2023-06-17
今日去咗旺角呢邊做嘢,跟住下午茶就決定喺附近成碗牛雜粉,同同事嗱嗱臨食完再返上公司做嘢,下下周見到呢一間裝修都唔錯嘅牛雜粉麵舖頭,睇落都幾好坐同埋樓面都幾光猛 下午茶時間都唔算太多人,我哋都可以直接入去唔使等我哋決定兩個人share幾樣唔同嘅嘢食,崩沙腩其實係位於牛既橫膈膜附近,肚皮兩邊既腩位,所以食起嚟有豐富嘅牛肉味!崩沙牛腩嘅味道非常濃郁,牛腩肉非常滑嫩入味,配埋佢本身嘅湯汁濃郁鮮美,加上豐富嘅配料,令味道更加豐富。我哋本身鍾意食辣,加埋佢嘅辣椒油增加香辣味道,味道簡直係更上一層樓!佢嘅份量亦都非常多,絕對對得上佢呢一個價錢!我同朋友都非常鍾意食一個崩沙腩!我哋另外叫咗個小食拼盤,佢嘅炸魚皮熱辣辣超好食,咬落去仲有香脆嘅口感,食落亦都唔會非常油膩,個人都幾鍾意!炸魚蛋,亦都爽口彈牙,估唔到係一間牛腩粉麵店食到咁出色嘅大魚蛋!我同朋友都非常鍾意點埋佢嘅酸辣醬食每一個小食都非常好食,份量都啱啱好!!!最後我哋仲加咗個腐乳通菜,配搭上都幾好食!健健康康加個菜都唔錯!最後加多支七喜,正!