2021-08-17
黎到北角,點可以唔試下金樂軒既招牌雞煲🫕好耐之前就係飲食雜誌,見到佢地既大廚好出名,今日難得經過呢頭,一定要試試佢!😎離地鐵站都有一小段距離,店舖裝修不算華麗,但帶有一個簡約風格,而且好乾淨,燈光舒服,坐得自在🙏🏻一坐低,就會問你食雞煲定魚煲,相信黎得既客人都係為左佢地既招牌而來😆我地都唔執輸,叫左雞煲🫕老闆好友善,會問清楚食咩辣度🔥仲會有建議小菜或菜式~👍🏻最後我地㨂左小辣雞煲,食完轉火鍋🍲加生魚片、土魷魚🦑、芝士腸、拉麵🍜,仲有超推介、新出的麻辣小龍蝦🦞🤩係我最愛呀!雞煲一上黎,已經聞得濃濃香味,小辣食入口辣味不重,下次可以挑戰中大辣🔥🔥雞肉非常入味😍啖啖肉,都好嫩👍🏻食完就加濃湯打邊爐😍新鮮魚片的份量比得足,滿滿一碟,而且好鮮味,最欣賞係起曬骨💯💯只需灼煮十數秒就食得👍🏻小龍蝦🦞即炒即上,熱辣辣🤩肉質煙韌有咬口,相當唔錯😎 老闆建議凍食,果然又有另一風味,龍蝦味更出色👍🏻 仲有膠手套提供,唔怕成手油膩油膩~貼心🥰🥰環境舒適,味道不錯👌🏻老闆細心,食得開心🤣🤣有機會再經過一定再食一大盤小龍蝦🦞😆