2024-09-01 191 浏览
外賣份量細到不敢想像,叫七百蚊野食,但好似無食過野咁,好似食咗陣風咁!$69一串牛舌,$130 4隻蠔,連塊殼都仲要細過一包糖,完全無野食!唔好當客係傻仔,真心無下次~~~

唔好當客係傻仔,真心無下次~~~
外卖送餐
2023-05-16 734 浏览
尋找沙漠中既美食🄶🄾!🄶🄾!🄶🄾!其實搬過黎沙漠唔係好耐(〃∀〃)~♡  要發掘一啲好食既餐廳先 𝓐𝓬𝓽𝓲𝓸𝓷店舖只容納到𝟜張枱 係小店生意如果𝖋𝖚𝖑𝖑 𝖍𝖔𝖚𝖘𝖊 應該會有少少迫但係好彩平日去食 得𝟚枱客叫左(๑•̀ㅁ•́๑)✧⥅原條豚肉露荀 ⥆ $𝟛𝟞以為好普通 咪就係豬肉片繞住條露荀 點知條露荀係超長 豚肉片好脆 個汁又整得好好 係沒有期望但好有驚喜既小食⥅燒飯團 ⥆ $𝟚𝟜好似薯片味 飯團變飯焦 自己包紫菜 再加明太子 好好味 我既𝓝𝓸.2⥅大蔥雞肉串 ⥆ $𝟚𝟜正常水準⥅荔枝豚肉燒 ⥆ $𝟛𝟚你想像到既味道 但係料好多 一舊豚肉包住2粒荔枝 ⥅雞軟骨 ⥆ $𝟙𝟜正常水準⥅沙嗲羊肉串 ⥆ $𝟚𝟞男朋友既𝓝𝓸.1 食羊既必點 肉好腍 雖然有羊羶味 但佢唔係討人厭既羶味 加上有少少辣既沙嗲 好味程度超乎我所想⥅汁燒豬大腸 ⥆ $𝟚𝟞我既𝓝𝓸.1 個醬汁同豬大腸好夾 ⥅明太子醬燒日本淮山 ⥆ $𝟛𝟚爽口既日本淮山 再加無得輸既明太子醬 爽呀⥅紫菜燒年糕(蜜糖) ⥆ $𝟚𝟜我以為年糕會脆得黎好ℚ彈 點知又係期望太高 佢黐牙無脆脆 ⥅大蔥 ⥆ $𝟙𝟚出面係熟既入面係生既 2種口感 如果鍾

尋找沙漠中既美食🄶🄾!🄶🄾!🄶🄾!
其實搬過黎沙漠唔係好耐(〃∀〃)~♡

⥅大蔥 ⥆ $𝟙𝟚
出面係熟既入面係生既 2種口感
如果鍾意食蔥既人一定會好鍾意

⥅唐揚豬大腸 ⥆ $𝟜𝟘
見到𝖔𝖕𝖊𝖓𝖗𝖎𝖈𝖊有人讚賞 特登試下 期望太多 有啲小失望 似似地椒鹽魷魚 醬汁係用燒八爪魚丸既醬去做

𝕋𝕠𝕥𝕒𝕝: $𝟚𝟡𝟘

最鍾意係小店到食嘢 唔多人 可以傾吓計Overall係好食 會再encore ✧*。٩(ˊᗜˋ*)و✧*。
2023-02-27 583 浏览
平日晚上路過,見無咩人就試下間居酒屋🙋🏻‍♀️上菜速度都比較慢,全間餐廳只有我哋同另一張枱兩個人…服務員長期㩒手機,都喺無斟水😂😂不過食物喺唔錯嘅☺️☺️*值得食*雞軟骨豚肉露筍 翠玉瓜原條粟米一口番薯菠蘿(蔬果類都好juicy,雞軟骨好推介!!)(上菜熱辣辣要即刻食,凍咗好多都無咁好食)*唔推介*五花腩 - 咸到傻咗金菇牛肉卷 - 偏乾蒲燒鰻魚飯 - 只喺得加工鰻魚汁味日本雞翼蜜糖味 - 雞翼好乾燒原殼蒜蓉廣島蠔 - 多蒜到食唔到蠔味
服務員長期㩒手機,都喺無斟水😂😂
不過食物喺唔錯嘅☺️☺️

*值得食*
雞軟骨
豚肉露筍
翠玉瓜
一口番薯
菠蘿
(蔬果類都好juicy,雞軟骨好推介!!)
(上菜熱辣辣要即刻食,凍咗好多都無咁好食)

*唔推介*
蒲燒鰻魚飯
日本雞翼
2023-02-27
2022-12-10 456 浏览
今晚想食宵夜 就經外賣平台買串燒 見呢間串燒係屋企樓下附近,所以就決定試一試!點知中伏了!準時落去拎 餐廳係未準備好!仲要有一個似老闆的人態度惡劣 仲未得喎 係要等架啦 只叫一陣返去拎 一等 等多半小時 好了!拎返屋企5分鐘唔夠 開盒食!串燒係凍嘅!壕都係凍既!用咁貴的價錢換來嘅係咁嘅食物?!想點知好難食!點解呢間餐廳仲會有人食?俾二百幾蚊仲要選近的餐廳自取就係驚食物會凍!唉!真心唔明點解咁多好評!以後唔會再食!想試食的要諗清楚!!
點知中伏了!
好難食!點解呢間餐廳仲會有人食?
俾二百幾蚊仲要選近的餐廳自取就係驚食物會凍!唉!
真心唔明點解咁多好評!
以後唔會再食!
想試食的要諗清楚!!

串燒
2022-12-10
60 分钟 (外卖自取)
2022-07-28 612 浏览
最近喺馬鞍山上堂男友嚟接食飯就揀咗呢間串燒~.✧MAIN✧~螢光魷魚 $36~味道鹹鹹地幾得意,小腥但可接受~雞泡魚乾 $68~正常發揮不過試過自己岀去買一包嚟焗都好好食岀去食真係純粹比人賺&過下口癮~唐揚豬大腸 $40~呢個係全場最驚喜😳✨份量多而且好香口又夠熱,非常好食!~燒賣 $14~係魚肉嘅燒賣,好食又脆口👍🏻.~薄切牛舌 $28~意外地好食而且無燒過龍🤣.~日本雞皮 $26~不能接受嘅價錢同質素食完都唔知自己食咗乜.~日本雞心 $26~無可避免有啲內臟臭味,唧咗啲檸檬汁好少少.~雙重芝士煙肉大啡菇 $44~正常發揮,而且芝士落得好足~羊肉串 $24~好食又燒得幾香!~燒汁紫菜燒年糕 $24~外皮係香脆,不過入面唔夠軟糯火候唔夠整到日本年糕嗰種可以拉長嘅溫度✧OTHER✧舖面好細,坐位較逼明明只係串燒店但岀面掛個居酒屋燈籠😂店員態度好好,去前打咗去問夜晚有無開堂食先知原來可以book位仲即刻留咗位比我同男友.✧SUMUP✧整體嚟講係幾好食但價錢偏貴,完全不能稱上性價比位置偏僻,未去過的路痴真係繞咗啲冤枉路😂真心唔會去第二次了不過真係好食嘅,所以都會比好評✨我諗對馬鞍山人嚟講都可
最近喺馬鞍山上堂
男友嚟接食飯就揀咗呢間串燒~
✧MAIN✧
~螢光魷魚 $36~
味道鹹鹹地幾得意,小腥但可接受
螢光魷魚

~雞泡魚乾 $68~
正常發揮
不過試過自己岀去買一包嚟焗都好好食
岀去食真係純粹比人賺&過下口癮
雞泡魚乾

~唐揚豬大腸 $40~
呢個係全場最驚喜😳✨
份量多而且好香口又夠熱,非常好食!
唐揚豬大腸

~燒賣 $14~
係魚肉嘅燒賣,好食又脆口👍🏻
~薄切牛舌 $28~
意外地好食而且無燒過龍🤣
~日本雞皮 $26~
不能接受嘅價錢同質素
食完都唔知自己食咗乜
~日本雞心 $26~
無可避免有啲內臟臭味,唧咗啲檸檬汁好少少
~雙重芝士煙肉大啡菇 $44~
正常發揮,而且芝士落得好足

~羊肉串 $24~
好食又燒得幾香!
羊肉串

~燒汁紫菜燒年糕 $24~
外皮係香脆,不過入面唔夠軟糯
火候唔夠整到日本年糕嗰種可以拉長嘅溫度
燒汁紫菜燒年糕

✧OTHER✧
舖面好細,坐位較逼
明明只係串燒店但岀面掛個居酒屋燈籠😂
店員態度好好,去前打咗去問夜晚有無開堂食
先知原來可以book位仲即刻留咗位比我同男友
✧SUMUP✧
整體嚟講係幾好食
但價錢偏貴,完全不能稱上性價比
位置偏僻,未去過的路痴真係繞咗啲冤枉路😂
真心唔會去第二次了
不過真係好食嘅,所以都會比好評✨
我諗對馬鞍山人嚟講都可以叫做過下口癮🫣
有感而發一下,食串燒都非常建議堂食
見有袋户户送由我哋入座之前已經整緊
整到我哋差不多食完個司機嚟埋都話仲未燒好晒
雖然唔知個外賣有幾多同叫咗乜
但經第三方外賣平台叫串燒或炸嘢類
再話食落唔脆又凍嘅人真心傻仔😃
雞泡魚乾
唐揚豬大腸
羊肉串
講咗要去食串燒好耐都食唔到,終於有機會去食😭 今次係馬鞍山搵到呢間串燒,舖頭嘅裝修好有日本文化,🐡話見到張車飛就好掛住日本旅行🧳 因為嗌咗好多嘢,所以揀啲嚟寫feedback先😼💛北海道流心芝士薯餅 ($32)要趁熱食!食咗一小半就開始有芝士流出嚟,好滿足😻🫶🏻 💛塩燒豬頸肉 ($24)必食❣️佢個醬好fresh 好好食😋💛燒飯團 ($24)成舊都類似飯焦,如果鐘意飯焦嘅話可以一試,但我就冇太大興趣😗💛汁燒豬大腸 ($26)豬大腸比較韌,咬咗好耐🤔💛吉列豬扒 醬油烏冬 ($58)豬扒幾脆下,溫度適中,唔會太熱💛日本雞心 ($26)我好似係第一次食雞心,食到有少少內臟味,比雞腎個啲嘅味出💛蒲燒鰻魚飯($98)🐡:鰻魚好厚身💛日本雞翼【塩燒】($28)明明我食到係魚味! 但🐡話係鹽味🤣💛日本雞翼【蜜糖燒】($28)💛薄切牛舌 ($28)💛雞軟骨 ($14)💛燒原殼蒜蓉廣島蠔 ($42)💛日本雞腎($26)💭 🐡:份量比起出面嘅舖頭細,不過還好

💛北海道流心芝士薯餅 ($32)
要趁熱食!食咗一小半就開始有芝士流出嚟,好滿足😻🫶🏻

💛塩燒豬頸肉 ($24)
必食❣️佢個醬好fresh 好好食😋

💛燒飯團 ($24)

💛汁燒豬大腸 ($26)
豬大腸比較韌,咬咗好耐🤔

💛吉列豬扒 醬油烏冬 ($58)
豬扒幾脆下,溫度適中,唔會太熱

💛日本雞心 ($26)
我好似係第一次食雞心,食到有少少內臟味,比雞腎個啲嘅味出

💛蒲燒鰻魚飯($98)
🐡:鰻魚好厚身

💛日本雞翼【塩燒】($28)
明明我食到係魚味! 但🐡話係鹽味🤣

💛日本雞翼【蜜糖燒】($28)
💛薄切牛舌 ($28)
💛雞軟骨 ($14)

💛燒原殼蒜蓉廣島蠔 ($42)
💛日本雞腎($26)

💭 🐡:份量比起出面嘅舖頭細,不過還好
  • 北海道流心芝士薯餅
  • 塩燒豬頸肉
2022-04-27 300 浏览
冇嘢好講真心超級好食😋想佢開多啲分店但係又唔想佢開咁多分店🥴🥴因為驚佢一開分店質素就會變差🫠🫠所以一間就夠晒㗎啦!🤤🤤🤤女侍應服務態度非常好(似日本人有口音)全部串燒睇得出係即叫即整,所以等候時間有點長,但是都值得等因為真的超級好食😋住喺附近,呢間應該會係我哋嘅食堂💓

侍應服務態度非常好(似日本人有口音)

住喺附近,呢間應該會係我哋嘅食堂💓
2022-03-31 272 浏览
馬鞍山戰士💛 - 沙漠中的串燒🎈 原條豚肉蘆筍 $36 🌝🌝🌝🌚🌚🎈燒飯團 $24 🌝🌝🌝🌚🌚🎈月見免治雞肉軟骨棒 $28 🌝🌝🌝🌝🌚🎈日本雞翼 $28 🌝🌝🌝🌚🌚👷🏻‍♂️頭盔情侶👷🏻‍♀️同朋友3個人嗌左北海道流心芝士薯餅、燒日式炸豆腐、燒菠蘿、金菇牛肉卷、雙重芝士煙肉大啡菇🔥整體味道其實都正常發揮,但奈何個份量真係太少🥺尤其較深刻係個金菇牛肉卷 $28 得三條手指尾咁長嘅金菇卷🥲 其他豆腐同菠蘿嘅size都好的骰😣以下特別講下個原條豚肉蘆筍🐽包住一齊食幾夾 蘆筍平衡翻豚肉嘅油脂感👍🏻燒飯團🍙燒得香脆乾身💥月見免治雞肉軟骨棒本身就係👷🏻‍♂️頭盔仔大愛🤤雞肉棒燒得濕潤唔乾💦雞肉同軟骨比例一半半啱啱好❗️撈埋醬油生雞蛋就jeng la日本雞翼有得揀鹽燒/蜜糖燒🍯雞翼燒得唔錯 食落仲好juicy💦仲好入味馬鞍山作為美食沙漠🏜竟有間食串燒💛雖然整體CP值唔高,份量唔多而唔平 但過下口癮都唔錯☺️🚩 金沐灶串燒馬鞍山鞍駿街49號福安花園商場地下7號#頭盔戰士 #頭盔救黃 #沙田頭盔 #馬鞍山頭盔 #串燒頭盔 #日式頭盔 #5_pro_foodie▫️▫️▫️#金沐灶 #串燒 #日式 #香港 #馬鞍山 #美
馬鞍山戰士💛 - 沙漠中的串燒

燒飯團🍙燒得香脆乾身💥

🚩 金沐灶串燒
馬鞍山鞍駿街49號福安花園商場地下7號

▫️
#金沐灶 #串燒 #日式 #香港 #馬鞍山 #美食沙漠 #馬鞍山美食 #馬鞍山好去處 #hkiger #hkig #foodie #instafood #hkfood #hkfoodporn #hkfoodblogger #hkfoodie #hkeat #黃色經濟圈 #黃店 #馬鞍山黃店 #良心小店 #💛
2021-10-07 452 浏览
要喺馬鞍山搵串燒食一啲都唔容易,而呢一間小店食物嘅質素,可以話係最好!雖然價錢唔算平,但佢地烤肉枝巧都幾好, 只係所有食物嘅size都偏細,譬如五花腩,豬肋條,牛肋條,鱔,等等,每粒肉嘅size都係同手指公第一節左右咁大粒,所以有d影響肉嘅口感, 好彩係咁細粒都燒得唔太乾,都仲幾juicy! 最好食係覺吉列炸蠔,炸嘅時間啱啱好,仲好多汁,所以食完一轉再嗌多咗一轉燒雞翼好有去BBQ嘅感覺,好香! 唯一美中不足嘅係個烤茄子,$12兩件雖然唔算貴,不過建議可以收貴少少但係烤原條茄子,因為切件嘅茄子燒完好乾同埋有d 硬~餐廳嘅枱唔多,只有4張坐到4人的枱,可能主攻外賣, 打個電話先過去會穩陣d

2021-06-28 464 浏览
馬鞍山真係好少嘢食好食嘅更加少之有少呢間非常出眾平日食過兩次都要排隊建議可以打過去book個位我每次去都會點菠蘿免治雞棒牛舌厚切雞軟骨我覺得呢幾個係必食其他都唔錯
馬鞍山真係好少嘢食
雞軟骨
我覺得呢幾個係必食
其他都唔錯
2021-06-28 240 浏览
無意中發現到喱間小店,雖然價錢唔算平,但食物質素👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻已經食咗好多次,真係媲美出面食既串燒,係馬鞍山黎講好難得。特別推薦月見免治雞肉軟骨棒、厚切牛舌同埋燒菠蘿,我每次都會叫好好食🤤🤤🤤

2021-04-05 517 浏览
人稱馬鞍山係美食荒漠,竟然比我搵到呢間日本串燒!🥳🤩四人同行晚餐,叫咗好多串燒!我哋一邊食一邊傾,半個鐘內都上哂所有串燒,個人覺得上菜速度都算快!整體來講,除咗燒菠蘿太酸又冇乜水份值零分之外,無論火候同埋味道都拿捏得好好特別要提:免治肉串好好食😋仲配咗醬油生雞蛋🥚encore多一串都得本人超鍾意❤️食燒賣,當然唔少得嗌呢串燒賣啦,乾身但唔會太乾,而且唔洗額外點豉油都夠味!平時去某啲日本餐廳叫山藥串燒,好少見到咁大舊拎去燒。哩串明太子山藥,夠大舊而且味道十足🤤
人稱馬鞍山係美食荒漠,竟然比我搵到呢間日本串燒!🥳🤩

2021-04-02
2020-07-15 1151 浏览
馬鞍山出左名係美食沙漠雖然好多新的食店進駐馬鞍山, 但大多數係連繫店, 而原來好多小店都逐漸消失!最近疫情關係, 無意中發現呢一間小店, 食過後, 決定要推薦比馬友們!!!一進入店舖, 內裏裝修已經充滿日本風!牆上貼滿了很多sake名字, 而在另一邊, 發現了老闆將sake樽上的貼紙整落黎, 貼係牆上面! 非常特別!!!因為係小店關係, 如果比夠大隻小小, 相對地會覺得位置有d細。呢到menu講到明, 係即叫即燒 (我知有d串燒鋪係會落油炸, 唔係即燒), 所以大家要比d耐性呀~ 所以每次黎我會係叫下啤酒/sake, 邊飲邊等佢個menu都幾多選擇, 價錢合理!!對於鍾意食串燒的我, 我黎到乜都叫一餐, 而且個日咁岩撞正老闆買左d海鮮返黎, 所以唔理3721, 不斷叫野食有d海鮮menu上面冇嫁, 所以睇下個日好唔好彩有冇特別menu啦<<清酒煮蜆>>好鮮甜, 而且係冇沙嫁!!!!!!!!<<花螺>>仲叫左條燒魚, 唔記得叫咩魚外面脆卜卜, 但入面唔會過熟!!!! 呢個真係老師傅手勢呀<<盬燒大白鱔>
馬鞍山出左名係美食沙漠

一進入店舖, 內裏裝修已經充滿日本風!

所以每次黎我會係叫下啤酒/sake, 邊飲邊等

佢個menu都幾多選擇, 價錢合理!!

<<清酒煮蜆>>
好鮮甜, 而且係冇沙嫁!!!!!!!!

<<花螺>>

仲叫左條燒魚, 唔記得叫咩魚

外面脆卜卜, 但入面唔會過熟!!!! 呢個真係老師傅手勢呀

<<盬燒大白鱔>>

<<燒吊貝>>
大大粒, 連湯汁都飲埋!!!

跟住仲叫左其他串燒, 有d掛住食就唔記得影相!
我係到講下有咩串燒我個人比較鍾意食啦~
<<蜜糖燒花枝丸>>
- 1串有3粒, 3粒都大大粒, 同出面d花枝丸比真係冇得比呀!!
<<紫洋蔥豬肋條>>
- 呢個成日好快賣哂, 啖啖肉, 唔會怕太肥膩, 有紫洋蔥夾住黎食, 簡單食多幾串都得呀!!
<<厚切牛舌芯>>
 - 呢個都係經常性好快賣哂, 何謂厚切? 真係整到成粒一口牛咁大粒, 好咬口

<<燒原條茄子>>
- 呢個簡直可以講, 佢個茄子配辣肉醬堅係好好食,
個辣肉醬係唔同出面個中式串燒辣醬, 於是我個日多口問過老闆, 原來個辣肉醬老闆的媽媽自己整嫁!!!
自家製作!!!!!! 搞到我好想要一樽

<<日本雞皮>>
 - 睇得出係人手串的雞皮, 唔係出面d串燒鋪個d, 出面個d燒完會縮哂水咁, 又或者好似炸完咁~
但呢到唔係, 食得出個分別!

其實我仲叫左好多野食, 好多都介紹唔哂!
<<鹽燒牛肉>>
<<秘製美國嫩牛肋條>>
<<荔枝豚肉卷>>
<<月見免治豬肉軟骨棒>>
<<雙重芝士煙肉大啡菇>>

係馬鞍山呢個美食沙漠地區, 搵到一間咁出色的串燒店, 而且又夜晚11點幾關門, 可以邊食邊飲, 令我會不斷返黎食~
同埋佢地d串燒, 睇得出全部人手串, 真係好有心機!!

係食緊途中, 都見到唔少人食主食, 佢d主食都好快賣哂~
而且佢地個員工都好好, 比左張單張我地, 提我地, 如果下次黎, 可以打定電話book位!
始終都係即叫即燒, 繁忙時間可能要等一段時間先有位。
而且佢地電話超易記, 講左一次我都記得 46000064~
佢地都提左我地, 如果想叫外賣, 可以打定電話落黎order, 佢地會講返預幾多時間黎拎外賣

所以話, 好味的小店, 要多多支持!!!
2020-07-01
  • 蜜糖燒花枝丸
  • 紫洋蔥豬肋條
  • 厚切牛舌芯
  • 秘製美國嫩牛肋條
  • 燒吊貝
2020-06-28 768 浏览
喺馬鞍山住咗好多年,都好開心有間開得夜d嘅串燒餐廳,所以耐唔耐都嚟幫襯!價錢就唔算平嘅,近排都加咗價,但勝在水準keep到,串燒即叫即整 ( 如果趕時間嘅朋友仔,最好試吓打電話去叫定先) ~喺同區食完晚飯, 有區友叫到,就落去串燒店度坐下食幾串當宵夜啤啤佢 🍻次次都必定會叫牛舌心,真係厚切又juicy 今次試咗新嘢,蜜糖花枝丸,價錢唔平要40蚊得三粒,但又幾好食喎,小朋友都食咗大半粒😂 羊肉串就肥咗少少~ 以前會叫佢個燒原條茄子㗎,但見佢加價加到78蚊,真係太貴喇, 所以冇叫到~ 環境方面,裏面係好細嘅。。逢星期五六夜晚都幾爆,所以如果要去,就打電話問下有冇位先!佢有做外賣嘅,不過串燒就梗係堂食會好食好多!
) ~

啤啤佢 🍻

次次都必定會叫牛舌心,真係厚切又juicy

!佢有做外賣嘅,不過串燒就梗係堂食會好食好多!

厚切牛脷心,雞肉京蔥
蜜糖花枝丸
月見免治雞肉棒
2020-06-27
$100 (宵夜)
厚切牛脷心,雞肉京蔥
蜜糖花枝丸
  • 厚切牛舌心
2020-06-26 458 浏览
以前馬鞍山俾人叫做美食沙漠,而家都多咗好多嘢食,早兩日晚餐食咗呢一間串燒,店舖好細,只能容納8至10個人,但佢店舖裝飾幾特別好有日本嘅感覺。佢大部份串燒都尚算唔錯,有幾樣我覺得特別好食:吉列生蠔、雙重芝士煙肉大啡菇吉列生蠔佢個炸粉唔會太厚,非常香脆,但裏面嘅生蠔仍然Juicy,可惜隻生蠔細咗少少,有啲唔夠喉嘅感覺。至於個雙重芝士煙肉大啡菇,大啡菇好厚身,但肉厚得來唔會太硬,芝士焗完之後一咬舊大啡菇會拉絲,好好食。有一個我要比負平,薄燒西冷牛扒飯,牛扒超un完全overcooked,失望

炸雞醬油烏冬
台灣燒墨魚腸,汁燒豬大腸
川燒羊肉,黑椒牛筋丸
吉列生蠔
薄燒西冷牛扒飯