2024-10-16 1298 浏览
今晚收工特意來到海天晉滙這間日式餐廳,皆因友人推介這裡的二人餐好抵食CP值高,而且又有串燒/壽司買一送一優惠,心想應該不錯就來試試。店內裝潢充滿日式風格,環境寬敞餐桌之間距離夠鬆動,還有私隱高的包廂榻榻米位,又有戶外座位,即使坐在室內都可以藉大玻璃窗遠晀將軍澳跨灣大橋,一邊睇靚景一邊食野都幾有情調。千葉二人前 $528二人套餐的食物都算幾多,先來2份芒果蟹子沙律,芒果夠涷又甜,好開胃;再來廚師精選四色刺身,根據當日食材而定,肯定夠新鮮,甘海老夠清甜、火炙右口魚的魚邊好有油香、三文魚及帆立貝都切得好厚肉;至於時令雜錦壽司併賀天招牌卷兩本的賣相相當精緻,合共有八件,個人偏好最喜歡肉質帶脂香的油甘魚,魚肉細膩柔軟的鯛魚,入口即化的大間藍鰭吞拿魚壽司,還有他們的招牌卷,以鰻魚包住玉子、牛油果、蟹柳及蟹籽等餡料,入口多重滋味口感好豐富日。熟食方面就有2件法式羊架,燒得好香口仲保留到肉汁沒有羊羶味;雜錦天婦羅就炸粉似乎太多,不過新鮮炸起都算好食;還有2碗迷你安格斯牛肉烏冬,牛肉果然是頂級的,肉質超嫰好食;最後仲有少少水果作餐後點綴。五百元左右的價錢算是挺高CP值的。白色海之戀 $98由於見到他們有

千葉二人前 $528

白色海之戀 $98
由於見到他們有這款期間限定的一口杯飯,每天限定50份,所以亦點了嘗嘗。賣相絕對係打卡之作,鮮甜的海蝦都算大隻,肥美的帆立貝圍繞著中間味道偏清淡甘甜的海膽,下層有牛油果他他及醋飯,頗為特別。

蘆筍安格斯牛肉卷$48、柚子燒日本黑豚肉$68、蒲燒白鱔$68
店內做的優惠是逢星期一三五日壽司買一送一,逢星期二四六串燒買一送一,所以真係好抵食。一定一定一定要叫燒鱔,魚皮香脆,魚肉無腥味,超好食;牛肉卷充滿肉汁及脂香;黑豚肉就略為燒得過熟,入口不夠肉嫰。

美國牛小排壽喜鍋 $188
跟之前二人餐的牛肉及湯頭不同,壽喜鍋湯底偏甜,蔬菜及菇類都索滿湯汁好入味,牛小排肉質油脂分布唔錯,烹調後仍保有濃郁香氣和鮮嫩口感,隨餐更附白飯,好飽。
2024-10-15
2024-10-11 1505 浏览
《海濱精緻日料🎌》———————————————-#賀天-作為將軍澳友,中同帶咗我嚟食呢間隱世小店🥰環境好闊落,戶外仲有露台可以遠眺將軍澳海傍同將藍隧道嘅海景🌃-🐮 賀天四色燒牛肉盛合定食選用鹿兒島A5和牛,呢個定食set包咗極上美國牛小排、美國極上西冷牛肉同頂級牛舌芯🥳肉味香濃,燒完之後超香,牛香撲鼻😌 油脂感強烈,油花好靚😚 仲會跟埋時令三點刺身、日式前菜、和風沙律、白飯、味增湯同甜品,勁豐富!-🌊 日本帆立貝海膽盛盒海膽好豐盛,味道甘甜😍 帆立貝厚實鮮甜,加埋滿滿嘅三文魚籽醬油香味,一啖過食,口感一流,超滿足😌-🦀 軟殼蟹卷卷物夾住大大隻嘅足料軟殼蟹,肉質鮮嫩,一啲都唔油膩,非常飽肚~-最近小店做緊初夏祭🏮逢星期一/三/五/日壽司買一送一,星期二/四/六就係串燒,非常之抵💰串燒即叫即燒熱辣辣,牛舌好有口感但唔會靭,牛味都幾濃郁😝另外仲嗌咗柚子燒日本黑豚肉、日本帆立貝味噌同日本九州手羽 ,全部都好高質😚-埋單嘅時候佢哋仲送咗$300送$20同$500送$50嘅優惠券,值得下次再嚟😎-⭐ 參考價錢︰賀天四色燒牛肉盛合定食:$328日本帆立貝海膽盛盒:$238軟殼蟹卷:$88牛舌:$5
《海濱精緻日料🎌》
日本帆立貝味噌:$68
日本九州手羽 (兩本):$58
🍌 抵deal 指數:7/10
2024-10-08
位於將軍澳海天晉滙❣︎賀天❣︎係一間高質海景日本🇯🇵菜餐廳,店舖選用日本直送新鮮食材,將四季食材制定成季節餐牌,保證顧客食到時令野👍🏻店內可以望到將軍澳海傍同將藍隧道,喺到晚飯勁chill🤗埋單後仲有coupon送返比你下次用添。❣︎日本帆立貝海膽盛合丼❣︎$238睇到餐牌已經比海膽同三文魚籽吸引住😍上到枱一樣噤豐盛👍🏻食材樣樣新鮮,海膽甘甜,帆立貝厚實鮮甜加埋三魚籽醬油香味,一啖過食,口感一流🤤❣︎賀天四色燒牛肉盛合定食❣︎$328選用鹿兒島A5和牛,極上美國牛小排,美國極上西冷牛肉,頂級牛舌芯,跟埋一個充滿日本風嘅燒爐比你😍啲肉全部都好高質👍🏻牛迷必食之選✨定食仲會跟埋時令三點刺身,日式前菜,和風沙律,御飯,味增湯同甜品,超豐富又抵食嘅套餐。❣︎美國牛小排壽喜鍋❣︎$188牛小排口感細緻鮮嫩,配料有蛋,娃娃菜,京蔥,冬菇,金菇等等⋯⋯超足料😋👍🏻我加$15轉烏冬,壽喜燒湯底一定要跟烏冬來食,索盡精華。💬逢星期一,三,五,日壽司🍣做梗買一送一優惠🤑而二,四,六就做串燒一送一,真係超筍呀😀❣︎九州油甘魚壽司❣︎$28油甘魚淡淡甘甜😋入口充斥住魚油香氣。❣︎日本帶子壽司❣︎$28帶子豐厚,口感豐腴。❣︎三文魚腩壽

❣︎日本帆立貝海膽盛合丼❣︎$238

❣︎賀天四色燒牛肉盛合定食❣︎$328

❣︎美國牛小排壽喜鍋❣︎$188

❣︎九州油甘魚壽司❣︎$28
油甘魚淡淡甘甜😋入口充斥住魚油香氣。
❣︎日本帶子壽司❣︎$28
帶子豐厚,口感豐腴。
❣︎三文魚腩壽司❣︎$25
三文魚腩肥甘味美,肉嫩油豐。
❣︎日本赤牡丹蝦壽司❣︎$60
牡丹蝦肉質緊緻,蝦肉甜美。
2024-09-25
海天晉係pet friendly嘅mall,基本上所有餐廳都歡迎狗狗一齊共膳。我作為一個狗奴才,經常嚟呢度食嘢。今晚揀咗食日本嘢, 餐廳做緊串燒買一送一優惠,非常之抵! 每年九月至10月都係秋刀魚嘅季節,亦都叫咗一份刺身試吓! 然後再嗌咗兩個set,兩個人都夠哂飽!串燒買一送一牛舌一口咬落去,油脂滲出,真心好食。蘆筍安格斯牛肉卷牛肉薄薄地包住蘆筍,掃上秘製汁,香脆可口!柚子燒日本黑豚肉厚切豚肉,咬落有口感。秋刀魚刺身店員推介話依家去秋刀魚季節,價錢$198,我覺得好合理,可以一試!薄切爽淡,好鮮甜,一啲都唔腥!配搭埋酸汁一齊食,增加其香口度!7本時令壽司配鮑魚杯飯魚生夠鮮甜,壽司飯細細嚿,唔會太飽滯。海膽都好鮮甜無怪味,每一啖都係享受!令人滿足!季節三點刺身包括有軟殼蟹軍艦雖然係炸過嘅軟殼蟹,但都唔會油膩,都好好食。鰻魚軍艦鰻魚原本嘅清香鮮甜,再配搭蛋同青瓜,成件事變得好清新!軍艦size唔細,好飽肚!仲有甜蝦同三文魚,麵豉湯!最後上埋甜品,係大福!個皮煙煙韌韌,包住cream,甜甜蜜蜜,食飽今晚發返個好夢!

串燒買一送一

牛舌
一口咬落去,油脂滲出,真心好食。

蘆筍安格斯牛肉卷
牛肉薄薄地包住蘆筍,掃上秘製汁,香脆可口!

柚子燒日本黑豚肉
厚切豚肉,咬落有口感。

秋刀魚刺身

7本時令壽司配鮑魚杯飯

季節三點刺身

包括有
軟殼蟹軍艦
雖然係炸過嘅軟殼蟹,但都唔會油膩,都好好食。

鰻魚軍艦
鰻魚原本嘅清香鮮甜,再配搭蛋同青瓜,成件事變得好清新!

軍艦size唔細,好飽肚!

仲有甜蝦同三文魚,麵豉湯!

最後上埋甜品,係大福!

2024-09-21
2024-12-25 0 浏览
有多款套餐可供選擇,豐儉由人,每款套餐可追加一款食物,可依喜好和食量選擇,相當彈性。伊勢龍蝦併三色刺身,追加四色壽司。伊勢龍蝦肉質緊實,有芝士和燒烤的香氣。四色壽司有吞拿魚、油甘魚、三文魚和帶子,全都新鮮味美。三文魚海膽四色魚生丼,追加三色刺身。以白色,盒面有形態優美的鶴的陶瓷盒盛載著,三文魚厚切,海膽、蟹肉和魚籽密鋪整盒飯面,其中三文魚籽新鮮晶瑩,鹹香味美。三色刺身有大隻牡丹蝦、厚切軟嫩帶子和三文魚,個人認為值得追加。另想一提那味噌湯,足料又鮮甜。抹茶牛奶,抹茶和牛奶平分春色,偏淡,不算甜,讚一個!另點了Asahi 生啤(300ml)甜點選擇了伯爵茶千層蛋糕,伯爵茶香濃突出,惟千層一般。餐廳環境寬敞,露台正對跨灣大橋,景色一流。室內有3個大小不一的和式房間,和一個具私隱的洋式房間。和式房間不用屈膝而坐,腳可垂到地上,設最低消費。

另想一提那味噌湯,足料又鮮甜。

抹茶牛奶,抹茶和牛奶平分春色,偏淡,不算甜,讚一個!
另點了Asahi 生啤(300ml)

甜點選擇了伯爵茶千層蛋糕,伯爵茶香濃突出,惟千層一般。

2024-12-23 0 浏览
聖誕又預備出發去日本啦!🇯🇵今次近近地,去將南海濱嗰邊食返餐日本菜warm up吓先🤣逢星期二四六,呢度嘅串燒買一送一星期一三五、日,就做壽司買一送一小朋友想食燒栗米、牛柳串、雞翼,兩兄弟剛好一人一串🍢🍢大人緊係食壽司啦🍣🍱日本帆立貝海膽盛盒一上枱就見到滿滿嘅刺身,厚切嘅帶子、三文魚子、海膽,鮮味十足🤩🍱 三文海膽四色丼我就鍾意食肥美嘅三文魚,同松葉蟹🦀壽司飯亦夠彈牙👍🏻 喺套餐上,再追加四色壽司,大滿足😌再整碗 安格斯牛肉烏冬🍲俾小朋友暖暖胃!餐廳環境充滿日式風情🪭窗邊位遠望到跨灣大橋嘅景色🌉另有榻榻米包廂,適合朋友、家庭聚會
聖誕又預備出發去日本啦!🇯🇵
今次近近地,去將南海濱嗰邊食返餐日本菜warm up吓先🤣

逢星期二四六,呢度嘅串燒買一送一
星期一三五、日,就做壽司買一送一
小朋友想食燒栗米、牛柳串、雞翼,兩兄弟剛好一人一串🍢🍢

大人緊係食壽司啦🍣
🍱日本帆立貝海膽盛盒

🍱 三文海膽四色丼
我就鍾意食肥美嘅三文魚,同松葉蟹🦀
壽司飯亦夠彈牙👍🏻 喺套餐上,再追加四色壽司,大滿足😌

再整碗 安格斯牛肉烏冬🍲俾小朋友暖暖胃!
餐廳環境充滿日式風情🪭窗邊位遠望到跨灣大橋嘅景色🌉
另有榻榻米包廂,適合朋友、家庭聚會
2024-12-20 113 浏览
好耐冇去將軍澳,去海邊行吓,之後就去海天晉滙,食咗間日本嘢,環境乾乾淨淨,地方坐得闊落,當然試吓啦!食咗一個好滿足lunch !有熟食又有魚生,仲有燒物包羅萬有。西川特上十本壽司盛配:配和風沙律,𩶘魚本菇清湯,日式蒸蛋好靚呀,壽司每件都好精緻,有三文魚、海膽、拖羅、油甘魚,帶子等等,拖羅同埋三文魚超級肥美!日本帆立貝海膽盛合丼配漬物,麵豉湯好豐富呀,滿滿三文魚籽,帶子,海膽,蟹肉超級鮮甜,三樣魚生配搭,perfect match!小甜薯燒明太子雞翼雞翼辣辣地開胃惹味,好香。 甜薯每次見到串燒一定要嗌嘅甜品小食!
有熟食又有魚生,仲有燒物包羅萬有。
西川特上十本壽司

配:配和風沙律,𩶘魚本菇清湯,日式蒸蛋
日本帆立貝海膽盛合丼配漬物,麵豉湯

小甜薯
燒明太子雞翼

2024-12-19 143 浏览
賀天 (將軍澳).住將軍澳嘅,大家真係一定要必試呢一間餐廳佢星期一三五日壽司買一送一二四六就串燒買一送一我哋兩個就梗係鍾意揀前者啦🫶🏻. ▪️壽司🍣▪️.餐廳坐擁海皮景觀叫咗件海膽買一送一都係四十零蚊一嚿滿滿嘅海膽傾瀉而出,好香好creamy油甘魚壽司,再加上柚子胡椒特別推薦大家必叫赤貝,師傅好貼心咁會將個邊拆開再整成另一件壽司.▪️安格斯壽喜唰唰鍋▪️.食咁多壽司嘅同事就會想叫返佢熱啲嘅嘢食呢個安格斯壽喜唰唰鍋真係甜豉油湯底同埋個湯比較少肉嘅份量超級之多,我同老公每人五片定六片食到勁脹卜卜仲要跟個飯添!.▪️松葉蟹肉日式蒸蛋▪️.蒸蛋就唔算特別滑溜但勝在松葉蟹肉好甜!.📌 賀天 (將軍澳)將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖.環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
賀天 (將軍澳)
住將軍澳嘅,大家真係一定要必試呢一間餐廳
佢星期一三五日壽司買一送一
二四六就串燒買一送一
我哋兩個就梗係鍾意揀前者啦🫶🏻

▪️壽司🍣▪️
餐廳坐擁海皮景觀
叫咗件海膽買一送一都係四十零蚊一嚿
滿滿嘅海膽傾瀉而出,好香好creamy
油甘魚壽司,再加上柚子胡椒

▪️安格斯壽喜唰唰鍋▪️
食咁多壽司嘅同事就會想叫返佢熱啲嘅嘢食
呢個安格斯壽喜唰唰鍋真係甜豉油湯底同埋個湯比較少
肉嘅份量超級之多,我同老公每人五片定六片食到勁脹卜卜
仲要跟個飯添!

▪️松葉蟹肉日式蒸蛋▪️
蒸蛋就唔算特別滑溜
但勝在松葉蟹肉好甜!
📌 賀天 (將軍澳)
將軍澳唐俊街28號海天晉滙1樓104-105號舖
環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
服務:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
價錢:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
2024-12-18 85 浏览
安格斯牛肉壽喜燒 牛肉好大片,份量都唔少配有娃娃菜,冬菇,金針菇,粉絲壽喜燒湯底偏甜,令到蔬菜同粉絲非常入味食完之后全身暖笠笠和風特色四色牛肉定食 套餐包括了四款牛肉:鹿兒島A5和牛,美國牛小排,美國極上西冷牛肉,頂級牛舌芯亦有日式燒爐提供,讓客人自行烤肉最愛鹿兒島A5和牛同牛舌芯和牛口感鮮嫩,入口即化,油香四溢牛舌芯多汁有咬勁另外仲叫左以下串燒:七味雞軟骨美國牛柳串 日本九州手羽 柚子燒日本黑豚肉蘆筍安格斯牛肉卷而家餐廳進行緊初夏祭每逢星期一、三、五、日: 壽司買一送一;星期二、四、六: 串燒買一送一超級抵食
安格斯牛肉壽喜燒
牛肉好大片,份量都唔少
配有娃娃菜,冬菇,金針菇,粉絲
壽喜燒湯底偏甜,令到蔬菜同粉絲非常入味
食完之后全身暖笠笠

和風特色四色牛肉定食
亦有日式燒爐提供,讓客人自行烤肉
最愛鹿兒島A5和牛同牛舌芯
和牛口感鮮嫩,入口即化,油香四溢
牛舌芯多汁有咬勁

另外仲叫左以下串燒:
七味雞軟骨
美國牛柳串
日本九州手羽
柚子燒日本黑豚肉
蘆筍安格斯牛肉卷

而家餐廳進行緊初夏祭
每逢星期一、三、五、日: 壽司買一送一;
星期二、四、六: 串燒買一送一
超級抵食
2024-12-16 75 浏览
晚上同友人到了賀天食日本菜,餐廳裝修得充滿日式格調,地方闊大,坐得舒服感覺舒適,另設有榻榻米房間,氣氛相當唔錯。三文魚海膽四色丼,配有麵豉湯同埋漬物牛蒡。四色丼由肥美三文魚,鮮甜嘅海膽,清甜嘅松葉蟹肉,爽甜嘅三文魚籽,各款都能滿足味蕾,新鮮美味,絕對係性價比高嘅丼飯。伊勢龍蝦拼羊架七成熟, 追加三色刺身🫢。三色刺身的帶子好鮮甜,油甘魚香滑,仲有好爽彈的甜蝦。龍蝦🦞好易撕開,食得出鮮味,羊架熟度剛剛好,啖啖肉滋味滿滿。星期五晚有House Sake,特價$98(300ml), 入口順喉香醇,另加多杯Asahi生啤慢慢嘆,巧正呀。

伊勢龍蝦拼羊架七成熟, 追加三色刺身🫢。
三色刺身的帶子好鮮甜,油甘魚香滑,仲有好爽彈的甜蝦。

2024-12-13
2024-12-15 81 浏览
三文海膽四色丼🍚 三文魚味道鮮美,口感滑嫩,海膽味香濃郁,蟹肉肉質結實且鮮甜,加埋新鮮嘅三文魚子,配搭恰到好處。追加三色刺身🍣 加多$58就有齊三文魚、帶子及刺身蝦,絕對不能錯過。紫菜帶子卷🌊 這款卷物外脆內嫩,帶子的鮮甜與紫菜的香氣相得益彰,口感層次分明。鐵火卷🔥 壽司飯包住新鮮嘅吞拿魚肉,來配特別嘅醬汁,整體整體層次豐富,食過返尋味。油甘魚刺身🐟 這道油甘魚刺身質地細膩,入口即化,厚切魚肉的鮮味在嘴中綻放。活赤貝壽司(買一送一)🦪 活赤貝新鮮美味,肉質彈牙,壽司飯的酸甜恰到好處。串燒柚子燒日本黑豚肉🍋 這道串燒味道獨特,豚肉外焦內嫩,柚子的清香提升了整體風味。串燒日本秋葵🌿 秋葵串燒的口感脆嫩,搭配獨特的調味,有益又健康。大蝦天婦羅🍤 天婦羅外皮金黃酥脆,蝦肉爽口鮮嫩,喜歡食天婦羅朋友不能錯過。
三文海膽四色丼🍚

追加三色刺身🍣
加多$58就有齊三文魚、帶子及刺身蝦,絕對不能錯過。

紫菜帶子卷🌊

鐵火卷🔥

油甘魚刺身🐟

活赤貝壽司(買一送一)🦪
活赤貝新鮮美味,肉質彈牙,壽司飯的酸甜恰到好處。

串燒柚子燒日本黑豚肉🍋
這道串燒味道獨特,豚肉外焦內嫩,柚子的清香提升了整體風味。

串燒日本秋葵🌿
秋葵串燒的口感脆嫩,搭配獨特的調味,有益又健康。

大蝦天婦羅🍤
2024-12-06
庆祝纪念
生日
2024-12-13 101 浏览
將軍澳海景抵食日本菜壽司或串燒買一送一有壽喜鍋|燒肉 |串燒壽司 壽司每星期都會有特定日子會做買一送一,最值得推介的是黃金松葉蟹肉壽司,整塊滿滿都是蟹肉👍 。 牛油果壽司 $18赤身壽司 $35👍🏻大拖羅壽司 $98👍🏻👍🏻玉子壽司 $12海鰻壽司 $38👍🏻黃金松葉蟹肉壽司 $32👍🏻👍🏻松葉蟹肉日式蒸蛋 $58除了壽司,我們還點了和風特色牛肉和安格斯喜燒涮涮鍋,兩大定食都配了一碗飯。 和風特色四色牛鍋 $268 燒烤有四款不同部位的牛肉,店員會先建議食客先食日本和牛,再牛舌芯,再西冷,最後才是牛小排,味道由淡至咸,建議大家留下少量飯配牛小排。 安格斯壽喜燒涮涮鍋$168👍🏻而火鍋,除了飯和牛肉,還配有蔬菜和少量粉絲,並有一碗生蛋,涮完牛肉,沾上蛋液,再配上米飯,味道一流,而且火鍋湯底味道很濃郁很香。值得一試👍.日本木村桃味汽水 $48密瓜沙冰 $52
將軍澳海景抵食日本菜

安格斯壽喜燒涮涮鍋$168👍🏻

日本木村桃味汽水 $48
密瓜沙冰 $52

2024-12-12 84 浏览
結婚周年紀念係屋企附着食餐好既係將南附近有一間好精緻既日式餐廳之前都食過架啦就係因為佢好抵食逢星期一三五 壽司買一送一而逢星期二四 就係串燒買一送一壽司買一送一好平呀 例如大間藍鰭吞拿魚腩壽司 本身$98一件而家變左$98/2件即刻抵左勁多😍😍😍如果大家鐘意食熟食串燒就揀星期二四壽司就星期一三五啦😂🔸蟹黃刺身丼 ($268)蟹黃新鮮無比 仲有好多魚生配搭著海膽😍 大量蟹肉加蟹膏😍三文魚腩😍 帶子😍 大蝦😍青瓜搭配醋米飯 (我覺得呢到既醋米飯特別好食)仲有漬物湯咁我覺得呢個係超抵食👍🔸活赤貝 ($78)活赤貝鮮味十足 口感滑嫩 質素好高😍😍🔸三文魚腩 ($50)三文魚腩的油脂分佈均勻入口即化 好有油脂感 好滿足😘🔸大間藍鰭吞拿魚腩壽司 ($98)極至鮮甜呀 肉質厚實且油脂豐富再加上50% off有兩件 完美呀🔸火炙北海道右口魚邊壽司 ($38)火炙令到魚肉釋放出油脂香 好正呀😍🔸活鰻魚 ($38)活鰻魚的肉質鮮甜 唔算多骨又略帶煙燻味 呢個係我老公最愛🔸牛油果炸蝦卷 ($88)牛油果好fresh 炸蝦卷食得出唔係一早包定既 份量都算多 好抵食🔸牛舌 ($58)牛舌的質地柔嫩 仲要厚切
結婚周年紀念係屋企附着食餐好既
壽司買一送一好平呀
即刻抵左勁多😍😍😍
如果大家鐘意食熟食串燒就揀星期二四
壽司就星期一三五啦😂

🔸蟹黃刺身丼 ($268)
蟹黃新鮮無比 仲有好多魚生配搭著
海膽😍 大量蟹肉加蟹膏😍三文魚腩😍 帶子😍 大蝦😍青瓜

搭配醋米飯 (我覺得呢到既醋米飯特別好食)
仲有漬物湯咁
我覺得呢個係超抵食👍

🔸活赤貝 ($78)

活赤貝鮮味十足 口感滑嫩 質素好高😍😍
🔸三文魚腩 ($50)
三文魚腩的油脂分佈均勻
入口即化 好有油脂感 好滿足😘
🔸大間藍鰭吞拿魚腩壽司 ($98)

極至鮮甜呀 肉質厚實且油脂豐富
再加上50% off有兩件 完美呀

🔸火炙北海道右口魚邊壽司 ($38)

火炙令到魚肉釋放出油脂香 好正呀😍
🔸活鰻魚 ($38)
活鰻魚的肉質鮮甜 唔算多骨又略帶煙燻味 呢個係我老公最愛
🔸牛油果炸蝦卷 ($88)

🔸牛舌 ($58)

牛舌的質地柔嫩 仲要厚切 結果我地有encore食多串😂😂
🔸九州手羽 ($58)
雞翼的外皮酥脆,肉質鮮嫩,醬汁調味適中,真係忍不住一啖接一啖
🔸蘆筍安格斯牛肉卷 ($48)
牛肉卷的牛肉鮮嫩,蘆筍的清脆口感增添了整體的層次感

而家仲有張coupon 俾你下次用 真係高質之選
2024-12-10 79 浏览
呢間隱藏於將軍澳嘅「賀天」,如果唔係住將軍澳嘅朋友帶真係唔知有咁高CP值嘅餐廳可以選擇。住置黎講雖然離地鐵站有少少距離,但其實行過嚟都唔使10分鐘,完全可以接受。叫左個「千葉二人前」,$528包超多野食啊!先上「芒果蟹子沙律」,大大塊芒果,配搭好有新意,甜甜地又好開胃。再黎個「四色刺身,估唔到套餐嘅剌身拼盤都咁大份,有埋三文魚,甜蝦,油甘魚同赤貝另有一大盤壽司拼盤,8件壽司全部都大大件,而且唔係豬頭骨平壽司,全部好高質。食完咁多野以為套餐包嘅兩件「法式羊架」應該都唔使咁期待,估唔到一食完完全停唔到口,完全冇羊騷味,調好晒味,燒羊架好值得再試食完咁多仲有「雜錦天婦羅」同兩碗好大碗嘅「安格斯牛肉烏冬」,第一次食日本套餐咁鬼多野食。即使好大食嘅朋友兩個人都應該會超飽。「日本帆立貝海膽盛盒」有特價$238都試埋,呢個一樣有驚喜,有鮮味嘅海膽,最緊要有超多粒新鮮又肥美嘅帆立貝,加埋滿滿嘅好大粒嘅三文魚籽,食落又係超滿足。今日(逢二四六)串燒仲有買一送一,最後都試埋燒豚肉同秋葵,全部冇伏。宜家埋單仲會送兩張$20同$50嘅晚市優惠卷,應該會再黎!
叫左個「千葉二人前」,$528包超多野食啊!
今晚去咗位於將軍澳嘅日式居酒屋「賀天」晚餐,餐廳採用木系和風設計,座位有四人枱,Bar枱,和風VIP包廂及戶外露台。餐廳鄰近海濱,遠眺跨境大橋,夜景係唔錯🎑侍應親切友善,無論單點定係套餐,仲有是日新鮮限定刺身,都有逐一介紹😊意想不到每一樣食物都真係有驚喜~食物質素,價錢值,服務態度佳,環境又好,名副其實性價比高,必定會再回訪🌟🩷北海道右口魚薄切 $168肉質嫩滑,色澤晶瑩剔透,入口淡香,後勁甘香鮮味。醬汁有薑蔥豉油及芥辣豉油,帶出兩種不同的風味。🩷三文魚腩刺身 $98三文魚來自挪威,肉身厚切,肥美鮮嫩,入口即溶!🩷日本活北寄背刺身 $138大推大癲!超爽甜,入口超級鮮!配上新鮮檸檬,將鮮味推到極致超想encore🩷三文海膽四色丼 $268四色包括三文魚子,海膽,蟹腳及三文魚。三文魚子晶瑩剔透,脆卜卜,一咬即爆汁,帶有海鮮鹹香及鮮甜味。海膽及蟹腳都係來自北海道,海膽深橙黃色,好新鮮,聞到有海水味。入口軟滑,一啲都唔腥,帶有甘香鮮甜味。蟹腳啖啖肉,肉質有彈性,口感咬落好似絲絨一樣,帶有陣陣海水鮮味。刺身丼套餐,配有漬物及麵豉湯。麵豉湯材料豐富,有豆腐,海帶及蜆肉,味道濃郁,唔會好鹹,暖心暖

🩷北海道右口魚薄切 $168

🩷三文魚腩刺身 $98
三文魚來自挪威,肉身厚切,肥美鮮嫩,入口即溶!

🩷日本活北寄背刺身 $138
大推大癲!超爽甜,入口超級鮮!
配上新鮮檸檬,將鮮味推到極致
超想encore

🩷三文海膽四色丼 $268
四色包括三文魚子,海膽,蟹腳及三文魚。
刺身丼套餐,配有漬物及麵豉湯。
麵豉湯材料豐富,有豆腐,海帶及蜆肉,味道濃郁,唔會好鹹,暖心暖胃。

🩷和風特色四色牛肉 $268
四色牛肉食法非常講究,
次序係和牛→牛舌芯→西冷→牛小排,由淡至濃,由柔軟至有咬勁。和牛就咁睇已經知靚到癲,唔使我多講,油脂均勻,雪花分布極級靚!放上鐵板的燒,成浸牛油香味發放出嚟,肉質柔軟嫩滑,入口即溶,非常甘香,邪惡到100分! 牛舌芯厚切,呈粉紅色,肉質嫩滑帶有彈性,香濃牛油味齒頰留香。西冷肉質鮮嫩多汁,較少脂肪,牛肉味道重,肉汁濃郁!牛小排肉質紮實,有咀嚼感,牛肉味濃,四款當中最重味道。調味有海鹽、燒肉醬及黃芥辣,三種調味各有風格,而我最愛原汁原味,或者少少海鹽。
呢款套餐,包括麵豉湯、漬物及沙律。
和風特色四色牛肉
北海道右口魚薄切