點都會有呢個套餐😛大家如果順路可以過來Happy Hour 🥳小飲怡情🤟🏻呢間既薄餅Pizza 都係Handcrafted 🥰點咗12” 芝士巴馬火腿薄餅🍕 Parma Ham Margherita Pizza有芝士拉絲感!濃郁美味!巴馬臣芝士炸薯條配藍芝士醬Parmesan French Fries with blue cheese個藍芝士醬好濃味!食落去有雙重芝士味🤣我係重度芝士者🫶🏻 愛了愛了😻 我本身好中意飲比較甜啲嘅酒職員就推薦我飲 Crushed Dreams Grape Gose就係葡萄味啤酒🍻 的確唔錯👍🏻然後朋友果杯係Hop Soda 飲唔到酒精既朋友可以order😉 貓員外精釀酒館 (荷李活道) (上環)📍: 上環荷李活道238號地舖
上星期同朋友去咗西營盤一間新酒吧chill下🍻
去到見餐廳有$99雙人套餐‼️‼️
嘩😳 抵到爛!😂
個雙人套餐包咗薄餅🍕、啤酒
而且原來每日3-8點都會有呢個套餐😛
大家如果順路可以過來Happy Hour 🥳
小飲怡情🤟🏻

呢間既薄餅Pizza 都係Handcrafted 🥰
點咗12” 芝士巴馬火腿薄餅🍕
Parma Ham Margherita Pizza
有芝士拉絲感!濃郁美味!

巴馬臣芝士炸薯條配藍芝士醬
個藍芝士醬好濃味!食落去有雙重芝士味🤣
我係重度芝士者🫶🏻 愛了愛了😻

我本身好中意飲比較甜啲嘅酒
就係葡萄味啤酒🍻 的確唔錯👍🏻
然後朋友果杯係Hop Soda
飲唔到酒精既朋友可以order😉

貓員外精釀酒館 (荷李活道) (上環)
📍: 上環荷李活道238號地舖
2024-08-23
1K
2024-08-21 135 浏览
人生失意亦盡歡,莫使啤酒空對月,開唔開心都要TGIF嘅過吓海嚟到西環呢間貓主題嘅手工啤酒吧,等酒精同二氧化碳都灌晒落肚再嗝出嚟,夠晒解氣每日三到八點都有勁平嘅雙人套餐,唔使$100就有12吋咁大嘅pizza同兩罐啤酒pizza全部都係自家手工製,大胃就食黑松露雜菌pizza,餅底勁好咬口,黑松露味好出眾,啖啖都有菇肉,份量大到兩個人食綽綽有餘啤酒就揀咗桃寶同秀才,桃寶顧名思義就係桃味嘅麥啤,果味香非常順口秀才就係金愛爾啤酒,麥味再出啲,亦保持輕盈順滑,係店長嘅推介,果然無過濾咁綿滑如draft beer,亦有craft beer嘅鮮度同獨特感再嗌多份小食,佢有一大份金文畢芝士,軟硬度好適中,冇咗平時食嘅押味極香芝士嘅奶香,配梳打芝士食簡直係黃金享受吹水吹到口乾,加碼追飲老外涼茶先得,另外再試飲酸度比較高嘅啤酒,飲完再醒胃啲仲有罐桂花小麥就桂香清幽,同麥香混合得宜佢地嘅啤酒咁頂癮,再試花魁,就係茉莉白啤,花香更加動人,同時揮發到白啤嘅純淨土豪就係山楂科隆啤酒,山楂又香又唔過酸,清爽又帶點沉穩
人生失意亦盡歡,莫使啤酒空對月,開唔開心都要TGIF嘅

PIZZA + BEER COMBO

CHEESY TIME

極香芝士嘅奶香,配梳打芝士食簡直係黃金享受

OSMANTHUS WHEAT

仲有罐桂花小麥就桂香清幽,同麥香混合得宜

JASMINE WIT

HAWTHORN KOLSCH

土豪就係山楂科隆啤酒,山楂又香又唔過酸,清爽又帶點沉穩
2024-08-16
PIZZA + BEER COMBO
CHEESY TIME
OSMANTHUS WHEAT
JASMINE WIT
HAWTHORN KOLSCH
2024-08-20 123 浏览
因為網上話上環和中環開咗分店,咁就唔使專登想去深圳😂「STARBOY HAZY IPA TDH」上網check左 IBU 係講啤酒苦澀味,味道為40%,酒精濃度7%,比我想像中好飲,女仔來講比起黑啤容易入口。「PEACH WHEAT」有好香嘅蜜桃味道,如果怕小麥味好濃烈嘅話,這款就相對性比較好,酒精成份濃度只有3%。罐裝手打啤酒其實同新鮮手工啤不是大分別,因為味道都好fresh。餐牌上所有啤酒都好清楚顯示酒精濃度成份,一定有一款合理心意,而且價錢仲好優惠見到有宣傳單八點前happy hour,而且仲有$99嘅二人套餐包兩杯嘢飲。我咁精明,梗係要二人套餐。「Parma Ham margarita」12吋大,餅底鬆厚和煙靭,而且仲有好多火箭菜同 ParmaHam 在餅面上,仲有好多芝士,完全唔會黐牙。另外仲叫咗一款小食「天婦羅炸魷魚」只是$48,每粒都炸得好均勻金黃色,而且天婦羅又唔會厚身,口感一流配合個 sause 好好味。呢個組合梗係要飲啤酒啦。埋單200元都唔使。
因為網上話上環和中環開咗分店,咁就唔使專登想去深圳😂

「STARBOY HAZY IPA TDH」
「PEACH WHEAT」

我咁精明,梗係要二人套餐。

「Parma Ham margarita」

呢個組合梗係要飲啤酒啦。
埋單200元都唔使。
2024-08-17
  • 天婦羅魷魚
港鐵西營盤站 A1 出口, 步行約5分鐘就黎到呢間新開既酒吧!依家仲做緊優惠,$99就有combo!! 又有手工啤酒飲,又有pizza!! 非常抵食!12"既手工pizza有好多款選擇,我鐘意食辣肉腸!手工辣肉腸pizza面頭加左辣醬,特別惹味!而且有拉絲芝士!辣牛肉醬墨西哥脆片一邊睇球賽,一邊飲啤酒,一邊食墨西哥脆片!CHILL! 手工啤酒有好多款口味!!簡左peach & grape!! peach會甜d; grape會酸味重d !
12"既手工pizza有好多款選擇,我鐘意食辣肉腸!

手工辣肉腸pizza
面頭加左辣醬,特別惹味!而且有拉絲芝士!

辣牛肉醬墨西哥脆片
一邊睇球賽,一邊飲啤酒,一邊食墨西哥脆片!CHILL!

手工啤酒
有好多款口味!!

2024-08-10 160 浏览
被貓貓吸引去試下呢間新餐廳,內外連product都印晒貓咪圖案,主打自家出產嘅手工啤酒,另外仲有多款Pizza及小食!意外地食物幾出色,而且啱晒配酒精飲品!飲品詢問過店員推介Grape Gose,4%酒精濃度,啱晒平時少飲酒嘅人,因為飲落好似果汁~另外亦推介呢個啤酒花有汽水,零糖零酒精,但有淡淡啤酒花香味~Meat Lover有好多肉粒及辣肉腸,雖然Pizza邊稍厚,但完全唔會滯,餡料濕潤,芝士亦做到拉絲效果雞翼有啲似水牛城味,稍辣嘅口感好惹味!另外仲有個抵食$99雙人套餐,下午3點至晚上8點供應,包括Pizza+Beer~餐牌參考:

意外地食物幾出色,而且啱晒配酒精飲品!

雞翼有啲似水牛城味,稍辣嘅口感好惹味!

餐牌參考:
  • Meat  Lover