5天前
呢排我又重投韓劇嘅懷抱每次睇到佢地聚餐食嘅野都好吸引今日約埋同樣愛吃韓食嘅朋友仔一齊試下呢間韓國餐廳餐廳空間都幾大, 入面有好多座位, 門口有兩隻青蛙歡迎我哋我地去嘅時候係放工時間, 陸續都有客人入嚟, 大部份都係後生仔女, 餐廳播住韓國流行曲, 少少昏暗嘅燈光好有feel入座入由OPPA端上韓式前菜六小碟有d前菜都不是常見, 例如:薯仔條, 醃牛蒡, 黑豆等, 前菜係可以refill的在場大部份侍應都是OPPA, 要說英語的,不過如果真係有困難, 佢地有位女生係識講廣東話, 同埋落單係用QR Code, 所以應該沒難度點咗佢地嘅新menu: 辣粉年榚橙黃色的是芝士粉和韓式辣醬, 仲有好多材料年榚當然少不得, 金菇、魚榚、腸仔、洋蔥、大蒜和蔬菜, 份量都幾驚人會由Oppa 幫手煮(食韓餐的快感)將韓式辣醬和芝士粉都融入整個鍋後,就可以食得啦我哋兩位女生,食咗好耐都仲有好多料,好似食極唔完咁有芝士味嘅辣湯,好惹味年榚煙韌軟糯,係腸仔淋身少少另外朋友見到隔離檯點咗呢個:韓式芝士吉列豬扒,佢都好想試喎因為見到有拉絲嘅芝士,又係好吸引嘅Btw,如果覺得湯底太辣,可以加清湯中和返你睇下….真係好
每次睇到佢地聚餐食嘅野都好吸引
今日約埋同樣愛吃韓食嘅朋友仔一齊試下呢間韓國餐廳
餐廳空間都幾大, 入面有好多座位,
門口有兩隻青蛙歡迎我哋
餐廳播住韓國流行曲, 少少昏暗嘅燈光好有feel
點咗佢地嘅新menu: 辣粉年榚
橙黃色的是芝士粉和韓式辣醬, 仲有好多材料
辣炒年糕
會由Oppa 幫手煮(食韓餐的快感)
將韓式辣醬和芝士粉都融入整個鍋後,就可以食得啦
我哋兩位女生,食咗好耐都仲有好多料,好似食極唔完咁
有芝士味嘅辣湯,好惹味
年榚煙韌軟糯,係腸仔淋身少少
另外朋友見到隔離檯點咗呢個:韓式芝士吉列豬扒,佢都好想試喎
因為見到有拉絲嘅芝士,又係好吸引嘅
Btw,如果覺得湯底太辣,可以加清湯中和返
你睇下….真係好誇張
芝士由入面都爆出嚟
四大件外皮脆卜卜,配埋側邊嘅粟米芝士,好似去咗食韓燒咁
埋單嘅時候,侍應話佢哋做緊個社交平台活動
只要即場follow 佢地社交平台,
就可以揀個愛情鎖,仲可以即時寫上願望並將鎖扣起店內嘅「釜山橋」上
我都要搵返啲青春回憶先🫶🏻
呢度幾適合一大班朋友和情侶嚟聚餐
份量大又可以「許願」