2024-06-14 179 浏览
路經長沙灣搵左間餐廳食完飯食完飯心思思想食甜品入咗間糖水舖叫左個士多啤梨曲奇雪糕窩夫同綠豆沙窩夫好一般入到去冇人招呼等左10分鐘都冇人行黎問食乜唯有叫佢過黎寫單
路經長沙灣搵左間餐廳食完飯

2024-06-13
  • 士多啤梨曲奇雪糕窩夫
  • 綠豆沙
2024-05-05 247 浏览
食完飯口痕想食甜品,見到貴族甜品就喺附近所以毫不猶豫就入去坐低咗🤣其中嗌咗一樣叫「紫霞仙子」係十分豐富嘅組合。除咗有得食芋圓,仲有雪糕、芒果、椰子沙冰,食完勁飽😂整體味道係正常,未去到十分驚艷🤔另外嗌咗人氣之選「白雪黃金卷」😍係幾出色,個皮好爽口而且有淡淡嘅椰香,不過爭少少嘅係個芒果唔甜☹️見到仲有好多選擇下次再試先!

見到仲有好多選擇下次再試先!
2024-04-25 188 浏览
今日叫左一個$75 set 椰汁蓮子燉雪蛤(熱)食左一啖 ,嘩 好酸 呀~好在冇吞落肚 ,要吐出黎浪口!!之後上openrice搵電話,打電話比店家說 ,變壞古左 有酸味😨,店家話 因為我要熱,所以酸是正常的 ,不認為是甜品變壞了 ~ 但係真的酸到吃不到,咁我話好啦 唔緊要,如果我食左之後有肚苛 ,唔舒服 我係會報食環署 然後佢不斷話 你唔洗咁講嘢嘅 ,bababa …..最後店家同意退款 但仍然唔認為 甜品酸是變壞了 天氣咁熱 其實人客 食得到有酸味 會認係 已經變壞都好正常

然後佢不斷話 你唔洗咁講嘢嘅 ,bababa …..

最後店家同意退款 但仍然唔認為 甜品酸是變壞了

天氣咁熱 其實人客 食得到有酸味 會認係 已經變壞都好正常

2024-04-21
外卖送餐
  • 熱椰汁蓮子雪烚👍🏻👍🏻👍🏻
2024-01-30 240 浏览
住係呢區, 好耐都唔食一次貴族甜品, 因為印象中呢間野的確麻麻地。 早幾日口痕想食埋糖水先返屋企, 就決定比多次機會貴族, 同見佢都幾多人食緊, 就入去食。 因為人多, 店面好嘈, 不過呢D都唔算店鋪嘅錯. 純粹入到去嘅第一印象。張枱抹得唔乾淨,有一粒食物我叫左楊枝甘露, 同行朋友叫左西米露, 兩個人都覺得唔好食:楊枝甘露好少水果, 印象中係食唔到西柚肉, 取而代之係橙色一粒粒嘅椰果, 芒果汁亦都係未完全解凍, 食得出一粒粒冰, 唔係賣得平都整到咁求其。朋友碗西米露亦唔好食, 似係白烚西米再溝椰奶, 完全唔夾,食剩大約一半。三五年之內應該唔會再幫襯, 唔值得再比機會。希望下次食會有進步. 不過就算佢執左笠我都唔會可惜。

張枱抹得唔乾淨,有一粒食物

2023-11-05 275 浏览
未到食晚餐時間,但又有少少餓,去左長沙灣一間甜品店試下,估唔到有d驚喜,叫左清湖映月同比利時朱古力窩夫,2款都好好,比其他甜品店好食,份量足,質素不錯,CP值高,肯定會再黎食,試埋其他款甜品。大推!!👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼👍🏼

2023-11-05
2023-07-15 467 浏览
長沙灣好似冇乜甜品或者糖水舖好選擇我呢間貴族甜品開咗咁多年生意依然都好好所有甜品質素都不太差最鍾意係芒果河粉我用芒果沙冰做底啊再加椰汁河粉唔會太甜,又好清新不過西瓜沙冰好似冇乜味紫薯沙冰唔夠Fresh
長沙灣好似冇乜甜品或者糖水舖好選擇
唔會太甜,又好清新
不過西瓜沙冰好似冇乜味
紫薯沙冰唔夠Fresh
2023-07-13 242 浏览
同朋友在長沙灣食完野,就在附近搵下有咩糖水好食,網上看見元州邨附近有糖水食,於是就過去試下,門面不是太光鮮,差些走過了。坐低見到個餐牌好像不錯,而且款式很多,不過我和朋友都是芒果愛好者,於是就選擇芒果系列產品。見到有芒果小丸子和白雪公主,都是芒果肉加芒果雪糕,白雪公主就多了些河粉,而芒果小丸子當然就多了一些芋圓,芒果肉唔甜,芒果雪糕就基本牛奶公司那些味度,椰子河粉就幾好軟硬度適中,有椰子味,但很少份量。芋圓就未軟。兩個甜品不過不失,但有改善空間,店舖環境衛生也有改善情況。

2023-06-24 193 浏览
今日同朋友去咗長沙灣附近整嘢,順便食埋晚飯,之後意猶未盡,再搵吓附近有咩甜品食,見到呢間都好岩食,就去咗呢度啦!選擇都好多,我揀咗個芒果芋圓,朋友揀咗個芒果河粉。芒果勁甜,夠晒熟,好好味!

2023-06-18 144 浏览
難得親友來訪,揸車外出找間糖水店給他試試,我深知道九龍城的糖水店一定座無虛席,除了車位難找,座位也更難找!於是揸去深水埗元州街睇吓,果然見到這間貴族甜品,而且元州街同一條街也有兩間分店,最緊要係有位!我們一行四人,各自點了四款不同的甜品,分別有芒果腸粉、龍眼冰、榴槤公主、心太軟。芒果腸粉不過不失,龍眼冰較為出色!其次,榴槤公主都算多榴槤肉,有七彩粒粒啫喱仔鋪上面,女士會很喜歡!心太軟還可以,如果有朱古力雪糕會更好!
2023-05-20 161 浏览
朱古力冰一舊舊 唔綿密 唔入味 真係得舊冰芒果河粉 d粉得幾條 又厚又冇質感 唔q彈 普通一條粉條 仲要好細碗見舖頭都幾多人 可能附近冇乜競爭對手質素真係標準以下 搞唔掂 做食店真係俾d尊重啦
朱古力冰一舊舊 唔綿密 唔入味 真係得舊冰
見舖頭都幾多人 可能附近冇乜競爭對手
質素真係標準以下 搞唔掂 做食店真係俾d尊重啦

朱古力冰 、芒果何粉
$83 (宵夜)
2023-04-13 155 浏览
假期夜晚大約八點幾去到,入面有兩三台客,店舖面積頗大,空間感足夠,唔會太嘈吵記得細細個仲有團購嘅時候,買過呢間貴族甜品放題,$78/位,嗰陣嗌兩個已經回本,而且份量同味道都好好,冇因為團購關係而偷工減料👍🏻今時今日,嚟到附近舊地重遊,想懷緬吓以前嘅味道,質素依然保持到😄芒果河粉 $35唔多地方有呢款甜品,個底係芒果汁沙冰,配上一條條椰汁造成嘅河粉,口感好得意,面頭仲有好多粒甜芒果,果然芒果係特別出色士多啤梨窩夫4塊 $62窩夫新鮮出爐,熱㷫㷫好香口,不過面頭嘅吉士醬用咗普通鮮忌廉取代,冇咁好味,如果之後可以加返吉士醬就好😋總括而言,呢間算係深水埗唔錯嘅甜品舖,經過都可以試吓

芒果河粉 $35

士多啤梨窩夫4塊 $62

總括而言,呢間算係深水埗唔錯嘅甜品舖,經過都可以試吓
2023-04-08
$50 (其他)
2023-04-08 121 浏览
話說未試過貴族甜品 有次買外賣返屋企叫左個吐司金磚,個次係整得好食,多士甜脆,所以今次諗住堂食呢個吐司金磚士多啤梨味為主,有士多啤梨雪糕,士多啤梨糖漿,有幾舊甜烤過嘅多士但現場冇外賣好食,多士仲有啲獲屎粒,賣相都好麻麻….見店內計埋我都係得兩枱客人….
話說未試過貴族甜品 有次買外賣返屋企
叫左個吐司金磚,個次係整得好食,多士甜脆,所以今次諗住堂食
呢個吐司金磚
但現場冇外賣好食,多士仲有啲獲屎粒,賣相都好麻麻….
見店內計埋我都係得兩枱客人….
2023-04-07 137 浏览
呢間甜品店嘅種類都幾多,有傳統之選、窩夫類、芒果系列、冰雪之選、清涼之選、暖心之選等,埂有一款啱自己食天氣開始炎熱,我自己就好鍾意食甜品,呢間有我好鍾意食嘅椰皇,我就好鍾意食呢度嘅原盅椰皇燉3.6牛奶蛋白,要刮埋入面嘅椰肉食😂咪睇少呢個椰皇,食曬一個都好飽肚,蛋白真係好滑溜,甜度亦都唔會好甜,非常啱我口味,間唔中都會走過嚟食😋另有椰皇都具備有滋潤、清熱解渴、益氣生津之功效,都係一個健康嘅甜品選擇📍貴族甜品 (元州街)長沙灣元州街412號地舖

📍貴族甜品 (元州街)
長沙灣元州街412號地舖

2023-03-13 155 浏览
🥄巨峰金時 $45賣相吸引,但全杯刨冰得一個地方好味,就係一個雲呢拿雪糕球😞之後小丸子仲過份,係勁粉,食落勁重麵粉味,好難食🤕🥄芒芒小丸子 $35賣相不吸引😵‍💫芒果很淡色淡味😵‍💫成碗甜品只係得一個甜字😵,真心勁難食,真係勁淡味的芒果,芒果粒也是淡味又酸,唉,真係好唔開心😡。之後小丸子仲過份,係勁粉,食落勁重麵粉味,好像在食麵粉一樣,完全冇咬口,好難食🤕服務也可以,不過甜品比較差
🥄巨峰金時 $45

🥄芒芒小丸子 $35

2023-03-08
$40 (宵夜)
2023-01-03 292 浏览
諗住喺附近近近地搵間糖水食吓,見到貴族甜品最近,懶得行甘遠,就行咗入去試下🦥香蕉船叫咗個香蕉船配雪糕同Cream,賣相都ok,味道不過不失,無好大問題🍦🍌不過衛生方面真係有待改善,張檯面啲邊位有幾隻螞蟻🐜食緊個陣望到真係唔太開胃😥😥加上餐廳感覺歷史悠久,地方都偏殘舊,感覺已經唔太衛生~🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤 貴族甜品 (元州街) (長沙灣)長沙灣元州街412號地舖
🦥香蕉船
🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲🌲
🌴只想懶住食、懶住玩、歡迎餵食🌴
💤🦥得閒就Follow吓,不過懶得Follow翻你🦥💤
貴族甜品 (元州街) (長沙灣)
長沙灣元州街412號地舖