2024-10-09 0 浏览
又嚟到紅磡搵食,唔知食咩好,就是但求其入咗去呢間阿一豬扒酸辣米線啦!餐廳設計以木系為主,環境乾淨闊落~✨豬扒蘿蔔撈米線豬扒幾入味,蘿蔔唔算太腍,個醬汁令人覺得有啲似甜豉油撈米線~✨胡椒豬肚湯手撕雞娃娃菜紅薯粉胡椒豬肚湯味道唔錯,好重胡椒味,仲有少量肉碎!手撕雞口感比較乾,娃娃菜就好入味!最可惜嘅係主食揀錯咗,啲紅薯粉好似完全吸收唔到啲湯咁~✨香炸魚餅魚餅即叫即炸,口感彈牙~✨凍奶茶唔小心比錯咗凍咖啡,好彩店員好快比返杯啱嘅~

✨豬扒蘿蔔撈米線
豬扒蘿蔔撈米線

✨胡椒豬肚湯手撕雞娃娃菜紅薯粉
胡椒豬肚湯手撕雞娃娃菜紅薯粉

✨香炸魚餅
魚餅即叫即炸,口感彈牙~
香炸魚餅

✨凍奶茶
唔小心比錯咗凍咖啡,好彩店員好快比返杯啱嘅~
凍奶茶

香炸魚餅
2024-09-06 97 浏览
超級大驚喜,今日八號風球一落波,我落街搵完嘢食先返工,點知發覺原來呢間餐廳已經開咗門,所以就即刻入嚟啦,橫掂平時成日都要排長龍。今日除咗叫咗個豬扒蕃茄湯底麵之外,都加埋個手撕雞,跟餐都淨係加$15 ,好抵食,份量剛剛好,手撕雞都算幾滑,而且好入味,不過最無敵都係個湯底!
2024-05-27 356 浏览
今日嚟呢間阿一酸辣豬扒米線食晚餐,見佢價格抵食 就排住隊入去試一試 坦白講等候時間就真係有啲長 見佢外賣部機不停響 就知黃埔嘅街坊都成日食呢間 等咗好耐終於上我嘅肥牛酸辣米線 食完之後都覺得值得一試 可以成日食👍🏻
酸辣豬扒米線

酸辣豬扒米線
2024-04-27 420 浏览
經過咗幾次間舖頭,覺得環境都坐得幾好!雖然menu已經有幾個set好左嘅餸菜,但最後都揀左自選湯麵😛🍜自選米線$33 + 豬扒$10 + 蘿蔔$6豬扒我諗係必嗌⋯豬扒肉質都嫩滑多汁,蘿蔔就清甜爽口!麵底就轉左上海麵,份量都多,而且爽口彈牙!湯底就揀咗酸辣湯(BB辣多酸),清清地而且有好多酸菜!🍜自選撈麵 $39 + 豬扒$10 + 萵筍$6撈麵個樣都勁吸引,每一條嘅上海麵都撈得勁均勻🫢 雖然揀咗多麵但係好似冇乜太大分別,萵筍就得四小片,呢個價錢嚟講有啲少⋯⋯🥢麻辣海蜇手撕雞 另+$15細細碗,不過海蜇同手撕雞都好足料!另外好想分享吓舖頭嘅花生真係好好食🫢
經過咗幾次間舖頭,覺得環境都坐得幾好!

🍜自選米線$33 + 豬扒$10 + 蘿蔔$6

🍜自選撈麵 $39 + 豬扒$10 + 萵筍$6

🥢麻辣海蜇手撕雞 另+$15
細細碗,不過海蜇同手撕雞都好足料!
另外好想分享吓舖頭嘅花生真係好好食🫢

2024-03-08 326 浏览
阿一好多區都有~味道都有出入炸豬扒酸辣米線大大碟~賣相吸引~酸辣湯味道還好不過唔夠酸~如果多D醋或者酸菜仲好味~炸豬扒大大塊~已經切開三小塊方便食冇咁論盡~不過好大浸油炸味偏深色~有一大堆西芹粒、蔥花粒令湯底更加惹味~店舖裏面有花生粒~可以自助領取~食幾多攞幾多不浪費~花生粒幾脆~不過好多鹽偏鹹~個人鍾意食比較淋嘅米線~煮得軟我都接受到好似全鋪得1-2位識講粵語~其他都講普通話~服務、食物整體都OK嘅
阿一好多區都有~味道都有出入

炸豬扒酸辣米線
2024-02-02
2023-12-27 319 浏览
話說呢間舖頭正正開咗喺屋企對面,個門面睇落好似會幾好食,我又都幾鍾意食米線,所以就買咗個外賣。。。點知換來是失望要咗酸辣湯腩肉米線,點知買到返去發現佢嘅米線係偏硬,而且係硬到基本上好似未煮熟一樣,所以我自己又重新煲咗一次先至食,咁我不如自己煮。。。何必要買外賣呢。。。唉個湯底係正正常常,又唔係話特別好,真係好普通嘅酸辣味唔覺得佢有特別炮製過腩肉就都係一般啦。。。只可以話係一碗普通到唔可以再普通嘅米線