感覺好耐無打過邊爐🍲 特別掛住台灣既養生火鍋😆 呢間位於佐敦同旺角都有分店既「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」🇹🇼🥢 最近佢地開幕五週年🎉 推出左無限時火鍋套餐 岩哂一眾大胃王啦🤪吃到飽養生火鍋套餐 第二級 (無限時) $352 / 位由於我地當晚9點後先入座 所以價錢比晚市正價時段平啲😙 而我地揀左第二級 可以任食「美國Prime Grade極上牛頸脊 及 西班牙伊比利亞黑毛豬」同埋「美國Prime Grade美國安格斯肥牛 及 西班牙無激素豬肉片」🐮🐷有20款吾同既湯底提供選擇 我地最後 +$48 轉鴛鴦鍋🤩 我地揀左超足料大大件花膠同雞既「藥膳養生花膠雞涮涮鍋」同辣得夠過癮既「台灣麻辣牛肉涮涮鍋」🍲 因為我地吾太食豬肉 所以全力食牛😂 極上牛頸脊肉質相對結實 有彈性 而且肉味較濃 而安格斯肥牛 肉質鮮嫩而不油膩😌叧外套餐除左精選肉類🥩 仲有海鮮 炸物 手工配料 火鍋配料 蔬菜 麵類 全部都無限追加 非常豐富😍 另外飲料款式都多不勝數 大量台灣既飲品提供😳餐廳會送上鹽酥雞同炸花枝丸 配上四種口味既Shake Shake粉 好過癮😆 最後記得要食埋每人一杯既雪糕先好走啊❕

吃到飽養生火鍋套餐 第二級 (無限時) $352 / 位

2024-09-16
  • 吃到飽養生火鍋套餐 第二級
今次同朋友嚟到佐敦打邊爐,呢棟大廈真係美食之地,淨係邊爐都有好幾間,而鍋霸今年係開幕五周年了。我哋揀嘅係無限時火鍋$313,比起2小時都係加多$40,無限時更加抵食!啱晒同好朋友邊食邊吹水,卡位坐得闊落又舒適,如果一大班人仲可以book vip房,私隱度高。湯底係台灣養生火鍋湯底,有辣有唔辣,唔食辣嘅我當然揀藥膳湯底配我最喜歡嘅胡椒豬肚雞鍋。調味料區打邊爐前可以揀啲前菜開胃同炸物唔洗等🤣🤣,木耳同青瓜雖然係麻辣,但我哋唔食辣嘅都覺得可以接受,炸物鹽酥雞仲可以自己揀四款調味粉shake shake~火鍋配料方面有超過70款式,包括肉、炸物、手工配料、海鮮、蔬菜、麵類。淨係是日海鮮都同朋友兩個人食咗10碟😆,因為蝦、沙白、蟶子全部都好新鮮🥹,任食火鍋入面都有呢個質素真係好正😍!飲品方面除咗有罐裝汽水、紙包罐裝無糖茶、支裝鴻福堂飲品外,有驚喜嘅係自家製嘅枝裝茶同泰國罐裝梳打水。雪糕方面有HaagenDazs、Movenpick、Dreyer’s同雀巢合共11款可以揀😋😋,總有一款你鍾意。好朋友們見到我呢個推介後,記得約我打邊爐啦😆😆😆

調味料區

好朋友們見到我呢個推介後,記得約我打邊爐啦😆😆😆
  • 火鍋配料
  • 雪糕
2024-06-20 6205 浏览
Wow !!! 鍋霸 開幕五周年啦🎉餐廳推出 全新時間自主吃到飽火鍋套餐❣️入座後120分鐘/無限時+$40就食到❤️‍🔥Or 7:30pm前離場最平$219就食到🤤想幾點開始食都得,真正時間自主,用餐時間自己決定💗我同朋友選擇左 吃到飽養生火鍋套餐-美國 Prime Grade 牛肩胛肉及西班牙無激素豬肉片湯底真係好多選擇,好多都好吸引!最後選擇左藥膳養生花膠雞❤️‍🔥雞件同花膠都唔少!而且大大件,好足料!飲料區好多選擇,有餐廳自家岀既花茶果茶有汽水,令我最欣賞係餐廳有熱飲區,好貼心!至於火鍋配料都好多選擇Qr code落單 豬牛雞丸菜 都花多眼亂😍我極推薦👇🏻自家製手工香菇雞軟骨餃(咬落粒粒口感分明,入味又好食)自家製台灣手工拉麵(有少少彈牙口感,又特別)手工黑松露墨魚滑(好香黑松露味,好爽口,贊👍🏻)當然肥牛都夠牛味👍🏻其他都ok,起碼每樣都新鮮🥰最後仲有甜品👉🏻雪糕🍦係我最愛既movenpick朱古力味同咖啡😍

Wow !!! 鍋霸 開幕五周年啦🎉
餐廳推出 全新時間自主吃到飽火鍋套餐❣️
入座後120分鐘/無限時+$40就食到❤️‍🔥
Or 7:30pm前離場最平$219就食到🤤
想幾點開始食都得,真正時間自主,用餐時間自己決定💗

湯底真係好多選擇,好多都好吸引!
最後選擇左藥膳養生花膠雞❤️‍🔥
雞件同花膠都唔少!而且大大件,好足料!

飲料區好多選擇,有餐廳自家岀既花茶果茶
有汽水,令我最欣賞係餐廳有熱飲區,好貼心!

至於火鍋配料都好多選擇
Qr code落單 豬牛雞丸菜 都花多眼亂😍

我極推薦👇🏻
自家製手工香菇雞軟骨餃
(咬落粒粒口感分明,入味又好食)
自家製台灣手工拉麵
(有少少彈牙口感,又特別)
手工黑松露墨魚滑
(好香黑松露味,好爽口,贊👍🏻)

當然肥牛都夠牛味👍🏻其他都ok,起碼每樣都新鮮🥰

最後仲有甜品👉🏻雪糕🍦
係我最愛既movenpick朱古力味同咖啡😍

• 藥膳養生花膠雞涮涮鍋
立冬了,想吃火鍋,再訪四年前光顧過當時開業不久的「鍋霸」,能在佐敦屹立五年,水準有保證。吃到飽養生火鍋套餐有三款選擇,窩夫與蝦子餅星期日光顧,選了中間那款,7時30分前離座,無限時每位341元,比限時120分鐘只需多付32元。湯底有20款之多,太難選了,可考慮加48元要駌鴦鍋。結果點了藥膳椰子雞鍋拼新推出的藥膳胡椒豬肚雞鍋,雞鍋裡面有幾件厚厚的雞髀肉呢。自助飲品種類繁多,窩夫鍾情冷泡茶,蝦子餅則愛喝帶酸的烏梅山楂茶和台灣黒糖冬瓜檸檬茶。自助醬料區很整潔,自家製火鍋甜豉油沒普通豉油那麽鹹,更能提升食物的味道,建議加些麻油令味道更有層次。火鍋必食的牛肉可選Prime Grade安格斯牛頸脊,肉味濃且肉質嫩滑。西班牙伊比利亞黑毛豬有適量脂肪,比普通豚肉片軟身。窩夫一向愛吃墨魚滑,「鍋霸」的手工黑松露墨魚滑實在太好吃,口感彈牙,有超多爽口的墨魚粒,再加上黑松露的香味,要安歌呢。其他手工丸亦很有水準。是日精選海鮮是蜆,嫩滑無沙,生猛海蝦鮮甜彈牙。最後一人有一杯雪糕,牌子口味選擇多,窩夫點了Movenpick雲呢拿味雪糕,是窩夫個人覺得最美味的雲呢拿味雪糕,蝦子餅則點了Movenpick椰子味雪糕
湯底有20款之多,太難選了,可考慮加48元要駌鴦鍋。
藥膳椰子雞鍋拼藥膳胡椒豬肚雞鍋
自助飲品
自助醬料區
Shake Shake鹽酥雞和花枝 丸
Prime Grade安格斯牛頸脊
西班牙伊比利亞黑毛豬有適量脂肪,比普通豚肉片軟身。
西班牙伊比利亞黑毛豬
手工黑松露墨魚滑
其他手工丸亦很有水準。
手工丸
是日精選海鮮是蜆,嫩滑無沙,生猛海蝦鮮甜彈牙。
海鮮
最後一人有一杯雪糕,牌子口味選擇多,窩夫點了Movenpick雲呢拿味雪糕,是窩夫個人覺得最美味的雲呢拿味雪糕,蝦子餅則點了Movenpick椰子味雪糕。
雪糕
西班牙伊比利亞黑毛豬
手工丸
海鮮
雪糕
🍲 性價比高的任食火鍋今日去咗佐敦鍋霸同同事打邊爐,去到先知原來鍋霸已經開幕五周年,佢哋最近推出咗個全新時間自主吃到飽火鍋套餐,只要加$40,就可以由120分鐘變成無限時,同朋友傾偈唔使就住就住,另外第二級同第三級套餐都做緊推廣,分別每4位同每2位就會送價值$168嘅手切安格斯 prime grade 牛肉,我見佢咁抵我哋就叫咗個吃到飽第二級👍👍鴛鴦湯底選擇 🍅蕃茄濃湯雜菌酸甜開胃,配搭雜菌,口感豐富。🥥🍗養生椰子雞椰香四溢,清甜滋潤,打完邊爐一定要飲番啖湯👍肉類選擇 🥩Prime Grade 美國極上牛頸肉質軟嫩,有濃郁嘅牛香。🐖西班牙伊比利亞黑毛豬入口即溶,肥美多汁。🐄Prime Grade 美國安格斯肥牛牛味十足,油花均勻。西班牙無激素豬肉片健康之選,肉質鮮嫩。😋海鮮配料 🐚花甲鮮味十足,口感彈牙。🦐生蝦新鮮甜美,蝦肉緊實🐟白膳片厚切滑嫩,配湯底一流。🐟脆骨腩爽口又有嚼勁🐠新鮮魚雲豐富魚香,嫩滑多汁🐟深海魚柳肉質鮮美,啖啖肉👍飲品 同甜品🍺啤酒汽水解渴又清爽🍋自家製檸檬冬瓜茶酸甜適中,消暑良品🍨甜品 Häagen-Dazs雪糕多款口味任選👍好開心丫❤️
🍲 性價比高的任食火鍋

鴛鴦湯底選擇

🍅蕃茄濃湯雜菌
酸甜開胃,配搭雜菌,口感豐富。

🥥🍗養生椰子雞
椰香四溢,清甜滋潤,打完邊爐一定要飲番啖湯👍

肉類選擇

🥩Prime Grade 美國極上牛頸
肉質軟嫩,有濃郁嘅牛香。

🐖西班牙伊比利亞黑毛豬
入口即溶,肥美多汁。

🐄Prime Grade 美國安格斯肥牛
牛味十足,油花均勻。

西班牙無激素豬肉片
健康之選,肉質鮮嫩。😋

海鮮配料

🐚花甲鮮味十足,口感彈牙。

🦐生蝦新鮮甜美,蝦肉緊實

🐟白膳片厚切滑嫩,配湯底一流。

🐟脆骨腩爽口又有嚼勁

🐠新鮮魚雲豐富魚香,嫩滑多汁

🐟深海魚柳肉質鮮美,啖啖肉👍

飲品 同甜品

🍺啤酒汽水
解渴又清爽

🍋自家製檸檬冬瓜茶
酸甜適中,消暑良品

🍨甜品
Häagen-Dazs雪糕多款口味任選👍
好開心丫❤️

今晚星期日9點後入座。2人$728。心聲:貴又小選擇的火鍋店。差唔多價錢任食火鍋店其實真係有好多。要加多些食物品種選擇。選擇中價位但計正價398加一服務費,(餐牌沒有這價錢)食物品種太少。牛都係得2款午餐肉薄切(沒有煎或炸過)甜品只限每人一份雪糕(有點失望)自助飲品區種類都較少。自家沖冷泡茶大量(味淡),啤酒卻要另加外錢!讀位:有暖櫃飲品/可沖茶包普洱或鐵觀音,蔬菜類今晚食係新鮮鮮甜嘅始終都係一次性。正常唔會回頭食。不是有冇限時間食既問題,而是價錢與食物與飲品種類有出面對比就有傷害咁。品種小得⋯⋯可惜。好像想走高檔路線但又不是名貴食物種類。泊車:可在童軍總會泊車有優惠(但到現場才知道😹)不過都唔會再去食 主要係唔抵食,選擇極有限。
今晚星期日9點後入座。2人$728。
心聲:貴又小選擇的火鍋店。
差唔多價錢任食火鍋店其實真係有好多。
要加多些食物品種選擇。

選擇中價位但計正價398加一服務費,(餐牌沒有這價錢)
食物品種太少。牛都係得2款
午餐肉薄切(沒有煎或炸過)
甜品只限每人一份雪糕(有點失望)

讀位:
有暖櫃飲品/可沖茶包普洱或鐵觀音,
蔬菜類今晚食係新鮮鮮甜嘅

始終都係一次性。正常唔會回頭食。

品種小得⋯⋯可惜。
好像想走高檔路線但又不是名貴食物種類。

泊車:可在童軍總會泊車有優惠(但到現場才知道😹)
不過都唔會再去食
主要係唔抵食,選擇極有限。

2024-11-17
2024-11-15 0 浏览
🍲食左幾次嘅鍋霸原來已經開限五年,最近除左可以揀120分鐘吃到飽火鍋套餐,仲可以加多$40就可以無限時,啱晒一大班人慢慢食慢慢傾偈🐮我地揀左第二個級別牛肉套餐,套餐包括任食美國prime grade極上牛頸脊,西班牙伊比利亞黑毛豬。每四位額外送多一碟原價$168嘅手切安格斯prime grade 牛肉。如果揀再高一級別嘅牛肉套餐,每兩位已經送手切安格斯一碟🐮牛頸脊油脂豐富,入口柔嫩。黑毛豬肉味濃郁,脂肪分佈平均。🐔湯底選擇左藥膳養生花膠雞,湯底好足料,有好多大大件雞髀肉,雞肉口感嫩滑,花膠份量都唔少。🍡餐前小食除左涼拌青瓜同紅油木耳,仲冇比較特別嘅shake shake 鹽酥雞+花枝丸,有四款shake shake 粉可以揀,包括芝士、紫菜、梅子、香辣。最推薦香辣,配搭香脆炸雞🦐配料推薦手工製配料,包括黑松露墨魚滑、三寶丸,魚滑彈牙充滿鮮味。海鮮推薦海蝦,新鮮生猛爽口。🥬蔬菜組類也不少,有比較少見嘅羽衣甘藍。稻今次仲叫左稻庭烏冬,滑嫩幼身烏冬好吸汁。☕️飲品種類好多,有自家製冷泡茶,仲好甜心除左有常溫飲品,仲有暖櫃放左茶同維他奶🍦最後仲每人送一款雪糕,好開心有比較少見嘅口味movenpi
加多$40就可以無限時,啱晒一大班人慢慢食慢慢傾偈

🐮牛頸脊油脂豐富,入口柔嫩。黑毛豬肉味濃郁,脂肪分佈平均。
美國prime grade極上牛頸脊

藥膳養生花膠雞

🍦最後仲每人送一款雪糕,好開心有比較少見嘅口味movenpick 咖啡味同dreyers 焙茶甜筒

美國prime grade極上牛頸脊
2024-11-15 0 浏览
大少考試完話想去輕鬆一下,佢又同我一樣都係好鐘意打邊爐,所以就趁星期日佢補習完之後,我地三口子就去附近嘅鍋霸嚟一個打邊邊放題。當然我地揀嚟依間除左之前同朋友嚟食過覺得好抵食之外,依家佢地做緊開幕五周年優惠,加多$40就可以無限時任食,真係自己話事想食幾耐都得。餐廳大部份座位為卡位,坐得都好舒適。我地揀咗第一個價錢套餐「Prime Grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片」,之後揀埋湯底。湯底都有成20 款,真係睇到我15/16。最後就揀左清甜又重椰味嘅藥膳椰子雞涮涮鍋同埋特濃蕃茄味嘅田園蕃茄牛肉涮涮鍋。兩個湯底都好足料又夠味,仲有雞件、牛肉粒、木耳、豆卜…等。我地一坐低就送上前菜同炸物等我地開下胃先,鹽酥雞併花枝丸,仲可以有四款味道既shake shake粉任你揀,我就用紫菜加芝士MIX嚟食,個味又唔錯呀。配料選擇都有好多,大大話話都有成70幾款式,包括肉、手工配料、海鮮、蔬菜、麵類。以QR Code自助下單,火鍋配料都有好多種,除左主打嘅牛肩胛肉同無激素豬肉片之外,包括有丸類、餃類、蔬菜類、海鮮、水餃菜….等等。每樣食材都好新鮮,而且上菜都好快手,所以食左都好多唔同嘅嘢,其實樣樣
餐廳大部份座位為卡位,坐得都好舒適。
每樣食材都好新鮮,而且上菜都好快手,所以食左都好多唔同嘅嘢,其實樣樣都好食,不過最吸引我嘅除左係兩款肉類之外,佢嘅手工丸、鯇魚片同埋曷日海鮮嘅沙白,都好係上上之選,我地來來回回都唔知叫左幾多碟…哈哈哈!
自助醬料區都有好幾個味選擇,鐘意點MIX都得。
自助飲品區都除左有唔同嘅罐裝飲品選擇,最特別就係有四款自家製嘅茶款。而且仲有熱櫃擺放暖暖飲品,夠晒貼心。
套餐仲包每人一杯雪糕,有HaagenDazs、Movenpick、Dreyer’s同雀巢可以揀呀。
三口子CHILL住食,唔覺唔覺我都都食左三個幾鐘….連平日腌尖老公都話正呀!
2024-11-10
2024-11-14 0 浏览
最鍾意鍋霸可以冇限時吃到飽,佐敦分店已開幕五周年,最近推出全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可以揀120分鐘或者加$40一位轉冇限時,真正可以自主用餐時間,啱晒同三五知己吹下水慢慢烚吓烚吓。湯頭選擇眾多,加$48揀鴛鴦鍋可以食到兩款口味 - 藥膳養生花膠鍋及台灣麻辣涮涮鍋,兩款湯底都真材實料,有大量配料,味道香濃,不用再加調味都已經很夠味。牛肉嘅級別有三款,選擇第2️⃣個級別牛肉套餐 (每四位額外送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉);選擇第3️⃣個級別牛肉套餐,(每兩位便送多一碟價值$168既手切安格斯prime grade 牛肉)。今次我哋試咗第2️⃣個級別- 美國Prime Grade安格斯牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬,兩款肉類色澤均勻,肥瘦適中,肉質鮮嫩,又唔會切到過薄,食得好滿足。另每台會贈送一份鹽酥雞,仲有幾款調味粉可以自行選擇,新鮮即炸。其他配料都好新鮮,特別鍾意大蝦、貝類、牛柏葉、巨形蟹棒及手打丸類。整體用餐體驗很好,座位以卡位設計很舒適,中午時間仲有日光,上菜速度快,店員態度很好,加埋可以選擇冇限時,非常推介同三五知己嚟聚餐!

2024-11-12 0 浏览
原來鍋霸已經開幕五周年,聽過咁多朋友推介,今次先係第一次食🙈今次嚟到佐敦分店,我覺得環境都唔錯,我哋兩個人坐卡位,基本上都好鬆動,每枱旁邊仲會有張枱仔比大家擺嘢食,好貼心!呢度餐嘅選擇都好多,店員話最近推出咗個全新時間自主吃到飽火鍋套餐,只要加$40,就可以由120分鐘變成無限時,好flexible,加上依家第二級同第三級都做緊promotion,分別每4位同每2位就會送價值$168嘅手切安格斯prime grade 牛肉,好抵啊~不過我見除咗肉之外都有唔少配料可以叫,所以我哋就叫咗個吃到飽第一級 ($313)喇~湯底方面我哋叫咗椰子雞鍋,椰子味非常香,入面亦有唔少雞髀,十分真材實料~首先會有一份炸物,我哋就叫咗鹽酥雞同花枝丸雙拼,加埋shake shake粉,為炸物再加添一份邪惡!之後就會上Prime Grade 牛肩胛肉同西班牙無激素豬肉片,肉嘅質素相當唔錯,唔會碎濕濕,而且肉味濃~我哋亦都再叫咗好多配料,令我哋印象最深刻係有脆鯇骨腩同埋鱔片,唔係度度都有得食架!另外佢哋嘅餃同丸都有好多種類,總有幾款啱食🤤值得一讚嘅係蔬菜類都洗得相當乾淨,食得好放心~出面嘅醬料區好乾淨企理,而飲品

出面嘅醬料區好乾淨企理,而飲品亦有好多選擇,除咗自家製冷泡茶,仲有常溫同熱飲,切合到唔同客人嘅需要~

最後食埋一人一個雪糕就非常滿足喇😚仲有一個位值得讚嘅係店員收碟收得好快,唔會阻住枱面位置,又可以再叫嘢食🤣🤣

2024-11-05
2024-11-09 136 浏览
原來不經不覺佐敦🚇呢間鍋霸已經開咗五年喇🎉,佢哋仲推出咗全新時間自主吃到飽火鍋套餐🎈,可以揀120分鐘或者加$40變做無限時,👍極具彈性。佢哋都有勁多🤩養生湯底俾你選擇,近期仲有四款🎊新出嘅,而且仲可以選擇鴛鴦✌️鍋添!依家選擇第二個級別嘅🥩牛肉套餐,每四位就會額外送多一碟💰$168手切安格斯 prime grade 牛肉,😊選擇第三個級別牛肉套餐就每✌️兩位送多一碟$168手切安格斯 prime grade 牛肉🥢,十分之抵食。佢哋飲品🧃種類都幾豐富,我特別鍾意😍佢哋自家製嘅黑糖冬瓜檸檬茶同埋烏梅山楂茶,👏用料十足好好飲。今次我哋揀咗藥膳胡椒🐖豬肚雞鍋加養生蟲草花桃膠涮涮鍋🍲,用料超足好夠味,🤤感覺幾滋補。我哋揀嘅中價💰餐主打prime grade 安格斯牛頸脊😋、prime grade 美國安格斯肥牛同埋🇪🇸西班牙伊比利亞黑毛豬,牛頸脊味道香濃,🥩肥牛勁肥美,黑毛豬好有豬🐷香味。呢度仲有🥰多款手工丸,其中麻辣🌶️牛丸同埋黑松露墨魚丸🦑就最得我心!海鮮🦐選擇亦都唔少,新鮮美味,尤其係🐟花膠片又腍又滑又鮮味🤤。佢哋仲有👏多款自家製嘅水餃🥟,同埋好多唔同嘅火鍋配料🥢,一定啱你口味。另外佢哋仲🎁

另外佢哋仲🎁免費送鹽酥雞同埋炸🔥花之丸,亦都可以加上佢哋唔同嘅🤩味粉去調味,感覺幾特別。

雪糕🍨就每人可以揀一個,而且全部都係貴價😍牌子,味道選擇亦都好多元化👍!
2024-11-09 0 浏览
聽朋友介紹呢間位於佐敦嘅鍋霸,餐廳的吃到飽套餐真係唔可以錯過! 😍今日我要了藥膳養生花膠雞鍋同藥膳竹笙雜菌鍋鴛鴦鍋,兩者都超夠味,滋補又養身!🍲✨Prime Grade 牛肩胛肉,好嫩滑,味道香甜,真係食到好滿足!🥩 同埋西班牙無激素豬肉片,真係又滑又嫩,冇激素健康之選!🐷唔好唔記得試台灣鴨血,非常有口感,配合其他材料真係無敵!🍲😋 而八吋長蟹棒都好值得推介,蟹肉飽滿,吃一口就停唔到!🦀鮮淮山、白蘿蔔、雜菇拼盤都係鍋中必備,提升整體口感同味道,仲有蜂巢豆腐,彈牙入味,大家一定要試下!🍄鮮莴筍同羽衣甘藍, 都係火鍋底好搭配,脆口又清新。🥦 鹽酥雞同花枝丸,每枱都送一客,炸得金黃脆口,加上四款獨特嘅shake shake粉:芝士🧀、香辣🌶️海苔和梅子,任你選擇,真係好好味!🍗🍤飲品方面,你可以選擇多款汽水,烏龍茶,另外還有自家製冷泡茶、黑糖冬瓜檸檬茶同烏梅山楂茶等,超解渴!🥤最後,唔可以錯過甜品,每人一杯雪糕🍦,可以揀Haagen-Dazs、Movenpick同Dreyer’s,食完甜蜜收工!真係好滿足嘅一餐,無論係餐廳嘅環境,食物的新鮮度,味道,侍應的服務態度,都非常高質素。🤤🎉鍋霸吃到飽
鮮莴筍同羽衣甘藍, 都係火鍋底好搭配,脆口又清新。🥦

鍋霸吃到飽台式養生火鍋
地址
旺角彌敦道601號創興廣場4樓

#佐敦莊士倫敦廣場 #鍋霸 #吃到飽 #火鍋 #藥饍 #養生火鍋放題 #足料火鍋 #台式 #古早味 #鍋霸吃到飽台式養生火鍋 #放題 #香港 #相機食先 #打邊爐 #佐敦 #佐敦美食
2024-11-02 390 浏览
在港同朋友去餐廳gathering, 想搵間無限時用餐嘅餐廳唔太多選擇, 正好遇著「鍋霸吃到飽台式養生火鍋」開幕五周年, 推出全新時間自主吃, 任揀兩小時/+$40「無限時」任食, 可以唔洗趕頭趕命食。我地揀咗第一個價錢套餐「Prime Grade 牛肩胛肉 及 西班牙無激素豬肉片」, 入座前先選好湯底, 廿款台灣養生湯底選擇, 我地揀咗「田園蕃茄牛肉涮涮鍋」。餐廳大部份座位為卡位, 坐得舒適。「田園蕃茄牛肉涮涮鍋」湯底意想不到的足料, 有好幾件牛肉、蕃茄配料, 肉味香濃; 就算滾咗好一陣子加杞子清湯, 都唔會太影響湯底味道。所有火鍋配料均以scan QR code落單, 款式選擇多, 套餐有齊豬、牛、雞、海鮮、手打丸、蔬菜類、麵食等….有數款台式炸物。花枝丸跟鹽酥雞, 可自由配搭shake shake粉。肉類切得透薄, 稍為焯幾秒食, 吸了湯汁, 肉嫩美味。雞件大大件, 肉厚非常。海鮮方面, 海蝦唔錯, 口感彈牙; 各式手打丸同墨魚滑口感林滑。最有特色為特長蟹柳, 爆醬濃芝流心牛丸有驚喜, 彈牙多汁, 入面嘅流心芝士真係一咬爆芝, 芝士味濃!!! 另外, 毛肚極之爽口, 同樣推介!!
餐廳大部份座位為卡位, 坐得舒適。
花枝丸跟鹽酥雞, 可自由配搭shake shake粉。
肉類切得透薄, 稍為焯幾秒食, 吸了湯汁, 肉嫩美味。
雞件大大件, 肉厚非常。
海鮮方面, 海蝦唔錯, 口感彈牙;
各式手打丸同墨魚滑口感林滑。
另外, 毛肚極之爽口, 同樣推介!!
飲品設有自助區, 分別有罐裝汽水、果汁、自家餐冷泡茶; 另外設有常溫飲品。
套餐包每位一客自選甜品, 主要為「偏向貴品牌」嘅雪糕雪條, 非常滿足。
2024-10-27
之前已經同同事黎過一次binno🤭因為好難得有火鍋店係冇限時得黎又可以任食吃到飽~適逢今年係鍋霸開幕五周年,所以推出左全新時間自主吃到飽火鍋套餐,可以揀120分鐘又或者無限時任食,重點係無限時都係加多$40就食到😎最平最平120分鐘既套餐只係$218😱(7:30pm前離場),真係好抵食😌-🌟美國Prime Grade極上牛頸脊及西班牙伊比利亞黑毛豬 $373/位 (120分鐘)- 🎈湯底 +$48足足有成20款既湯底😍我就揀左要鴛鴦鍋,分別係全新推出既藥膳胡椒豬肚雞鍋同經典既蕃茄濃湯雞肉涮涮鍋~先講湯底,兩款都夠哂濃郁充滿風味!必定要提及佢地湯底裡面既雞肉🥰(完全冇留意唔小心兩款湯底都揀左雞肉😅)通常普遍湯底裡面既雞肉都一定係好鞋,但好驚喜地呢度既雞肉仲係好嫩滑,超神奇唔知店家究竟點樣可以整到咁,我基本上係食哂裡面既雞肉咁濟😂-🎈小食一黎到店員會先送上涼拌小食,包括有涼拌青瓜及雲耳~仲有一份Shake Shake既鹽酥雞同花枝丸😚共有四包shake shake粉可以選擇😋包括海苔、麻辣、香辣、梅子,今次就揀左海苔&梅子,梅子味既鹽酥雞食落味道好突出,好滋味!-🎈肉類美國Prime Gr
🎈湯底 +$48

🎈小食

🎈肉類

美國Prime Grade極上牛頸脊好有質素喔,有少許油脂感得黎肉味濃郁,食落軟稔!西班牙伊比利亞黑毛豬食落嫩滑,整體不錯😊
🎈火鍋配料

呢度既火鍋配料有接近70款,分別有海鮮類、手工配料類、炸物類、蔬菜類、穀類,同埋最常見既丸類🙈個人覺得海鮮類幾新鮮,有生猛海蝦🦞、脆鯇魚片、沙白、墨魚仔等😚手工三寶丸同手工黑松露墨魚滑都相當唔錯,好彈牙🙆🏻‍♀️比較特別既應該係手工梅菜豬肉丸、泰國冬陰功流心炸蝦丸同爆醬濃芝流心牛丸😳
🎈雪糕
最後每人仲可以揀一款雪糕!我地就揀左Haagen Dazs signature既cookies & cream😌同埋Movenpick既椰子口味🥥椰子味好突出又唔算好甜,仲要有啲椰肉咬下~
🎈飲品

之前去過咁多間火鍋店,呢間既飲品類別真係算好多🤪經典既冷泡茶、黑糖冬瓜檸檬茶、烏梅山楂茶、台灣「茶一刻」、汽水等,好特別既仲有泰國牌既梳打水~
🔹鍋霸選擇第二個級別牛肉套餐,每四位額外送多一碟價值$168的手切安格斯prime grade牛肉
🔹鍋霸選擇第三個級別牛肉套餐,每兩位額外送多一碟價值$168的手切安格斯prime grade牛肉
🔸鍋霸吃到飽台式養生火鍋
📍佐敦彌敦道219號莊士倫敦廣場6樓
2024-09-30
喺尖沙咀行街行到又攰又肚餓,想搵個地方坐得耐啲又食得飽,近近地就去咗莊士倫敦廣場,見到任飲任食打邊爐,仲要可以選擇無限時間,即刻去👏。上到去有啲驚喜,就係啲餐廳好闊落,啲枱唔會擺到密質質。我哋兩個即刻點咗個抵食嘅吃到飽+,都係💰$273 (120分鐘) / 💰$313 (<<<我哋無限時任打)。淨係火鍋湯底已經有20款,任君選擇。除咗唔少得嘅台灣藥膳湯底,仲有而家幾興嘅蕃茄湯底,同埋芫荽愛好者嘅芫荽雞湯!今次就加咗$48揀咗鴛鴦鍋,除咗養生醉雞,就搭多個新出嘅藥膳竹笙雜菌鍋。啲嘢食未嚟,店員就會俾你揀鹽酥雞同炸花枝丸(或者雙拼) +四種Shake Shake粉 ,都幾特別。最緊要嘅係熱辣辣,又可以醫肚。救命,個竹笙雜菌鍋真係非常足料!醉雞亦都有好濃郁嘅酒味。兩個我都大推。牛同豬都好新鮮,而且切得較薄(任食冇所謂啦), 淥幾下就即刻食得,方便。除左牛肉同豬肉,仲有好多火鍋配料選擇。海鮮,炸物,手工配料,蔬菜,麵類,甜品,雪糕...... 全部都無限追加,QR code落單就OK。花多眼亂,豐富!我自己就幾鍾意飲品方面,有兩個大櫃俾你揀,有好多花茶果茶,唔係下下都包

上到去有啲驚喜,就係啲餐廳好闊落,啲枱唔會擺到密質質。我哋兩個即刻點咗個抵食嘅吃到飽[美國 Prime Grade 牛肩胛肉+西班牙無激素豬肉片]+,都係💰$273 (120分鐘) / 💰$313 (<<<我哋無限時任打)。

鹽酥雞+炸花枝丸

養生醉雞+藥膳竹笙雜菌鍋

美國 Prime Grade 牛肩胛肉+西班牙無激素豬肉片

我自己就幾鍾意飲品方面,有兩個大櫃俾你揀,有好多花茶果茶,唔係下下都包裝或者罐裝飲品。而且仲有熱嘢飲,都好窩心。

除咗餐廳面積都好大,座位寬闊,店員好有禮貌,一叫即到(唔似有啲餐廳扮晒睇你唔到),而且上菜都快。(我哋6:30就坐低食飯,未走己經有人喺度等緊!證明冇揀錯。)
2024-09-26
鹽酥雞+炸花枝丸