2024-09-19 656 浏览
又與住筲箕灣的好朋友吃晚飯。我們當然又到「越南老街」吃越南菜了。今晚我們轉轉口味,不點太多澱粉質,點了一些小食拼盤和海鮮,也能飽餐一頓。串燒拼盤這道拼盤包含了多種串燒,每一種都有其獨特的風味和口感:豬頸肉串:肉質鮮嫩多汁,經過適當的醃製後,帶有微甜的醬香,口感滑順。 牛肉串:牛肉的嚼勁適中,香味濃郁,配搭配著香濃惹味的花生醬特製醬料,讓人一口接一口。雞肉串:雞肉鮮嫩,搭配香料的味道,非常入味。牛舌芯:口感獨特,肉質柔軟,略帶嚼勁卻又惹味彈牙,個人最愛吃這些牛舌芯。魷魚鬚:魷魚鬚彈性十足,帶有海鮮的鮮味,燒烤後香氣四溢。蒜蓉包蒜蓉包外皮酥脆,內部鬆軟,脆卜卜的,蒜香味濃郁,牛油味亦濃,讓人一口接著一口。不油膩,蘸着黃咖喱一起吃,份外美味。黃咖喱海鮮咖喱醬很香濃而微辣。蝦:飽滿的蝦肉,鮮甜多汁,盡吸咖喱的味道。青口:肉質鮮美,吸收了咖喱的香味,口感滑順。魷魚鬚:同樣鮮嫩,與咖喱非常搭配,入口爽口彈牙。這頓越南料理的風味和口感令人滿意,串燒拼盤夠惹味,蒜蓉包夠香脆,黃咖喱海鮮夠香濃。每一道菜都令人吃得很愉快,值得一吃再吃。

串燒拼盤
這道拼盤包含了多種串燒,每一種都有其獨特的風味和口感:
雞肉串:雞肉鮮嫩,搭配香料的味道,非常入味。
魷魚鬚:魷魚鬚彈性十足,帶有海鮮的鮮味,燒烤後香氣四溢。

黃咖喱海鮮
咖喱醬很香濃而微辣。
蝦:飽滿的蝦肉,鮮甜多汁,盡吸咖喱的味道。
青口:肉質鮮美,吸收了咖喱的香味,口感滑順。
魷魚鬚:同樣鮮嫩,與咖喱非常搭配,入口爽口彈牙。

• 小食拼盤
2024-07-25 1163 浏览
突然之間好掛住越南菜,所以同朋友去咗一間小店,當然最掛住係火車頭河:🚂火車頭湯粉$98PHO NOODLE SOUP(生牛肉、熟牛肉、牛丸、牛柏葉、牛根)(Rare Beef, Cook Beef,Beef Meat Ball,Beef Louver, Beef Root)💜滿芫荽鋪面,湯底充滿香甜牛骨味,唔算太鹹,配合河粉都好ᴍᴀᴛᴄʜ,呢個火車頭配料好豐富:生牛肉同牛丸濃郁,牛丸質地唔會太結實,反而走鮮嫩路線,牛柏葉同牛筋好有咬口,份量都恰當,可以紓解一下越南癮。💚🍤牛油果香芒大蝦米紙卷 $118Avocado And Mango With Prawn Picepaper Roll哇~勁多蔬菜:生菜🥬紅蘿蔔芒果果條,建議加魚露,酸酸甜甜好開胃,仲帶少少辣味,入面仲有粒粒大蝦同牛油果條,外皮好煙靭,屬於超豐富嘅米紙卷。🥥新鮮椰青 $32FRESH YOUNG COCONUT🥥 外型都幾雪白,椰青嚟講都係優質貨,椰青頂仲好似越南帽子一樣,飲落去椰青都好香甜,夏天必點!🥭芒果糯米飯 $58MANGO STICKY RICE呢個有驚喜,一上枱就係心形,好吸睛,芒果🥭最好食,成熟度剛好超甜,

🚂火車頭湯粉$98
PHO NOODLE SOUP

💚🍤牛油果香芒大蝦米紙卷 $118

🥥新鮮椰青 $32
FRESH YOUNG COCONUT

🥭芒果糯米飯 $58
MANGO STICKY RICE

呢個有驚喜,一上枱就係心形,好吸睛,芒果🥭最好食,成熟度剛好超甜,糯米飯就淋身咗少少,可能怪我影相太耐,最好即刻食啦,個椰汁帶少少鹹味,如果甜少少就更好食啦!

✨呢間屬於平民越南小店,如果掛住越南嘢,住附近嘅街坊可以試吓!

🥢越南老街 (筲箕灣)
📍筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號舖
  • 火車頭湯粉
5天前 0 浏览
越南老街港島居民福音,本身我好鍾意食越南嘢,但喺港島依邊真係無乜選擇。喺筲箕灣有間越南餐廳,咁啱經過就去試一下,試咗真心好食,忍不住同大家分享一下😋。首先,我試了他們的越南春卷 🌯。這道菜外皮脆口,內裡的餡料新鮮多汁,每一口都能感受到春卷的清新味道。接著,我點了酸辣雞腳 🦶酸酸辣辣的醬汁剛好中和了雞腳的膠質,令人垂涎欲滴。最後,我試了扎肉豬頸肉撈檬 🍜。這道菜的豬頸肉嫩滑,口感十足,再加上一點特製醬汁和香菜,味道更加清新,讓人感受到越南料理的精髓。至於飲品,我選擇了新鮮的椰青 🥥,清甜的椰汁令人心情愉悅,瞬間消暑解渴。整體嚟講,依度嘅菜式不僅色香味俱全,還充滿了地道的越南風味,下次我一定要試下其他菜式,港島東區居民唔好錯過啦!
越南老街

2024-11-05
2024-11-01 0 浏览
一直觉得欠了这小店的一个食评。在旁边洗车店洗车偶尔发现这越南小餐厅,从很少过来到现在偶尔不顺路也会过来吃午饭,用心经营高质食品希望他们越做越好!食品味道很地道,我最喜欢他们的香茅猪排扎肉蒙粉,纵使店很小,但很干净坐的很舒服。视频不是随便煮的品质,一块猪排就吃的出来。好可惜,未有机会晚上过来试其他食品,但我肯定也是很好的品质。一般12.30左右店铺就做满人要排队,那么多支持者肯定有原因!继续努力!!
2024-11-01
2024-10-28 43 浏览
又係時候要撐小店😍今日去食越南野🤩店鋪好細細但餐牌種類都幾多,最近仲新出咗幾款甜品😝🌟墨魚餅(6件) $58墨魚餅外皮金黃酥脆,賣相好吸引,入面有粟米增加口感,QQ彈彈仲有淡淡墨魚味,有啲似平時飲茶食嘅墨魚餅,但再厚身啲⭐️生牛肉配金邊粉 $78粉麵大大碗,我們兩個女仔share都食都夠,另外有配埋青檸同指天椒🌶️可以根據個人喜好配搭😄⭐️碳燒泰式豬頸肉 $98豬頸肉外層焦黃色,入面粉嫩,表面灑咗滿滿嘅蔥蒜,賣相好吸引,配埋旁邊嘅雞醬,多一層甜甜哋嘅味道。⭐️芒果糯米飯 $58最後緊係叫個甜品收尾😜糯米飯有兩嚿整成心形,造型得意,糯米飯口感柔軟配埋椰漿好夾啊,而且芒果好好食,又甜又香😍

🌟墨魚餅(6件) $58

⭐️生牛肉配金邊粉 $78

⭐️碳燒泰式豬頸肉 $98

⭐️芒果糯米飯 $58
2024-10-25 62 浏览
越南老街 📍筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號舖⭐️燒雞泡魚乾 $48燒到好香口,好啱做下酒菜🤣 餐前小菜一人一條,好快就清晒😂⭐️汁燒牛舌 $58有6件厚切千舌,食落好爽口!調味濃郁得來唔會太鹹,係是日MVP!✨⭐️牛魔王 $98食越南嘢又點可以唔嗌佢?一碗有齊生牛肉、熟牛、牛展、牛丸、牛根!個面底就揀咗金邊粉,呢款乜都有啱晒心大心細唔知食乜好嘅人🤣 而且個湯底唔會好油膩✨⭐️焗燒烤醬豬仔骨(半份) $98半份嚟講份量都幾多,配上薯條🍟同埋沙律。一份嘅話再抵食啲,多人嘅話就可以嗌呢個~走咗先發現,竟然漏咗嗌牛油雞翼!好失策🥹🥹
越南老街
📍筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號舖

⭐️燒雞泡魚乾 $48
燒到好香口,好啱做下酒菜🤣 餐前小菜一人一條,好快就清晒😂

⭐️汁燒牛舌 $58

⭐️牛魔王 $98
食越南嘢又點可以唔嗌佢?
一碗有齊生牛肉、熟牛、牛展、牛丸、牛根!

⭐️焗燒烤醬豬仔骨(半份) $98
半份嚟講份量都幾多,配上薯條🍟同埋沙律。
一份嘅話再抵食啲,多人嘅話就可以嗌呢個~

走咗先發現,竟然漏咗嗌牛油雞翼!好失策🥹🥹

越南老街小食拼盤($138)拼盤有春卷、沙嗲雞串、沙嗲牛串、素米紙卷、柚子沙律特別鍾意春卷和柚子沙律🥗春卷十分香脆,配上越式酸辣汁係非常香口既小食柚子沙律既汁調得好清新開胃,好適合食左咁多炸野之後解膩越式燒牛肉配薯條($68)第一次見越南餐有賣燒牛肉和薯條牛肉食落似日式汁燒牛肉都唔錯老街炒飯($98)呢個炒飯炒得好好味👍🏻米飯粒粒分明夠乾身雖然調味唔算特別驚艷,不過好有家常感覺,好似媽媽炒既炒飯咁,令人忍唔住一啖一啖係咁食馬拉盞炒菜心苗($58)青檸荔枝梳打($19)椰青($32)整體而言,價錢親民,食物質素都不錯,住係附近既都不妨黎試下~
越南老街小食拼盤($138)
拼盤有春卷、沙嗲雞串、沙嗲牛串、素米紙卷、柚子沙律
特別鍾意春卷和柚子沙律🥗
春卷十分香脆,配上越式酸辣汁係非常香口既小食
柚子沙律既汁調得好清新開胃,好適合食左咁多炸野之後解膩

越式燒牛肉配薯條($68)
第一次見越南餐有賣燒牛肉和薯條
牛肉食落似日式汁燒牛肉都唔錯

老街炒飯($98)
呢個炒飯炒得好好味👍🏻米飯粒粒分明夠乾身

馬拉盞炒菜心苗($58)

青檸荔枝梳打($19)

椰青($32)

老街炒飯
越南老街小食拼盤($138)
青檸荔枝梳打($19) 椰青($32)
越式燒牛肉配薯條
2024-10-17
老街炒飯
越南老街小食拼盤($138)
青檸荔枝梳打($19) 椰青($32)
越式燒牛肉配薯條
2024-10-19 116 浏览
話說今日去左筲箕灣行山,行完之後就去左筲箕灣食越南餐廳晚飯,竟然比我搵到間隱世餐廳😍我地二個人仲叫左好多野食😍撈檬豬頸肉扎肉 ($68)我最愛既麵😍 大大碗,食落去撈埋汁酸酸甜甜👍🏻👍🏻👍🏻 加埋豬頸肉同扎肉,配料超多😋 絕對夠飽牛魔王河粉 ($98)朋友叫既牛魔王河粉又係粉量十足🥳 廚師果然冇手軟😁牛肉都好新鮮 蒜蓉包($58)每次食越南野都會必點🥰從來未食過咁大塊又脆口既蒜蓉包!讚讚讚 墨魚餅 ($58)墨魚餅都好食 ,好足料👍🏻汁燒牛舌($58)牛舌好抵食👍🏻 份量足夠😂 口味好岩我芒果糯米飯 ($58) 食完正餐就食甜品👍🏻不得不讚,上碟好有心思😁😁芒果好甜越南老街 (筲箕灣)筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號舖

撈檬豬頸肉扎肉 ($68)

牛魔王河粉 ($98)

蒜蓉包($58)

墨魚餅 ($58)
墨魚餅都好食 ,好足料👍🏻

汁燒牛舌($58)
牛舌好抵食👍🏻 份量足夠😂 口味好岩我

芒果糯米飯 ($58)
食完正餐就食甜品👍🏻不得不讚,上碟好有心思😁😁芒果好甜

越南老街 (筲箕灣)
筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號舖
2024-10-17 78 浏览
今次嚟筲箕灣接fd放工,佢帶我嚟佢食過覺得好食嘅越南菜🤩餐廳人山人海,坐滿晒人!播啲古色古香嘅歌,好chill🫢🐂🍲老街牛魔王 (生牛肉、熟牛肉、牛丸、牛展、牛根) 💰$98足足有五款唔同嘅牛肉,每一款都咁正!😍生牛肉鮮嫩彈牙,配埋特製嘅醬汁,每一啖都充滿鮮味!熟牛肉軟腍入味,每一啖都充滿牛肉嘅香氣!牛丸爽口彈牙,每一啖都充滿肉汁!💦牛展香口惹味,充滿嚼勁!牛根爽口彈牙,每一啖都充滿膠原蛋白😍🐷碳燒豬頸肉配扎肉撈檬 💰$68豬頸肉燒得香脆可口🥰每一啖都充滿炭燒嘅香味!扎肉爽口彈牙,每一啖都充滿肉香!撈檬酸酸甜甜,每一啖都充滿清爽嘅滋味!🐔蒜蓉牛油香茅雞中翼 💰$68上枱勁香!蒜蓉牛油香茅香濃惹味,炸得金黃香脆,充滿香脆嘅口感!蒜蓉包 💰$38好大塊,手掌咁大!🖐🏿蒜蓉包烤得香脆可口,每一啖都充滿蒜香同牛油嘅香味!😳💕食完之後仲意猶未盡,下次一定會再嚟!😍

足足有五款唔同嘅牛肉,每一款都咁正!😍
生牛肉鮮嫩彈牙,配埋特製嘅醬汁,每一啖都充滿鮮味!
熟牛肉軟腍入味,每一啖都充滿牛肉嘅香氣!
牛丸爽口彈牙,每一啖都充滿肉汁!💦
牛展香口惹味,充滿嚼勁!
牛根爽口彈牙,每一啖都充滿膠原蛋白😍

🐷碳燒豬頸肉配扎肉撈檬 💰$68

豬頸肉燒得香脆可口🥰每一啖都充滿炭燒嘅香味!
扎肉爽口彈牙,每一啖都充滿肉香!
撈檬酸酸甜甜,每一啖都充滿清爽嘅滋味!

🐔蒜蓉牛油香茅雞中翼 💰$68

上枱勁香!
蒜蓉牛油香茅香濃惹味,炸得金黃香脆,充滿香脆嘅口感!

蒜蓉包 💰$38

好大塊,手掌咁大!🖐🏿
蒜蓉包烤得香脆可口,每一啖都充滿蒜香同牛油嘅香味!😳

💕食完之後仲意猶未盡,下次一定會再嚟!😍
2024-10-16
2024-10-15 132 浏览
筲箕灣地膽介紹左一間相當隱世既越南小店瓹窿瓹罅搵到佢係巷仔轉角位~餐廳唔大 裝修簡潔 但麻雀雖小五臟俱全😆食物相當有質素 當晚有唔少街坊幫襯 開支紅酒嗌下小食 老闆都會一齊傾下計 好有人情味 可以好忘憂地食一餐特色越南菜 果然冇介紹錯😂✿ 蒜蓉牛油雞翼 $58 ✿超級多蒜蓉!!!!🧄雞翼好大隻入晒味 外皮黃金香脆😚✿ 牛油果香芒大蝦米紙卷 $118 ✿皮薄料多 多到溢晒出黎~蝦肉好大隻彈牙🦐牛油果香芒同生菜既配搭令整體非常清爽🌱✿ 黃咖喱海鮮 $108 ✿✿ 蒜蓉包 $38 ✿咖喱香而不辣好惹味 好多好多海鮮 蝦肉大隻飽滿🦐青口肉厚🦑魷魚彈牙蒜蓉包成個手掌咁大塊😱充滿蒜蓉同牛油既香氣黃金香脆 絕對同咖喱係絕配🥰✿ 青檸荔枝梳打 $38 ✿飲落酸甜清爽 食完濃味菜好解渴💦
筲箕灣地膽介紹左一間相當隱世既越南小店
瓹窿瓹罅搵到佢係巷仔轉角位~

餐廳唔大 裝修簡潔 但麻雀雖小五臟俱全😆食物相當有質素

蒜蓉牛油雞翼
牛油果香芒大蝦米紙卷
青檸荔枝梳打
2024-10-09 177 浏览
餐廳雖不在大馬路,但不算隱蔽容易找到。平價而高質越南菜,誠意推介。我最愛它熱辣辣又清甜的湯底,還有非常美味的牛肉串燒。晚市套餐非常抵食,份量又足;今晚飽飽地,還是散叫吧。🏅老街小食拼盤($138)一次過享用餐廳最好食的幾款小食。牛肉和雞肉各2串,牛肉最好食,沙嗲醬美味。春卷和米紙卷各2件,全是素食,少油清新。還有酸甜可口的柚子沙律,清碟,一粒柚子肉也不放過。🏅生牛肉金邊湯粉($78)湯底完美,溫度足夠,香甜不油膩。牛肉嫩滑無筋少肥膏,金邊粉幼身得來有口感。🏅馬拉盞炒菜心苗($58)馬拉盞惹味鹹香,食完卻不會口渴;菜心苗軟腍,完全吸收了醬汁的精華。🏅青檸荔枝梳打(+$19)半價抵飲,惜荔枝味較淡。
我最愛它熱辣辣又清甜的湯底,還有非常美味的牛肉串燒。
晚市套餐非常抵食,份量又足;今晚飽飽地,還是散叫吧。

🏅老街小食拼盤($138)
一次過享用餐廳最好食的幾款小食。
牛肉和雞肉各2串,牛肉最好食,沙嗲醬美味。
春卷和米紙卷各2件,全是素食,少油清新。
還有酸甜可口的柚子沙律,清碟,一粒柚子肉也不放過。

🏅生牛肉金邊湯粉($78)

🏅馬拉盞炒菜心苗($58)

🏅青檸荔枝梳打(+$19)
半價抵飲,惜荔枝味較淡。
2024-10-09
2024-09-30 214 浏览
街坊小店越南菜,值得再嚟回訪❗️店內座位唔算多,應該只能容納20人左右~~我哋兩人叫左4樣嘢食,都係好高質🍜「生牛肉金邊粉」牛肉肉質勁嫩滑,牛味又夠濃,應該係我食過最好食嘅生牛肉粉湯頭都好有質素,有牛肉果種清甜味,而且又唔會好油膩❤️極力推薦「越南老街小食拼盆」呢個咁多嘢食嘅拼盤都只係$138咋好抵食~有炸春卷、雞串、牛串、米紙卷、柚子沙律,用生菜包住炸春卷,再點埋越南甜酸汁別有一番風味,可以感受多重脆感雞串 & 牛串好有驚喜,好有肉汁,一啲都唔乾,沙嗲汁係我鍾意嘅mild口味,唔會太重口味😋「馬拉盞炒菜心苗」咁簡單嘅一道菜,都令我兩個讚不絕口馬拉盞唔會炒到一pat pat,個醬完美地融合到每一條菜心,味道亦岩岩好,唔會太濃口味❤️最後仲有我最鍾意食嘅蒜蓉包,一句講晒 必點
街坊小店越南菜,值得再嚟回訪❗️
店內座位唔算多,應該只能容納20人左右~~
我哋兩人叫左4樣嘢食,都係好高質

🍜「生牛肉金邊粉」
牛肉肉質勁嫩滑,牛味又夠濃,
應該係我食過最好食嘅生牛肉粉

「越南老街小食拼盆」
呢個咁多嘢食嘅拼盤都只係$138咋
好抵食~
有炸春卷、雞串、牛串、米紙卷、柚子沙律,

用生菜包住炸春卷,再點埋越南甜酸汁別有一番風味,
可以感受多重脆感

雞串 & 牛串好有驚喜,好有肉汁,一啲都唔乾,
沙嗲汁係我鍾意嘅mild口味,唔會太重口味😋

「馬拉盞炒菜心苗」
咁簡單嘅一道菜,都令我兩個讚不絕口

味道亦岩岩好,唔會太濃口味❤️

最後仲有我最鍾意食嘅蒜蓉包,一句講晒 必點

2024-09-24
2024-09-30 289 浏览
天氣熱返啲就冇咩胃口 要食下啲酸辣野開下胃 除左泰國野 越南野都系個好選擇✅️🐷 香茅豬排扎肉撈檬 $68豬排份量幾多 仲切好一件件 岩曬懶人🤣扎肉煎過又厚身魚露酸味味 好開胃🥢 豬頸肉扎肉湯粉 $88豬頸肉夠曬肥美 面頭有啲蔥油炸蒜👏🏼粉麵有幾款可以簡 我地簡左金邊粉 幾彈牙湯底好味😋🐣 沙嗲雞肉串 (4串) $68肉質幾嫩 帶點焦香沙嗲醬濃味仲有啲花生碎😜🥬 馬拉盞炒菜心苗 $58醬汁惹味又辣辣地 蝦米仔香口💭餐廳食物質素吾錯 地點方便 街坊之選😚

🐷 香茅豬排扎肉撈檬 $68

豬頸肉扎肉湯粉

🐣 沙嗲雞肉串 (4串) $68
肉質幾嫩 帶點焦香
沙嗲醬濃味仲有啲花生碎😜

沙嗲雞肉串 (4串)

🥬 馬拉盞炒菜心苗 $58
醬汁惹味又辣辣地 蝦米仔香口

💭
餐廳食物質素吾錯 地點方便 街坊之選😚

香茅豬排扎肉撈檬
豬頸肉扎肉湯粉
沙嗲雞肉串 (4串)
馬拉盞炒菜心苗
  • 沙嗲雞肉串(4串)
2024-09-29 85 浏览
汁燒牛肉札肉撈檬最特別之處係啲檬粉好順滑,唔會乾巴巴,而且燒牛肉都幾鮮嫩惹味,而札肉係厚切🤭🤭好有口感。馬拉盞炒菜心非常惹味,唔似一般泰式嘅馬拉棧咁辣,食得出用心特調過👍炸蝦餅好彈牙,入面好似加墨魚肉同帶子肉,增加口感都幾好食喎!辣椒膏炒蜆隻隻飽滿鮮甜,辣椒醬無想像中咁辣,基本上唔係辣係香口😝另外加配一份蒜蓉包,蒜蓉包有手掌咁大塊,面頭充滿香蒜同牛油,脆口既蒜蓉法包點埋辣椒膏醬好好食😋幾飽都食得落啦!最後飲杯話梅梳打,爽呀!

2024-09-27 165 浏览
箕灣隱藏著一處越南美食餐廳—越南老街,近日,我有幸品嚐了幾道令人垂涎的佳餚。### 扎肉米紙卷(6件)米紙卷的外皮輕薄如羽,卻足以包裹住內心的鮮香。扎肉的醇厚滋味與清新生菜、香草的搭配,令味蕾在每一口中都能感受到層次之美。配以特製的沾醬,增添了風味。### 蒜蓉包(4件)蒜蓉包外酥內軟,金黃的表層彷彿在訴說著它的秘密。每一口都散發著濃郁的蒜香,恰到好處的風味令人回味無窮。熱茶相伴,更使這道點心的韻味愈加醇厚,令人陶醉。### 豬頸肉串燒(4串)豬頸肉串燒彷彿是一首肉香的詩篇,肉質鮮嫩多汁,經火烤後的微焦外皮,散發著炭火的迷人香氣。搭配的醬汁為其增添了豐富的口感,無論是獨享還是與友共分享,皆是無上的美味。### 火車頭(生牛肉、熟牛肉、牛柏葉、牛根)這道火車頭,生牛肉新鮮,熟牛肉柔軟,牛柏葉和牛根的融合更是出奇的和諧。每一口皆是對味蕾的奢華款待,讓人瞬間沉醉於越南料理的魅力之中。河粉的滑順口感與鮮美湯底交相輝映,所選用的食材新鮮,傳遞著越南料理的精髓,令人心滿意足。### 桂花烏龍茶(熱)最後,熱騰騰的桂花烏龍茶如涓涓細流,清香四溢,給這頓餐點劃上了完美的句點。淡雅的桂花香氣,與茶葉的醇

### 扎肉米紙卷(6件)

### 蒜蓉包(4件)
### 豬頸肉串燒(4串)
### 火車頭(生牛肉、熟牛肉、牛柏葉、牛根)
### 桂花烏龍茶(熱)
最後,熱騰騰的桂花烏龍茶如涓涓細流,清香四溢,給這頓餐點劃上了完美的句點。淡雅的桂花香氣,與茶葉的醇厚相得益彰,讓人心中倍感愉悅,仿彿置身於一片花海之中。
餐廳:越南老街
地址:筲箕灣南安街93號鯉景大廈地下A號鋪