朋友介紹的抵食居酒屋🏮老闆對清酒好有研究全晚亦都好friendly同每一枱客飲酒傾計交流撞正當晚有酒友聚會 餐廳好熱鬧食物方面真係好滿意必食免治雞肉棒同蕃薯🍠蕃薯加左砂糖喺表面燒食落有焦糖布甸嘅口感暫時嚟左兩次都會encore嘅一個餸牛舌心都係必食🤣 牛味好香 熟度岩岩好仲有燒蠔 好juicy 好新鮮仲有食左燒白鱔 玉子燒 紫蘇豬 燒菠蘿全部都好好味 好味到唔記得影相😆 sake方面因為我本身都唔識不過老闆介紹左隻甜甜地嘅有氣清酒女仔好易入口 一枝大枝裝嘅400幾蚊價錢合理 成個experience我地都好鐘意 應該會keep住嚟食!
朋友介紹的抵食居酒屋🏮

不過老闆介紹左隻甜甜地嘅有氣清酒
女仔好易入口 一枝大枝裝嘅400幾蚊
價錢合理

成個experience我地都好鐘意
應該會keep住嚟食!

2024-04-15
庆祝纪念
生日
之前喺📍九龍城食泰菜 附近經過發現呢間 門口有好多清酒既居酒屋🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️遠遠就被佢外表吸引住 🤣🤣諗住放工Hea Hea 過去試下🍻🍻👍🏻因為喺OpenRice訂 夜晚8點 有95折👍🏻入到去現場嘅裝修氛圍感 同朋友都坐得幾舒服 可以傾吓偈嘢食都係即時燒 🍡🍡 串燒大約 $28up/1串(串燒價格都幾抵 算係性價比高 有驚喜位)驚喜既係😱😱😳😳😳佢其貌不揚嘅蛋(係夾住明太子醬) 我俾🌟🌟🌟🌟🌟牛舌心 😳😳都真係非常好食 好彈牙 我俾🌟🌟🌟🌟🌟雞肉棒 😂呢個係OpenRice推介 真係幾好食 我俾🌟🌟🌟🌟🌟叫咗支清酒我俾🌟🌟🌟🌟🌟 (唔係咁飲酒嘅我,都覺得容易入口同埋冇咁大酒味)呢支(陸氣)清酒 幾好飲 係佢哋自家釀製順便嗌咗兩隻蠔🤭🤭我俾🌟🌟🌟 (因為我唔識食蠔所以不過不失三粒星)佢其貌不揚嘅豆腐(頭加咗醬,呢個會再encore 😎😎) 我俾🌟🌟🌟🌟之後由於😂顧住食 已經唔記得咗影相😂😂第一次寫食評 但真係做得好好值得打咁多字👍🏻店員都好Nice 成個過程都好溫馨每上一道菜 都有介紹一下值得再去🤭俾🌟🌟🌟🌟
之前喺📍九龍城食泰菜 附近經過
發現呢間 門口有好多清酒既居酒屋🙆🏻‍♀️🙆🏻‍♀️
遠遠就被佢外表吸引住 🤣🤣
諗住放工Hea Hea 過去試下🍻🍻

👍🏻因為喺OpenRice訂 夜晚8點 有95折👍🏻

入到去現場嘅裝修氛圍感
同朋友都坐得幾舒服 可以傾吓偈
嘢食都係即時燒 🍡🍡 串燒大約 $28up/1串
(串燒價格都幾抵 算係性價比高 有驚喜位)

驚喜既係😱😱😳😳😳
佢其貌不揚嘅蛋(係夾住明太子醬)

牛舌心 😳😳都真係非常好食 好彈牙

雞肉棒
😂呢個係OpenRice推介 真係幾好食

叫咗支清酒
我俾🌟🌟🌟🌟🌟
(唔係咁飲酒嘅我,都覺得容易入口同埋冇咁大酒味)

呢支(陸氣)清酒 幾好飲 係佢哋自家釀製
順便嗌咗兩隻蠔🤭🤭
我俾🌟🌟🌟
(因為我唔識食蠔所以不過不失三粒星)

佢其貌不揚嘅豆腐
(頭加咗醬,呢個會再encore 😎😎)
我俾🌟🌟🌟🌟

值得再去🤭俾🌟🌟🌟🌟

2024-03-24
  • 玉子燒
2024-01-01 350 浏览
本身都食過好幾次,亦都試過出面其他嘅串燒店,但係無論食物嘅質素、環境⋯呢度都真係我嘅串燒心水之選諗唔到食咩多數都想食吓串燒好似嗌下嗌吓就可以嗌咗好多樣嘢,啱晒選擇困難症嘅我又唔使食到好飽本身我哋都唔飲酒,今日除夕我都破例嗌咗杯生啤,(其實串燒配啤酒真係一絕)以為已經好離譜啦點知店員仲因為除夕夜賜我哋兩杯sake😅飲完真係暈低,完全唔飲得嘅我,飲到紅都面晒😖其實嚟嚟去去都係嗌返我哋食開又覺得好食嘅嘢,必點之選有甘薯🍠啦、牛舌啦、鱔、雞泡魚乾、燒飯團等等今次又嗌返紫蘇黑豚、大蔥雞、雞胸軟骨、豆腐都好好食🤤希望新一年新開始日日都開開心心,食到想食嘅嘢!
今次又嗌返紫蘇黑豚、大蔥雞、雞胸軟骨、豆腐都好好食🤤

希望新一年新開始日日都開開心心,食到想食嘅嘢!
燒甘薯、飯團
豆腐、紫蘇黑豚
燒鱔
燒甘薯、飯團
豆腐、紫蘇黑豚
燒鱔
2023-12-17 187 浏览
🍢響呢間小店,每一啖串燒都系手工現做,份份香噴噴直接送上枱,真係話到做到,好有驚喜!我第一啖咬落去個雞串,外皮烤得微微焦脆,入口咁即刻感受到雞肉嘅多汁同彈牙,嗱嗱聲一邊嚼一邊有雞肉嘅鮮味瀰漫哂嘴巴,真系太滿足啦!然後我又點咗個烤韭菜牛肉卷,燒得啱啱好,內裡嘅牛肉依然保持住肉汁,每一啖都係一次濃縮嘅牛香享受。嗒嗒醬油滴落去,微咸嘅醬汁同牛肉匹配得嗲嗲地,簡直係絕配啊!再點一盤燒茄子,外皮烤到香香脆脆,蓉蓉滑滑嘅茄子肉伴隨埋嗰陣陣炭火嘅香,夠哂味,而且食落去唔會覺得好肚,係飲酒下肚嗰陣最正嘅小食。老實講,呢間店嘅食物做得好有心機,味道唔輸啲大酒樓,但又親民好多,好適合一班朋友一齊嚟嘆。下次幫襯,我諗我要試埋其他款式嘅串燒啦,真係令人期待呀!👍🎉🥢

2023-12-06 175 浏览
Yakitori dinner. Seated at the counter facing the grill, a bit hot. But still nice to watch chef at work. Here’s what we had. Chicken ThighChicken Wing Chicken SkinMinced Chicken with Egg YorkEelGrilled Slated Threadfin Fish- could be fattier.Rice Ball- round shaped, wrapped in seaweed and smaller in size than the usual ones. Nice and crispy.Sweet potato- loved the cameralised crispy exterior.Sweet corn- grilled with sauce. Loved this one too.Rice Cake with Red Bean Sauce. Topped with shreds of

Here’s what we had.
Chicken Thigh

Chicken Wing

Chicken Skin

Minced Chicken with Egg York

Eel

Rice Cake with Red Bean Sauce. Topped with shreds of seaweed. Strange combination of flavors.

In summary: chef carried out our order with professionalism, from adding the various condiments to testing the doneness. Excellent service, server was mindful that we didn’t order too much, kept refilling our water etc.
2023-11-27 109 浏览
話說啱啱去完大阪返嚟,好掛住日本啲嘢食,行過見到屋企樓下有間望落唔錯嘅居酒屋,個感覺好似小巷細細間咁,即管衝入去試下,兩個人叫咗幾串串燒,兩個小食,兩杯啤酒,仲要喺九點後做啤酒買二送一我夠膽講喺九龍城嚟講係目前食過最好食嘅居酒屋,差唔多食完嘅時候老闆開咗枝sake請我哋飲,傾開先知原來佢所有食材都堅持一定要喺日本直送,所以食落跟本同出面普通嘅居酒屋好大分別,當然價錢上都會比較冇咁平民,但絕對係值得去食嘅
2023-10-25
  • 玉子燒
  • 鵝肝
2023-11-11 124 浏览
之前一直冇發現到呢間串燒店,成日去咗隔離茶餐廳食瀨粉。 串燒一直係我嘅心頭好,因為可以隨你嘅肚餓程度去嗌多嗌少,又可以樣樣食啲滿足我嘅貪心慾望😜其實喺香港食串燒都真係幾貴下!好似呢間咁,食隻雞翼要成$36,人哋兩餸飯都係呢啲價錢咋😞唔怪得啲人返晒內地或者直接飛去日本食不過冇計啦,我又唔想返內地又唔係成日可以飛今次唔係第一次去食,之前已經食過有啲心水一定要叫番,同埋今次大家都唔係好肚餓,所以我哋總共都係食咗三百幾蚊(算係平時嘅一半價錢囉)一定要叫嘅就包括有甘薯🍠同味醂魚乾!甘薯其實即係燒番薯我試過自己返屋企整係整唔到嘅,佢燒到外脆內軟好好食🤤面頭嘅脆脆焦糖不得了(三少件$34)另外今次冇叫飯團嗌咗另一樣嘢-芝士年糕,都係外脆內軟!上次嘅飯團就有別於出面一個三角形,而係一串波波型外面捲咗紫菜一齊燒味醂魚乾就係佢必叫嘅。一碟要成$88 㗎,送走一流,不過我哋都唔飲酒🥴其實食串燒唔飲酒,好似有啲唔知點咁!以前都會飲少少啤酒或者梅酒,而家都唔敢飲🫣另外梅醬紫蘇黑豚都好好食,佢每一件黑豚中間夾咗一片紫蘇葉,酸酸的夾咗喺舊豚肉上面一齊食,味道好夾👏👏還有雞軟骨正正常常♥️♥️
之前一直冇發現到呢間串燒店,成日去咗隔離茶餐廳食瀨粉。
不過冇計啦,我又唔想返內地又唔係成日可以飛
一定要叫嘅就包括有甘薯🍠同味醂魚乾!

還有雞軟骨正正常常♥️♥️

2023-11-07 119 浏览
早排去九龍城買泰國嘢行到肚餓 就去咗陸奧酒場happy hour 食d串燒廚師就喺我哋面前燒好有風味 火候啱啱好 好食😋🔸雞翼($36)皮脆肉juicy,醃得入哂味,唔會只有外皮有味,好好食!🔸雞皮($32)燒到雞油香迪哂出嚟,又香又脆!🔸豆腐($28)外皮脆身,入面豆腐好滑又有豆香,面頭一層自家製麵豉醬,食落好惹味。🔸自家製免治雞肉棒($44)雞肉香軟又有細軟骨嘅口感,配上濃濃嘅日本蛋,滋味。🔸芝士年糕($48)口感煙煙韌韌,一咬開係好軟、有咸香嘅芝士。
早排去九龍城買泰國嘢
行到肚餓
就去咗陸奧酒場happy hour 食d串燒
廚師就喺我哋面前燒
好有風味 火候啱啱好 好食😋

🔸雞翼($36)
皮脆肉juicy,醃得入哂味,唔會只有外皮有味,好好食!

🔸雞皮($32)
燒到雞油香迪哂出嚟,又香又脆!

🔸豆腐($28)

🔸自家製免治雞肉棒($44)
雞肉香軟又有細軟骨嘅口感,配上濃濃嘅日本蛋,滋味。

🔸芝士年糕($48)
口感煙煙韌韌,一咬開係好軟、有咸香嘅芝士。
2023-10-17 107 浏览
同朋友相約喺九龍城嘅日式居酒屋「陸奧酒場」共膳🎌餐廳裝潢以木系為主,串燒爐前設有L型吧枱🥂食客可邊品嘗美食邊欣賞師傅功架,絕對係高級享受😌🔸豆腐($28)豆腐外層燒得乾身香脆,內裏則保持濕潤嫩滑👏🏻再配搭秘製味噌醬油同青蔥,味道層次更為豐富💫🔸雞軟骨($28):富有口感嘅雞軟骨🐥將香酥爽脆嘅外皮咬開後,伴隨住嘅係豐腴嘅油脂香,相當有水準💋🔸雞翼($36/隻)鹽燒雞翼,表層燒得薄脆香口,且呈金黃色澤💛內裏卻係別有風味,食落肉質鮮嫩飽滿、惹味非常,誠意推介✅🔸自家製免治雞肉棒 配日本蛋($44)厚身雞肉棒軟嫩滋味,當中加入爽口有嚼勁嘅雞軟骨🙆🏻‍♀️再沾上新鮮香滑嘅日本蛋汁,賣相誘人之餘味道亦不錯👍🏻🔸牛肋肉($42):牛肋肉調味得宜,具濃郁牛肉鮮味🐮另外,火候亦拿捏得相當精準🔥牛肉肉質嫩滑有彈性,值得一讚🔸芝士年糕($48):熱焫焫嘅芝士年糕包裹住香濃嘅芝士🧀口感煙韌軟糯,令人一試愛上😍🔹蜜柑酒($75/90ml)以柑橘嘅果香同甜美為主嘅飲品,相當易入口🍊🔹柚子酒($75/90ml):柚子酒口感順滑,味道較為清新酸甜,解膩一流🍸

🔸豆腐($28)

🔸雞軟骨($28):

🔸雞翼($36/隻)

🔸自家製免治雞肉棒 配日本蛋($44)

🔸牛肋肉($42):

🔸芝士年糕($48):

🔹蜜柑酒($75/90ml)
以柑橘嘅果香同甜美為主嘅飲品,相當易入口🍊

🔹柚子酒($75/90ml):
柚子酒口感順滑,味道較為清新酸甜,解膩一流🍸
2023-10-16 381 浏览
放工約咗大班朋友係九龍城食飯🥰,點知原來個個都會遲大到🥺,得1️⃣個朋友可以準時。我地見未夠鐘,朋友就帶我去間串燒店🍡坐陣先,話呢間陸奧酒場啲串燒好出色😍。由於轉頭就要去食晚餐,所以我地只係點咗少少嘢食就算😋。牛肋肉 $42燒得剛剛好,牛味🐂濃郁,咬落juicy有口感😋。雞翼 $36/隻雞翼外層燒得好香😚,內裏鮮嫩多汁,美味又香口😋。雞軟骨 $28炸得非常香脆可口😋,但係入面就唔乾身,出色😍。豆腐 $28燒到外面乾身入面濕潤,加埋自家製嘅味噌醬🏺,更加惹味😋。自家製免治雞肉棒 $44雞肉棒表面燒得香口,雞肉🐓入邊有軟骨,食落非常有口感😍芝士年糕 $48外面燒到焦香,入面🧀煙煙韌韌,非常好食😋。柚子果酒(90ml) $75果味🍊香濃,酒精成份唔高,啱哂啲唔係好識飲酒嘅人。Suntory Black(380ml) $70啤酒🍺味道甘醇濃郁,濃烈香氣搭配串燒,簡直一流😋。總括而言,串燒即叫即燒,師傅拿捏時間好準確,全部都燒得剛剛好,價錢中上,但絕對值回票價。

由於轉頭就要去食晚餐,所以我地只係點咗少少嘢食就算😋。

牛肋肉 $42
燒得剛剛好,牛味🐂濃郁,咬落juicy有口感😋。

雞翼 $36/隻
雞翼外層燒得好香😚,內裏鮮嫩多汁,美味又香口😋。

雞軟骨 $28
炸得非常香脆可口😋,但係入面就唔乾身,出色😍。

豆腐 $28
燒到外面乾身入面濕潤,加埋自家製嘅味噌醬🏺,更加惹味😋。

自家製免治雞肉棒 $44
雞肉棒表面燒得香口,雞肉🐓入邊有軟骨,食落非常有口感😍

芝士年糕 $48
外面燒到焦香,入面🧀煙煙韌韌,非常好食😋。

柚子果酒(90ml) $75
果味🍊香濃,酒精成份唔高,啱哂啲唔係好識飲酒嘅人。

Suntory Black(380ml) $70
啤酒🍺味道甘醇濃郁,濃烈香氣搭配串燒,簡直一流😋。

2023-10-10
呢間九龍城日式居酒屋,木系嘅裝潢俾人一種好地道嘅感覺🪵坐吧枱可以隔住玻璃望到串燒爐,睇住師傅喺面前即叫即燒,夠哂熱辣辣,真係充滿日式風味!🐥燒雞翼 ($36/隻) 原隻金黄色燒雞翼😍鹽燒雞翼飽滿多汁,肉質鮮嫩,外皮好薄、燒得脆脆地,好惹味~🍗自家製免治雞肉棒 ($44)每次都為粒日本蛋黃而叫,好吸引😍食落有脆脆地嘅雞軟骨,口感一流👍🏻雞肉棒沾滿蛋汁同醬油一齊食,滑溜得嚟充滿醬油香,好滋味呀!🍢土佐豆腐 ($58)燒得外香脆內嫩滑,入面仲保持到水份,一啲都唔乾😋秘製味噌醬汁真係加分,再放蔥花調味,層次感豐富👍🏻絕配!🐂牛肋肉 ($42)牛味濃郁、充滿肉汁,一啲都唔韌,搭配甜甜嘅燒汁不錯~🐥雞軟骨 ($28)雞肉肉質鮮美,配埋爽脆嘅軟骨,認證咗呢到嘅雞肉都好出色😋🧀芝士年糕 ($48)外層燒得焦香,內裏煙煙韌韌,超濃郁芝士好好味🥰亦係飽腹感之選!🥃梅酒 ($75/90ml)梅味香濃,入口好順滑~🍊蜜柑果酒 ($75/90ml)充滿果香易入口,好fresh好解渴!總結:想搵個地方同朋友傾下計,嚟呢到食串燒、小酌兩杯就啱哂!

🐥燒雞翼 ($36/隻)
原隻金黄色燒雞翼😍
鹽燒雞翼飽滿多汁,肉質鮮嫩,外皮好薄、燒得脆脆地,好惹味~

🍗自家製免治雞肉棒 ($44)
每次都為粒日本蛋黃而叫,好吸引😍

🍢土佐豆腐 ($58)

🐂牛肋肉 ($42)
牛味濃郁、充滿肉汁,一啲都唔韌,搭配甜甜嘅燒汁不錯~

🐥雞軟骨 ($28)
雞肉肉質鮮美,配埋爽脆嘅軟骨,認證咗呢到嘅雞肉都好出色😋
芝士年糕

🧀芝士年糕 ($48)

🥃梅酒 ($75/90ml)
梅味香濃,入口好順滑~

🍊蜜柑果酒 ($75/90ml)
充滿果香易入口,好fresh好解渴!

2023-09-29 85 浏览
呢日約左朋友夜晚食dinner,我地想搵間chill 啲既餐廳一路食飯一路傾下計,就搵左呢間喺九龍城嘅居酒屋。佢既裝修好日式,好有氣氛。打開餐牌,見到有好多串燒可以選擇,望落好吸引。串燒即叫即燒,食材簡單但燒出黎好好食,好似呢個燒雞中翼咁,外皮好香脆,入面啲肉好嫩滑多汁。仲有燒芝士年糕,煙煙韌韌,口感好好。仲有啲燒雞肉配蛋黃、燒雞皮等,全部都勁惹味。燒豆腐外脆內軟。配埋冰凍既啤酒,爽!真係一個好開心既一晚。
打開餐牌,見到有好多串燒可以選擇,望落好吸引。
燒豆腐外脆內軟。

配埋冰凍既啤酒,爽!真係一個好開心既一晚。
  • 芝士年糕
九龍城呢間🇯🇵日式串燒🔥居酒屋🏮小店陸奧酒場🍶裝修充滿日式🏯地道風味。入面雖然🤏店仔細細,不過用咗木🪵系枱櫈感覺幾溫暖,而且 bar 枱前有大玻璃可以睇住師傅整串燒添。佢哋有多款日本🇯🇵直送嘅水果酒,我哋揀咗🍑白桃同埋蜜柑,佢係用米酒🍶做 base 嘅,飲起上嚟充滿果香🥰又甜又易入口。🔥燒雞翼🐓表皮燒到好香脆🤤,入面肉嫩又 juicy😍。自家製免治🐓雞肉棒配上日本蛋🥚,入口啖啖肉😋又香滑。豆腐味噌燒🔥味道十分之香濃🤩,豆腐外脆內滑,👍十分之唔錯。🧀芝士年糕燒到好鬆脆,🥰入面好軟糯,充滿🧀芝士香。

🔥燒雞翼🐓表皮燒到好香脆🤤,入面肉嫩又 juicy😍。

自家製免治🐓雞肉棒配上日本蛋🥚,入口啖啖肉😋又香滑。

豆腐味噌燒🔥味道十分之香濃🤩,豆腐外脆內滑,👍十分之唔錯。

🧀芝士年糕燒到好鬆脆,🥰入面好軟糯,充滿🧀芝士香。
2023-09-28 42 浏览
想同朋友飲杯嘢超下,又唔想淨係飲嘢咁寡,就去咗呢間九龍城嘅串燒舖頭一路食串燒一路飲酒傾偈☺️餐廳好有日式居酒屋嘅格局,仲有幾張吧枱可以望住師傅整串燒👍🏻串燒嘅選擇都幾多,仲有唔同嘅助手小食,又有一啲日式嘅料理,都幾花多眼亂,最正嘅係佢做緊啤酒買二送一添😍我哋叫咗兩杯酒同埋自製免治雞肉棒,配日本蛋、芝士年糕、牛肋肉、雞皮、豆腐、雞翼:免治雞肉棒,配合佢個醬汁撈埋隻蛋真係超正,咬落去啖啖肉🍖;雞皮又係我嘅最愛,佢燒得超級脆,夠晒香口😊;芝士年糕同樣估唔到係咁好味,咬落去入面嘅芝士熱辣辣🥳;豆腐都估唔到咁驚喜,佢嘅自家製醬汁喺豆腐上面,豆腐嘅外皮夠脆,入面夠嫩,真係超級正👍🏻

2023-09-25
2023-09-27 34 浏览
呢排想食燒烤野,所以同朋友黎左九龍城陸奧酒場。見網上啲人推介雞翼,叫左份黎食。雞翼外脆內嫩,燒得香氣四溢😙免治雞肉棒則是以嫩滑的雞肉為基礎,搭配蛋同醬,食落口感更豐富😋牛肋肉夠香口,唔會太韌,燒得啱啱好😍滑嫩豆腐經過燒烤後外皮微焦,口感香脆,搭配獨特的醬料和蔥碎,帶來豐富的口味層次🤩芝士年糕則將傳統的年糕和濃郁的芝士口味相結合,口感綿密、香甜可口😁我地見隔離台叫左玉子燒,望落太吸引,所以叫左份,玉子燒外層酥脆,內部綿密滑嫩,帶有淡淡的甜味。親子丼蛋和肉分佈平均,而且啲飯有少少醬汁,食落唔會太干。草莓果酒唔會太甜,飲落好順口。另外叫左沙甸魚干送酒,沙甸魚干配紫菜,食落脆口😆下次有機會,會再黎食過😄
呢排想食燒烤野,所以同朋友黎左九龍城陸奧酒場。

牛肋肉夠香口,唔會太韌,燒得啱啱好😍

親子丼蛋和肉分佈平均,而且啲飯有少少醬汁,食落唔會太干。
草莓果酒唔會太甜,飲落好順口。