2024-01-07 422 浏览
環境舒服每張枱與枱距離足夠,乾淨所有餐具具有傳統氣息,位置方便就在加連威老道中央,食物水準一流,叫了八個菜一全部也好食,價格比街邊檔更優惠,沒有限時,比起出面餐廳90分中限時更好,不用因為朋友遲到而心急,是次在等遲到的朋友老闆還送了一個小食,三五知已共聚非常開心,令我們可以同當中朋友慶生,服務員很熱情,老闆還介紹每一個菜色,老闆還說有包房下次一定帶齊朋友再來支持!香港還有這樣平靚正的餐廳!值得推薦!正!正!正!
2024-01-06
庆祝纪念
生日
  • 鹵水拼盆
  • 咕嚕肉
  • 普寧炸豆腐
2024-01-01 405 浏览
呢間新開嘅潮州菜,我覺得午餐幾抵食,我哋叫咗兩個午餐套餐,一個係欖菜炒飯,一個係春菜排骨煲68蚊嘅午餐套餐仲有嘢飲,真係好抵食欖菜炒飯個味道係好嘅,不過就有少少太油,春菜排骨就正常發揮另外散叫咗普寧豆腐,非常之香脆,一啲都唔油,熱辣辣,好味椒鹽九肚魚亦都係即叫即炸,好香脆,同樣係炸得唔油另外叫咗鵝腸拼魷魚,呢個就不過不失食完佢仲送咗優惠券畀我哋,不過就冇用到,下次如果想去尖沙咀食潮州晚餐,都可以考慮呢度
68蚊嘅午餐套餐仲有嘢飲,真係好抵食

欖菜炒飯個味道係好嘅,不過就有少少太油,春菜排骨就正常發揮

另外散叫咗普寧豆腐,非常之香脆,一啲都唔油,熱辣辣,好味

椒鹽九肚魚亦都係即叫即炸,好香脆,同樣係炸得唔油
另外叫咗鵝腸拼魷魚,呢個就不過不失

2023-11-24 720 浏览
🥢 金凡滷水四寶飯 💰$68滷水汁淡,滷水四寶上碟到餐枱,擺到好似四散咁,淨係賣相已經唔得,四寶包括紅腸、豬肚、豆腐、鵝件,冇一樣好食🤧🥢 土魷蒸肉餅飯 💰$58土魷份量夠,但唔夠香,肉餅夠嫰,蒸完出嚟亦都多汁,撈飯一流,比起四寶飯好好多😮‍💨總括嚟講呢間餐廳唔推介,首先嘢食真係麻麻哋,而且服務態度好一般,就算有枱,都係要搭枱坐,重點係張枱唔大,無位放野食🍲 跟餐湯(中湯)🥤 跟飲品(支裝汔水)
🥢 金凡滷水四寶飯 💰$68

🥢 土魷蒸肉餅飯 💰$58

🍲 跟餐湯(中湯)
🥤 跟飲品(支裝汔水)
好耐都冇喺九龍區👍🏻食過咁好食嘅潮州打冷餐廳😍非常方便,門口有得泊車🚘亦都可以停喺The One停車場或者後邊街道有停車場🚘黃金蛋黃炸魚皮,超級濃郁蛋黃味,極度鬆脆✅滷水鵝片,超級入味,諗起都流口水✅咕嚕肉真係估唔到咁鬆脆,一定要試✅海蜇頭超級爽口大牙,必食頭盤✅杏汁豬肺湯完全冇味精,飲完唔會口渴✅潮州金勾翅,再加芫荽筒芽菜,正宗入味有咬口✅以前淨係識食沙嗲牛肉可 ,原來呢度嘅鹹肉炒河,好入味✅凍蟹好平💰之前喺銅鑼灣某一間食都要1500-1600隻,呢度$1000都唔使✅
好耐都冇喺九龍區👍🏻
食過咁好食嘅潮州打冷餐廳😍
非常方便,門口有得泊車🚘
亦都可以停喺The One停車場或者後邊街道有停車場🚘

黃金蛋黃炸魚皮,超級濃郁蛋黃味,極度鬆脆✅
滷水鵝片,超級入味,諗起都流口水✅
咕嚕肉真係估唔到咁鬆脆,一定要試✅
海蜇頭超級爽口大牙,必食頭盤✅
杏汁豬肺湯完全冇味精,飲完唔會口渴✅
潮州金勾翅,再加芫荽筒芽菜,正宗入味有咬口✅
以前淨係識食沙嗲牛肉可 ,原來呢度嘅鹹肉炒河,好入味✅
2023-11-08
2023-11-03 451 浏览
1. 这家餐厅的菜品真是太棒了,每一道菜都让人回味无穷,特别是他们的招牌菜,简直是一绝。2. 服务员的服务态度非常好,非常热情,让人感觉非常舒适,这也是我一直喜欢来这里的原因之一3. 餐厅的环境非常舒适,装修非常有品位,让人感觉非常高档,非常适合商务宴请或者是家庭聚餐。4. 这家餐厅的食材非常新鲜,每一道菜都是现点现做,保证了菜品的口感和营养价值。5. 餐厅的价格非常实惠,性价比非常高,让人感觉非常划算,非常适合普通消费者。

2023-11-03
  • 黃金魚皮,特色小抄王,特質醬汁烏頭
  • 方魚抄芥蘭
2023-10-29 336 浏览
在良朋極力推薦之下找到這家新店,我們一行十人點了普寧豆腐、韮菜豬紅、鹵水墨魚、鹵水鵝片、鹵水五花腩、蒸烏頭魚、香煎蠔餅、潮州粥等等多款潮汕經典美食,其中鹵水鵝不論是用材和味道均是一流、炸豆腐外脆內嫩、五花腩香而不膩,可惜當晚只係掛住享受美食美酒,惟有等下次光顧再打卡食物。可能是新開試業,店裡運营都在磨合階段,但服務態度友善積極,加上是食物定價不貴,性價比非常突出。最後想說說的是,老闆推介的潮州薄殼非常鮮甜可口,所有人都讚不絕口。

2023-10-28
  • 鹵水鵝、普寧豆腐
2023-10-29 231 浏览
我前幾日與朋友路經見這潮州菜館籌備正式開業, 於是進入試菜. 店內服務到位, 店員態度殷勤, 出品屬於高質, 特別推介「蟹棗」, 蟹味極濃. 各款菜式價錢更是偏低, 性價比高, 此店值得再去