餐厅: 邊敘邊醉
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2天前 0 浏览
朋友生日 約左黎呢間火鍋餐廳試下由門口到入去座低 見到佢地既裝修設計都唔錯既座低左之後我地先點左個小食之後就落單揀配料個啲其實當日人數真係唔多但出菜好慢 之後仲要好似催我地走咁但係我想講野既 你野食唔係特別好食招呼又唔好 仲要一啲都唔便囉湯底:椰子雞湯火鍋配料:脆鯇魚腩,珊瑚蚌,鴨血,蜆,鵝腸,牛頸脊,飲品:偏酸既檸檬茶大概就係咁,成餐都唔個食左咩落肚🥲
朋友生日 約左黎呢間火鍋餐廳試下

但出菜好慢 之後仲要好似催我地走咁
但係我想講野既 你野食唔係特別好食
招呼又唔好 仲要一啲都唔便囉

湯底:椰子雞湯
火鍋配料:脆鯇魚腩,珊瑚蚌,鴨血,
蜆,鵝腸,牛頸脊,

飲品:偏酸既檸檬茶

大概就係咁,成餐都唔個食左咩落肚🥲
之前有同朋友嚟食過,佢嘅服務同埋食物質素都十分之有水準,香港真係好少搵到啲咁有服務嘅舖頭,而且你係感覺到店員真係好想去幫你令你好舒服,我哋叫咗椒鹽墨魚咀,比之前嚟食更加好食,無論調味同個炸粉都唔會覺得好油膩,湯底方面佢個椰子雞真係好好味,用佢嚟煮其他嘢食,都仍然有濃濃嘅香味,麻辣就一般正常。蟹柳亦都係比較靚少少,似係用嚟整壽司嗰啲,鴨血都好食,口感味道都有台灣feel,因為我本身唔係食好肥,我哋叫咗牛頸脊,有少少油花,有牛味,擺盤同埋切得都好平均,醉雞餃子同埋黑松露餃仍然係好好食。如果鍾意食醉醃製品,下次可以試吓係個醉海鮮,應該會好好食。丸類我覺得失色少少。唔係好食得出手打嗰啲感覺,今日杯生啤,十分之酸,個人唔係好接受到。另外有朋友仔今日生日,臨走店家print咗張相俾佢做留念,我覺得呢啲小貼心位,令我好滿意。
2024-09-16
生日
  • 椰子鮮雞鍋
  • 手切牛頸脊
深水埗高質火鍋店「邊敍邊醉」聽講這間牛肉🐂出名高質,今次過來試皮蛋芫茜鍋 $138豆腐好滑也比較多,如芫茜再多少少會味道更出, 整體湯底比較清手切牛特级(三拼) $388牛小排🐂牛頸脊🐂封門柳🐂整體所有肉好新鮮,味道好正。我們也覺得最好食是封門柳👍邊敘五寶丸(10粒) $108有手打白魚蛋, 墨魚丸,鮮蝦丸,棍打牛筋丸,香茹貢丸🦐鮮蝦丸十分好食, 口感好爽好新鮮,出面比較少吃到👍自家醬料/名茶(每位)@$18火鍋店有2層,內部裝修好新和潔淨。Welcome Drink 好窩心因為我們之前吃左少少野不太肚餓,今次叫左這些巳好飽了,下次再叫多些美食📍深水埗海壇街205號海珀地下及1樓A號舖
深水埗高質火鍋店「邊敍邊醉」

聽講這間牛肉🐂出名高質,今次過來試

皮蛋芫茜鍋 $138

手切牛特级(三拼) $388
牛小排🐂
牛頸脊🐂
封門柳🐂
整體所有肉好新鮮,味道好正。
我們也覺得最好食是封門柳👍

邊敘五寶丸(10粒) $108
有手打白魚蛋, 墨魚丸,鮮蝦丸,棍打牛筋丸,香茹貢丸
🦐鮮蝦丸十分好食, 口感好爽好新鮮,出面比較少吃到👍

自家醬料/名茶(每位)@$18

火鍋店有2層,內部裝修好新和潔淨。
Welcome Drink 好窩心

📍深水埗海壇街205號海珀地下及1樓A號舖

2024-09-06
纪念日
用餐优惠
信用卡優惠
2024-09-06 431 浏览
難得因為打風早放工,同埋班朋友一齊打個邊爐咁啱網上見到呢間有開,咪去試下環境舒適,坐得舒服,周圍都有打卡位,啲員工仲好好服務,好識話頭醒尾小食好味,試左個醉三鮮,佢地話係新出個蝦好大隻,而且好有酒味叫左個花膠雞湯底,幾足料,飲完唔覺口渴啲員工話全因冇味精,正!而且叫左封門柳同生蠔,生蠔勁大隻,牛肉勁新鮮,淥幾下就食得,好有牛味成餐飯又海鮮又牛又酒,勁豐富,仲要冇樣係伏呢間雖然有啲遠,但真係幾驚喜,所以我地都話會有下次
難得因為打風早放工,同埋班朋友一齊打個邊爐
咁啱網上見到呢間有開,咪去試下
小食好味,試左個醉三鮮,佢地話係新出
個蝦好大隻,而且好有酒味
叫左個花膠雞湯底,幾足料,飲完唔覺口渴
啲員工話全因冇味精,正!
成餐飯又海鮮又牛又酒,勁豐富,仲要冇樣係伏
呢間雖然有啲遠,但真係幾驚喜,所以我地都話會有下次
醉三鮮
2024-09-05
醉三鮮
  • 滋潤花膠螺片鮮雞鍋
2024-09-03 260 浏览
同住喺新界嘅朋友慶祝生日,用左的士乘車津貼,喺旺角搭過嚟可以抵消返車程。環境舒適,我個friend平時要求高都好滿意食物好食,食物新鮮,牛肉有牛味,唔似出面咁特別我個friend好鍾意飲胡椒豬肚湯,佢試完覺得冇介紹錯😂 佢係咁飲湯而且湯底冇味精又足料,好似飲緊住家湯嘅感覺,夠晒健康,但好味。而我最鍾意飲佢哋啲飲品😂 同埋呢度有雞尾酒嗌,都幾特別😍 好岩我哋呢啲慶祝用,可以小酌一下另外加分位係廁所,我地入去都嘩咗聲,乾淨又靚成個用餐感覺好滿意
環境舒適,我個friend平時要求高都好滿意
食物好食,食物新鮮,牛肉有牛味,唔似出面咁
另外加分位係廁所,我地入去都嘩咗聲,乾淨又靚
成個用餐感覺好滿意
啤酒胡椒豬肚湯
生日
啤酒胡椒豬肚湯
2024-05-17 629 浏览
Dive into the world of culinary treasures with Hong Kong style seafood hotpot – a symphony of fresh ingredients and flavorful broth. This iconic dish showcases a vibrant array of seafood delicacies like succulent prawns, plump scallops, and tender fish slices, simmering in a fragrant broth seasoned with aromatic spices and herbs. The communal dining experience of cooking your own ingredients at the table adds an interactive and social element to the meal. Embark on a gastronomic adventure as you savor the harmony of flavors in every bite, where the rich heritage of Hong Kong cuisine comes alive in this delectable seafood hotpot.
2024-05-14 794 浏览
孕婦都食得,冇味精湯底!本來見到佢有母親節優惠,四人海鮮餐,有刺身有肉都係二千零蚊,但係因為我哋得三個人,驚食唔晒,所以嗌咗個二人餐,九百幾蚊,包咗海鮮同肉,都夠食,我哋加錢轉咗個湯底做花膠雞湯。湯一滾嘅時候即刻飲咗兩碗先,同埋食咗啲花膠先個餐有嘅海鮮:龍蝦、帶子、蠔、青口、蝦、花甲 。龍蝦都幾大隻,好多肉,爽口蛋呀冇得頂。隻蠔鮮味重,無重金屬味 。青口正常蝦就一般,花甲好鮮甜。個餐嘅牛包咗牛頸脊,好好味🥹🥹🥹脂肪比例好好,又唔太漏 。仲有豚肉、丸、手工餸、菜盤同烏冬,仲包左2杯酸梅湯或者竹蔗茅根 。我地3個女仔其實都好夠食 。呢度深水埗好難泊車,只要你提早打嚟有得預先預留車位俾你。
  • 滋潤花膠螺片鮮雞鍋
2024-01-13 1463 浏览
這邊有四個很有名的酒底火鍋😆這次我們就點了啤酒胡椒豬肚雞鍋🍺因為有小朋友的關係~我們另外也點了一個椰子鮮雞鍋~下菜前必須要先喝一碗湯😆真的好鮮甜好好喝~胡椒豬肚雞湯喝完也很暖身🥰這邊的手工餃也很出色~我最喜歡的是自創花雕醉雞餃🥰沒想到裡面醉雞的味道也真的蠻濃的🤪另外黑松露鮑魚餃也很好吃😋手打鮮蝦丸也不錯!還有必點的龍蝦🦞很鮮甜🥰前菜的黃金脆炸魚皮也超好吃😋其實我們也點了炸雞軟骨跟皮蛋也很不錯👍🏻不過因為當天腳受傷 無法喝酒所以就沒機會試到這邊的調酒🥲下次再試試看吧🥲

• 酸梅湯
2024-01-02 1132 浏览
於2023年12月30日進食晚餐。店舖改的名很有趣,邊相敍就當然要有酒陪伴,餐廳有幾個主打火鍋湯底都是以酒入饌。餐廳裝潢色調以孔雀青和橙色為主,一組對比色令人感覺和諧且生動。細心留意,更會發現餐廳牆上高高放着一列酒瓶。小吃 椒鹽墨魚嘴🦑很少在火鍋店會點熟食,但由於朋友遲到,我又肚餓就點了一份侍應推薦的墨魚嘴小吃。它的粉醬不會很厚,且炸到金黃色,上面撒了椒鹽和炸蒜,香口惹味,墨魚嘴也新鮮爽口。小吃 蝦多士🍤麵包有很多層,就像千層酥,層次感十足。廚師控制火力和時間剛好,多士脆口,且蝦味突出。紅酒蕃茄牛尾鍋🍷侍應會在我們面前倒一壺紅酒於湯底。淡淡的酒味配上足料又無味精的牛尾湯,很溫暖且不會愈煲愈失去味道,我臨走前再喝碗湯仍是鮮甜。餃子拼盤🥟有黑松露鮑魚餃、花雕醉雞餃、鳳城餃子及韭菜豚肉餃。我覺得花雕醉雞餃最有驚喜,花雕酒味濃烈、皮薄多汁,口感像小籠包;味道最好是黑松露鮑魚餃,味道絕配,且口感彈牙。手切牛🥩侍應細心解釋牛小排、牛頸脊和封門柳食的先後次序。兩個人來算,份量都有點多,當日牛的質素是中上,略嫌不夠香滑。南澳龍蝦🦞這是一個贈送的產品,原本都沒什麼大期望,但見侍應在處理它前,拿了過來給我
於2023年12月30日進食晚餐。

小吃 椒鹽墨魚嘴🦑[推薦]

小吃 蝦多士🍤

紅酒蕃茄牛尾鍋🍷

餃子拼盤🥟[必推]

手切牛🥩

南澳龍蝦🦞
這是一個贈送的產品,原本都沒什麼大期望,但見侍應在處理它前,拿了過來給我看它真身,十分生猛。根據侍應說的時間,分別下鍋煮龍蝦頭和身,肉彈牙且鮮甜。

冰菜🥬
很少火鍋店會賣冰菜,所以一見到就點了。冰菜配湯底很搭,口感爽脆,不怕會煮過龍,因為冰菜生吃也可。

總括依然,餐廳是有想法的,有故事的,都以酒為主題。如果有下次,我也會想試其他湯底,畢竟紅酒牛尾湯味太濃烈,好像有點限制我下鍋的食物選項。

-食滿千五送南澳龍蝦
-餐前有杯酸梅湯味道很好

2023-12-13 791 浏览
點心界嘅“隱世寶藏”發現了!今次揀嗰間小店,啱啱坐低就感受到一種悠閒嘅氛圍。🌼店內裝潢簡單但帶有温馨嘅感覺,色彩繽紛嘅壁畫好得意,令人心情放鬆。首先係招牌燒賣,咬落去呢,彈牙嘅肉質、鮮甜嘅蝦仁夾帶住一啲啲黑菌嘅香味,叫我不禁連食三粒!😋接落來食腸粉,滑溜溜嘅米皮包住嘅不單止係蔬菜,佢哋個汁嘅調味,簡直可以用“啱嘴”嚟形容,既唔會太淡,又唔會蓋過去料嘅鮮味。嗰啲肉丸,外面微微一層香脆,入口即溶,一啲點咸咸地,正啊!飲茶嘅時候點少得蛋撻呢,啱啱出爐嘅蛋撻,外酥內滑,啖啖蛋香,真係得滾!要講味道,佢哋間店嘅點心真係做得細心,每一款都夠味,仲非常適合同屋企人或者朋友一齊來個慵懶嘅下午茶時間,開開心心啖好西,實在夠晒口福。飲品方面我試嘅豆漿好純正,飲落去係真材實料嗰種。同埋飲嗰杯凍檸茶,酸酸甜甜,清新解渴!總括嚟講,呢間店賣嘅係家常味道,唔係好高大上嘅水準,但係你想要一個舒服,得閒飲杯茶打個卡拉OK都得嘅地方,絕對可以考慮。哎吔,食得咁開心,寫到呢啲,我都肚餓返喇!🥢🍵

2023-12-12 601 浏览
已經是第二次光臨,食物質數高,因為屋企人有一位是食素,叫咗個天然素菇珍菌鍋,湯底足料,個個試完都話正。唯獨是個響鈴差少少,可以改進一下。整體唔錯,訂咗送的西澳龍蝦都唔係hea你,新鮮肉多。值得推薦的店舖。👍🏻
2023-12-09
用餐时段
  • 天然素菇珍菌鍋
2023-10-28 739 浏览
同友人一齊試下呢間邊爐,食物高質 價錢唔貴,仲要裝修真係幾靚,老闆娘話佢地個廁所可能ohv 全深水埗最靚🤣🤣🤣 我都覺得可能係最特別係佢d 中國酒整嘅cocktail 真係好好飲,有加茅台,高粱 等hgd 有中國酒隻好勁嘅味之餘佢又溝得好中式!! 一定會現幫襯

一定會現幫襯
2023-09-19 2093 浏览
[ 邊敘邊醉 ]今日嚟到深水埗搵好野食,朋友介紹呢間有唔同酒水飲既邊爐小店,仲有唔少新鮮菜選擇,餐廳環境夠光鮮,乾淨企理,坐得舒服👍🏻。湯底 鴛鴦雙拼 $238✿ 沙爆魚肚豬骨鍋🍲✿ 麻辣大蜆鍋🥘兩款湯底都各有特式,豬骨鍋有淡淡胡椒味,非常足料,有魚肚、豬骨、雞腳🐓、粟米🌽等;而麻辣鍋香口得來夠哂惹味,蜆都夠大隻。✿ 手切牛🐮 (三拼) $388三拼手切牛包括特級牛小排、牛頸脊、封門柳,店員建議由底食到上去,每款牛新鮮手切,肉質夠嫩,牛味濃郁,脂肪感適中。✿ 農場豬三寶 $108豬三寶有鮮豬潤、鮮豬肚、豬頸肉🐷,豬潤豬肚夠厚切,無腥臭味。豬頸肉爽口彈牙,非常推薦👍🏻。✿ 新鮮蔬菜拼盤🥬 $88✿ 餃子拼盤 (8隻) $118餃子拼盤係店舖特式菜之一🥟🥟,黑松露飽魚餃、鳳城水餃皇、花雕醉雞餃、黑豚肉韮菜餃,每款都自家製作,皮薄餡靚,個人最推介黑松露&花雕醉雞口味,味道突出。✿ 蜜桃蘆薈爽茶 $38✿ 荔技蘆薈爽茶 $38店舖有多款酒水選擇,有啤酒🍻、雞尾酒🍹、清酒🍶等等,冰凍果茶夠哂大杯,蜜桃🍑&荔枝味清新爽口,啱哂一邊飲一邊打邊爐😌。總結🫦名副其實係一間可以同朋友「邊敘邊醉」嘅打邊爐店
[ 邊敘邊醉 ]

✿ 餃子拼盤 (8隻) $118

✿ 蜜桃蘆薈爽茶 $38
✿ 荔技蘆薈爽茶 $38

總結🫦
名副其實係一間可以同朋友「邊敘邊醉」嘅打邊爐店🍲,食材夠新鮮,食物種類選擇多,總有款啱食😉。
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
邊敘邊醉
地址: 深水埗海壇街205號地下A號舖及1樓
電話: 63535519
✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿✿
  • 新鮮蔬菜拼盤
  • 酸梅湯
2023-07-23 605 浏览
係深水埗附近搵嘢食,openrice介紹咗呢間, 睇相同reviews都覺得唔錯, 即管試下新嘢。位置唔係深水埗中心地帶,搵到既時候門面設計已經俾咗一個驚喜。。設計新潮, 入到去好光猛,樓底高,空間感好舒服, 每枱位置好寬鬆。每樣用品既設計都好精緻好有心思。食物quality不過不失, 湯底用料同食材新鮮。都算值回票價。 一份日本廣島蠔$98有6大隻都算抵。手打墨魚丸同牛丸爽。可能餐廳仲算新,客人唔算多,服務招呼好到位。整體係一間好有心思,擺咗好多心機去做既餐廳。 大家不妨去食吓。
每樣用品既設計都好精緻好有心思。
可能餐廳仲算新,客人唔算多,服務招呼好到位。
2023-07-22
邊敘邊醉正式進駐深水埗,讓客人一邊分享生活,一邊品嚐美酒佳餚。餐廳主打四款招牌酒類湯底、特色自家製手工餃 子,以及每天新鮮處理的手切騸牯牛。餃子融入創新味道和口感,岩哂愛餃子的我。樓高兩層,面積逾 5,000 平方呎。座位闊落舒適,仲有包房(最底消費$4000)餐廳採用橙色及綠色裝修,非常光鮮搶眼。一到步,職員送上自家製的酸梅湯,啱晒炎炎夏日的天氣, 開胃下火。➰小食➰1.椒鹽墨魚咀:外層酥脆,內裡軟彈爽口2.蝦多士:金黃脆脆3.冰鎮南非鮑魚,爽口彈牙,冰鎮配上柚子醬,味道更清新。➰湯底➰啤酒胡椒豬肚雞鍋湯底內有嫩滑份量多的雞件,乾淨的豬肚和新鮮肥美的蜆肉,整個湯底好鮮甜。麥香的啤酒為聚會揭開序幕。加入配料前大家都飲左三大碗湯配上辛辣的胡椒豬肚,令味道更具層次。職員為我們先倒入半杯青島啤酒,其餘半罐落稍後再落。等酒精渾發就可以飲湯底。湯底無得輸➰肉類及海鮮➰1.騸牯牛皇本地騸牯牛皇數量稀少而非常珍貴,絕對是必嚐之選。即日新鮮處理的牛味濃郁而鮮嫩甘香,口感腍滑;肉與油花比例完美。2.美顔靚花膠充滿骨膠原的花膠,有口感,女士恩物3.餃子拼盤 餃子拼盤款款真材實料,每粒都皮薄餡靚,粒粒都包到

餃子融入創新味道和口感,岩哂愛餃子的我。

樓高兩層,面積逾 5,000 平方呎。
座位闊落舒適,仲有包房(最底消費$4000)

餐廳採用橙色及綠色裝修,非常光鮮搶眼。

➰小食➰
1.椒鹽墨魚咀:外層酥脆,內裡軟彈爽口

2.蝦多士:金黃脆脆

3.冰鎮南非鮑魚,爽口彈牙,冰鎮配上柚子醬,味道更清新。

➰湯底➰

啤酒胡椒豬肚雞鍋

麥香的啤酒為聚會揭開序幕。

➰肉類及海鮮➰

1.騸牯牛皇
本地騸牯牛皇數量稀少而非常珍貴,絕對是必嚐之選。

2.美顔靚花膠

充滿骨膠原的花膠,有口感,女士恩物

3.餃子拼盤
餃子拼盤款款真材實料,每粒都皮薄餡靚,粒粒都包到漲卜卜。

黑松露鮑魚餃:非常香濃的黑松露味,仲有爽口彈牙的鮑魚肉粒。

白酒花雕醉雞餃:食到有淡淡的花雕酒味,配有嫩滑入味的雞

黑豚肉韭菜餃:這一款職員建議煮7-8min

鮮蝦雲吞:其他的可以煮5 min ,仲提供計時器

4.手打丸($58)(手打鮮蝦丸、手打墨魚丸)
兩款手打丸都非常爽口彈牙,內有粒粒的墨魚和蝦。

5.新鲜蔬菜拼盤($88)
蔬菜拼盤,包括有冬菇,粟米,金針菇,油麥菜,娃娃菜,款款新鮮

6.日本稻庭鳥冬($48)
尾聲當然不能錯過但呀有口感的烏冬,配上湯底食,正!

➰飲品➰
竹蔗芧根雪梨水