2022-08-11 31 浏览
在葵涌行上班的朋友告訴我,這間位於誼發大廈地下的金森林vs金雞開張不久,他在這裏吃過午飯覺得不錯,既然要約朋友食飯就不如選這間,就在朋友公司樓下的金森林vs金雞既方便又就腳。🥳🥳川味口水雞 - 單看賣相已經口水流,食落麻麻辣辣再加上炸至脆身的辣椒蓉,花生粒,蔥粒和芝麻粒,口感複雜雞肉嫩滑花生香脆。🥰🥰霸王雞飯 - 霸王雞蔥味夠晒香🤤餸飯真係一流👍🏻最緊要係佢d雞都幾滑,我地兩個都覺得幾好食😍蔥油雞飯 - 我覺得整體普通其實,雞件唔算少,肉質都OK滑🐤,但冇咩驚喜,呢個套餐最突出嘅就係佢嘅蔥油,的確係幾香,配雞同埋餸飯都幾好食🤭🤭

2022-08-10 22 浏览
同friend去荃灣行街行到一半好肚餓,於是两个人喺周圍揾下有咩好食食野,甘岩又俾我地揾到間新開嘅川菜 ~ 金森林vs金雞,一於去試下新野蔥油雞 ~蔥油芳香撲鼻,似係精挑細選過,雞件全部靚位啖啖肉,皮脆肉嫩好香滑川味口水雞,麻辣醬和雞是合埋上的,雞肉新鮮香滑有雞味,雖然有D位冇乜汁,但分開食都幾正,雞皮爽脆不論是加辣汁或是雞肉淨食都一樣好味。環境方面幾舒服,岩曬我地一邊食一邊傾偈,在是和朋友食飯相聚的一個好地方。下次一定要帶埋多d朋友仔來多次

2022-08-10 20 浏览
放lunch同事叫食飯👬仲話系一間剛開好正嘅專食雞既餐廳,咁啱喺葵涌,公司附近,於是卑我識咗金森林vs金雞尼間餐廳🥰🥰我點左霸王雞,賣相好靚,而且雞件有夠多,$45來講份量算好足夠啦。雞件好滑,醬汁唔會太鹹,味道剛剛好,唔會過份辣。同事點咗炸雞髀煎蛋飯$45,個味好正😍價格實惠,食物嘅熟度岩岩好,雞髀外酥里嫩,🐔皮炸到金黃色,用刀切落去卜卜脆,最好嘅系煎蛋🍳系脆邊,咬落去好多汁 !👉此店份量唔少,我地2個都食到好飽 ‼️ ☝️而服務小哥🈶️禮,服務態度非常好👍讚👏

2022-08-09 28 浏览
有個朋友話呢度有間新開嘅食雞餐廳🐓,無雞不歡嘅我,點都要去試下啦!間新店位於葵涌誼發大廈,難得放假就專登黎同佢一齊食!😋 環境有氣氛好寧靜,牆上掛咗老闆畫嘅畫🤩,服務生態度亦好好!👍👍我地叫咗霸王雞同埋蔥油雞,幾分鍾就上好菜,賣相仲唔差😍霸王雞份量很多,蔥爆霸王汁炒香雞件,散發陣陣蔥油香,加上芫荽及薑蔥辣椒,更能顯出雞肉的結實口感😊😊食蔥油雞飯除了雞是主角,蔥都好重要,一打開盒蓋,即聞到勁好蔥油味,蔥絲粗幼切得剛好,配埋白飯一齊食,簡直無得輸!雞的口感件件都勁滑,好似食緊海南雞咁,雞件算多,仲要有雞髀位,好正🤤

我地叫咗霸王雞同埋蔥油雞,幾分鍾就上好菜,賣相仲唔差😍

2022-08-09 27 浏览
放假食lunch都唔知有咩選擇,就喺葵涌呢邊同周圍行下,周圍搵食啦。🧐🧐見到呢間餐廳幾光猛,而且係大街好容易搵,乾淨企理嘅感覺,就一於入去試吓。最近疫情關係大家都少咗出街食飯,但係呢間餐廳嘅預防措施都唔錯,有晒隔板,有晒探熱步驟,令客人食得安心。🤩咖喱牛腩好好好食😋 呢到嘅咖喱好香椰汁味,送飯一流,唔喜歡澱粉質嘅吃貨嘉嘉都忍唔住一口接一口,超級推推推! 叫左呢個包你唔後悔🤤喇沙雞飯啲喇沙都好濃郁,啲雞都好入味,話辣又唔係太辣🌶,唔太食得辣嘅朋友仔都可以試下,鍾意食濃味嘅話,呢個喇沙雞應該都幾岩下😆😆

2022-08-08 21 浏览
午膳時間到金森林vs金雞用膳。😆😆店面上睇會以為金森林係一間普通茶餐廳。而餐廳都有提供多款雞食法。一入食肆就覺得位置相當闊落,坐得舒服之餘,足夠嘅座位距離亦令人感到非常安心。🙌🏻🙌🏻是次主食叫咗海南雞飯。落單後店員會覆重複一次訂單👍。食物喺落單後五分鐘後就送上。無⻣海南雞飯雞肉非常鮮嫩,唔會鞋身。雞味亦都頗為濃郁,佢本身就加左啲炸蒜炸花生粒喺面,味道唔會太重,避免雞味被掩蓋。🤭🤭今次光顧埋單唔使50蚊,川菜嚟講,佢大大份,配上蔬菜,算係物超所值。🤤🤤
午膳時間到金森林vs金雞用膳。😆😆

無⻣海南雞飯

2022-08-08 17 浏览
喺葵涌嘅四川菜,之前都食過幾次,今次自己去快食個午餐。餐廳係喺誼發大廈地下,周圍都係工業區,唔熟可能有啲難搵。🧐🤨餐廳入面都好寬敞,以木色同啡色為主,俾人好舒適寫意嘅感覺。叫咗一份炸雞髀煎蛋飯午餐,包一杯嘢飲。點產後大約兩分鐘後就上倒菜,上菜速度好快,啱曬忙碌嘅香港人~個餐可以揀飯或者意粉,同埋有5種汁揀,包括茄汁,咖喱汁,黑掓汁,白汁同洋蔥汁,我揀左飯配黑椒汁,雞比🍗大大隻,外表酥脆,肉質鮮嫩,好食😋!餐廳嘅價錢唔算貴,份量亦都夠🤩,另外鍾意餐廳飲品種類有好多!次次食都好有新鮮感!🥰🥰

2022-08-05 26 浏览
食肆解禁嘅第一個週末到葵涌和宜合道舒緩抗疫疲勞, 午膳時間到金森林vs金雞用膳。😆😆店面上睇會以為金森林係一間普通茶餐廳。但事實上呢間食肆主打四川菜🌶,而餐廳都有提供多款雞食法。一入食肆就覺得位置相當闊落,坐得舒服之餘,足夠嘅座位距離亦令人感到非常安心。🙌🏻🙌🏻是次主食叫咗海南雞飯。落單後店員會覆重複一次訂單👍。食物喺落單後五分鐘後就送上。無⻣海南雞飯雞肉非常鮮嫩,唔會鞋身。雞味亦都頗為濃郁,佢本身就加左啲炸蒜炸花生粒喺面,味道唔會太重,避免雞味被掩蓋。🤭🤭今次光顧埋單唔使50蚊,川菜嚟講,佢大大份,配上蔬菜,算係物超所值。🤤🤤

無⻣海南雞飯

2022-08-05 14 浏览
葵涌野食唔多,平時來來去去都係食開果幾間,己經食到悶🥱🥱,今日放lunch咁啱見到呢間新開嘅餐廳,膽粗粗去試下。😆點左一個川味口水雞🐥配白飯,佢啲辣汁唔多,但聞落好正,辣度慢慢滲入口腔與及喉嚨,又不會是太搶,開胃至極。雞肉不嚡口嫰滑,且入味。🤤🤤此餐廳還有其他招牌菜, 例如海南雞, 麻辣手撕雞,蔥油雞等等🤩🤩係間主打雞嘅茶餐廳,中意食雞嘅朋友仔可以嚟試試。呢度上菜都幾快手🤙🏻,環境都乾淨,可以發展做以後食飯嘅選擇之一,同堆埋價錢唔貴,40幾就有一個餐,抵食。😍😍