2024-03-20 19 浏览
銅鑼灣呢間日本餐廳,位於亨環樓上,日式裝修座位闊落~特別鍾意呢度嘅串燒💓無論係特級牛舌、雞翼定係雞皮都非常好食,火候剛剛好,尤其是牛舌,調味和熟度都掌握得非常不錯🔥另外仲叫咗壽司拼盤,一個價錢食到好多款矜貴嘅款式,例如鮑魚、海膽、大拖羅等等,仲有火炙A5和牛撈麵,聽個名都知豪華啊🤣好多片超正嘅黃牛放喺日式撈麵上面,撈麵彈牙好吃,配上佢哋嘅特色醬汁,更添滋味。薄片嘅和牛充滿油脂嘅香氣🔥🔥🔥
2024-03-20 13 浏览
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》一間值得我三訪嘅日本餐廳當然要同大家分享🤭再次回頭原因,無非因為嘢食好食選擇又多,環境舒適而且地方好就腳,約朋友好方便☺️◆特上壽司拼盤(12貫)$688 👍我咁鍾意食壽司,梗係唔可以叫🫣價錢雖然偏貴但勝在魚生夠唒新鮮仲要有齊我最愛嘅大拖羅、海膽同蟹肉壽司😍😍😍拖羅肥美充滿魚油脂香🤤蟹肉壽司啖啖蟹肉🦀配埋超濃厚蟹膏簡直係正◆免治雞肉軟骨 $48 👍大大條雞肉棒入面係有雞軟骨,所以食落好有咬口😏再沾上蔥花同蛋黃更香更滋味◆黑蒜豬骨湯豚肉拉麵 $188湯底黑蒜味香濃,拉麵都好爽口彈牙,不過價錢略貴🫣◆吉列黑豚他他 $188好邪惡😈 吉列豬扒上面仲有芝士同蛋黃醬,食多舊就爆卡路里🫠◆鰻魚玉子卷 $198◆特選牛舌 $78人均價錢:$800味道:8.5/10環境:8/10服務:8/10回頭率:8.5/10👍=必食#misshcfoodie_灣仔銅鑼灣📍 輝地址: 銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓電話: 36210113
《🌟推介😋晴晴港飲港食 #misshcfoodie》

◆特上壽司拼盤(12貫)$688 👍

◆免治雞肉軟骨 $48 👍

◆黑蒜豬骨湯豚肉拉麵 $188
湯底黑蒜味香濃,拉麵都好爽口彈牙,不過價錢略貴🫣

◆吉列黑豚他他 $188
好邪惡😈 吉列豬扒上面仲有芝士同蛋黃醬,食多舊就爆卡路里🫠

◆鰻魚玉子卷 $198

📍 輝
地址: 銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓
電話: 36210113
2024-03-19 10 浏览
上星期生日,朋友帶我造訪了「輝」這間非常高級優質的日本餐廳,這裡提供了一系列精緻美味的料理選項。從鍋物到燒物,再到特色麵食,這家餐廳確實在提供高品質的日本料理方面做到了極致。首先,我嚐到了他們的招牌菜鯛魚湯海鮮鍋($488)。這道湯底鮮美濃郁,以鯛魚為基底,加入了多種海鮮食材,如新鮮的蝦、螃蟹、蠔仔和魚肉。鯛魚湯底的味道非常鮮甜,而且十分健康,完美地提升海鮮的鮮味。此外,鍋中的食材保持了其原汁原味,入口鮮嫩多汁,給人一種驚喜和滿足感。接下來,我品嚐了燒A5西冷和牛定食($488)。以頂級的A5和牛肉經過燒烤處理,肉質鮮嫩多汁,入口即化。肉質的濃郁香氣和口感令人難以忘懷,讓人品味到和牛的風味。火炙A5和牛薑蔥拌麵($268)是另一道我極力推薦的菜品。這道拌麵選用了高品質的A5和牛肉,經過火炙處理,肉質鮮嫩多汁。配以新鮮的蔥粒,增添菜品的風味層次。麵條本身彈牙有嚼勁,與牛肉的鮮美相得益彰,令人回味無窮。除了主菜之外,餐廳還提供了一系列美味的小吃選項。串燒雞頸肉($48)和串燒宮崎五花肉豚($68)是我特別喜愛的兩道串燒。雞頸肉口感鮮嫩,搭配著微妙的炭燒風味,非常美味。宮崎五花肉豚則是口感豐

除了主菜之外,餐廳還提供了一系列美味的小吃選項。串燒雞頸肉($48)和串燒宮崎五花肉豚($68)是我特別喜愛的兩道串燒。雞頸肉口感鮮嫩,搭配著微妙的炭燒風味,非常美味。宮崎五花肉豚則是口感豐富,肥瘦相間,入口即化。這些串燒菜品展現了日本烤肉的精髓,給整餐帶來了更多的樂趣。

最後,我品嚐了煙熏明治芝士($68)和免治雞肉軟骨($48),兩道小吃都令我感到驚豔!明治芝士經過煙燻處理,賦予了芝士更豐富的風味。免治雞肉軟骨則是一道獨特的小吃,它結合了雞肉和軟骨的口感,帶來了令人驚喜的食用體驗,搭配著美味的鮮蛋醬汁,味道鮮美。

整體而言,這間高級優質的日本餐廳給我留下了深刻的印象,非常適合那些追求高品質日本料理的美食愛好者。我強烈推薦你來這裡品嚐一番,享受一個難忘的用餐體驗。

輝 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓
2024-03-19 8 浏览
A5和牛蒸籠鍋食剩指數:0/100A5和牛加埋菜底用蒸籠蒸蒸完既和牛入口軟滑加麻胡麻醬食好惹味油脂俾下面嘅菜吸收.溫室鹽漬蕃茄食剩指數:0/100蕃茄酸酸甜甜質感唔錯作為前菜幾清新.白身魚刺身食剩指數:0/100魚肉鮮嫩配上酸汁好清爽.吞拿魚他他食剩指數:0/100一片片嘅吞拿魚帶點炙燒下邊鋪滿洋蔥絲等加埋麻油芝麻調味料等成個組合好清爽好香.串燒食剩指數:0/100煙燻芝士:芝士唔會過鹹,好香好啱做下酒菜牛舌:食到油脂感,肉質帶點彈性雞頸肉:雞肉好香帶點軟骨口感.輝 地址:銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓
A5和牛蒸籠鍋
加埋麻油芝麻調味料等
成個組合好清爽好香
串燒
食剩指數:0/100
煙燻芝士:芝士唔會過鹹,好香好啱做下酒菜
牛舌:食到油脂感,肉質帶點彈性
雞頸肉:雞肉好香帶點軟骨口感

地址:銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓
同女姊妹後補慶祝生日,搵間舒服啲嘅餐廳慢慢食慢慢傾,地點好方便。午市選擇有好多款由$168起 至438, 串燒,湯麵,飯 ,刺身飯及壽司定食都有好幾款。前菜: 日式南瓜,洋蔥豬肉片炙燒 A5和牛香蔥拌麵 $228 拉麵底以香蔥肉碎香菇炒香,有三塊燒得焦香嘅和牛,肥瘦分明,入口融化。拉麵彈牙伴入秘製醬汁 ,好美味。特上壽司定食(十件)$388 上枱擺得好靚,每一件都係時令,有毛蟹蟹膏,鮑魚壽司,帶子,甜蝦,拖羅及中拖羅,吞拿魚蓉手捲,每一款非常之出色。再加埋兩個餐附送的甜品,當日有豆腐黑芝麻開心果味雪糕。午市幾乎滿座,新鮮食材環境又舒適服務員又有禮貌,同朋友已經想約下次再回訪。

前菜: 日式南瓜,洋蔥豬肉片

炙燒 A5和牛香蔥拌麵 $228

特上壽司定食(十件)$388

特上壽司定食

再加埋兩個餐附送的甜品,當日有豆腐黑芝麻開心果味雪糕。

特上壽司定食
  • 開心果雪糕
2024-03-18 16 浏览
聽聞銅鑼灣呢間高級日本料理店已經享負盛名,食物質素上盛,廚藝了得,環境舒適,服務到位。今次特登由九龍過海來朝聖。看看我們的體驗吧。首先是厚切牛舌串燒,牛舌燒得剛剛好,帶有微焦的外皮和豐富的牛肉香氣,肉質嫩滑,讓人回味無窮。日本A5和牛他他,價格一半$208,全份$388。若二人前來建議半份。非常高級的和牛,肉質極其優良,口感極為柔軟,入口即化。食法多變,直接食便感受到原汁原味,直接而突顯肉質的鮮嫩清香。若搭配上京蔥和洋蔥食层次變得豐富。再沾上精心炮製的醬汁一齊食,更加突顯這道菜呈現出豐富的層次感和濃郁的肉香,不同凡響,絕對推介必食之選。特上刺生拼盤,他們的刺生拼盤分有7種和5種,價格為$688及$488。這個拼盤包括了七種時令刺生,其中有拖羅、金目鯛、真鯛、深海池魚、赤蝦和赤貝。每一種刺生都展現了新鮮的豐富風味和精心的製作工藝。刺生的味道鮮美,質地鮮嫩,每一口都散發出微妙而豐富的海洋風味。拖羅絕對不能錯過,口感非常綿密而入口即化,散發出迷人的香味,完全無魚腥味,從此愛上食拖羅。由一入門口到用餐再到結賬,從帶位,添茶,換碟間都體現到服務到位。精選壽司拼盤,提供10件和12件之選,我們是壽

精選壽司拼盤,提供10件和12件之選,我們是壽司控,毫不猶豫選了12件拼盤,其中包括了松葉蟹肉配蟹膏、赤身、海膽壽司、特色蛋卷和鮑魚等。

每一件壽司都展現了廚師的精湛技藝和對食材的敬意。壽司的米飯口感綿密,配合著新鮮食材的鮮味,帶給人舌尖上的絕妙享受。

特別值得一提的是海膽壽司,它的濃郁奶油質地和鮮美的味道令人陶醉,食得出食材上剩的美味。

廚師制作過程透明度高,環境也非常舒適和雅致。如果你想要品嚐高品質的日本料理,這家店絕對值得一試。
2024-03-17 1052 浏览
收工想食好啲 就同同事嚟咗食日本菜入面都幾有feel精選刺身拼盤 (5種) $488 赤蝦上面仲有啲蝦乾 都係第一次試依個食法蝦味更加鮮更加重 中拖好厚切 好滿足🥰刺身沙律 $168會唔會太豐盛😂無論係刺身定係沙律菜 份量都好多沙律菜好爽脆 調味好香大吞拿魚腩壽司 $108@最愛大拖🫶🏻個油香無可替代🦦松葉蟹肉海老卷 $238覺得係今餐飯嘅MVP🥇上面嘅蟹肉好鮮甜耶~再加埋啲炸蝦 口感同味道都好正串燒:-特選牛舌 $78-煙燻明治芝士 $58好香嘅芝士 奶味相對較重-雞皮餃子 $58雞皮燒得好香脆-免治雞肉棒 $48-雞頸肉 $48好爽好有口感-雞皮 $48好滿足嘅一餐
收工想食好啲 就同同事嚟咗食日本菜

-雞皮 $48
好滿足嘅一餐
2024-03-13
2024-03-16 13 浏览
銅鑼灣亨環係區內新進搵食熱點,今次就搵到入面其中一間超高質日式料理店:輝✨和風木系裝潢令人坐得舒服,而且餐牌種類繁多,想小酎一杯定廚師發辦盛宴,輝都係一個唔錯選擇!🔸洋風季節白身魚伴芥末酢刺身非常新鮮,口感爽口彈牙而且份量好多,用上少量芥末醋調味唔怕蓋過魚肉鮮味🔸酒盗芝士脆餅平常酒盗芝士都係小碟上枱,呢度已經塗滿喺一塊塊梳打餅上,鹹香味十足送啤酒一流🍻🔸日本A5和牛他他其中一款必點之選🏅和牛油脂分布平均,輕輕燒過後脂香完全散發出來🤤配埋底下洋蔥絲一齊食就可以平衡膩感🔸唐揚黑豚五花肉炸雞見得多,炸五花肉坊間比較少見,同多幾個朋友share一碟就啱啱好喇🔸免治雞肉軟骨自家製雞肉串雞肉同軟骨比例剛剛好,附送蛋黃本身稍有調味,令味道更加多層次🔸松葉蟹加州卷唔好以為係普通加州卷,其實裏面包住大大條松葉蟹肉,每一啖都食到鮮味🦀🔸雞肉丸豆腐鍋以清新解膩既雞湯做火鍋湯底,雞肉豆腐都可以吸到湯湯頭精華;加上本菇、娃娃菜等,係一個暖心既結尾🥰

🔸洋風季節白身魚伴芥末酢

🔸酒盗芝士脆餅
🔸日本A5和牛他他
🔸唐揚黑豚五花肉

🔸免治雞肉軟骨

🔸松葉蟹加州卷

🔸雞肉丸豆腐鍋
2024-03-14 8 浏览
嚟到已經好鍾意,輝 Hika 裝修得很現代風,很優雅嘅感覺,背住窗望住壽司吧,很期待一陣間的美食,姐姐發辦,我淨係坐喺度等食。先送出枝豆,翠綠顏色,粒粒飽滿,好食。刺身拼盆 $488 ,非常新鮮,都幾厚幾大件,五款刺身,每款兩片,有赤蝦、拖羅、金目鯛、間八、帶子,最特別係赤蝦上面的少少酥脆的櫻花蝦。日本A5和牛他他 $208,日本和牛肉質非常嫩,生食更嚐到原味。松葉蟹肉海老卷 $238,餐廳推薦嘅菜式之一果然好食,口感有層次又夠脆,材料新鮮。鹽燒白活鰻 $268,今晚最欣賞呢個鰻魚,真正新鮮肉彈,首先本身條魚好,肉質結實,食個之中最好;燒得亦很出色,皮係脆卜卜嘅;仲有個汁,調得好味,有山椒的味道。免治雞肉軟骨 $48,與日本生蛋是絕配,好食就係有啲雞軟骨,口感大增。火炙A5香蔥和牛伴麵 $268,要食返個麵先夠飽,都係和牛正呀!仲要火炙兼香蔥,成件事好香惹,汁又豐富,個麵真係好滋味,超讚。

先送出枝豆,翠綠顏色,粒粒飽滿,好食。

由開張初期到現在差不多兩周年,都覺得這裏的食材非常新鮮,每每想吃日式料理,首選都會來到這裏。特上刺身拼盤七盛$688 ,廚師會因應當時季節最美味的食材而設計,所以落單之前,不會知道有什麼可以吃到,有點像吃盲盒,是驚喜定驚嚇。金目鯛、池魚、間白、拖羅、鯛魚、赤蝦和帶子。金目鯛帶點柑的香甜味道,是一種頗特別的魚生。池魚口感結實,爽甜可口。間白味道清新,加上柚子醋的鮮味,提升到另外一個層次。拖羅入口溶化,魚味香濃,沒有一點筋,非常美味。鯛魚經過炙燒之後帶起了魚的香甜味道。赤蝦,廚師以三文魚子和蝦乾,令到赤蝦的味道層次更加豐富,有點經驗的感覺。帶子味道鮮甜,解凍程度確是一流。A5和牛拌麵$268,上枱時已經聞到醬油和和牛的香氣,黃牛脂肪甘香無比,肉質入口溶化,如果喜歡濃味一點,可以加上伴隨的醬油。拌麵的麵質生熟程度適中,爽口彈牙,令人回味無窮。松葉蟹加州卷$178,加州卷內的紫菜、青瓜蟹肉和雞蛋,加上表面的三文魚子,再混合沙律醬,味道層次豐富。炸蟹肉餅配青椒仔$98,外表香脆,內裏的蟹肉混合薯蓉,味道鮮甜。豚肉大葉卷、燒鱔、燒雞翼。豚肉大葉卷$48,內有紫蘇葉,豚肉脂肪甘香,加上紫蘇葉的香味令

金目鯛、池魚、間白、拖羅、鯛魚、赤蝦和帶子。
金目鯛帶點柑的香甜味道,是一種頗特別的魚生。
池魚口感結實,爽甜可口。
間白味道清新,加上柚子醋的鮮味,提升到另外一個層次。

拖羅入口溶化,魚味香濃,沒有一點筋,非常美味。
鯛魚經過炙燒之後帶起了魚的香甜味道。
帶子味道鮮甜,解凍程度確是一流。

豚肉大葉卷、燒鱔、燒雞翼。

豚肉大葉卷$48,內有紫蘇葉,豚肉脂肪甘香,加上紫蘇葉的香味令到豚肉更加鮮甜,這個組合非常特別。
燒鱔$98,鱔的外表香脆,內裏的肉質鮮甜。
燒雞翼$48,雞翼外表香脆,雞肉鮮嫩美味。

題外話:落單時詢問女部長刺身七盛和刺身五盛有什麼分別的時候,她的答案就是七盛比五盛多兩種(這個答案答了等於沒有答到)😂之後才補充說因應當日食材決定。
如果以這樣高級食肆來說,可以直接搭客人是由廚師發辦的,這樣更加令人舒服。
先講個裝修先好吸引,好似去咗日本居酒屋,Menu有好多款嘅選擇,我哋每樣都叫啲嚟食,刺身沙律刺身大大片,有三文魚同油甘魚等,沙律菜新鮮爽口,勁開胃。松葉蟹肉炸海老卷每舊卷的面頭勁多蟹肉碎,海老亦都好鬆脆,口感好豐富。松葉蟹肉溫泉蛋配胡麻醬冷烏冬烏冬爽口彈牙,撈埋個蛋黃食好邪惡,加埋新鮮嘅松葉蟹肉味道再昇華。五花腩串燒即叫即燒,外脆內軟,肉汁鮮嫩,肥瘦平均。豚肉年糕卷 肉味都幾出,味道幾特別,有嚼勁。免治雞肉骨串大大嘅雞肉串,配埋先蛋黃撈埋一齊食都幾邪惡。吞拿魚三色丼赤身同埋中拖羅勁厚切,入口即溶好新鮮,仲有吞拿魚蓉撈飯同埋紫菜自己包嚟食,大大碟勁抵食,推介和牛他他肉質鮮嫩,牛肉味好香濃,唔使點汁已經好有牛肉味,仲要入口溶化
先講個裝修先好吸引,好似去咗日本居酒屋,

Menu有好多款嘅選擇,我哋每樣都叫啲嚟食,

刺身沙律

刺身大大片,有三文魚同油甘魚等,沙律菜新鮮爽口,勁開胃。

松葉蟹肉炸海老卷

每舊卷的面頭勁多蟹肉碎,海老亦都好鬆脆,口感好豐富。

松葉蟹肉溫泉蛋配胡麻醬冷烏冬

五花腩串燒

即叫即燒,外脆內軟,肉汁鮮嫩,肥瘦平均。

豚肉年糕卷

肉味都幾出,味道幾特別,有嚼勁。

免治雞肉骨串

大大嘅雞肉串,配埋先蛋黃撈埋一齊食都幾邪惡。

吞拿魚三色丼

和牛他他

2024-03-07 31 浏览
上到去覺得環境幾好,地方都幾寬敞幾舒服。揀完嘢食之後, 就開始上咗份燒鱈魚乾, 都燒得幾香口幾惹味。食完冇幾耐就上咗5款刺身拼盤,深海池魚同真鯛都好鮮味好新鮮, 赤蝦鮮甜、 帶子彈牙、大拖羅就最好味, 油脂分布好平均。日本A5和牛他他都係超級好味, 兩個人食份量就剛剛好。 油脂分布好充足, 和牛嘅邊位亦都燒得剛剛好, 食咗幾塊之後再食埋佢下面嗰啲洋蔥過一個味蓄既味道。另外就叫咗佢個招牌 因為全部呢個超級豐富,全部都係我鍾意食嘅嘢,當然首先食咗海膽先啦冇濃味之餘亦都冇名凡明礬味海膽丼,呢個超級豐富,全部都係我鍾意食嘅嘢,當然首先食咗海膽先啦,濃味之餘亦都冇明礬味。入面仲有好多蟹肉同三文魚子,每一啖都充滿驚喜,最令我讚嘆係佢嗰塊和牛,咬落去係成個口腔會有種和牛大爆炸嘅感覺,超級滿足。估唔到特色鰻魚蛋卷,可以做得咁好味,呢個蛋捲真係一定要叫。另外仲食咗啲燒物,燒芝士、燒五花肉、燒餃子、免治雞肉軟骨,樣樣都燒得幾好。
上到去覺得環境幾好,地方都幾寬敞幾舒服。

估唔到特色鰻魚蛋卷,可以做得咁好味,呢個蛋捲真係一定要叫。

#輝HIKA #銅鑼灣美食 #日式料理在繁忙的銅鑼灣,找到了一家日式料理的寶藏地方——輝HIKA。這裡的氛圍既現代又有日本傳統的韻味,讓人一走進去就能感受到濃濃的日本風情。我們的美食之旅從季節白身魚薄切開始,章紅魚刺身切得如同薄紙,每一片都透著粉嫩的色澤,搭配上特製的酸汁,酸酸甜甜,令人胃口大開。接著是一系列的串燒——燒雞泡魚乾、串燒雞軟骨、串燒雞腎和串燒雞翼,每一串都烤得外皮酥脆,內裡多汁,香氣四溢。松葉蟹海老卷和特色鰻魚蛋卷則是這次用餐的亮點,松葉蟹肉鮮美,與海老的鮮甜完美結合;而鰻魚蛋卷則是外層煎得金黃,內裡鰻魚與蛋香交織,口感豐富。海鮮茶碗蒸細膩柔滑,海鮮的鮮味在口中綻放。最後,鯛魚湯海鮮鍋以其濃郁的湯底和豐富的海鮮成為了全場的明星,蠔、帶子、蝦、蟹鉗和白身魚,每一口都是海洋的贈禮。服務員的態度非常親切,對於每一道菜都有耐心的介紹,讓人感到賓至如歸。如果你是日式料理的愛好者,輝HIKA絕對值得一試!
#輝HIKA #銅鑼灣美食 #日式料理
2024-03-05 3 浏览
牛肉他他呢個外面輕輕烤/煎過,有少少黑椒香味,入面於係偏生既牛肉,好食到係咁食,完全係好香好似食既扒咁,同埋夠薄,點埋個汁,酸酸地,好開胃,勁快光盤刺生沙律沙律大大份,好豪氣,面頭有2款魚生片,撈埋食有啲似撈金咁,幾清新,仲有少量芝麻,暗唔中咬到都幾香口,佢既沙律醬岩岩好,完全唔會有膩既感覺炸雞有驚喜睇落平平無奇,食左啖,嘩,好juicy 爆汁,外皮好香脆,唔覺有炸粉,係零罪惡感既炸雞🤣正呀!食得好爽好放心松葉蟹炸蝦卷真係唔係出錯既配搭,唔止打卡正,味道都掂。炸蝦唔厚又唔會好油,加埋蟹籽同蟹肉係面,點少少沙律醬,啖啖肉好滿足。串燒有4款燒雞串好juicy 咬落去啲肉汁爆出,好厚實,仲有啲脆骨既爽脆口感!雞頸肉貪得意第一次試,覺得正正常常;白鱔味道係雞頸肉之後試,會覺得有啲咸,但係係好,唔同出邊有啲會有骨,但唯一有啲美中不足係如果呢個價錢大份啲/大舊啲會更滿足;牛舌就好食,唔會太淋/太乾/太韌,重點係佢係厚身的,食得好爽!烏冬面同香蔥牛肉撈麵份量好大,上枱果陣有啲嚇親,前面食果啲已經有啲飽。烏冬面一食就知係巑其烏冬,夠煙靭同軟滑,豚肉就正正常常,最近天氣凍左啲,特別係夜晚,飲番碗湯即刻成
牛肉他他

刺生沙律

炸雞有驚喜

松葉蟹炸蝦卷

串燒有4款

烏冬面同香蔥牛肉撈麵份量好大,上枱果陣有啲嚇親,前面食果啲已經有啲飽。烏冬面一食就知係巑其烏冬,夠煙靭同軟滑,豚肉就正正常常,最近天氣凍左啲,特別係夜晚,飲番碗湯即刻成個人暖晒~撈面最好食緊係果幾塊牛,一食就知係靚野,好香油脂味同牛味,有啲入口即溶。由於我唔係好好甜味既面,我覺得都係烏冬正,但我朋友好鍾意食呢啲甜甜地既撈面,佢就話好香,不過就覺得如果多啲醬汁佢會食得爽啲。

整體環境都好靜同舒服,好岩夜晚同fd chill住食野吹水,我見menu仲有啲刺生,lunch都有啲優惠set,下次可以再試下
2024-03-05 8 浏览
輝 (銅鑼灣)銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓1. 酒盜芝士脆餅:這道酒盜芝士脆餅是一個令人驚艷的開胃菜。脆餅上撒滿了美味的芝士,口感酥脆,帶有濃郁的奶酪香氣。每一口都充滿了脆餅和芝士的美味組合,絕對是一個令人難以抗拒的美味小吃。2. 鱈魚乾:這道鱈魚乾是一個獨特的海鮮風味。鱈魚經過風乾處理後,質地變得脆嫩,吃起來有一種獨特的鮮味和咸味。3. 特上刺身拼盤:這道特上刺身拼盤是一個絕對精緻的料理。它包含了多種新鮮的生魚片,如三文魚、吞拿魚、鯛魚等。每一片魚都切得非常薄,質地鮮嫩,口感柔滑。搭配上醬油和蘿蔔絲,帶來了豐富的口味和層次感。4. 日本A5和牛他他:這道日本A5和牛他他是一道極為豪華的主菜。A5和牛是世界上最高等級的和牛,肉質鮮嫩多汁,脂肪均勻分佈,入口即化。他他烹飪法則是將肉片燙熟後,沾上搭配的醬料或醬汁。這道菜絕對是肉食愛好者的天堂,讓人垂涎欲滴。5. 宮崎五花肉:宮崎五花肉是日本著名的豬肉品種之一,以其理想的肉質和口感而聞名。這道菜將宮崎五花肉切成薄片,經過獨特的烹飪處理,使其肉質更加鮮嫩多汁。每一口都帶來了豐富的肉汁和獨特的風味。6. 大葉豚肉卷:這道大葉豚肉卷是一道創意十足的
輝 (銅鑼灣)
銅鑼灣渣甸街66號亨環3樓

1. 酒盜芝士脆餅:

2. 鱈魚乾:

3. 特上刺身拼盤:

4. 日本A5和牛他他:

5. 宮崎五花肉:

6. 大葉豚肉卷:
這道大葉豚肉卷是一道創意十足的料理。將豬肉片包裹在大葉上,再加入一些香料和調味料,烤至肉質熟透。這道菜結合了豬肉的鮮嫩和大葉的香氣,帶來了一種獨特的口感和風味。

7. 火灸A5和牛香蔥伴麵:
這道火灸A5和牛香蔥伴麵是一道豐富的主菜。A5和牛切成薄片後,火灸至肉表微焦,內部保持嫩滑多汁。搭配上香蔥和麵條,增添了菜餚的口感和層次感。

8. 鰻魚玉子卷:
這道鰻魚玉子卷是一個精緻的日本料理。鰻魚和蛋液一起煎成蛋卷,再切成小塊。鰻魚的鮮味和蛋的柔滑口感完美結合,味道鮮美。