2024-12-16 1455 浏览
今日去九龍灣行街,見到呢間茶記新開~入邊都幾多人,所以又去試吓🤓食物賣相一流~食物都大大份,都幾抵食🫶🏻我哋叫咗兩份鐵板餐~最後都食到太飽~食唔晒🤣首先講個特選晚餐C鐵板金牌羊架!🐑🔥 $176蚊,包埋煙三文魚沙律做頭盤,抵食! 羊架唔算好羶,就算唔食羊嘅朋友都容易入口,而且啖啖肉!肥瘦均勻🤤 我加咗$8蚊要多隻太陽蛋🍳,睇落個餐更加豐富!另一個叫咗肉眼配鵝肝套餐!🥩🫙 $189蚊,鐵板上嘅肉眼煎到5成熟,肉質嫩滑,而且大大件! 另外鵝肝嘅size大約係雞翼咁大,夠晒滿足!😋 薯條🍟都炸得好好食! 加埋$3蒜蓉配搭牛扒,唔錯👍呢份都係追加埋太陽蛋🍳,簡直係完美配搭!跟餐有兩杯凍檸茶🍹,可以叫少冰少甜濃茶底,自由配搭👍蒜蓉包🍞,鬆軟香口!一般茶餐廳都係比半塊麵包,佢就一整塊俾晒你~一開波食咗塊麵包都飽飽哋😛羅宋湯🥣,茄膏味幾濃郁,仲見到有牛肉係入面~小食追加左瑞士雞中翼🍗,5隻$35蚊,雞翼好入味,瑞士汁甜甜地,好惹味!總括嚟講,呢間餐廳嘅食物質素唔錯,份量又足,價錢都算合理!環境都唔錯,下次可以會再嚟試其他菜式!

跟餐有兩杯凍檸茶🍹,可以叫少冰少甜濃茶底,自由配搭👍

羅宋湯🥣,茄膏味幾濃郁,仲見到有牛肉係入面~

2024-12-16
  • 瑞士汁雞翼
金牌 Gold Label Cafe📍地址: 九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖✅ 可以QR code落單✅ 價錢親民✅ 外賣又得✨金牌西冷鐵板✨ $148Sirloin Steak
這道西冷鐵板的肉質鮮嫩,搭配七成熟的煎法,完美保留肉汁,讓整體口感更加豐富!配上羅宋湯✅菜單叫做紅湯✅好足料 🤤唔會太辣蒜蓉包,真是美味的享受!跟餐送埋🤤抵食👍熱咖啡可以選擇多奶,香濃可口!☕🥩✨常餐鐵豪牛扒✨ $98Regular Iron Beef Steak
厚薄牛扒配牛脷❤️流心太陽蛋🤤這道牛扒搭配蒜蓉汁,肉質多汁,配飯也能選擇多飯,讓人吃得過癮!熱奶茶的選擇也非常貼心,可以選擇多奶,濃郁好喝!🍚🥛✨金牌炒飯✨ $70Golden Fried Rice
這道炒飯有蝦仁🍤,米飯粒粒分明,炒得香氣四溢,吃起來非常滿足,絕對是個好的選擇!🍚✨香煎雞扒撈丁✨ $58Pan-Seared Chicken Chop with Diced Veggies
這道雞扒搭配出前一丁,雞扒大塊好滿足!❤️補充蛋白質一流🤤3.6牛乳火腿奄列可以夾埋一齊食🤤🤤必食之選丹麥多士的搭配也非常美味!🥪#香港好去
金牌 Gold Label Cafe
Sirloin Steak
配上羅宋湯
✅菜單叫做紅湯
✅好足料 🤤唔會太辣
蒜蓉包,真是美味的享受!
跟餐送埋🤤抵食👍
熱咖啡可以選擇多奶,香濃可口!☕🥩

✨常餐鐵豪牛扒✨ $98
Regular Iron Beef Steak
熱奶茶的選擇也非常貼心,可以選擇多奶,濃郁好喝!🍚🥛

✨金牌炒飯✨ $70
Golden Fried Rice

✨香煎雞扒撈丁✨ $58
這道雞扒搭配出前一丁,雞扒大塊好滿足!❤️補充蛋白質一流🤤
可以夾埋一齊食🤤🤤必食之選
丹麥多士的搭配也非常美味!🥪

#香港好去處 #香港旅行 #香港打卡 #香港小店 #香港製造 #香港生活 #香港🇭🇰 #香港品牌 #香港店 #香港景點 #香港電影 #香港街拍 #香港美食指南 #香港美食推介 #香港美食日記 #香港美食地圖 #香港美食分享 #香港美食推薦 #香港美食攻略 #香港美食天堂 #hongkong #hongkongfood #hongkongtrip #hongkongtravel #food #foodie #foodporn #instafood #foodies #foodpics

✅ QR code available for ordering
✅ Affordable prices
✅ Available for takeout
Gold Medal Sirloin Teppanyaki $148
This sirloin teppanyaki features tender meat cooked to 70% doneness, perfectly retaining its juices for a rich overall taste! Served with minestrone soup and garlic bread, it's a delightful treat! Choose from various options for your hot coffee, whether you prefer it with more milk or rich and flavorful! ☕🥩
Regular Iron Beef Steak $98
This beef steak comes with a hearty slice of beef ❤️ and a runny sunny-side-up egg 🤤. Paired with garlic sauce, the juicy meat and extra rice options make it a satisfying meal! The choice of hot milk tea is thoughtful, offering options for more milk for a creamy and delicious taste! 🍚🥛
Golden Fried Rice $70
This fried rice is packed with shrimp 🍤, with each grain distinct and aromatic, making it a fulfilling choice that's sure to satisfy! 🍚✨
Pan-Seared Chicken Chop with Diced Veggies $58
This chicken chop noodles is yummy 🤤
The combination of 3.6 milk ham omelet and Danish toast is also delicious! All above remarks stem from a trial dining experience at the restaurant, reflecting the author's genuine feelings. This serves as a disclaimer, all comments for informational purposes only, and may not reflect all patrons' experiences.
🥗🥪
蒜蓉包
羅宋湯
熱奶茶
2025-02-20 249 浏览
今晚出咗九龍灣行街hea吓到醫肚嘅時候見到呢間茶記有扒鋸 仲要鐵板上 即刻搵位坐低開餐🐥瑞士雞中翼5隻上晒色夠入味 甜甜哋埋枱嘅時候熱辣辣🦐吉列大蝦4隻配埋沙律醬炸粉唔厚 金黃脆皮食到啖啖蝦肉彈牙再叫咗2個晚市套餐有蒜蓉包 湯同嘢飲蒜蓉包其實係蒜蓉多士 香濃蒜味 烘得夠脆忌廉湯夠杰身creamy 仲有粒粒粟米羅宋湯菜量可以多番少少 🐷焗鮮茄豬扒飯有2大塊豬扒加多件細細哋嘅茄汁帶啲酸酸哋 超多汁🥗鐵扒餐再多一個煙三文魚沙律一大塊煙三魚鋪喺面 沙律菜加咗柚子醋 fresh~🐮鐵板帶子西冷牛扒(黑椒汁配薯菜)西冷扒好大塊 又夠厚身切出嚟肉仲係pink pink食落唔韌 鎖住肉汁🫘兒時紅豆冰好耐無飲過 超多紅豆喺底 飲完仲可以慢慢食🍫熱朱古力
今晚出咗九龍灣行街hea吓

茄汁帶啲酸酸哋
超多汁

🥗鐵扒餐再多一個煙三文魚沙律
一大塊煙三魚鋪喺面
沙律菜加咗柚子醋 fresh~

🐮鐵板帶子西冷牛扒(黑椒汁配薯菜)
西冷扒好大塊 又夠厚身
切出嚟肉仲係pink pink
食落唔韌 鎖住肉汁

🫘兒時紅豆冰
好耐無飲過 超多紅豆喺底
飲完仲可以慢慢食

🍫熱朱古力

2025-02-16 110 浏览
情人節流流梗係要佢据扒啦🥰😍呢間餐廳平時都會回訪,環境寬敞座位舒服,出餐快,食物熱辣辣送上,好有效率☺️我地嗌左西冷配帶子套餐,鐵板熱辣辣令食物保持住溫度同質素,西冷扒7成熱都岩岩好,鎖住肉汁非常嫩口🤤配上帶子再淋上蒜蓉汁,香味十足。另外仲有酸酸甜甜的紅湯,湯料十足,每口都非常豐富。仲有香脆的蒜蓉包,同熱檸水餐飲,非常大滿足😌加拿大龍蝦尾拼香煎雞扒套餐,都係熱辣辣鐵板保溫,雞扒鮮嫩十分juicy ,加上黑椒汁惹味無窮!加上香脆的薯條,真係食唔停口🤤
情人節流流梗係要佢据扒啦🥰😍

我地嗌左
仲有香脆的蒜蓉包,同熱檸水餐飲,非常大滿足😌

加上香脆的薯條,真係食唔停口🤤

週末和好友來到九龍灣看電影,散場後需要醫一醫肚。於是來到淘大商場地下的這一間「金牌」餐廳來個下午茶。用料超多的公司三文治!總共有2層,分別夾有餐肉、火腿、滑蛋,以及蕃茄、生菜和芝士。口感豐富,其中餐肉煎得很香,入口幾惹味,滑蛋也充滿了濃濃的蛋香味。瑞士汁雞翼有3隻。雞翼十分入味,每口都感受到瑞士汁的甜香,雞肉仍能保持到滑嫩,未會煮至太老。伴有炸至脆卜卜的薯條,薯香味下再蘸上茄汁,有誰能抗拒?茶記必食之一的炒公仔麵!公仔麵炒至爽身,不會黏作一團,乾爽帶少許彈牙感,而且有豉油香味。配上豬扒作餸,豬扒煎香,肉質軟腍juicy。邪惡又美味!

用料超多的公司三文治
,入口幾惹味,滑蛋也充滿了濃濃的蛋香味。
瑞士汁雞中翼薯條

瑞士汁雞翼有3隻。雞翼十分入味,每口都感受到瑞士汁的甜香

乾炒豬扒公仔麵

。配上豬扒作餸,豬扒煎香,肉質軟腍juicy。邪惡又美味

2025-02-15
下午茶
瑞士汁雞中翼薯條
2025-02-15 166 浏览
情人節午餐想同老婆据下扒浪漫下,去淘大金牌試下(因為樓上花園餐廳執咗),叫咗個午餐鴛鴦扒餐$88同金牌鐵板西冷牛扒$148,午餐正常無乜嘢算正正常常,豬扒雞扒都無問題,但係個湯係凍凍地嘅,扒餐個蒜蓉包與圖片完全不符係一塊多士上面搽咗啲蒜蓉醬,西冷叫5咗成熟出到呢幾乎全熟,我問侍應佢話個扒應該有8成熟,可能係廚師睇錯單,淨係講咗句唔好意思就算,最終太奀食唔到。快餐店大家樂同大快活都好過佢。埋單又唔收信用卡。絕對無下次。
2025-02-13 159 浏览
住喺附近,好開心開多一間茶餐廳,環境乾淨唔錯!裝修有特色!坐位都寬闊,幫襯過3次,本來質素都唔太穩定,豬扒一時好食,一時太咸又乾薄! 份量亦有時多有時好少,今次經過食下午茶,諗住食件多士嘆返杯咖啡,點知佢地竟然話飲咖啡改左係用紙杯!唔係啩!茶餐廳堂食用紙杯!冇哂feel!咁我不如去麥記!咖啡亦淡左好多,淨係飲倒奶味!真係好失望!好失望!唔怪之得之前排哂隊,而家一入去就有位!如果唔改善!生意肯定會下滑!
今次經過食下午茶,諗住食件多士嘆返杯咖啡,
點知佢地竟然話飲咖啡改左係用紙杯!
唔係啩!茶餐廳堂食用紙杯!冇哂feel!
如果唔改善!生意肯定會下滑!
2025-02-11
下午茶
2025-02-11 202 浏览
今日收工就近近地約左朋友去淘大食飯,見到有間新開無耐既餐廳有鐵板餐食,剛好好耐無食鐵板餐就一於鋸個扒食(´▽`).我哋叫左兩個特選晚餐,有餐湯、蒜蓉包、煙三文魚沙律,勁豐富!.餐湯有紅白湯可以揀,我哋就揀左紅湯,紅湯酸酸地好開胃,煙三文魚沙律加左柚子醋好清新,蒜蓉包好鬆軟,啖啖都食到蒜蓉牛油嘅味道,淨係呢度食完已經飽咗😂😂😂.鐵板帶子西冷牛扒配薯菜 $188 加蒜+$3西冷好大塊,叫左七成熟,肉質仲好粉嫩,完全無overcook 配蒜蓉汁再加蒜,真係蒜味十足.鐵板金牌羊架配薯菜 $171 加蒜+$3羊架有三塊肥瘦均勻,啖啖都食到肉!唔會好羶,怕羶嘅朋友都岩食,食完肉可以食下粟米🌽無咁濟😆.呢餐真係食到超飽~~

鐵板帶子西冷牛扒配薯菜 $188 加蒜+$3

鐵板金牌羊架配薯菜 $171 加蒜+$3

呢餐真係食到超飽~~

2025-02-06 168 浏览
問侍應攞多一份餐牌 比老人家家睇侍應姐姐回應可以用QR code 睇餐牌同佢講 老人家唔夠眼呀侍應姐姐黑口黑面 攞左個餐牌黎Boom 一聲pat 個餐牌落我地四個人面前黎食個飯 唔係受氣
侍應攞多一份餐牌 比老人家家睇

2025-02-06
  • 黑口黑面  面色
  • 令人受氣既服務
2025-02-06 197 浏览
新開茶餐廳,門面幾靚幾乾淨,成日行過見到幾多人,午市或者晚市都要排隊,今次行過見到有位就入去試吓。叫咗一個午市套餐 日式西冷牛扒$64 可以自選兩款沙律,揀咗兩款都係沙律菜,送餐湯+熱飲另外再叫咗個 金牌肉眼 $168 跟薯條 ,有蒜蓉包+餐湯+熱飲叫咗兩款牛扒想睇吓有咩分別,首先嚟咗金牌肉眼$168三成熟鐵板上有薯條,粟米蕃茄,大大塊蒜蓉包。做到三成熟嘅效果👍🏻但係比較韌,有少少牛嘅味道。跟住到午餐嘅牛扒$64,第一時間試件牛扒,竟然牛味濃啲,仲要好腍👍🏻 價錢爭成一倍幾😂真係貴嘢未必係好嘢😂 價錢應該貴在鐵板同薯條🙈另外有小插曲,我哋一邊食嘢侍應姐姐喺度執餐具,勁大聲喺度掉啲餐具🤣我哋望住佢,佢擺個款出嚟係茶餐廳係咁㗎啦😂

2025-02-01
2025-02-02 379 浏览
**午餐M 日式照燒雞扒**,呢道菜配有田園沙律、粟米雞蛋沙律同餐湯(紅)。雞扒煮得非常嫩滑,照燒醬汁香甜可口,再配上清新嘅沙律,真係非常滿足。熱檸水亦為整體嘅餐點增添咗一份清新。另外點咗 **櫻花蝦雪菜肉絲米粉**,呢碗米粉嘅味道非常鮮美,雪菜嘅鹹香同櫻花蝦嘅獨特味道完美結合,令人一試難忘。配餐仲有3.6牛乳火腿奄列同丹麥多士,非常豐富。熱檸水亦非常清爽,仲有助於解油膩。最特別嘅就係 **酸辣豬扒台灣腸米線**,酸辣嘅湯底非常開胃,豬扒煮得嫩滑,台灣腸嘅口感亦非常好,再配上3.6牛乳火腿奄列同丹麥多士,真係一個非常滿足嘅餐點。熱檸蜜(濃d)嘅搭配亦非常完美,酸甜適中,非常解渴。

2025-02-02 165 浏览
叫咗茄湯通粉常餐茄湯完全冇味個湯底唔知係羅宋湯定係咩但係連羅宋湯味都冇成碟嘢都好難食通粉太硬完全唔知食緊咩可以唔使食排隊簡直係荒謬奄列太油得丹麥酥好食少少餐肉得好少懷疑切完半塊餐肉都冇
叫咗茄湯通粉常餐
餐肉得好少
懷疑切完半塊餐肉都冇

茄湯通粉常餐
2025-01-29 324 浏览
這次用餐體驗簡直是一場災難,從食物到服務都讓人極度失望。首先,牛肉的質素非常差,肉質粗糙且充滿筋絡,每一口都像是在咀嚼橡皮,根本無法下嚥。無論是口感還是味道,都完全不符合這個價位的期待,甚至讓人懷疑食材的新鮮度。整道菜的味道平淡無奇,調味也顯得敷衍了事,完全沒有層次感。更讓人無法接受的是服務態度。埋單時,服務員顯得極不耐煩,態度冷淡且毫無禮貌,甚至在我提出對食物的不滿時,只是敷衍地點頭,完全沒有解決問題的意願。這種冷漠的服務態度讓人感到非常不愉快,完全破壞了整個用餐體驗。總的來說,這家餐廳無論是食物品質還是服務水準都令人大失所望,絕對不會推薦給任何人,也不會再次光顧。希望餐廳能夠正視這些問題,否則很難在競爭激烈的市場中生存下去。這次用餐體驗極差,牛肉質素低劣,肉質粗糙且充滿筋絡,幾乎無法下嚥。食物整體味道令人失望,完全不符合預期。更糟的是,埋單時服務員態度冷淡,毫無耐心,讓人感到不被尊重。絕對不會再光顧這家餐廳。

2025-01-24 358 浏览
「有一種港式情懷叫鋸扒」小編今次就帶大家黎到九龍灣,同大家介紹一間啱啱開業無幾耐既港式茶記 一 金牌Gold Label Cafe &Restaurant @goldlabelrestaurant🌟加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒 $248吾知大家有冇諗過,茶記居然食到龍蝦尾之餘,仲可以鋸埋扒😳龍蝦尾肉質爽彈,肉眼扒牛味濃之餘油脂十足,依個價真系好扺食🤤👍🏻👍🏻🌟必食焗鮮茄豬扒飯 $62炒飯底炒得幾乾身,豬扒軟腍入味啖啖肉🤤👍🏻🌟金牌熱狗皇 $28熱狗有微微烘過,都算大隻🤤👍🏻🌟瑞士雞髀 $35瑞士汁醃得非常入味🤤👍🏻📍金牌九龍灣淘大商場3期地下G266-270號舖#九龍灣 #金牌 #牛扒 #茶記 #龍蝦尾 #肉眼扒 #留港消費 #支持小店 #瑞士雞髀 #焗豬扒飯 #為食關注組 #覓食九龍灣 #食在九龍灣 #金牌熱狗皇 #九龍灣食乜好 #香港美食地圖 #必食焗鮮茄豬扒飯 #九十後行到邊食到邊 #加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
「有一種港式情懷叫鋸扒」

🌟加拿大龍蝦尾拼紐西蘭肉眼扒 $248

🌟必食焗鮮茄豬扒飯 $62
炒飯底炒得幾乾身,豬扒軟腍入味啖啖肉🤤👍🏻

🌟金牌熱狗皇 $28
熱狗有微微烘過,都算大隻🤤👍🏻

🌟瑞士雞髀 $35
瑞士汁醃得非常入味🤤👍🏻

📍金牌
九龍灣淘大商場3期地下G266-270號舖

#HKIG #HKIGER #HONGKONGFOODIE
2025-01-23 309 浏览
以前成日去淘大,原來而家好多餐廳,今次食咗間茶餐廳,地方好大,晚餐好多選擇,有鐵板、晚飯套餐、常餐等🥢三眼仔蔥油雞扒飯 $76先生好鐘意,三眼仔即三隻大陽蛋,蔥油好香,同豬扒、蛋汁、飯一齊食好夾🥄餐湯可要紅湯或白湯,紅湯微酸,開胃好飲,好多菜,仲配蒜蓉方包,食晒都好飽🍴西冷配帶子 $178上枱時熱辣辣,西冷好大塊,肉質唔韌,配黑椒汁好食,有2隻帶子,好豐富薯條都好脆幾粗,所以薯仔肉都多,未食晒都好飽已經🥢金牌炒飯 $70見呢款係推介菜,的確炒得好靚,米飯粒粒分明,有櫻花蝦🥢四川麻辣XO醬豬扒炒公仔麵 $75一樣炒得好好,豬扒超稔,襯公仔麵邪惡但好食,好夠味🚩金牌 (九龍灣) 📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖

🥢三眼仔蔥油雞扒飯 $76

🍴西冷配帶子 $178

薯條都好脆幾粗,所以薯仔肉都多,未食晒都好飽已經

🥢金牌炒飯 $70
見呢款係推介菜,的確炒得好靚,米飯粒粒分明,有櫻花蝦

🥢四川麻辣XO醬豬扒炒公仔麵 $75
一樣炒得好好,豬扒超稔,襯公仔麵邪惡但好食,好夠味

🚩金牌 (九龍灣)
📍九龍灣牛頭角道77號淘大商場3期地下G266-270號舖