2024-09-13
今日去大角咀食刀削麵,兩個人叫咗一碗刀削麵加三個小食,份量好足,真係飽到捧住個肚😋虎皮豬手湯刀削麵 $58虎皮豬手煙韌有咬口,煮得軟腍入味,湯底濃郁,刀削麵滑溜有咬口,份量好大 食完好滿足🤩花雕醉雞 $55雞肉鮮嫩,酒香四溢,配上杞子同醉蛋,食落去真係好正,啖啖都係醉意😅荔枝啵啵蝦球 $45蝦球外脆內嫩,外表好似一粒荔枝,口感層次豐富,真係一個驚喜!藤椒魚皮 $58 魚皮彈滑,藤椒嘅麻香味撲鼻而來,食完之後個咀都麻麻地,超過癮!飲品方面我哋試咗阿華田脆脆同凍奶茶脆脆,各$22,兩者都係脆脆嘅口感,又解渴又好味😋總括來講,呢間餐廳真係值得一試,價錢合理,味道一流,大家快啲去試下啦!評分:最高為5分治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️抵食度:💉💉💉💉💉翻兜指數:🩺🩺🩺🩺銘興山西刀削麵 (大同新邨)大角咀埃華街74號大同新邨大成樓H座地下H1A及H1B號舖📍奧運港鐵站A1出口7分鐘路程#healingbobo #foodie #hkfoodie #foodiehk #香港 #美食 #TaiKokTsui #TKT #大角咀 #刀削麵 #銘興山西刀削麵
虎皮豬手湯刀削麵 $58
花雕醉雞 $55
荔枝啵啵蝦球 $45
藤椒魚皮 $58
評分:最高為5分
治癒度:👩⚕️👩⚕️👩⚕️👩⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺
銘興山西刀削麵 (大同新邨)
大角咀埃華街74號大同新邨大成樓H座地下H1A及H1B號舖
📍奧運港鐵站A1出口7分鐘路程