2024-11-10 578 浏览
餐廳的整體環境可謂高雅大氣,寬敞明亮的用餐空間,搭配精緻的擺設和舒適的座椅,營造出優雅高貴的氛圍。整體感覺超凡,特別適合慶祝重要場合或商務聚會。🐠吞魚他他 (細) $188吞魚他他魚香柔軟,是開胃前菜的最佳選擇,喚醒味蕾每個細胞。🐟刺身拼盤 (7種刺身) $688這個刺身拼盤是餐廳的招牌之一,包含七種精選刺身,像是赤蝦、帶子、金目鯛、白飯魚、深海池魚、拖羅和真鯛。每種刺身色澤鮮亮,肉質鮮嫩彈牙,顯示出餐廳對食材的嚴格挑選和處理,口感鮮美。白飯魚刺生是我最喜歡的,白飯魚新鮮爽口,魚肉透明細膩,搭配柚子汁和蘿蔔蓉,酸甜可口。**玉子燒**:口感綿密,微甜的蛋味令人難忘。**火炙A5和牛香蔥拌麵**:A5和牛外層微焦,內裡肉質細膩,輕咬即溶,牛味濃郁。拌麵條爽滑有嚼勁,香蔥增添了鮮香,整體味道清新而不膩。燒物方面,特別推薦月見雞肉棒和牛舌。店員介紹這是師傅自家手作,調味恰到好處,肉質滑嫩,非常值得嘗試!牛舌串燒厚切,肉質爽滑柔軟,還帶有淡淡的煙熏味,無論味道還是口感都相當突出。
整體感覺超凡,特別適合慶祝重要場合或商務聚會。

🐠吞魚他他 (細) $188

吞魚他他魚香柔軟,是開胃前菜的最佳選擇,喚醒味蕾每個細胞。

🐟刺身拼盤 (7種刺身) $688

**玉子燒**:口感綿密,微甜的蛋味令人難忘。

**火炙A5和牛香蔥拌麵**:

• 精選刺身拼盤
2024-10-20 997 浏览
再訪呢間充滿日式情懷的高級餐廳~慶祝相識紀念日真係好適合~❤️吞章魚他他(細)這道吞章魚他他非常新鮮,口感滑順,搭配的醬汁恰到好處,讓人一試成主顧。Deluxe Sushi Platter 12貫這款豪華壽司拼盤絕對值得一試!各式各樣的壽司新鮮美味,有海膽、油甘魚、吞拿魚、錭魚、帶子⋯全部都非常鮮味🥰特色鰻魚蛋卷 這道蛋卷內餡豐富,顏值高!有明太子,鰻魚的鮮味和蛋香融合得恰到好處,再加上紫菜吊出當中美味!非常特別,令人難忘!白飯魚刺身 柚子汁蘿蔔蓉做底酸酸甜甜~白帶魚醬油漬配上甜甜地嘅三文魚子甜美又滑捋捋嘅口感好特別!大推✨豚肉年糕卷豚肉年糕卷的豚肉鮮美,加埋年糕口感Q彈!Miyazaki Pork Belly 宮崎豚肉肚的油脂適中,肉質鮮嫩,搭配簡單的調味,已經好出色Sliced Pork with Shiso Leaves 豬肉切片薄而不柴,配上紫蘇葉的清香,讓味道更為清新。Tsukune Ground Chicken Stick 雞肉串的調味剛好,係師傅自己人手做,而唔係入貨架!肉質滑嫩!非常推介!Meiji Smoked Cheese 這款明治煙燻芝士口感濃郁,煙燻香氣十足,超推
再訪呢間充滿日式情懷的高級餐廳~
慶祝相識紀念日真係好適合~❤️

吞章魚他他(細)

Deluxe Sushi Platter 12貫

特色鰻魚蛋卷

白飯魚刺身
柚子汁蘿蔔蓉做底酸酸甜甜~
白帶魚醬油漬配上甜甜地嘅三文魚子
甜美又滑捋捋嘅口感
好特別!大推✨

豚肉年糕卷
豚肉年糕卷的豚肉鮮美,加埋年糕口感Q彈!

Miyazaki Pork Belly
宮崎豚肉肚的油脂適中,肉質鮮嫩,搭配簡單的調味,已經好出色

Sliced Pork with Shiso Leaves
豬肉切片薄而不柴,配上紫蘇葉的清香,讓味道更為清新。

Tsukune Ground Chicken Stick

Meiji Smoked Cheese
這款明治煙燻芝士口感濃郁,煙燻香氣十足,超推介比鍾意芝士嘅人!

鹽燒活鰻(串)
鹽燒活鰻的鮮味無可比擬,外焦內嫩,簡單的調味讓鰻魚的本味得以充分展現。

整體來說,這次的用餐體驗非常愉快,各道菜品的味道和質量都非常出色,餐廳各人非常之親切友善,值得推薦!
2024-10-19
庆祝纪念
纪念日
2024-09-11 1267 浏览
輝😘😘😘樓上曰式精緻料理銅鑼灣渣甸街樓上鋪、高質環境木系簡約日式料理、環境優雅高貴、私隱度高、材料新鮮!✨前菜吞拿魚他他(細)$188有驚喜、吞拿魚肉厚肥美、外層微烘、鎖住內層肉汁、伴曰本蔥絲、蘸點秘製醬汁、口感清新爽滑、鮮嫩彈牙!✨沙律刺身沙律$168空運刺身、鮮粉紅吞那魚、晶瑩剔透鯛魚、粉橙三文魚腩、色彩艷麗奪目、爽甜新鮮沙律菜、配製帶我點甜微酸醬汁、開胃又醒胃的冷盤!✨壽司金目鯛$68、大大片鯛魚、肉質鮮甜、晶瑩剔透、吞拿魚腩$108、足三吋長仔魚腩片、肉質鮮嫩、油脂肥美!海膽$108入口細滑軟綿綿、濃郁魚鮮香味、甘香甜美、溶化口腔內!松葉蟹肉海老卷238外屬壽司色裹脆口金黃炸蝦、外層鋪滿鮮甜松葉蟹肉、層次分明、口感豐富、仲有爆脆魚籽粒、賣相吸睛👀✨燒物日本A5和牛$168頂級和牛、冇🉐️頂、香濃舌牛味撲鼻!油香味爆於口腔內!宮崎五花肉$68五花腩肉、油脂均勻、外層微脆金香、灑點日本辣味粉、滋味又惹味!免治雞肉軟骨$48免治雞肉夠腍、入口軟綿綿、蘸蛋汁、更香滑、提升味蕾口感!✨麵黑蒜豬骨湯豚肉烏冬$188濃香黑蒜、配搭濃豬骨湯底、爽口彈牙烏冬、一片片豚肉、蒽絲、原味道就是這麽簡單!

😘😘😘

刺身沙律$168

壽司
金目鯛$68、大大片鯛魚、肉質鮮甜、晶瑩剔透、
吞拿魚腩$108、
足三吋長仔魚腩片、肉質鮮嫩、油脂肥美!
海膽$108
入口細滑軟綿綿、濃郁魚鮮香味、甘香甜美、溶化口腔內!
松葉蟹肉海老卷238
✨燒物
日本A5和牛$168
頂級和牛、冇🉐️頂、香濃舌牛味撲鼻!油香味爆於口腔內!
宮崎五花肉$68
免治雞肉軟骨$48
免治雞肉夠腍、入口軟綿綿、蘸蛋汁、更香滑、提升味蕾口感!
✨麵

• 金目鯛壽司
  • 吞拿魚腩壽司
  • 海膽壽司
2024-07-26 1657 浏览
🏢🎉 環境優雅高貴這間餐廳的整體環境可說是高雅大氣,寬敞明亮的用餐空間,配合精緻的擺設和舒適的座椅,營造出一種優雅高貴的氛圍。整體感覺 superlative,非常適合慶祝重要場合或者商務聚會。🍣 刺身拼盤(7種刺身)$688這個刺身拼盤可說是這裡的必點招牌菜式。拼盤上包含了7種精選的上乘刺身,包括🦐牡丹蝦、🐚帶子、🐟金目鯛、🐟希靈魚、🐟深海池魚、🐟吞拿魚和🐟真鯛。每種刺身的色澤都非常新鮮,肉質鮮嫩彈牙,可見餐廳對食材的嚴格挑選和處理。吃起來味道鮮美,回味無窮。🍣 池魚壽司$116(2件)池魚壽司分量剛剛好,鮮嫩多汁,加上適量的醋飯,口感恰到好處。🥖 北海道螃蟹忌廉可樂餅$98(2件)這道北海道螃蟹忌廉可樂餅的外層酥脆,內餡濃郁香濃,完全體現了廚師的高超手藝。🍜 黑蒜豬肉拉麵$188這碗黑蒜豬肉拉麵的湯頭濃郁鮮美,麵條Q彈爽口。🥗 吞魚他他(細)$188吞魚他他清新爽口,可作為開胃前菜,開啟味蕾的最佳選擇。🍖 串燒:宮崎五花肉$68、豚肉年糕卷$58、雞頸肉肉$48無論是宮崎五花肉的肥而不膩,還是豚肉年糕卷的鬆軟彈牙,亦或是雞頸肉肉的入口即化。🍽️💯 總的來說,這間餐廳的環境高雅大氣,菜

🏢🎉 環境優雅高貴

🍣 刺身拼盤(7種刺身)$688

🍣 池魚壽司$116(2件)

🥖 北海道螃蟹忌廉可樂餅$98(2件)

🍜 黑蒜豬肉拉麵$188
這碗黑蒜豬肉拉麵的湯頭濃郁鮮美,麵條Q彈爽口。

🥗 吞魚他他(細)$188
吞魚他他清新爽口,可作為開胃前菜,開啟味蕾的最佳選擇。

🍽️💯 總的來說,這間餐廳的環境高雅大氣,菜品選料上乘、製作精湛,絕對值得一試。

2024-07-26
  • 精選刺身拼盤
2024-06-26 1811 浏览
呢排臨近放暑假,冇之前咁忙,可以去食多啲好嘢☺️呢日就去咗環境好靚嘅 #輝 🇯🇵.嘢食方面唔洗諗一定會叫刺身🤤我哋就叫咗個精選刺身拼盤👍🏻啲時令刺身好新鮮,包括有:白鯛、北寄貝、深海池魚、拖羅同埋赤蝦🦐覺得佢嘅拖羅同埋深海池魚最好食🤤睇色澤都知高質.卷物方面叫咗個松葉蟹肉🦀炸海老卷😍一上枱嘅時候好震撼,啲料多到驚佢跌😂夾起嗰陣都要小心翼翼,啲蟹肉好鮮甜,而炸海老係即炸,保有彈牙口感👍🏻幾鍾意佢另外加咗蟹籽同埋紫菜,令到卷物有更多口感.🐟吞拿魚他他同樣都係出色之作,外層係有好輕微咁燒香過,連埋鋪底嘅洋蔥絲同埋芝麻一齊食好夾👍🏻個汁食落係微酸,覺得點咗會再提升呢個吞拿魚他他嘅味道,男朋友話要大推呢個畀大家試😂.我哋仲叫咗啲串燒類,包括有豬肉年糕、雞皮餃子、雞頸肉同埋雞軟骨棒子😋個雞軟骨棒子有埋生蛋撈埋一齊食好正(睇我個樣就知😂)最後,我哋仲叫咗個雞肉丸子豆腐鍋,係因為我哋都習慣食嘢點都會食少少熱嘅食物🔥唔好以為得豆腐同埋雞丸子就一定淡而無味,佢係有好香嘅豆味,甜甜哋之餘,加埋菇菌類、蔬菜落去令湯底更加好味💗一人飲咗兩碗🤤啲雞肉丸入面應該加咗啲雞軟骨,食落有啲爽口嘅粒粒,幾過癮☺️.環境方面,木

嘢食方面唔洗諗一定會叫刺身🤤
我哋就叫咗個精選刺身拼盤👍🏻

啲時令刺身好新鮮,包括有:
白鯛、北寄貝、深海池魚、拖羅同埋赤蝦🦐
覺得佢嘅拖羅同埋深海池魚最好食🤤睇色澤都知高質

我哋仲叫咗啲串燒類,包括有豬肉年糕、雞皮餃子、雞頸肉

同埋雞軟骨棒子😋

個雞軟骨棒子有埋生蛋撈埋一齊食好正(睇我個樣就知😂)
環境方面,木色調為主嘅✨輝✨真係畀人一種好放鬆嘅感覺,最鍾意佢個塌塌米位置,可以約埋一大班朋友過嚟食嘢🍶

2024-12-11 0 浏览
都係encore嘅之前同朋友嚟過,覺得幾好食喺銅鑼灣邊邊嘅位置~ 刺身:白飯魚刺身/ 精選刺身拼盤白飯魚鮮甜,有酸酸甜甜嘅柚子汁醋底,開胃嘅前菜~ 呢個係五款刺身嘅拼盤,今日嘅配搭有赤蝦、金目鯛、拖羅、深海池魚/ 北海道帶子~ 赤蝦鮮甜彈牙,拖羅肥美入口即溶,帶子亦都非常鮮甜~串燒:特選牛舌/ 銀杏 / 免治雞肉軟骨/ 豚肉年糕卷/ 雞頸叫咗幾款串燒,上枱嘅時候全部都熱辣辣,特別嘅係雞頸肉,自己幾鍾意佢嘅口感,彈牙爽口~ 豚肉年糕卷都幾得意,煙煙韌韌~ 特色鰻魚蛋卷 / 土佐豆腐 / 軟殼蟹沙律/ 松葉蟹肉海老卷 每一次嚟食都會叫呢個鰻魚卷,用蛋包住鰻魚同埋明太子,口感豐富~ 松葉蟹肉蟹露卷,鮮甜嘅蟹肉,加埋吉列蝦,呢個飽肚之餘亦都非常鍾意
都係encore嘅之前同朋友嚟過,覺得幾好食
喺銅鑼灣邊邊嘅位置~

刺身:白飯魚刺身/ 精選刺身拼盤

2024-12-10 0 浏览
如果想食高質素嘅日本料理,「輝」絕對係不二之選!呢間餐廳位於崇光百貨附近,環境靚又方便。餐廳有卡座同埋 bar 枱,可以近距離同刺身師傅交流,睇住佢哋製作食物,真係一個好享受嘅體驗!服務方面,員工都非常友善,專業又細心,對每一道菜都有詳盡嘅介紹,令我對食物充滿期待。首先係刺身沙律,沙律配上新鮮嘅刺身,色彩繽紛,味道清新,每一口都令人開胃,真係一個好開始!🥗吞拿魚他他亦都好正,魚肉切得剛好,味道鮮美,搭配上特製醬汁,口感非常滑順。接住刺身五點,包括拖羅、真鯛、帶子、赤蝦同左口魚,真係每一片都超新鮮,食落去令人感受到海洋嘅味道,無法抗拒!🐟日式蛋捲口感柔滑,蛋香十足,簡單卻好味!🥚茶碗蒸亦好正,滑嫩嘅口感,加上豐富嘅配料,食落去非常滿足。🍵免治雞肉棒香味四溢,搭配上特製醬汁,真係好好味。🍗黑蒜豚肉湯烏冬味道濃郁,豚肉煮得剛好,烏冬麵條滑溜,湯底更係一絕,令人一口接一口!🍜最後,松葉蟹肉炸海老卷外脆內滑,蟹肉味道鮮美,炸蝦香脆可口,完美嘅結尾!🦀總括來講,「輝」真係一間值得推薦嘅日本料理餐廳,環境靚、服務好,最重要係食物質素高,價錢亦合理。

免治雞肉棒香味四溢,搭配上特製醬汁,真係好好味。🍗

2024-12-07 0 浏览
周年紀念嚟呢度,俾另一半讚我有心思🥰 fine dine嘅環境和精緻料理令我哋都好驚喜!Deluxe Sashimi Platter豪華刺身拼盤有帶子、赤蝦、拖羅、深海魚和鯛魚。每種刺身都很新鮮,入口凍冰冰,很有海鮮味,尤其帶子,口感好滑嫩,搭配醬油和芥末一流。大拖羅油脂分佈均勻,入口油脂化開,很驚艷!Snow Crab and Shrimp Tempura Roll松葉蟹肉海老卷卷內松葉蟹肉很鮮美,搭配脆卜卜天婦羅蝦,口感層次分明,很有鹹香。Shabu Shabu with Miyazaki Pork宮崎豚肉涮涮鍋好鍾意呢份豬肉,肉質細膩又鮮嫩,涮在熱湯中十秒左右就食得,肉質彈牙,有濃郁肉香,同淡淡嘅湯底好夾。另外我哋仲order咗免治雞肉軟骨、雞翼手羽和茶碗蒸小食,全部都係即叫即整,上到枱仲熱騰騰添!

Deluxe Sashimi Platter

「輝HIKA」位於銅鑼灣,是一間以日式風格為主題的高級餐廳,進入餐廳,木質家具和柔和的燈光營造出溫暖且有情調的氛圍,還有吧枱座位可以和師傅近距離交流,店員服務亦非常貼心。燒鱈魚片 餐廳送上燒鱈魚片小食,每片都燒到香脆帶鱈魚香,蘸上沙律醬汁更滋味。白飯魚刺身 $88 小小的白飯魚刺身可以當作前菜,白飯魚細細條,口感滑溜清爽,配上薑蓉去腥味,三文魚籽拼上微妙的鮮味變化。Hika 丼 $488 Hika丼有火炙和牛、吞拿魚腩、海膽和三文魚籽,還有一些蟹肉,每一口都充滿了鮮味,當中比較突出的是三文魚籽,比一般吃到的鮮甜,然後火炙和牛也是不能錯過,烤過的和牛軟嫩帶有牛脂香氣,蟹肉絲充滿蟹的鮮香,海膽柔潤甜美。刺身拼盤 $488 這拼盤包含拖羅、真鯛、帶子、赤蝦和右口魚,每一種刺身都大大件份量十足,拖羅的油脂豐富,入口即化;真鯛口感緊實;帶子甜美多汁;赤蝦鮮嫩甘甜;右口魚肉質細膩,白身魚還配備酸汁配搭,突出鮮味。免治雞肉軟骨 $48 很多日本餐廳有這道菜式,但這裡的出品卻特別出色,一定要試,雞肉棒以免治雞肉與軟骨製成,外層烤到微酥脆,咬下去嚐到軟骨的脆感與雞肉的嫩滑,配上日本雞蛋黃及少許

燒鱈魚片

白飯魚刺身 $88

Hika 丼 $488

刺身拼盤 $488

免治雞肉軟骨 $48
很多日本餐廳有這道菜式,但這裡的出品卻特別出色,一定要試,雞肉棒以免治雞肉與軟骨製成,外層烤到微酥脆,咬下去嚐到軟骨的脆感與雞肉的嫩滑,配上日本雞蛋黃及少許醬油,入口更幼滑,調味剛好。

雞肉丸豆腐鍋 $288
最後來一個暖胃的鍋,鍋中有大量的雞湯,可以自行將粉絲、娃娃菜、豆腐、大蔥、金菇和本菇放入湯底中煮,雞肉丸數量不少,口感細緻彈牙,豆腐有濃郁豆香,蔬菜和菌菇的搭配令口感豐富,湯底帶點豆香,可喝的不會太鹹,是一道健康美味的料理。

銅鑼灣嘅🇯🇵日本料理🎋輝 HIKA,走高雅嘅路線✨,採用優質嘅食材,供應色香味俱全嘅美食,用餐體驗一流💯!🌟精選刺身拼盤 (5種)  $488白飯魚 - 配特製薑蔥豉油,好似麵條咁滑入口!赤蝦 - 大大隻,軟糯甘甜!金目鯛 - 細膩鮮甜,有少少彈性!深海池魚 - 口感爽身,魚味香郁!吞拿魚腩 - 超肥美,食完滿口油香,正!🍱Hika丼 $488以店名命名嘅招牌丼飯,包含火炙和牛、吞拿魚腩、海膽、三文魚籽等上乘食材,每一啖都係旨味爆發,推介!🍣香蔥雙色吞拿魚卷 $268採不同肥瘦嘅吞拿魚,做成two tone嘅卷物,魚味同油香同時兼備!🦀松葉蟹肉溫泉蛋配胡麻醬冷烏冬 $98超多蟹肉,mix埋溫泉蛋同埋胡麻醬,啖啖滋味!🐟鱈魚脆片 Free|🫛枝豆 $68香脆嘅鱈魚片同埋枝豆,係佐酒嘅佳品!🥚玉子燒 $68蛋味香濃,唔錯!
🌟精選刺身拼盤 (5種)  $488
白飯魚 - 配特製薑蔥豉油,好似麵條咁滑入口!
赤蝦 - 大大隻,軟糯甘甜!
金目鯛 - 細膩鮮甜,有少少彈性!
深海池魚 - 口感爽身,魚味香郁!
吞拿魚腩 - 超肥美,食完滿口油香,正!
🍱Hika丼 $488
🍣香蔥雙色吞拿魚卷 $268
🦀松葉蟹肉溫泉蛋配胡麻醬冷烏冬 $98
超多蟹肉,mix埋溫泉蛋同埋胡麻醬,啖啖滋味!
🐟鱈魚脆片 Free|🫛枝豆 $68
香脆嘅鱈魚片同埋枝豆,係佐酒嘅佳品!
🥚玉子燒 $68
蛋味香濃,唔錯!
2024-11-28 68 浏览
位於銅鑼灣渣甸街的樓上舖,環境高雅大氣,帶有木系日式風格,私隱度高,營造出優雅高貴嘅氣氛,係慶祝的不二之選😍✨精選刺身拼盤刺身係餐廳招牌之一,全部嚴選新鮮食材,鮮甜美味,五款刺身包括白飯魚,深海池🐠,拖羅,帶子及牡丹蝦。拖羅肉質肥美,入口即化。池魚美味,食完滿口油香。白飯魚配搭蘿蔔蓉柚子醋品嚐更加美味😋✨日本A5和牛他他(細)和牛入口即溶,油脂分佈均勻,外圍邊燒到焦香,裏面半生熟👍✨軟殼蟹天婦羅沙律🥙天婦羅配上很薄的炸粉,食起來一點也不油膩。✨松葉蟹肉炸海老卷一上枱見到滿到瀉嘅材料,眼球震撼,必叫🥰🥰上層蟹肉配上魚子,食起來帶出一咸一甜的味蕾,裏面包住炸蝦,令到每一口都超滿足。✨吉列珍寶海蝦🦞即叫即炸,用上最大size珍寶海蝦,外面金黃酥脆,裏面蝦肉依然鮮甜嫩滑。✨串燒-豚肉年糕卷:年糕Q彈,豚肉好香-厚切牛舌:肉質柔軟香濃整體來說,環境優雅,店員服務親切有禮,食物水準出色。值得推介👍✨

✨精選刺身拼盤

✨日本A5和牛他他(細)
和牛入口即溶,油脂分佈均勻,外圍邊燒到焦香,裏面半生熟👍

✨軟殼蟹天婦羅沙律🥙
天婦羅配上很薄的炸粉,食起來一點也不油膩。

✨松葉蟹肉炸海老卷

✨吉列珍寶海蝦🦞

✨串燒
-豚肉年糕卷:年糕Q彈,豚肉好香
-厚切牛舌:肉質柔軟香濃

2024-11-26
  • 松葉蟹肉海老卷
2024-11-24 63 浏览
輝 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓呢間位於銅鑼灣嘅高級日本料理,真係每一道菜都令人垂涎欲滴!海膽刺身 - 鮮甜嘅海膽,細膩嫩滑,每一口都係海洋嘅鮮味,絕對係一個無法抗拒嘅享受。Ta Taki A5 Wagyu Beef - 日本A5和牛他他,肉質鮮嫩多汁,入口即化,濃郁嘅和牛香氣令人難以忘懷。Tsukune Ground Chicken Stick - 免治雞肉軟骨,每一口都係Q彈嘅口感,再加上獨特嘅調味,絕對係一道美味嘅小食。Japan Shuto and Cheese Biscuit - 酒盜芝士脆餅,香濃嘅芝士同酒盜嘅獨特味道完美結合,每一口都係極致嘅享受。白飯魚刺身 - 鮮甜嘅白飯魚刺身,口感細膩,每一口都係清新嘅海洋味道,令人一試難忘。串燒:牛舌、豚肉年糕卷、雞頸肉、大葉豚肉卷 - 每一款串燒都係香脆可口,無論係牛舌、豚肉年糕卷、雞頸肉定係大葉豚肉卷,每一口都係極致嘅口感體驗。火炙A5和牛香蔥拌麵 - 濃郁嘅火炙A5和牛,再配上香蔥拌麵,每一口都係無法抗拒嘅美味享受。
輝 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓

呢間位於銅鑼灣嘅高級日本料理,真係每一道菜都令人垂涎欲滴!

2024-11-18 168 浏览
剛在"輝"享受完日式料理, 真是要立即分享比大家, 這間絕對值得推薦!一進門,首先映入眼簾的是高檔的裝修, 讓人感覺舒服。在眾多的美食中, 就選了以下幾款美食。吞拿魚他他 - 魚片鮮嫩肥美,四邊都有簡單燒過,口感滑順。🐟刺身沙律- 由吞拿魚、油甘魚等刺身組成,海鮮與新鮮蔬菜的結合,口感豐富且清新。🥗松葉蟹肉炸海老卷-炸蝦外脆內嫩,蟹籽、蟹肉、蟹膏嘅配搭令人難以抗拒。🦀🍤松葉蟹肉溫泉蛋配胡麻醬配烏冬-嫩滑的溫泉蛋和濃郁的胡麻醬,配上軟糯彈牙的冷烏冬,興青蔥、蟹肉混搭,味道層次豐富。🍳🍜燒活海鰻配溫泉玉子丼- 呢個真是必食, 海鰻燒得好香,香脆軟嫩,溫泉蛋配上鰻魚汁撈飯. 正爆!🍚雞頸肉串燒  - 第一次食雞頸肉,十分爽口,肉質鮮嫩多汁🍢免治雞肉軟骨串燒- 雞肉沾上蛋漿,味道獨特。🍢日本A5和牛串燒 - 最好食的一串,和牛肉質鮮嫩,入口即溶,燒烤香味濃郁。🥩必定再來, 下次就主攻壽司, 刺身!

一進門,首先映入眼簾的是高檔的裝修, 讓人感覺舒服。
在眾多的美食中, 就選了以下幾款美食。
雞頸肉串燒  - 第一次食雞頸肉,十分爽口,肉質鮮嫩多汁🍢
免治雞肉軟骨串燒- 雞肉沾上蛋漿,味道獨特。🍢
必定再來, 下次就主攻壽司, 刺身!
2024-11-15
2024-11-18 139 浏览
又發現咗一間環境靚 味道正嘅日式餐廳點咗一人份「夏日特色午市套餐」❣️前菜兩款中華沙律好refreshing 涼拌雞腎醬汁好開胃❣️刺身3點配海膽松葉蟹肉三文魚籽迷你丼刺身分別有油甘魚、牡丹蝦、吞拿魚腩刺身好厚切 吞拿魚腩冇筋肥美 海膽新鮮鮮味 仲有啲一粒粒嘅蟹籽磚同昆布 口感層次味道一流❣️香菇茶碗蒸茶碗蒸頂部有一層秘製嘅芡汁 蒸蛋滑溜得來好重蛋香熱辣辣 配埋啲菇食一流❣️A5和牛、野菜牛肉食落口時油脂滲出嚟 牛肉味又濃郁 仲要燒到好香口再配埋啲雞髀菇 又係爆汁嘅蔬菜 ❣️夏日特色冷麵幼身嘅冷麵配上店家秘製醬汁 酸酸甜甜好清新再配埋海量嘅蟹籽同埋青瓜 係多重口感❣️雪糕有開心果味或者豆腐味選擇 豆腐味清新開心果味就濃郁兩者都咁滑溜另外仲點咗照燒雞丼雞皮燒到好香脆 雞肉份量好多 肉質嫩滑仲有隻溫泉蛋 撈埋啲珍珠米食 唔覺唔覺就食晒成碗飯最正係仲有少少辣味嘅醬汁另外上 呢款醬汁超惹味 點埋食又係另外一個感覺餐廳有好多Bar枱座位亦有包廂房鍾意私隱又得 鍾意望住師傅整又得而且樓底好高 坐得好舒服
又發現咗一間環境靚 味道正嘅日式餐廳

點咗一人份「夏日特色午市套餐」

❣️前菜兩款
中華沙律好refreshing 涼拌雞腎醬汁好開胃

❣️刺身3點配海膽松葉蟹肉三文魚籽迷你丼
刺身分別有油甘魚、牡丹蝦、吞拿魚腩
刺身好厚切 吞拿魚腩冇筋肥美 海膽新鮮鮮味

呢款醬汁超惹味 點埋食又係另外一個感覺

餐廳有好多Bar枱座位亦有包廂房
鍾意私隱又得 鍾意望住師傅整又得
而且樓底好高 坐得好舒服
輝 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐食物推介:特上刺身拼盤 (7種) $688,洋風季節白身魚伴芥茉酢 $288,吞拿魚他他 $188,白飯魚刺身 $88,免治雞肉軟骨 $48,豚肉年糕卷 $58特上刺身拼盤:平政肉質細膩,口感滑順;深海池魚,肉質鮮嫩魚味濃郁;金目鯛肉質鲜美,口感醇厚;牡丹蝦肉質鮮甜,色澤誘人;吞拿魚腩油脂豐富,口感滑腻;真鯛口感清新,肉質結實;鮮帶子肉質柔軟,味道甜美,款款精彩!😄😄😄洋風季節白身魚伴芥茉酢:白身魚肉質鮮嫩,富有彈性,芥茉酢醬油味濃,酸甜適中,大大增添了魚肉的風味,讓每一口都充滿層次感!👍👍👍吞拿魚他他:高品質的新鮮吞拿魚,肉質鮮嫩且富有油脂,口感滑順,加埋恰到好處的調味料,食到唔停得口!😍😍😍白飯魚刺身:白飯魚肉質細膩,鮮嫩可口,加埋鮮艷的三文魚籽,不僅在視覺上增添了吸引力,還帶來了獨特的鹹香,是非常開胃的前菜!😋😋😋免治雞肉軟骨:新鮮的雞肉剁成肉末,肉質鮮嫩,雞的軟骨部分口感滑嫩,且很有咬口,加埋美味醬油,點埋新鮮雞蛋製成的蛋漿,滋味冇得頂!❤️❤️❤️豚肉年糕卷:豚肉
輝 (銅鑼灣)

味道指數:⭐⭐⭐⭐⭐
抵食指數:⭐⭐⭐⭐⭐
環境指數:⭐⭐⭐⭐⭐
服務指數:⭐⭐⭐⭐⭐

豚肉年糕卷:豚肉肉質鮮嫩,年糕軟糯有彈性,烤至微焦,口感豐富得來有層次感!👏🏻👏🏻👏🏻