2021-02-23
今日早餐食太飽決定串燒同個粉同朋友仔share食。我叫左個中辣酸辣粉上面配d花生送d菜仔用薯粉煮架,夠咬口啦。手撕魷魚食,雞腎 ,牛脷 ,豬頸肉,自製雞牛豬海鮮套餐豬仔骨大大隻隻配埋香料的味道吊出個味,咬落啖啖肉多春魚烤得靚靚仔仔穿住燒完都唔爛諗起每次bbq自己燒出黎的慘不忍睹,我酸了。值得一讚既係叔叔對食物既執著,絕對唔會因為燒烤既時間長求其烤比你,大家都知茄子要烤好耐嫁啦,我同叔叔講烤少兩分鐘唔都熟都得架因為要趕車,佢都話咁既串燒會唔好食,竟然你咁講,我等!烤出黎落料大方又蒜又蔥覆蓋曬成條茄子,夾上黎係一絲絲既茄子,風味十足,配飯一流,重點係咩夠大條呀嘛~烤完一條都佔左成個盒,有d好奇當客仔叫十幾條烤茄子會唔會成十幾個盒一起拿走,諗落都壯觀,最好係大鍋飯煮好然後一人一條茄子咁就$30就搞掂一餐啦~抵呀。不過下次試牛雜先
豬仔骨大大隻隻配埋香料的味道吊出個味,咬落啖啖肉
不過下次試牛雜先