2014-02-04 676 浏览
話說唔知幾多人講過,係海洋公園入面,最穩陣既食物除左老麥,就係金香雞一定好食過kfc咁話套餐$70,包汽水呢個就係b餐,係潮流最興既b餐,因為無人鐘意a餐有炸上下脾各一件,加一堆薯條炸雞一早炸好,所以沒有新鮮出爐既味道,唔夠熱雞皮脆得來帶點硬身,一咬落去皮帶點離身,就係最好既證明雞皮味道有黑椒味,算係幾香,又唔會辣,但雞肉就唔滑,肉汁缺乏,好在亦唔鞋整體上未必好得過kfc,而且薯條勁dry,又無一點調味,薯味也不足,要配合大量茄醬才可完成但受歡迎總有原因,無理由入到黎食老麥,試下其他野更有樂趣

一定好食過kfc咁話
套餐$70,包汽水
呢個就係b餐,係潮流最興既b餐,因為無人鐘意a餐

有炸上下脾各一件,加一堆薯條

炸雞一早炸好,所以沒有新鮮出爐既味道,唔夠熱

雞皮脆得來帶點硬身,一咬落去皮帶點離身,就係最好既證明

但受歡迎總有原因,無理由入到黎食老麥,試下其他野更有樂趣

2013-12-23
2013-01-19 249 浏览
在隔鄰吃了一個難吃的PIZZA後,便再在這兒吃炸雞。我叫了一個套餐,兩件炸雞、一客炸薯條及一可樂!不錯,炸雞好好吃,D肉好滑,熱辣辣的!不過薯條就是不好吃,因為太淋,而且凍了,不好吃!服務不過不失的!但太貴了!
在隔鄰吃了一個難吃的PIZZA後,便再在這兒吃炸雞
我叫了一個套餐,兩件炸雞、一客炸薯條及一可樂!
服務不過不失的!
但太貴了!
2013-01-12
外卖自取
2012-11-19 241 浏览
爸媽同是十月生日,我和他們到海洋公園慶祝。由朝玩到晚,午餐亦在園內解決。麥當勞大排長龍,而相隔不遠的金香雞正好沒有顧客,不用排隊,加上有生日優惠劵,以$104便可買到兩個套餐,算比較便宜的選擇,何樂而不為呢?我們吃了~炸雞餐:有兩塊炸雞,一塊是上脾,另一塊是雞槌,兩塊都偏鹹,因不是即叫即炸,所以不算脆,勝在肉質尚可,不太嚡。燒春雞餐:半隻燒春雞,份量足夠,物有所值。賣相雖然不太好,但味道比炸雞略勝一籌,起碼不太鹹,脾肉很嫩滑。薯條:已腍了,不太吸引。汽水:吃過如此多鹽份、味精的一餐,汽水變得更好味,更重要,哈!

剛好不用排隊*v*
我們吃了~
炸雞餐
燒春雞餐
薯條:已腍了,不太吸引。
兩個套餐
2012-10-06
用餐优惠
其他
剛好不用排隊*v*
2012-04-06 138 浏览
一行七人到海洋公園, 其實一早沒有唸定究竟食咩野? 只係唸住入面都ok多野揀 , 入到去先算吧!! 之後係行去某機動遊戲既途中, 嗅到~ e~ 幾香wo?? 跟住大家又好餓就決定左揀呢一間了! 隔離有好多檯, 但係超級多人, 所以等左15mins左右先有位! 而且買野食既人龍亦唔少人!! 起碼有十幾個係度等緊買野食!! 我地叫左炸雞槌餐, 燒春雞餐...雞槌都還好, 叫做熱同埋係度脆架!! 但係個燒春雞一d味都無! 仲要好"鞋"!!! 食到最尾有半隻燒春雞無人食, 朋友們你推我讓先食埋佢, 因為廢是曬野!! 下次都係自己帶野去,一係食返m記算吧啦~
2012-04-04
2011-04-26 131 浏览
琴日同左女友同兩個fan去左呢間店買野食,本來諗住去m記,但太多人了,所以去左呢間,我地當初都好奇怪點解成個公園既食市都好多人,點解係得呢間店冇乜人排隊呢,都唔理得咁多了,太個肚餓,死就死啦.我叫左個雞胸薯條餐,連野飲$55,超貴,但冇計,鬼叫肚餓,佢地出菜好快,快到係你一落單佢即俾你,一食就解開之前o既問題了,所有野係凍的,好似放左幾個鐘咁,應該整起好奈,唔怪得可以快到咁,味道唔洗講,簡直係只應天上有,$55已經係超貴,比d咁o既野人食,真係太差了,賺錢都要唔洗賺得咁盡吧,比少少良心吧以後都係食番m記.
琴日同左女友同兩個fan去左呢間店買野食,
本來諗住去m記,但太多人了,所以去左呢間,
我地當初都好奇怪點解成個公園既食市都好
多人,點解係得呢間店冇乜人排隊呢,都唔理得
咁多了,太個肚餓,死就死啦.
我叫左個雞胸薯條餐,連野飲$55,超貴,但冇計,
鬼叫肚餓,佢地出菜好快,快到係你一落單佢即
俾你,一食就解開之前o既問題了,所有野係凍的,
好似放左幾個鐘咁,應該整起好奈,唔怪得可以快
到咁,味道唔洗講,簡直係只應天上有,$55已經係
超貴,比d咁o既野人食,真係太差了,賺錢都要唔洗
賺得咁盡吧,比少少良心吧
以後都係食番m記.
外卖自取
2010-11-18 103 浏览
炸雞 - un un 地 , 雞肉差過 "KF屍" , 薯條 - 又吾熱, 淋淋地, 好似炸咗成個鍾咁……重要HK$55 per set tim......不過 Ocean Park食咩都貴+la....下次去Ocean Park, 食Mc記好過………

炸雞 - un un 地 , 雞肉差過 "KF屍" ,
薯條 - 又吾熱, 淋淋地, 好似炸咗成個鍾咁……

下次去Ocean Park, 食Mc記好過………
2010-11-16
  • 可樂一杯
2010-09-01 86 浏览
因為大熊貓失敗的午餐, 睇完三點半海洋劇場的show後, 肚皮已經餓得發荒行到食店集中地, 首先見到係m記, 但心想, 黎到海洋公園食m記? 唔係掛 所以就食金香雞唔知同肯德基家鄉雞有無關呢? 不過相信就唔會有了, 因為味道真係差好遠..四號餐係磨菇雞皇飯餐, 餐有埋薯條同可樂一杯, 但係又係好難食, 飯粒粗糙, 又乾, 有啃的感覺 薯條鞋晏晏, 又唔熱..下次入海洋公園, 提議大家自備三明治先好去

所以就食金香雞

薯條鞋晏晏, 又唔熱..

下次入海洋公園, 提議大家自備三明治先好去
2 分钟 (外卖自取)
2009-12-02 106 浏览
十一月四日(星期三)遲來了的食評...是日到海洋公園慶祝兩週年紀念日!我們各自吃了早餐才出發!見到了熊貓和小熊貓,很滿足呢!!!!行到有回累加上到了lunch時間了!老公說有檔炸雞好吃!好就試試吧!我要了炸雞奕加薯條薯條比起麥記做得還要好!新鮮!雞奕都大隻!美味老公仔則要了半隻燒春雞,這個比起炸的好吃!雞味重!燒得香!推介!下次到海洋公園都必到此店吃吃雞先!老公仔說disneyland有火箭餐廳,ocean park有金香雞!
十一月四日(星期三)

遲來了的食評...是日到海洋公園慶祝兩週年紀念日!
我們各自吃了早餐才出發!
見到了熊貓和小熊貓,很滿足呢!!!!
行到有回累加上到了lunch時間了!

老公說有檔炸雞好吃!
好就試試吧!我要了炸雞奕加薯條
薯條比起麥記做得還要好!新鮮!
雞奕都大隻!美味

下次到海洋公園都必到此店吃吃雞先!
2009-11-04
前幾天到海洋公園遊玩,中午在園內找點東西吃,隨意選選,到「金香雞」買了一個雞肉磨菇飯+薯條+汽水我本來以為,公園內的套餐一定很難吃、或是粗製濫造之作一口吃下,又未至於此....雞肉磨菇飯︰因為夾雜大量粟米、青豆,所以幾爽口;雞肉、磨菇的份量也算多,成個飯起碼都足夠令我僅僅飽薯條︰厚切薯條,不算特別的好味,但份量算夠這個餐的份量可算令我有點意外... 的足夠,雖然真係好唔抵食,收成四十五蚊呀!入得海洋公園內吃飯,都預佐既!
我本來以為,公園內的套餐一定很難吃、或是粗製濫造之作
一口吃下,又未至於此....
薯條︰厚切薯條,不算特別的好味,但份量算夠

入得海洋公園內吃飯,都預佐既!
雞肉磨菇飯+薯條
2009-10-24
2009-09-21 54 浏览
天氣炎熱,加上肚子餓了,於是買點小食一邊吃一邊看表演。還是找回這間小食店,上次男友生日來的時候都有吃過。我們點了一個炸雞餐另加一枝水,這裡的水好貴呀,要$16一枝,我們之前買了一杯soft drink都要$18!!!炸雞比較乾,而且炸漿很硬,並不好吃。薯條也是想不到的差,完全沒有味道,要使勁蘸茄汁才可咽下,不過後來茄汁蘸完就吃不下了。跟餐的汽水最差,沒有汽,而且像糖水一樣的甜,不會令人解渴,反而令你更口渴﹗幸好多買了一枝水,簡直是恩物。在園內就要將就一下了。

在園內就要將就一下了。
2009-09-01 20 浏览
今次在海濱長廊吃過好頹的豉油皇雞腿,好難食。 Baby 記得上次我們午餐是吃金香雞。所以從海洋館出來一見到金香雞便即刻買來吃。$30 5隻雞中翼炸到乾晒,正﹗最喜歡吃炸雞﹗好味道﹗

$30 5隻雞中翼

炸到乾晒,正﹗最喜歡吃炸雞﹗好味道﹗
2009-07-14 21 浏览
靚仔生日,知海洋公園生日唔洗錢就去玩! 當日個太陽熱到烚雞蛋都熟,我地熱到同玩到無咩胃口,兩點幾三點到,見要等三點半個海洋劇場,靚仔就話去金香雞買野食。黎海洋公園食野預左貴貴,,兩個一分一個餐叫有D野到肚。$45一個餐︰汽水一杯,大家樂Size外型粗粗,外皮脆脆內裡淋淋薯條一隻皮脆脆雞膇一件皮脆脆,又雞滑滑滑雞下肶*有手套同茄汁自取總括講整體好好食,雞皮脆脆又"一DD都唔肥",我都未食過炸雞係渣住熱到辣手指既,唯一想再好D既係汽水再凍D,冰多多多D滿足我地就曬死既遊客
靚仔生日,知海洋公園生日唔洗錢就去玩

黎海洋公園食野預左貴貴,,兩個一分一個餐叫有D野到肚

$45一個餐︰
汽水一杯,大家樂Size

外型粗粗,外皮脆脆內裡淋淋薯條

一隻皮脆脆雞膇

一件皮脆脆,又雞滑滑滑雞下肶
*有手套同茄汁自取
2009-07-13
$22.5 (午餐)
2008-12-27 31 浏览
今天和女朋友到海洋公園遊玩,樂園的聖誕擺設琳瑯滿目,遊人絡繹不絕,熱鬧的氣氛圍繞著整個樂園。我們身在其中,遠離煩囂,好像回到兒時一樣,當然覺得開心,直至光顧完這間在麥當勞旁,位於山上機動城的金香雞後,心情極為不滿。在樂園吃飯當然會貴一點,四十五元正一客的套餐其實不過份,但是,最少味道應該做到可以入口吧。不斷的人流,不停的付鈔,不能入口的食物。先說其燒春雞,味道淡如水一般,甭說雞味,連鹽味亦沒有呀.,燒到一點肉汁亦沒有,而且肉質極鞋極硬,味如嚼蠟,皮不脆而且腍滋滋的,薯條不脆不熱沒薯味是意料中事,所以取了大量的亨氏茄汁混和著吃算了吧好戲來了,白汁雞皇飯。不單只沒有味道,雞肉極硬,加大量的雪藏什豆亦沒什特別。最難受是那個飯,水份過多過腍而帶臭味。可能是飯放久了,溢出不似飯味的怪味同雞的雪味融合,...難怪女友嘗一口後就放棄了,最後因不想浪費食物要我清掉.....沒味的燒春雞已經較好了,但最後因為牙軟了,都不能吃掉...只以亨氏茄汁伴薯條填飽肚子算了...唉...還要等了很久才有位,十分擠迫的環境.,,,,,我們明白人流極高,爭分奪秒的樂園餐廳所供應的食物一定較遜,但,最少應做到正常能入口的

不斷的人流,不停的付鈔,不能入口的食物。

我們明白人流極高,爭分奪秒的樂園餐廳所供應的食物一定較遜,但,最少應做到正常能入口的質素吧,還要收上百元,難怪很多人都等麥記吧,因為M記在此已經超班。

十分慘痛的經歷,令之後的跳樓機亦如無物。
燒春雞,薯條
冇佢一定食唔晒薯條
白汁雞皇飯
2008-10-02 11 浏览
m記唔開, 被迫食le 個感覺係好多, 我地3個大人2個小朋友, 叫左4個餐, 竟然食剩一半. 燒春雞都ok, 不過孩左d,炸雞無雞味汽水同我講無冰, 真係呆左, 不過算啦, 我心情都算係靚, 又唔係關你事, 不過我suggest 下次食m 記1好d-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------230日
m記唔開, 被迫食le 個

炸雞無雞味

230日
2008-06-23 26 浏览
其實去過海洋公園的人,都會知道在園內沒有飲食的選擇,因為公園內大部分的都是快餐店...選擇這間Golden Fried Chicken,也是因為男友對這間店舖的半隻燒春雞念念不忘,不忘的是它的份量,而不是味道!我和男友分別要了雞翼餐和燒春雞餐,男友的燒春雞只是微暖,我試了數口,燒春雞好像沒有落調味料般,沒有味道...而我的雞翼尚算是熱的,不過味道真的很普通,而薯條是冷冰冰的,結果吃了少許便放棄了!因為入場送了九折coupon,所以折了一份只是$36

因為入場送了九折coupon,所以折了一份只是$36