2017-02-03 2316 浏览
靚靚女友生日,唔洗講,訂餐廳一定食環境先!相比起上Ritz-Carlton 103樓Cafe103食環境,我情願上 Bubba Gump 食環境! 最起碼平d! 情調又夠!風景唔洗講,一流啦!餐廳環境都唔錯!夠情調!雖然訂左位,但都要等半個鐘先入到場。講番食品先,四色蝦同吉列蝦唔錯,夠脆!美式豬助骨夠味,份量都唔細。另外有部份特飲,飲完係洗乾淨送隻杯俾你留念!隻杯重係有閃燈!由於訂枱時已講明慶祝女友生日,所以食到咁上下,有幾個男女員工送上生日甜品俾女友!送上祝福又載歌載舞,好窩心!PS:祝女友嘉嘉生日快樂! I love u!
靚靚女友生日,唔洗講,訂餐廳一定食環境先!
風景唔洗講,一流啦!
餐廳環境都唔錯!夠情調!
雖然訂左位,但都要等半個鐘先入到場。
講番食品先,四色蝦同吉列蝦唔錯,夠脆!
美式豬助骨夠味,份量都唔細。
PS:祝女友嘉嘉生日快樂! I love u!
2016-12-29 7408 浏览
男朋友系大時大節前後生日 所以要一早已經要訂定位 一個月前就已經鎖定呢間打去訂位 一年一次生日當然要食得好 環境都一定要好 但windows sit 未必一定有 所以request 左先都冇死既 book 左7點 但系下面纜車站系5:45 多人到 ...好多旅行團 好多遊客 要7:05先試到去餐廳 真心心內好多粗口 但好彩餐廳hold枱15mins 都仲叫趕得切好靚牙個景 餐廳環境 氣氛都好特別 好似逃離左香港咁 蝦 ....四食 ...烤蝦好香好煙un ....coconut 炸蝦 好得意 甜甜地 冇諗話會夾到喔吉列蝦 夠脆但冇咩特別天婦羅蝦 呢個粉太厚之餘 好淋 食落口一patpat咁啤酒煮蝦 呢個有辣/蒜 味由於前一晚飲到一個點 所以男朋友我食吾到辣所以嗌左個蒜味!好香蒜味好入味 因為好細心地前端蝦殼系已經剪開左 好想試埋辣 但男朋友想試其他 呢個算系一個seafood platter 蒜蓉青口 蜆 松葉蟹 同蝦 配蒜蓉飽同白飯 但驚食吾落浪費叫佢地吾好上個飯 連個飽都好鬆脆同場加影烤蝦 男朋友太大愛呢個喇!食完正餐 送上驚喜 由於訂枱時已經講明有人生日所以甜品一到 個場熄晒
好靚牙個景 餐廳環境 氣氛都好特別 好似逃離左香港咁
蝦 ....四食 ...
烤蝦好香好煙un ....
coconut 炸蝦 好得意 甜甜地 冇諗話會夾到喔
吉列蝦 夠脆但冇咩特別
天婦羅蝦 呢個
粉太厚之餘 好淋 食落口一patpat咁
啤酒煮蝦
呢個有辣/蒜 味
由於前一晚飲到一個點 所以男朋友我食吾到辣所以嗌左個蒜味!
好香蒜味好入味 因為好細心地前端蝦殼系已經剪開左
好想試埋辣 但男朋友想試其他
呢個算系一個seafood platter
同場加影烤蝦 男朋友太大愛呢個喇!
食完正餐 送上驚喜 由於訂枱時已經講明有人生日
所以甜品一到 個場熄晒燈 幾個員工一齊走埋黎對我男朋友祝福
男朋友驚喜到呆左
餐廳環境好 食物佳 連員工都好貼心

2016-12-28
  • Shrimper's Heaven
2016-11-25 3936 浏览
浪漫嘅山頂之夜當然要來超級有美國風情嘅BUBBA GUMP啦以Forest Gump為主題 非常有特色想點餐將個牌轉紅色 店員就會過嚟架喇!Mango Mojito清甜可口,好飲解渴大嘅凱撒沙律份量十足,蔬菜亦都非常新鮮芝士都唔慳架,比左好多!Seafood feast 賣相雖然一般,但係勝在炸得香脆。 薯條炸蝦炸海鮮球同埋炸魷魚,開咗三個唔同嘅醬料,非常好食!
以Forest Gump為主題 非常有特色
想點餐將個牌轉紅色 店員就會過嚟架喇!
Mango Mojito清甜可口,好飲解渴
大嘅凱撒沙律份量十足,蔬菜亦都非常新鮮
芝士都唔慳架,比左好多!
2016-11-10 4152 浏览
慶祝生日上山頂是常識吧!😬😬😬其實第一次同男友上來,去了柯士甸山公園影靚相,又睇咗日落,加埋望住夜景食嘅呢一餐,男友話,估唔到呢d機會都屬於佢!😘😘 我地就係望住呢個景食飯了!一早上網訂了枱!好方便丫。如果慶祝生日,仲可以寫埋happy birthday 的說話,只要你叫甜品就會寫落隻碟到,可惜我地太飽,冇叫到甜品😢我地叫了2個菜,2杯飲品。首先係一桶蝦(實際名字已經忘記了😅),有得揀微辣同唔辣,我地揀咗微辣。d蝦本身喺個桶到架,職員送到上枱先倒出嚟!保證熱辣辣~~ 加d檸檬汁就食得啦!佢d蝦已經𠝹開咗個殻,所以好入味!好正😍😍😍 初時食到好混亂好冇儀態!後尾同男友一齊搵到個方法😁你地都試下研究丫,好玩架!餐廳好貼心,每枱都有抹手紙同茄汁提供。另一個菜係baby ribs。我倆的至愛。食親美國菜都必點的菜式。入口溶化的baby ribs,真係好好味食埋薯條,其實都已經好飽了!
慶祝生日上山頂是常識吧!😬😬😬
我地就係望住呢個景食飯了!
我地叫了2個菜,2杯飲品。
餐廳好貼心,每枱都有抹手紙同茄汁提供。

食埋薯條,其實都已經好飽了!
  • Dixie Style Baby Back Ribs
2016-11-10 3095 浏览
是晚本人生日 😔 我男朋友早一個月前己訂位安排生日晚餐 訂枱前仲remark 生日想坐窗口枱 訂枱晚上七時半 我倆已經早在十五分鐘前去到 入座時只安排邊傍座位 「一個月前訂枱都安排唔到窗口枱 」 其實真係非常非常失望 向帶位姐姐反映 她只說是晚有大group 訂枱 所以未能安排 好算 ⋯⋯⋯ 無窗口枱都算 最嬲就係安排我地坐大 group 前面張枱 全晚噪到癲 所有氣氛都失去了 😡😡😡😡
2016-11-09
2016-10-30 3302 浏览
是日行山上到山頂, 原先諗住係咁意搵野醫完肚就繼續行程, 點知望望下見到呢間的蝦都幾吸引. 就係咁早上十一點前就入場, 應該是剛開門吧. 我們入左場後就陸陸續續見到有客人到. 由於太早關係. 都唔算好餓. 所以三個人只叫了兩碟食品. 原先想再食埋甜品, 但睇落都幾"漏", 所以最後放棄去左另一間食. 兩碟食品包括一碟麵 Scampi Linguini HK (個名係張單度抄出黎) $168坦白, 以咁的價錢黎睇, 呢個份量絕對係無呃砰. 蒜蓉包好脆而且蒜蓉味亦十分入味. very nice.個麵煮得剛剛好. 唔會硬亦唔會林. 重點係超多蝦. 超開心. 而且重有滿滿檸檬味. 十分開胃.   第二個都係推介之一. Grilled Seafood Trio ($168)除左烤蝦之外, 重有魚, 同埋一串串燒. 初初以為只有"餸", 但原來重有飯. 真係超夠飽. 先講下佢的串燒內的蝦同另一堆蝦係用左不用的手法煮. 兩隻都好好味. 個魚都十分鮮味. 個串燒重有不同的疏菜配合. 對於咁"齋"的我, 真係十分正. 最後不得不提係. 每枱都有一個牌. 牌上原先係藍色字的"Run Forrest Run

Dcampi Linguini HK

Grilled Seafood Trio

最後不得不提係. 每枱都有一個牌. 牌上原先係藍色字的"Run Forrest Run". 若你需要叫店員時, 你可以將個牌轉做後一頁紅字, 店員就會為你服務, 可能我地最高入場, 所以們口帶位的店員係我地坐下時就講解左呢個牌點用. (識廣東話的)到後尾服務我地的店員都係外國人。 但十分nice. 今次對呢間店留下很好的印像。 希望日後再到山頂時唔會再著到咁"wuwhere"行山look走黎食.
需要店員時就轉這個紅字就可以了.
2016-10-29
Dcampi Linguini HK
Grilled Seafood Trio
2016-10-13 2790 浏览
聽說朋友沒有來過山頂就順便到此一遊及慶祝她的生日所以選了'阿甘蝦'因為餐廳有落地大玻璃關係不過當日天氣不太好,多雲又大霧上到山頂周圍都雲霧飄飄可惜的看不到景觀,有點失望餐廳裡的飲品杯會發光很特別還可以叫店員洗乾淨拎走帶返屋企最後侍應熄了燈送上生日蛋糕他們還會唱歌跳舞

聽說朋友沒有來過山頂
就順便到此一遊及慶祝她的生日
所以選了'阿甘蝦'
因為餐廳有落地大玻璃關係
不過當日天氣不太好,多雲又大霧
上到山頂周圍都雲霧飄飄
可惜的看不到景觀,有點失望
餐廳裡的飲品杯會發光很特別
還可以叫店員洗乾淨拎走帶返屋企

最後侍應熄了燈送上生日蛋糕
他們還會唱歌跳舞
This is my best friend 's birthday!!!bubba gump is a great place for celebration!!!!!!!I brought a white wine along which is the best the serve with shrimp ! We order three dishes, which are all taste good!!!!and to celebrate birthday,which you mentioned when booking seat, all staff and customer wth sing birthday day song out loudly together with the dessert with my fd's name on it !!!!it is really surprising ! We have a unforgivable night !!!Oops,almost forgot to mention, this restaurant have q
Oops,almost forgot to mention, this restaurant have quit a number of window side seat provided, which have perfect view of Victoria harbour, you can never miss it!!!!!reserve seat right now to enjoy a wonderful night in bubba grump shrimp!!!
2016-09-17
2016-08-18 4827 浏览
同朋友慶祝生日, 佢地帶我上山頂食大餐~~~~~好耐冇上過山頂了.. 上一次上山頂應該係小學既時候!!上到山頂...果然係遊客聖地,好多人!! 仲好大霧..好檬..原來朋友帶我黎阿甘蝦餐廳 我地叫左美式秘製豬仔骨 ,牛排土豆泥串蝦, 肉丸長通粉~~美式秘製豬仔骨個底燶左,我地問侍應可唔可以換果個.. 佢換左俾我地.. (不過隔左幾星期,朋友望返張單發現收多左美式秘製豬仔骨份既錢!! ) 不過我地都冇同追討返,因為太遲發現,打電話去都冇意思,唯有下次CHECK清楚美式秘製豬仔骨味道幾好, 牛排土豆泥串蝦OK,肉丸長通粉OK ,不過唔算特別 仲ORDER左杯飲品, 送埋個閃光杯嫁!!! 岩哂我宜個大細路 侍應仲會問下我地問題, 我記得好似係問甘迺迪個女朋友/定老婆/情婦(唔記得左) 叫咩名, 我唔識答HAHA 所以冇免費飲品了 ><最後,燈熄了,侍應 把生日甜品給我~~佢地仲唱歌,跳舞~ 仲叫埋我跳~~ 好怕羞 HAHA食到好飽就搭車落山了
同朋友慶祝生日, 佢地帶我上山頂食大餐~~~~~

好耐冇上過山頂了.. 上一次上山頂應該係小學既時候!!

原來朋友帶我黎阿甘蝦餐廳

我地叫左美式秘製豬仔骨 ,牛排土豆泥串蝦, 肉丸長通粉~~

食到好飽就搭車落山了
2016-05-03
2016-08-01 3622 浏览
Great food but needed to remind waiter of our orderthey sang a great birthday song with a cheer and chant
2016-08-01
  • Run Across America Sampler
2016-07-18 3310 浏览
難得同堂妹上山頂,當然要試下山頂上嘅餐廳,但山頂上嘅餐廳一係貴到離曬地,一係就連鎖餐廳我地就搵到呢間唔係連鎖亦未係貴到離地嘅餐廳食飯啦環境唔錯呢度有個餐牌好得意仲有埋單叫人可以揭下個牌我地叫左啲野食呢個係蝦加蒜蓉包個蒜蓉包非常香,唔硬但又有啲脆口蝦就好爽又有蝦味呢個係蝦意粉,啲汁好鮮甜另外仲有個蝦飯,飯冇乜味,對呢一碟興趣唔大仲有一碟炸物,有薯條,粟米薯波,炸魚柳同蝦炸薯兩杯野飲用發光杯裝,可拎走一杯西瓜味 另一杯兩溝 岩曬夏天飲青檸枇有檸檬香 非常美味
我地就搵到呢間唔係連鎖亦未係貴到離地嘅餐廳食飯啦
環境唔錯
呢度有個餐牌好得意
仲有埋單叫人可以揭下個牌
我地叫左啲野食
呢個係蝦加蒜蓉包
個蒜蓉包非常香,唔硬但又有啲脆口
蝦就好爽又有蝦味
呢個係蝦意粉,啲汁好鮮甜
另外仲有個蝦飯,飯冇乜味,對呢一碟興趣唔大
仲有一碟炸物,有薯條,粟米薯波,炸魚柳同蝦炸
兩杯野飲用發光杯裝,可拎走
一杯西瓜味 另一杯兩溝 岩曬夏天飲
青檸枇有檸檬香 非常美味
2016-07-12 2363 浏览
我們到這兒享用午餐,叫了兩Set兒童餐,有漢堡包餐和火腿pizza,餐內包一杯jelly n 薯條。漢堡包细细個適合小朋友食用,牛肉香濃,包身也很鬆軟;pizza细细塊,但份量適合小朋友,pizza有水準,很脆口。大人叫了蕃茄肉丸長通粉,黑椒味太重,太spicy, 不太適合小朋友食,分叫了香煎魚柳,魚柳啖啖肉,好香好味,好有魚味。
2016-06-29 2548 浏览
偶然之間嚟到咗阿甘蝦餐廳,之前想去咗幾次,不過都機緣巧合咁錯失幾次,真系好無開心嘎,不過個天無俾我食就專登要食到,咁我就一而再,再而三嘅佢book位,終於都完咗我一次嘅小小願望喇。豬肋骨,畢竟系我啲粗人睇嚟就系分量足夠大喇,味道好誘人,香!同我預想嘅有小小出入,味道居然有甜味,不過都好好食啫,又香又脆嘅包,我地系要蒜蓉味道嘅,所以小小蒜蓉就發揮佢十二分功效喇,蒜蓉味橫飛吖,最上邊仲可以見到芝士一層,又軟又香!魚柳味道一般,系剪過嘅,不過肉質好嫩,配搭嘅土豆泥都好粉咁、由於作為靠近窗,出邊嘅風景好靚,總體餐廳都好fashion咁,歐洲情調風。
2016-05-21
2016-06-17 2374 浏览
香港嘅夜景,總係令人沉醉。要睇夜景,有人選中環摩天輪,有人選維港,有人選山頂。山頂嘅朋友,你們好嗎?唔知點解,係咪知道【阿甘正傳】nee出電影噶原因,對呢D,覺得大家都系有D電影噶小憂鬱。呢種憂鬱,從入門要講英文開始。因為waiter都系唔會同你講中文嘎....點解???我好想知,點解距哋唔請D識講廣東話嘅人。可能距哋識,但係為咗提高餐廳格調,餐廳嘎價錢品味等,所以都系講英文。等位果D就唔講了。豬仔骨套餐,煎得顏色好靚,香噴噴嘅。配薯條都系好熱好脆,小心會燙倒。豬肉脆又香,甜甜地味道好巖喔。Speak led straw lemonade,都好好飲嘎,草莓沙冰粒,加冰碎,簡直就系爽,透心涼。熱熱地夏天飲好巖消暑。海鮮意大利面,真材實料,海鮮新鮮,味道好,海鮮醬配意大利麵,爽口彈牙。Nee 個距menu係無推薦嘅,但係我個人都幾推薦。覺得幾好。
山頂嘅朋友,你們好嗎?
2016-06-04
2016-06-07 2172 浏览
今日放工無野做,憑住感覺,一直走一直走,走到山頂呢邊。走到有D累有D餓,我就入咗一間叫阿甘蝦餐廳嘅地方食耶。可能因為自己對佢嘅期望不算太大,所以食咗之後,感覺到有種驚喜嘅感覺!我先點咗份grilled seafood,佢系將D蝦啊、蔬菜啊串起來,烤過嘅香味果然夠味道,加上佢配嘅醬汁,真系無得彈!蝦球有兩種醬汁搭配,每個蝦球都有一隻原只蝦在入邊,好足料,而且兩種醬汁各不相同,搭配起來好好食!我朋友則點咗份濃湯大蝦配飯,好足料,而且套餐裡有一份超大嘅沙拉,超好食!
2016-05-04