6天前 198 浏览
大家去野豬都係為咗呢碟燒牛舌扒 (每2人可以叫一份)~ 勁粉嫩嘅顏色見到都開心!外焦內嫩夠爽彈,不過調味嘅鹽花比得太豪爽有啲偏鹹(可能 default 要送啤酒,但係我哋叫咗 sake,咁細啖真係幫唔到幾多🤣)明太子玉子燒 - 鹹鮮嘅明太子配鬆軟甜美嘅玉子就係簡單嘅美味~唐揚日本河蝦 - 又香又酥,一流佐酒小食西京銀鱈魚 - 甘甜,嫩嫩帶油香同焦香~鐵板炒野菜 - 這個好很鹹,腎衰竭野菜,越食越唔健康嘅蔬菜都真係好少見野豬卷 - 用上店名嘅菜式果然唔錯。一款有齊吞拿魚蓉,三文魚子同海膽~ 樣靚味鮮,細細舊一啖食曬啱啱好傻仔沙律 鬆軟薯蓉加埋比平時多咗啲 parma ham 更加有風味帶子三文魚子 (唔知係唔係 tribute to 秀殿嘅同款)輕炸過嘅帶子加上蛋沙律嘅滑同魚子嘅脆身,口感豐富充滿衝突嘅美感。但個敗筆係個帶子係處於微温嘅狀態,温温吞吞直線扣分... 📉 懶壓韻,嘻不過一提呢到係零茶水供應,飲酒其實都會飲到 dehydrate 所以我哋都另外叫咗茶。有幾道食物都比較鹹所以好快就飲晒,其實都幾影響成個 experience
大家去野豬都係為咗呢碟燒牛舌扒 (每2人可以叫一份)~

明太子玉子燒 -
明太子玉子燒
鹹鮮嘅明太子配鬆軟甜美嘅玉子就係簡單嘅美味~

唐揚日本河蝦 -
又香又酥,一流佐酒小食

西京銀鱈魚 -
甘甜,嫩嫩帶油香同焦香~

鐵板炒野菜 -
這個好很鹹,腎衰竭野菜,越食越唔健康嘅蔬菜都真係好少見

野豬卷 -

傻仔沙律
鬆軟薯蓉加埋比平時多咗啲 parma ham 更加有風味

帶子三文魚子

2025-01-18
明太子玉子燒
2025-02-23 0 浏览
野豬價錢: $38/ $68/ $68/ $58/ $68/ $168好味程度:3.7/5服務🍴: 3/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 2.5/5回頭率😚: 2/5-前排好高討論度的牛舌肯定係呢間野豬!位於銅鑼灣sogo旁邊的澳門逸園中心,一出lift已經係餐廳位置。左邊有d正常餐臺,而右邊就係bar臺位置。留意返,佢地係無免費水提供,想飲就一定要叫了😐同埋呢到都係居酒屋feel,食物分量比較細份,建議2個人來就好了,如果唔係好難飽。-🆗千本漬雞腎。鷄胗有咬口,切到細細粒。以麻油芝麻等調味,感覺係個下酒菜。-🆗明太子玉子燒。明太子玉子燒正常,有高湯的味道+蛋香,熱辣辣整起😌中間明太子的鹹香同蛋的味道中和到。可惜每一舊都偏細,同埋明太子唔算好澎拜🧐-✅✅辣自家豚肉餃子。辣自家豚肉餃子呢到菜最好食!3隻餃子好大隻,每舊的餡都好飽滿而有肉汁。底部煎得焦脆。最中意係個醬汁,醋+辣油+京蔥大葱的調味,惹味開胃🥳-✅唐揚手羽先。2隻鷄全翼炸到好似薯片脆,外皮有一塊塊的炸衣,好鬆化😆入面熱到出煙,有肉汁,同埋係有調味的。出面都有淋上醬油。好食!但成$30一隻就有d貴-✅半熟蛋咖喱意粉。呢個comb
野豬
好味程度:3.7/5
服務🍴: 3/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 2.5/5
回頭率😚: 2/5

✅半熟蛋咖喱意粉。呢個combination幾得意。咖喱的辣度係日式咖喱咁,但香氣更濃。意粉可以掛到咖喱汁,而有埋溫泉蛋成個口感更滑溜😛但調味有d鹹…

🆗燒牛舌扒。見人影想以為好大舊,其實每舊都細細舊,手指頭到的大小🙂‍↕️牛舌扒入面係粉紅色既,但未算好嫩。偏淋的質感,欠缺牛舌肥美的味道😵‍💫重點係個外皮都比較焦,冇想像咁嫩。

整體係有d失望,因爲牛舌麻麻地,同心目中悄悄食堂的牛舌有段距離...份量少而價錢都貴🫠出餐時間好唔平均,食左幾道菜之後等左成半個鐘先再有野食...🥺
2025-02-22 0 浏览
星期六晚上17:30到,沒有預約,等待時間大約45分鐘,排隊人潮很多, 所以建議大家不要Walk in,上網book先訂位 (七點好早已經冇晒)店面在9樓,服務人員非常親切, 不過人好多嘅時候,要預咗等一等牛舌非常非常非常好吃!料理的熟度很剛好並不會過老或是不熟 , 可以叫店員或者廚師額外給一些海鹽才剛離開已經回味無窮了🥹😋 不過如果係 同朋友一齊食 ,極度建議兩個人只係嗌一份 , 因為牛舌始終食幾舊都會好快覺得膩
燒粟米
餃子
2025-02-08
燒粟米
餃子
  • 牛舌扒
2025-02-22 0 浏览
第二次嚟食,有明顯進步!今次係我第二次黎, 對上一次係啱啱開張嘅時候,雖然新店的氣氛唔錯,但食物的質素還不夠成熟。但係,今次用餐有驚喜,大有進步!一踏入餐廳, 照舊有好濃厚嘅日本居酒屋氣氛,燈光 偏暗,音樂主要係Hip Hop。 今次人均消費大約是$400, 對我來講性價比其實算幾高, 我地都食咗10樣餸,咁當然唔少得一定要叫招牌牛舌扒。覺得今次牛舌扒比上一次更加好食,佢喺我心目中可以成為頭三名,牛舌的質感好出色, 外脆內軟, 可能每條牛舌大細唔同,所以同其他人影相會有出入, 對我來講問題唔係好大,一 定要加檸檬汁除了牛舌扒之外,其他的小碟子也相當有水準,特別是炸豆腐, 刺身, 素麵!總結, 我覺得依間小店值得支持,用咗唔係特別高級,但係睇得出廚師又落功夫做好每一樣餸,我覺得唔係間間居酒屋都有,同埋食得出佢好多嘢都係自己親手整出嚟,冇乜packaging, 所以餐牌會比較細. 久唔久可以嚟試吓,簡簡單單
第二次嚟食,有明顯進步!
豚肉餃子
牛舌
2025-02-05
豚肉餃子
牛舌
  • 牛舌扒,冷麵
With Chef George from Pondi and Shop B behind this venture, I expected greatness. The cozy omakase vibe and open kitchen let you watch the chefs in action. 🍣🔥 Inoishishi boasts an impressive menu: fresh oden, a variety of skewers, sushi, gyoza, and their famous beef tongue steak! 🥢.You’ve likely seen the 𝗯𝗲𝗲𝗳 𝘁𝗼𝗻𝗴𝘂𝗲 𝘀𝘁𝗲𝗮𝗸 (燒牛舌扒) all over social media. 👀 Trust me, it’s unique and worth trying! Unlike the usual thin cuts, this whole piece offers a fantastic texture. 😋.Another highlight was the 𝗚𝘆𝗼
Another highlight was the 𝗚𝘆𝗼𝘇𝗮 (自家豚肉餃子) —an explosion of flavor! 🍖✨ It’s hard to find juicy gyoza in HK, but this one hits the mark.
I also loved the 𝘀𝗰𝗮𝗹𝗹𝗼𝗽 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗳𝗶𝘀𝗵 𝗿𝗼𝗲 (帶子三文魚子), lightly fried to keep it tender and warm, with a sprinkle of roe adding texture. 🐚💖
Overall, it’s a lovely date night spot. The warm ambiance and delicious food create a cozy experience. 🕯️❤️
煙肉薯仔沙律
玉子燒(明)
⭐️ 燒牛舌扒
法國鱈魚子醬拌青瓜
鐵板炒野菜
Really enjoyed the chill night here. Their cod crackers are so addictive!!!! Thin, crispy, and savory! Paired with the Japanese kewpie mayonnaise = perfect bar snack! Followed by the sashimi, great balance of sweetness and acidity in the sauce. I also really enjoyed the calamansi somen, very different to regular ones because it is very bouncy and springy here with the refreshing dipping sauce ( I do wish there were more calamansi in the sauce though). The mentaiko tamagoyaki is silky soft and the egg taste is not lost! Salty Mentaiko is a nice addition.

Also, the daily special of whipped cod roe is phenomenal!!! So creamy and smooth but also savory and just down right perfection with the crisp and crunchy cucumbers. Please get it if you see it!!!

NON-NEGOTIATTBLES
Cod crackers $48 (more like cod on crack)
Mentaiko Tamagoyaki $68

Ice cream
2025-01-24
用餐优惠
試食活動
⚠️‼️野豬出沒注意🐗一向出名多嘢食嘅銅鑼灣澳門逸園中心最近開咗新居酒屋🎏🎉由靚仔老細 @chef 主理,主打食唔同嘅居酒屋料理,主廚非常友善細心,唔單止照顧每一台客人嘅需要,而且不時會同客人傾偈交流✨😆重點係每樣菜式都好好味,絕對食得出廚師嘅心機同誠意!🌟燒牛舌扒 $168‼️大家必須要叫呢碟燒牛舌扒🥹‼️食完之後直接榮升我喺香港心中top 1嘅燒牛舌🥇❤️🥹牛舌經過多小時慢煮,色澤粉嫩有油光,咬落去帶微焦香,口感超級爽彈同軟嫩🥹😍完全唔需要費力咀嚼😝每咬一口牛油香都充斥口腔,真係超級好食🥹個人特別推介可以點少少柚子鹽同Wasabi一齊食,超級惹味des!🌟明太子玉子燒 $68做得好出色嘅玉子燒🥰✨又係差唔多每一台都會叫😝玉子燒超級嫩滑,差唔多一夾就散🤣入口係超級水嫩,中間仲有海量明太子醬‼️玉子燒味道偏甜,同明太子嘅鹹香互相平衡,味道啱啱好🥰🌟汁燒豆腐 $30即使串燒都係誠意滿滿💛豆腐用火槍燒到非常焦脆,充滿焦香味嘅外皮下面嘅豆腐係充滿醬汁嘅香甜,超級水嫩juicy😋💦🌟野豬卷 $168卷物中間有吞拿魚蓉,上面再放上海量三文魚籽同海膽😋一啖食落去係超級鮮甜!一啲腥味都冇🥹連平時唔食生嘢嘅朋友都
⚠️‼️野豬出沒注意🐗

🌟燒牛舌扒 $168

🌟明太子玉子燒 $68

🌟汁燒豆腐 $30

🌟野豬卷 $168
卷物中間有吞拿魚蓉,上面再放上海量三文魚籽同海膽😋一啖食落去係超級鮮甜!一啲腥味都冇🥹連平時唔食生嘢嘅朋友都食到😝

🌟帶子三文魚籽 $55
酥炸帶子放上自家製蛋黃醬同粒粒三文魚籽,口感豐富而且鮮味十足✨

🌟吉列芝士火腿 $48
炸到金黃色,口感酥脆,中間係超級多芝士,絕對係邪惡之選😈

🌟關東煮🍢
我哋叫咗蘿蔔、煙燻小香腸、牛筋肉、竹輪同油豆腐,蘿蔔吸滿湯汁,超級香甜😋牛筋肉大大串,而且肉質非常軟腍!

🌟柑桔冷素麵 $38
最後一定要食返一個清爽嘅冷麵😆麵質非常煙靭,配埋清甜嘅柑桔醬油解膩一流😋

另外我哋仲叫咗….👇🏻👇🏻👇🏻
🌟野豬薯仔沙律 $48
🌟麻香鹽漬刺身 $58
🌟野豬飯團🍙 $38
🌟鱈魚乾 $48
🌟鹽燒豬腩肉 $38
🌟白桃紅茶雞尾酒 $78
🌟巨峰柑橘雞尾酒 $78
其實已經食左兩次, 覺得水準保持到, 又唔貴(散叫大約$4xx一個人, 食omakase$550, 加埋酒水$8xx)。網上訂座超方便, 唔駛打電話咁麻煩(好多餐廳都係長響電話唔聽)。第一次去食,同幾個朋友賀聖誕, 果次最深印象係個明太子玉子燒, 上檯果陣仲出緊煙, 夠哂熱, 而且好水潤, 好鍾意食。仲有個半熟蛋咖喱意粉, 細細碟, 2個女仔一人兩啖就食哂。但係個味好濃郁, 蛋汁撈埋意粉, 又滑溜。第二次去賣哂,食唔到,有啲失望。第二次去, encore左帶子三文魚子串揚,勁大粒帶子, 一啖過有難度,勁厚肉好滿足。仲食左燒牛舌扒, 3個人share一碟, 好厚身,但又唔嚡, 仲幾嫰口, 好食。 第二次去已經變左兩人限點一碟, 但三個人都夠食, 問題唔大。仲食左巨型餃子, 真係好大隻, 唔可以一口過。 略嫌唔夠辣, 寫明係辣嘛, 依家似少辣。 唔知下次可唔可以問加辣入到餐廳以為會播日本居酒屋音樂, 點知有k-pop聽, 個vibe幾young! 留意: 唔係個個服務員都好熟手, 有時都要提佢地跟下啲野飲。但有同朋友傾住計食飯,等一等都可以接受。

2025-01-22
老婆生日,在社交媒體網站搵餐廳中途碌到呢間牛舌餐廳,決定一是這間位於銅鑼灣的餐廳第二日就在手機訂了四位還加了deposit之後亦都收到餐廳send過嚟的電郵驗證心諗冇死啦於是訂定蛋糕一行四人出發一來到餐廳七點鐘全場一個客人都冇心諗唔係中伏呀😅一個男士應走過來問有冇訂位,我話有呀還show埋email畀佢睇,五分鐘後同我講話冇我哋紀錄😭😭😭😭我就問返去咁這個email係點,佢居然答我我點知呀,一切以佢哋公司嘅紀錄為準!咁你而家餐廳唔忙嘅話有冇四位,留意返係成間餐廳一個人都冇~又過了五分鐘叫我哋可唔可以一個半鐘頭交枱,我心諗反正都上咗嚟啦個半鐘就個半鐘啦點知惡夢開始呀~我叫佢幫我雪住個蛋糕先~個男士應接個手應承咗話好~到點餐前菜~凍蕃茄~一大陣陳醋味道凍鮑魚~居然係鹵水花雕味凍雞腎~又乾又大陣麻油味凍薯仔沙律~外面火腿片一大陣油益味鱈魚片最正常,食到呢度大約係40分鐘左右,個男士要又走過來,用不耐煩的語氣提我一定要交枱我心諗我點其他嘢都未上嚟你已經要我交枱先去個廁所冷靜下,經過發現佢根本就冇雪到我個蛋糕就放置咗喺水吧位置~我就搵剛才那個男士,佢話立即幫我說返,我話我話呢啲雪糕蛋糕擺40分鐘
第二日就在手機訂了四位還加了deposit
之後亦都收到餐廳send過嚟的電郵驗證
心諗冇死啦於是訂定蛋糕一行四人出發

一來到餐廳七點鐘全場一個客人都冇
心諗唔係中伏呀😅
五分鐘後同我講話冇我哋紀錄😭😭😭😭
我就問返去咁這個email係點,佢居然答我我點知呀,
一切以佢哋公司嘅紀錄為準!
咁你而家餐廳唔忙嘅話有冇四位,
留意返係成間餐廳一個人都冇~

又過了五分鐘叫我哋可唔可以一個半鐘頭交枱,
我心諗反正都上咗嚟啦個半鐘就個半鐘啦

到點餐前菜~

凍蕃茄~一大陣陳醋味道

凍鮑魚~居然係鹵水花雕味

凍雞腎~又乾又大陣麻油味

凍薯仔沙律~外面火腿片一大陣油益味

鱈魚片最正常,

我心諗我點其他嘢都未上嚟你已經要我交枱

我就搵剛才那個男士,佢話立即幫我說返,我話我話呢啲雪糕蛋糕擺40分鐘外面會溶㗎!去畀左一個好不肖嘅眼神我

魚生片~有蔥又蒜蓉~我都唔知食緊咩

炸雞,燒雞翼,燒雞肉棒
不過不失一般居酒屋做法

燒牛脷睇社交媒體網站份量多,到我上枱果然係現實同照片不符,
味道都唔似牛舌心,煲到黴爛的口感,味道又偏鹹
食到呢度那個男侍應又找過嚟又催我交枱

到那一刻餐廳都係一個客人都冇,我就開始有啲火滾,問佢你係咪真係有甘趕呀,咁多客人呀!
算吧都唔想再食落去喇,埋單啦攞蛋糕嚟,

我一打開成個蛋糕溶曬,我問返那個男侍應有冇放落雪櫃佢話有~我叫佢自己睇~
佢粒聲唔出走咗去!
大家商量都話唔食啦掉咗佢啦,埋單居然照收我切餅費,佢話一攞咗入嚟就要收唔理有冇切🤬🤬🤬🤬🤬🤬🤬

呢間餐廳能夠喺銅鑼灣立足,怪不得一個客人都冇啦!

#味道出品古靈精怪中菜日餐做法
#服務態度奇葩~
#食日本餐要限時

我相信喺銅鑼灣以咁嘅價錢~應該不下數十間日本餐吧,

2025-02-12 866 浏览
呢間樓上居酒屋入到去已經非常有氣氛 特別鍾意坐喺吧枱位置可以同廚師有交流 睇Menu選擇幾多 有前菜 串燒 炸物 關東煮 仲有好多款煮食俾你揀 今次試咗幾多款式 薯仔沙律同帶子三文魚子幾好食 特別鍾意佢哋自家製嘅餃子 非常大隻餡料非常多 配埋佢哋嘅醬汁同蔥絲好惹味 明太子玉子燒一定要嗌 份量好足 而且玉子燒係整到啱啱好口感滑溜 牛舌這幾乎每枱都嗌㗎啦 絕對係啖啖肉 我哋仲叫咗一個白朱古力味噌粟米同埋關東煮 大推關東煮嘅蘿蔔非常入味 如果仲食得落嘅可以試埋個雞肉丸子鍋 叫咗好多嘢食平均每人都係大概四百幾 CP值👍🏻
難得平日過銅鑼灣,一行四人,搵日本嘢食,逸園中心日餐多就唔使講,一入𨋢 ,就俾個海報吸引咗,決定一試!(以為真係有野豬可以試)一坐低,男四眼服務態度超差,我知居酒屋係應該買酒水,但我朋友想食粒藥問佢攞杯水,都俾佢取笑!咁朋友照嗌杯乳酸梳打啦,佢話呢杯真係水啊,淡都冇味嘅梳打水😓😓跟住到點菜!款式唔多,以為佢精做幾樣菜式!就等佢廚師發辦推薦先食關東煮,日本魚餅,煲到霉爛,口感極差!🤬🤬大根煮正常,夠腍,不過煲腍一嚿蘿蔔有咩難度啊?🥹最重要係個湯底居然係食得出蠔油同豉油味嘅配搭,完全冇鰹魚湯底嘅味道🥵螢光魷魚:臭腥味,完全係隔夜霉爛口感🙂‍↕️刺身三文魚,又鹹又酸,廚師好叻,放咗大量蔥花遮蓋,但都掩飾唔到!玉子燒:正常出品,明太子醬極少,跟佢個黑色醬汁,鹹到要洗腎😩😩炸雞翼,KFC出品仲好過佢,厚粉,好似$48兩隻,情願過隔離kf….買一桶好過煎餃子,正常出面汁醬料,係應該分開比客人,但廚師都係一次落埋🥵肉餡臭豬氣味,廚師仲話係新鮮豬肉🥹冇錯,師傅今次又係落咗大量蔥花嚟掩飾,中菜師傅做法,同佢再推薦,每個客人必點燒牛脷 ,,好再信你一次,完全冇牛舌,應該有嘅口感爽彈,牛臊味極重,似係用慢煮方
難得平日過銅鑼灣,
一行四人,搵日本嘢食,逸園中心日餐多就唔使講,

先食關東煮,日本魚餅,煲到霉爛,口感極差!🤬🤬
大根煮正常,夠腍,不過煲腍一嚿蘿蔔有咩難度啊?🥹

螢光魷魚:臭腥味,完全係隔夜霉爛口感🙂‍↕️

肉餡臭豬氣味,廚師仲話係新鮮豬肉🥹
冇錯,師傅今次又係落咗大量蔥花嚟掩飾,
中菜師傅做法,

同佢再推薦,每個客人必點燒牛脷 ,,好再信你一次,

完全冇牛舌,應該有嘅口感爽彈,牛臊味極重,似係用慢煮方式煲腍,買180幾蚊加埋一$200,為到$20一粒,極伏,🤬🤬🤬🤬🤬🤬

重點嚟啦,什麼白朱古力粟米?人一世物一世咩都試吓。,
又甜又鹹,仲要係啲粟米係生嘅,完全係火槍燒出嚟嘅痕跡😅一陣臭煤氣味

食到呢度,大家都你眼望我眼,諗住嗌啲煮食頂住個胃啦,

四個冷麵,等咗九個字,仲要大前提巴枱唔係忙,成間餐廳都係得兩台客,,

服務員仲要提前話用餐時間兩小時,大佬我等你個面都等咗九個字啦,你餐廳又唔係忙,又要扮高尚西餐廳!

埋單1200,店員中提醒好似一定要俾貼士,
結果都係唔俾,塊面仲黑過地底,唔講仲以為我欠他

成餐飯用餐體驗極差,我真係未試過食日式居酒屋會出品這樣!

只能怪自己又係相信廣告,打手陷阱😓😓

2025-01-22
2025-01-25 1981 浏览
之前經電郵request留枱。之後有位男同事聯絡我確定預約。當日7點半去到,講左留枱資料,一位戴眼鏡既男服務員帶我坐低,之後8點左右完成點餐。過左幾分鐘,男服務員問我姓乜,佢話搵唔到我個booking,問我點book,我答係經電話確定。佢話唔會經電話book位,要我8點半交枱,但當時已經8點10分,剛上了一碟嘢,但我order左10碟左右既嘢食加一支酒。我答儘量,如果未食完都走唔到,佢話會儘快上曬我啲order,我話你上曬,但我未食完點走?佢話無辦法,我地一定要走。我同朋友都呆左。之後想加一碟嘢,男服務員話唔得,因為我地8點半要交枱。過左一陣,佢又問我有冇經電郵book,要我搵俾佢睇,我話依家8點20分,我要食嘢趕住8點半交枱又要搵電郵俾你,我邊食邊搵啦。心諗,啲嘢未上曬,又要喺10分鐘後交枱,咩玩法?之後我搵到電郵個request,俾男服務員睇,佢問我係咪今日日子,睇返,當然係啦!再問我有冇俾deposit,我話無,佢話哩度book位要俾deposit,我話係有位男仕打俾我confirm booking,之後佢再三強調,佢之後有客,唔可以俾我坐咁耐,亦唔可以加order。到8點40分

到8點40分終於上曬啲嘢,成枱嘢真係食唔切。加上開左支酒放後面冰筒。但完全無人幫我地加酒落細樽,成日要叫佢地加酒,成晚起碼叫左5次。

最後我想後加嗰碟嘢又上左俾我,期間見到兩邊有空枱。坐到9點40分我地走,但走之前我問旁邊張枱,有無俾deposit,旁邊客人話無俾過。

咁即係有機會打俾我個男服務員無留我booking,但想推卸責任,所以話要畀deposit,總之就係我問題,所以先無booking。

唔知做booking時發生咩問題,但服務態度超差,亦無感覺到佢有任何唔好意思,好似我地白撞咁。我張枱唔加order已經差不多2千蚊,2個人。唔係多,但都唔少嘢,因為本身諗住加order繼續食,可惜佢唔俾加,原因係order完後30分鐘要交枱。

哩間嘢不了……趕客
2025-01-20 2840 浏览
見到有人推個牛舌就想去試,都幾fully卜,係我食5點半先有位!有omakase但我喜歡既食物唔算好多,所以散叫好似好啲!千本漬雞腎,者係醃蘿蔔撈雞腎,全部切到細細粒咁,巴鬼!魷魚沖漬,基本上我最愛所以我唔會彈!食完2個前菜等左半個鐘先再有嘢食,中間先上飲品好鬼慢,白桃紅茶梳打同巨峰柑橘cocktail,2杯味道都好淡,cocktail酒味唔重!燒馬友一夜干,有人好想試馬友話當造,個皮燒得幾好,肉係結實但味道好似銀鱈魚,何解啲人咁愛馬友又咁貴?明太子燒海老,蝦燒得可以但明太子個味太搶,好咸!明太子玉子燒,明太子落得大方,蛋煎得好好,好Q彈!重點燒牛舌扒,人地啲相好粉嫰的囉,質地是軟淋像慢煮已經心下一沉,牛舌扒邊的調味又太多搞到偏咸!燒飯團同柑桔冷素麵,麵係彈牙既但2啖食晒!雖然話食2個鐘,但食埋啖麵仲有半個鐘已經提你用餐時間差不多仲有無嘢想嗌!呀,要比credit card資料取消要24小時前通知!
有omakase但我喜歡既食物唔算好多,所以散叫好似好啲!
千本漬雞腎,者係醃蘿蔔撈雞腎,全部切到細細粒咁,巴鬼!
魷魚沖漬,基本上我最愛所以我唔會彈!
明太子燒海老,蝦燒得可以但明太子個味太搶,好咸!
明太子玉子燒,明太子落得大方,蛋煎得好好,好Q彈!
燒飯團同柑桔冷素麵,麵係彈牙既但2啖食晒!
呀,要比credit card資料取消要24小時前通知!
2025-01-14
  • 明太子玉子燒
本身為咗個牛舌黎,見到foodie既相望落去好似唔錯,明白居酒屋都係份量偏細,但呢間性價比低之餘味道都below average….. 可能睇到網上圖片有所expectation🥲🥲🥲燒牛舌扒好軟, 但好細份唔係相入面咁厚,同埋真係勁鹹! 真係好失望呀🥲 個燒粟米配白朱古力勁乾又勁鹹🥲🥲花雕醉鮑魚係冇酒味,反而係中式鹵水味😂😂😂個野豬卷又係比相入面細,上面個海膽好少,toro魚蓉又少,個紫菜腍晒,而啲飯好爛,真係我自己整都好食過佢🥲🥲🥲 Overall 成餐體驗比較失望,啲嘢食咁鹹,水都冇杯🥲音樂好嘈,係傾唔計… 嘢食又唔得,真係冇下次…..

個燒粟米配白朱古力勁乾又勁鹹🥲🥲
花雕醉鮑魚係冇酒味,反而係中式鹵水味😂😂😂

Overall 成餐體驗比較失望,啲嘢食咁鹹,水都冇杯🥲

音樂好嘈,係傾唔計… 嘢食又唔得,真係冇下次…..

牛舌扒
2025-01-19
$2000 (晚餐)
2025-01-16 2444 浏览
一個字,伏。火鍋.用雞粉做湯底一路煲湯汁一路流出來網上極好評的牛舌吃落去半生熟口感,是否好吃?見仁見智。最好吃的是玉子燒,其他食品不敢恭維,藥水味Cocktail,唔會幫襯第二,
一個字,伏。
火鍋