2023-07-14 70 浏览
杏花邨開左一間新西餐廳🍽️,同事就話去試吓,我哋叫咗三個 lunch set,有比目魚柳配檸檬牛油汁、卡邦尼意粉同拿玻里腸番茄忌廉貓耳朵。我哋覺得意粉🍝同貓耳朵粉都幾好味。😊
2023-07-14 60 浏览
Happy Friday同老公去左走過十萬八千里找到你係杏花邨新開既分店食晚餐。呢間分店都有花花裝飾係頂,仲有蛋糕同麵包櫃。到現場都要等一陣間先有位,新開張好旺場。我地叫左兩個set dinner。是日餐湯係南瓜湯。帶子蟹膏蟹肉意大利飯帶子有兩粒,幾彈牙,意大利飯充滿蟹肉同蟹膏,好容易每一啖都食到。溫泉蛋海膽汁蟹籽意粉意粉非常creamy,食到最後仲有剩好多醬汁,所有材料撈勻食,意粉變得好滑溜。飲品兩杯都要凍檸檬茶,不過一杯少冰走甜。

我地叫左兩個set dinner。

是日餐湯係南瓜湯。
南瓜湯
帶子蟹膏蟹肉意大利飯
帶子蟹膏蟹肉意大利飯

溫泉蛋海膽汁蟹籽意粉
溫泉蛋海膽汁蟹籽意粉

飲品兩杯都要凍檸檬茶,不過一杯少冰走甜。
凍檸茶
2023-07-14
2023-07-14 34 浏览
🎉女女今日第一日放暑假,我安排左豐富好玩的行程,第一站當然係醫飽肚子先😋旺角嘅cafe✨走過十萬八千里找到你🌺🌹都幾出名,但係之前因為遠冇去過。最近佢喺杏花村開咗新店非常近我,終於同女女去食lunch。👍🍴午餐餐牌選擇豐富,跟紅茶或柚子蜜,主餐牌飲品有半價優惠。❤️🍔芝士安格斯牛肉漢堡配薯條🍟 $120漢堡包幾大份,入面有菠蘿及蕃茄片,漢堡扒juicy,配新鮮沙律菜,薯條香脆。🐟香煎比目魚柳🍋檸檬牛油汁$98魚皮煎得好香,肉質嫩滑,檸檬牛油汁可以提升魚肉香味。🍑白桃梳打(跟餐半價+17.0)小朋友好喜歡,清新香甜。☕跟餐伯爵茶

🍔芝士安格斯牛肉漢堡配薯條🍟 $120

🐟香煎比目魚柳🍋檸檬牛油汁$98

魚皮煎得好香,肉質嫩滑,檸檬牛油汁可以提升魚肉香味。

🍑白桃梳打(跟餐半價+17.0)

小朋友好喜歡,清新香甜。

☕跟餐伯爵茶

2023-07-14
走過十萬八千里找到你 @somedayoronedaycafe📍杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G41A號舖.旺角人氣打卡cafe 走過十萬八千里找到你登陸港島杏花新城~ 餐廳提供多款主食:意粉、意大利粉、肉類,佢哋嘅午/晚餐set好抵食,最貴個set都只係大約200幾蚊,包哂餐湯及特選飲品,性價比高!餐廳更擁有落地大玻璃,透光感強~.🦀 軟殼蟹黑松露雜菇忌廉意粉 $98: 軟殼蟹炸至金黃香脆,黑松露忌廉醬好creamy,散發淡淡黑松露香,加入雜菇令口感更豐富~🍝 帶子蟹膏蟹肉意大利粉 $88: 帶子口感柔軟,蟹肉份量夠多,每啖都食到一絲絲蟹肉,意粉醬濃稠,伴入濃濃蟹膏,又夠creamy~🖤 凍手工黑芝麻 $46: 鮮奶伴入超濃黑芝麻,黑芝麻味濃郁,好match~🍫 香蕉朱古力奶昔 $58: 夏天緊係要飲番杯smoothie,香蕉伴入朱古力,仲飲到粒粒朱古力同沙冰,又唔會覺得好甜~
📍杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G41A號舖
🦀 軟殼蟹黑松露雜菇忌廉意粉 $98

🍝 帶子蟹膏蟹肉意大利粉 $88
帶子蟹膏蟹肉意大利粉

🖤 凍手工黑芝麻 $46
: 鮮奶伴入超濃黑芝麻,黑芝麻味濃郁,好match~
凍手工黑芝麻

🍫 香蕉朱古力奶昔 $58
香蕉朱古力奶昔
帶子蟹膏蟹肉意大利粉
凍手工黑芝麻
香蕉朱古力奶昔
2023-07-09 81 浏览
見到呢間新開嘅Cafe個名咁特別,叫做走過十里八里找到你,同同事lunch 經過都想試吓😂😂Lunch Menu雖然選擇唔係話好多但係足夠,我哋叫咗一個蟹肉牛油果飯,一個鰻魚飯。首先牛油果飯真係超好食,蟹肉好新鮮,有牛油果味都好特別,成個出品超有誠意,完全係有用心整岀來,本來係同事叫呢個飯,我食咗幾啖忍唔住話share,真係好好食😆😆另外我自己叫咗鰻魚飯,原條嘅鰻魚都好大條,個飯底都好好食,係白汁煮出嚟嘅😍😍我哋都食得好滿意,係一個非常之好嘅lunch😍😍 見到其實可以加錢要蛋糕,但係我哋實在太飽,下次再嚟,再加蛋糕一齊share😍😍

2023-07-08 63 浏览
杏花邨新開西餐廳前幾日在杏花邨商場行街,經過見到一間新開的西餐廳,價錢不貴又好多人排隊,所以就決定去試下,有肉眼扒/豬架/燒春雞/魚柳等等的選擇,都幾豐富,有湯有飲品,整體味道都不錯,店員主動服務又有禮貌,下次再去杏花邨都會想試意粉系列,好多人選~!晚餐系列x2湯: 鮮甘筍湯主菜一: 香煎比目魚柳+檸檬牛油汁主菜二: 慢煮荷蘭豬架+焦糖蘋果汁飲品: 凍檸檬茶+凍柚子蜜走過十萬八千里找到你 杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G41A號舖#杏花邨 #西餐廳 #熊貓鵝 #香港 #豬架 #甘筍 #比目魚 #焦糖蘋果 #柚子蜜 #杏花新城 #snowball #penguin #企鵝 #penpen #panda #penda #miniso #晚餐 #dinner
杏花邨新開西餐廳

走過十萬八千里找到你
杏花邨盛泰道100號杏花新城地下G41A號舖

2023-07-07
2023-07-01 179 浏览
-food is goodI had spring chicken set which includes a mushroom soup. It can tell soup is made of real mushroom. Not Campbell soup🤪it’s really good! Chicken was very juicy!! N it’s serving with some fresh veggies!!! So yummy!!!-reasonable price range
-food is good
-reasonable price range