2021-08-12
2021年8月8日 晴話說以往玩獨木舟都係沙下出再爬去鹽田梓多, 每次去到都唔記得訂土窰雞, 一係咁arm 個日冇開而食唔到。今次終於記得一早打去訂, 食到啦 百花蛇舌草龍利葉羅漢果 $12, 爬到咁攰又熱, 一黎梗係叫返杯涼茶下下火先la 入口唔會太甜, 有消暑ge 感覺上湯浸時菜 $68, 菜心清甜好食, 但我覺得如果可以多幾條就好了蝦仔煎蛋 $78, 蝦仔都多, 咸咸香香咁, 好好食腐乳魚肉焗豆卜 $78, 呢個就比較一般, 唔太食到腐乳味, 點埋個醬都幾好食柴火燒豬頸肉 $138, 燒完唔會乾身, 啖啖肉, 味道arm arm 好柴火土窰雞 $338, 主角出場!!! 肉質好滑, 有柴火燒過ge 煙燻味, 雞油好香, 做完運動咁攰食一舊雞真係好好味啊糙米飯 $12, 正常一碗飯海燕窩木瓜雪耳糖水 $22, 糖水唔會太甜, 超多木瓜超多料, 唔錯個雞真係好好食個雞就係前面出煙個位燒出黎ga la
蝦仔煎蛋 $78, 蝦仔都多, 咸咸香香咁, 好好食
糙米飯 $12, 正常一碗飯
海燕窩木瓜雪耳 糖水 $22, 糖水唔會太甜, 超多木瓜超多料, 唔錯
個雞真係好好食
個雞就係前面出煙個位燒出黎ga la