2015-09-05 4238 浏览
今日短週入去元朗搵朋友食LUNCH,就去之前食過覺得好食既雋太啦﹗我地3個都鍾意食日本野既坐底感覺唔太迫又唔太多人,可以慢慢食傾下計蟹子同黃金魷魚壽司 - 蟹子新鮮咬落卜卜脆黑松露海膽同蔥花拖羅手卷 - 黑松露係我既至愛,拖羅肥美,唔係太多飯吞拿魚同付皮壽司 - 吞拿魚食落有渣麻麻地,付皮OK帶子同北寄貝同王子壽司 - 帶子鮮甜有口感,北寄貝普通,王子好味串燒翠玉瓜同芝士焗蠔 - 焗蠔濃郁芝士GOOD呀串燒雞翼同雞軟骨同日本蕃薯仔 - 日本蕃薯仔真係無得輸既,甜到呢呢個午餐我地3個足足食左3個鐘水準同夜晚差唔多,不過勝在食LUNCH唔洗點同人迫同可以坐耐D
坐底感覺唔太迫又唔太多人,可以慢慢食傾下計

蟹子同黃金魷魚壽司 - 蟹子新鮮咬落卜卜脆
吞拿魚同付皮壽司 - 吞拿魚食落有渣麻麻地,付皮OK
串燒翠玉瓜同芝士焗蠔 - 焗蠔濃郁芝士GOOD呀
呢個午餐我地3個足足食左3個鐘

2015-08-22
  • 黑松露海膽手卷; 蔥花拖羅手卷
  • 蟹子壽司
  • 日本蕃薯仔
2015-09-04 3401 浏览
大棚人食放題,食7點半果轉,要排隊入場。環境幾靚,坐得幾舒服。先狂啤一輛,飲嘅係韓國啤酒,Dry。味道都唔錯,仲可以任飲!跟住一轉刺身,蝦刺身ok喎,夠大隻同鮮甜,其他刺身就細細件咁囉。再一輪壽司,壽司款幾多,我地點左一大盤黎玩辣辣壽司,因為哩度有一隻勁辣芥末。最喜歡火炙三文魚壽司,夠香口,入口油份滑溜。手卷都有點,不過唔係我食。之後就到生蠔同蟹腳,蟹腳好大隻咸味足,又好肉,生蠔size都算大隻,唔太咸,但都creamy。最後夠人數,我地有得食限量嘅燒鰻魚,ok喎,係厚肉果隻。後記係,下次放題戰略應該要調返轉,先食蟹腳同生蠔,最後先壽司,因為食完壽司都飽晒!(不過個壽司係好食嘅,特別是啲飯)
大棚人食放題
食7點半果轉,要排隊入場。
環境幾靚,坐得幾舒服。

先狂啤一輛,飲嘅係韓國啤酒,Dry。
味道都唔錯,仲可以任飲!

再一輪壽司壽司款幾多,我地點左一大盤黎玩辣辣壽司,因為哩度有一隻勁辣芥末。
最喜歡火炙三文魚壽司,夠香口,入口油份滑溜。

手卷都有點,不過唔係我食。

之後就到生蠔同蟹腳,
蟹腳好大隻咸味足,又好肉,
生蠔size都算大隻,唔太咸,但都creamy。

最後夠人數,我地有得食限量嘅燒鰻魚,
ok喎,係厚肉果隻。

(不過個壽司係好食嘅,特別是啲飯)
2015-08-30
2015-08-30 2892 浏览
原本系佢開張無耐,我同朋友去食過一次,整體覺得間野好唔錯,加上元朗本身放題較少,所以食過之後都有推薦過其他朋友去食 但點知今次再同另一位初次黎食既親戚去食,唔知係咪因為過左開張一排,鋪頭質素低左好多。首先環境方面,鋪頭裝修同衛生並唔差,但因為個場比較細,而且密封幾應聲,所以嘈起上黎會幾難受 ,而我地今次就唔好采撞正班大陸人系隔離(操大陸口音),當然我知道呢樣並唔係間鋪問題,但食飯期間我同第二個講野都難左野食方面,我第一次食既時候感覺d野都無咩問題,但今次食到幾樣野覺得嘛嘛,刺身多數都唔差,如果多人既話,更會有特製既刺身船上格,賣相非常獨特。 但另一方面我地食到帶子有沙,酒煮蜆亦有同樣問題。今次鋪頭送左個燒鰻魚俾我地,哥個燒得唔錯,值得一讚,壽司,軍艦,天婦羅都有市面質素,但小食入面,青口口感差,牛柳粒幾喊而且幾難咬而今次令我違久寫食評既原因係鋪頭既服務態度!呢樣亦係我對呢間鋪最失望既理由!第一樣,系放題既時候出現漏單情況並唔係大問題,我明白要處理咁多張枱同單有錯漏好正常,但我今次放題竟然嚴重到追3次單,仲要追到臨走前10分鐘先肯黎,而漏既野有成5樣之多 ,咁樣漏法我真係聞所未聞

但另一方面我地食到帶子有沙,酒煮蜆亦有同樣問題。

,咁樣漏法我真係聞所未聞大開眼界

第二,鋪入面有提供一人限叫一杯既movenpick雪糕係呢度既一大特色,第一次去,佢只得士多啤梨一個味,令我今次去有期待過佢會唔會有朱古力味(因為個人鍾意食),點知張單紙真係寫有朱古力味,仲寫明係新產品,我當然好開心咁叫左,但到黎既時候,職員放低既雪糕全部都係士多啤梨味,放完就走左去,於是我搵另一個黎問,佢先講得番呢隻味…佢無貨原來係唔洗同客人講聲,仲可以幫我揸主意換埋味,令我感覺佢地好唔尊重客人

最後,系整次放題期間,職員完全無笑容,好似真係一個都無。而且漏單或俾錯食物都唔會講唔好意思,一次追單哥陣,有個年青女職員同我們寫緊漏單,另一個年青男職員就系個女既後面啤住我地,彷彿好似間鋪既睇場咁,就算想維護同事,請你都唔好用咁既態度回應

我同同行黎既都對呢間鋪既印象差晒,下次都係出番mk食算
  • movenpick雪糕
2015-08-25 2722 浏览
話說我地一行26人昨晚打算Farewell同事 上一次係第一次黎食, 覺得可以, 食物係鮮味好食的。但上一次都覺得佢地既服務態度一般點知今次.....首先, 入到去已經貼左紙話鐵板壞左, 有3樣鐵板燒食物都暫停供應 分別有帶子, 牛柳粒等..呢3樣都係我地中意食既野, 無都唔緊要, 我地跟住叫左刺身, 刺身無上次的好食, 今次的三文魚很薄, 無咩鮮味叫左燒八爪魚, 上的時候個串燒是凍的!!!! 唔建議叫其他都可以, 特別喜歡食個炸芋球, 外脆內軟明太子雞翼是必叫的!我地拎左頭一轉飲品之後, d野飲開始唔夠加野飲後叫佢幫手加冰竟然俾面色我地睇 跟住落單, 因為我地人多分兩張檯坐的關係, 我地落單都係分開檯落但個"黑色衫男侍應"由一開頭黑我地面直到我地走 話說中間佢收到好多張無寫檯號的order紙都認定係我地寫, 明明講左唔係而且這次放題, 一d都唔係任食!!!!     食物可以, 我地成日想叫多少少炸物食, 因為炸得好味!但係侍應唔俾我地叫, 一叫多少少就黑我地面但另一位矮小小的侍應就幾有禮貌 唔似得好高個位男侍應成晚擺住一副唔願出單個樣食到最後, last order完隔左好奈,
話說我地一行26人昨晚打算Farewell同事

上一次係第一次黎食, 覺得可以, 食物係鮮味好食的。
但上一次都覺得佢地既服務態度一般

點知今次.....

分別有帶子, 牛柳粒等..
呢3樣都係我地中意食既野, 無都唔緊要,

叫左燒八爪魚, 上的時候個串燒是凍的!!!!
 唔建議叫
其他都可以, 特別喜歡食個炸芋球, 外脆內軟

明太子雞翼是必叫的!

我地拎左頭一轉飲品之後, d野飲開始唔夠
加野飲後叫佢幫手加冰竟然俾面色我地睇

跟住落單, 因為我地人多分兩張檯坐的關係,
我地落單都係分開檯落
但個"黑色衫男侍應"由一開頭黑我地面直到我地走

而且這次放題, 一d都唔係任食!!!!

食物可以, 我地成日想叫多少少炸物食, 因為炸得好味!
但係侍應唔俾我地叫, 一叫多少少就黑我地面
但另一位矮小小的侍應就幾有禮貌

唔似得好高個位男侍應成晚擺住一副唔願出單個樣

食到最後, last order完
隔左好奈, 個"黑色衫男侍應"先遞上3盤壽司船俾我地
放低之後我地聽到佢同另一個侍應
"得番幾個字我睇佢地點食!" (當然我地最後唔使一個字就已經清哂d壽司
呢句完全係連最基本的尊重都無

2百幾蚊一餐我地個個都係食唔飽, 同埋受氣
相比外面的放題餐廳, 即使都會漏單但都可以做到任食任叫

總括黎講, 呢間店的食物大部份維持到水準, 係有少少野食失了水準, 但加上侍應的惡劣態度! 無下次
2015-08-19
  • 炸物
  • 明太子雞翼
2015-08-18 2757 浏览
你想食生蠔咩?便使出九龍食酒店嗰啲架,元朗都有啦。  基於小弟住喺元朗,又懶得坐車專登周圍去搵食,又想舒舒服服唔使睇價錢就可以叫一餐,所以就上網搵吓元朗有咩放題食,一睇原來雋太嘅放題係有生蠔。  有生蠔啊  有生蠔啊  有生蠔啊  因為好重要所以講三次(生蠔人士福音)重點係佢嘅價錢都唔係好貴,任食都係一百零二百鬆啲,所以就決定左黎依度食啦。  經過早兩日定位後終於來到了,但都好多人要排位入去,但如果你有定位就唔使等咁耐,等幾分鐘就可以入去啦。入去後,座位就好似一般放題咁,其實唔係太闊落 ,不過食得放題,咁嘅價錢都預咗嘅。一睇啲點菜紙,菜式都算豐富,有日式嘅魚生壽司,熱食,西餐,炸物等等等等,最有驚喜係佢嘅甜品,甜品就最後是先同你地講啦。  魚生都叫幾新鮮,普通三文魚都會有嘅,但係最欣賞嘅就係佢嘅有頭甜蝦,日本放題嘅價錢咁嘅價錢通常都係得一啲無頭甜蝦,但佢嘅有頭甜蝦就幾新鮮而且都幾大隻,所以我都叫咗好隻食,唔錯!  而炸物就一般般啦,佢嘅粉整得唔好,而且亦都太油膩,所以食咗少少就冇食啦。而且佢有冇附上蘿蔔來同埋醬汁,所以食落去都唔係太夾。  與火焰三文魚都唔錯,
你想食生蠔咩?便使出九龍食酒店嗰啲架,元朗都有啦。

有生蠔啊

因為好重要所以講三次(生蠔人士福音)

入去後,座位就好似一般放題咁,其實唔係太闊落
,不過食得放題,咁嘅價錢都預咗嘅。

一睇啲點菜紙,菜式都算豐富,有日式嘅魚生壽司,熱食,西餐,炸物等等等等,最有驚喜係佢嘅甜品甜品就最後是先同你地講啦。

與火焰三文魚都唔錯,火焰應該係直燒嘅,所以食落去會有少少暖暖地嘅感覺,食落去都幾舒服嘅。

燒羊架等等貴價嘢,當然係係超市買自己煮嗰啲好食啲啦,正所謂一分錢一分貨嘛。
而枝豆嗰啲小食就係一般般嘅貨色,冇咩特別,不過不失。

而期待左好耐嘅生蠔,食落去都有鮮味,但佢嘅殻分開左嘅,唔知佢係啲人細心幫我地整定係點啦?!

咪話會有個驚喜甜品嘅,個驚喜甜品就係,仲高檔個Haagen-Dazs嘅movenpick.但係唔知係咪因為佢休息貴姓一開,整到個雪糕林晒,之後諗住問吓侍應有冇得換啦,但佢就話其實全部都係咁,仲話依
啲係叫意大利雪糕喎,所以最後都食咗兩啖就無食。

\
r
整體評分7/10

题外话/补充资料: 整體評分7/10
2015-08-14 2741 浏览
尋日2015年8月13日 一家3口一起去到這一間元朗日食餐廳,原本認為**基本上x3**(因為很重要所以要說3次)屯門 元朗 天水圍都沒什麼好食 只有特別幾間是比較好*所以一開始都對呢間不抱期望。但我妻子不停說想去試一次,所以我只好硬著頭皮跟過去。但我試過一次之後 我發覺我錯了,原來刺身類都不錯!就像三文魚,基本上一般的三文魚,吃下去只有肥,然後沒了😂。但這一間不同 會有鮮甜多汁的感覺,完全不同別的又貴又不好吃。至於生蠔方面,不會太腥,鮮甜海水味道一流,比起某酒店自助餐還要好!所以如果到元朗又想吃日食的話 絕對可以來這一間試一下👍

2015-08-13
  • 生蠔
  • 刺身
  • 甜蝦刺身
  • 清酒煮蜆
因為有朋友新居入伙~所以去了元朗搵食喔!!這次就試了在元朗很有名氣的雋太日本料理~先來一點前菜~海倫的朋友們都很喜歡吃枝豆~但她們竟然不知道枝豆就是毛豆......飲料方面有很多韓式飲料可以選擇~有中學年代常飲的忌廉鮮奶以及蘆薈樂~當然還有其他的熱飲囉~刺身當然是放題的重點囉!!!這間的刺身很新鮮~而且完全沒有雪味~重點是不用加錢也有帆立貝可以點喔!!!超級鮮甜好吃的呢~~有豐富的刺身種類,壽司就不那麼重要了~大家主要都是點炙燒的~炙燒三文魚跟鱔都超好吃的~另外,大家也超愛花之戀的~炸物方面,有蟹蓋呢~~~而天婦羅有點稍油~但味道很不錯~~這裏的甜品都是任點的~但重點是每位可以有一客的Mövenpick雪糕呢!!!士多啤梨味的真的很鮮香喔~雖然相信大家都不會特別跑那麼遠去元朗吃放題~但如果你剛好到了元朗又不知道要吃甚麼~就可以來試試這一家囉~
因為有朋友新居入伙~
所以去了元朗搵食喔!!
這次就試了在元朗很有名氣的雋太日本料理~
先來一點前菜~
海倫的朋友們都很喜歡吃枝豆~
但她們竟然不知道枝豆就是毛豆......
枝豆
飲料方面有很多韓式飲料可以選擇~
有中學年代常飲的忌廉鮮奶以及蘆薈樂~
當然還有其他的熱飲囉~
飲品
刺身當然是放題的重點囉!!!
這間的刺身很新鮮~
而且完全沒有雪味~
重點是不用加錢也有帆立貝可以點喔!!!
超級鮮甜好吃的呢~~
刺身
有豐富的刺身種類,壽司就不那麼重要了~
大家主要都是點炙燒的~
炙燒三文魚跟鱔都超好吃的~
炙燒壽司
另外,大家也超愛花之戀的~
軍艦&花之戀
炸物方面,有蟹蓋呢~~~
而天婦羅有點稍油~
但味道很不錯~~
炸物
這裏的甜品都是任點的~
但重點是每位可以有一客的Mövenpick雪糕呢!!!
士多啤梨味的真的很鮮香喔~
雪糕
雖然相信大家都不會特別跑那麼遠去元朗吃放題~
但如果你剛好到了元朗又不知道要吃甚麼~
就可以來試試這一家囉~
飲品
炙燒壽司
雪糕
2015-08-09 1813 浏览
今天約埋一班朋友聚聚,我地就去左元朗呢間到食放題,我地等左一陣間就有位!入到去一坐底當然系點刺身啦,因為大家口味吾同,所以我就每樣點d😎刺身來到,大家就拎起筷子夾自己最中2食個樣刺身啦😍😍我第一樣夾起既當然系我最愛食既三文魚,我諗香港大多數人都好中2食三文魚。一入口d鮮甜味滿口都系,又肥美又新鮮,真系拎我停吾到口,仲有呢到啲甜蝦刺身,一樣甘鮮味,我地仲有點了其他熟食,熟食也不錯!如果經開元朗大家可以不况試下呢間放題😎

2015-08-02 2109 浏览
平時我都好鍾意食蠔,最近經朋友介紹和女朋友去了元朗一間餐廳食晚餐,裡面還有蠔食.間餐廳環境不錯,員工服務也很好😀😀😀我和女朋友都好中2食生蠔,所以一入到去都系食蠔,大家差不多一人食左廿幾隻😆😆😆呢到d蠔比起其他放題蠔新鮮好多又5腥又鮮甜真系令我停不到口😍😍😍跟住還叫了一些剌身,都好新鮮.而這間餐廳還有熟食食,有雜菜式牛柳粒個d!!不過我太飽了,只不過叫了幾件壽司☺下一次我一定會試埋其他熟食!最後我覺得間餐廳環境好好,好適合和女朋友 朋友 家人一齊去食..我和女朋友決定聖誕節會去這間餐廳渡過😜😜😜

• 生蠔
2015-08-01 1652 浏览
今日約左客整文件後同朋友講起好耐冇食過放題,之後朋友約我係雋太日本料理度食。唔算等得耐,5分鐘左右就安排左俾我入去坐了!幾好!唔洗餓死我坐得都舒服。因為太累了,又餓,都好多選擇!即叫個刺身黎食!三文魚!我最愛!甜蝦!刺身新鮮,好食!之後叫左d壽司,個鰻魚壽司好好味,個鰻魚都好大塊仲叫左焗蠔,夠大隻!試過有個蟹粥漏左但係伙記好快幫我處理翻,算係咁了,手腳都幾快捷。最後食雪糕埋尾!再去元朗都再食多次先,價錢唔貴,可以叫自己想叫ge野食,又好坐!

坐得都舒服。
因為太累了,又餓,都好多選擇!即叫個刺身黎食!
三文魚!我最愛!甜蝦!刺身新鮮,好食!
刺身!gd
之後叫左d壽司,個鰻魚壽司好好味,個鰻魚都好大塊
仲叫左焗蠔,夠大隻!

最後食雪糕埋尾!
2015-08-01
刺身!gd
  • 刺身
  • 甜蝦刺身
2015-07-26 1676 浏览
今晚是第二次去,除了我愛吃的甜點,其他的食物都令人失望,即便是甜品也只能說進貨進的不錯。因為實在沒有什麼好賣相,所以沒有特別拍照,食物普遍來說都是水準以下,清酒煮蜆沒什麼酒味,蜆也疑似因煮過頭而乾㿜;熟食第一輪都是溫溫的,不怎麼熱;天婦羅居然沒有附醬汁跟蘿蔔泥!太多細節就不一一說了,另外服務態度差,尤其是穿黑色制服的人都比較差,穿polo shirt的人則還好。ps.消費超過已經200,假日每個人是248加一。結論是,沒有下次。

ps.消費超過已經200,假日每個人是248加一。

結論是,沒有下次。
2015-07-26
2015-07-23 1638 浏览
之前幫襯過幾次,覺得唔錯,最近又好想食放題,所以又再黎呢間翻兜。不過唔知係回憶總是被美化,定係真係水準下降,今次認真麻麻地。BOOK左位,又排左隊,不過佢都係安排我地坐直門口,成餐飯不停比人撞椅背。有問過可唔可以轉位,店員又話無得轉,安排好哂。但係其實所有人入哂座之後,都仲有好多靠邊卡位。諗唔明佢所謂既安排好哂係咩意思 坐低就即刻落單,我地應該係全場最快落單個批,但係望住周圍既人既野食已經到左,唯獨係我地個台就無野食……第一輪叫既係刺身,等左一陣未黎,就唯有落住單叫第二D先,點知第二輪叫既芝士焗蠔仲快過D刺身黎,無奈地唯有食左D蠔先,好彩D蠔都幾好食。等左好耐終於黎喇D刺身,甜蝦一如以往好大隻,幾好味,不過D三文魚就切到好細塊,好似碎上左咁。吞拿魚就,一般係香港都好難食到好味架喇,所以都無乜期望。其他都唔錯,希靈魚琴晚特別好味。後尾貪得意試左大阪燒,如果係想食日本個款大阪燒,咁呢度就完全唔係個回事。唯一可以讚既係個汁幾好味既。其實整體黎講野食係OK既,不過漏單情況都幾嚴重,如果見唔對路,真係要追一追單。

BOOK左位,又排左隊,不過佢都係安排我地坐直門口,
成餐飯不停比人撞椅背。
有問過可唔可以轉位,店員又話無得轉,安排好哂。
但係其實所有人入哂座之後,都仲有好多靠邊卡位。
諗唔明佢所謂既安排好哂係咩意思

坐低就即刻落單,我地應該係全場最快落單個批,
但係望住周圍既人既野食已經到左,
唯獨係我地個台就無野食……

第一輪叫既係刺身,等左一陣未黎,就唯有落住單叫第二D先,
點知第二輪叫既芝士焗蠔仲快過D刺身黎,
無奈地唯有食左D蠔先,好彩D蠔都幾好食。

等左好耐終於黎喇D刺身
甜蝦一如以往好大隻,幾好味,
不過D三文魚就切到好細塊,好似碎上左咁。

吞拿魚就,一般係香港都好難食到好味架喇,
所以都無乜期望。
其他都唔錯,希靈魚琴晚特別好味。

後尾貪得意試左大阪燒,如果係想食日本個款大阪燒,
咁呢度就完全唔係個回事。
唯一可以讚既係個汁幾好味既。

其實整體黎講野食係OK既,不過漏單情況都幾嚴重,
如果見唔對路,真係要追一追單。
2015-07-22
2015-07-16 1866 浏览
估唔到呢家去元朗咁方便,前日入去賀個fd新居入伙,跟住就去左呢間放題,果陣7點幾已經見門口排晒隊等入場,因為我地walk in, 仲驚會冇位,點知經理好快就已經安排到比我地,very good!我地係C段時間,食2個鐘,都好多款式揀,仲可以升級生蠔同松葉蟹腳tim! 上菜好快,刺身亦夠凍夠新鮮,最鍾意食甜蝦,好大隻,三文魚厚身,帶子都鮮甜!壽司都唔錯,不過個飯可以整得細舊d.串燒都做得幾好,竟然係個翠玉瓜不停reorder, 焗蠔夠熱,岩岩整好上菜,個肉骨腸就普通d, 同埋我幾鍾意佢呢度個蟹粥,好棉又夠鮮味 呢度d食物全部都係即叫即整,唔係預先整定放晒係度,呢樣我好欣賞,連呢個牛油炒雜菌都係熱㷫㷫上枱,比個good佢!下次如果約人來元朗我都會推介呢間放題。

串燒,焗蠔

• movenpick雪糕
  • 甜蝦
  • 味增蟹粥
2015-07-15 1320 浏览
次次經過都一大堆人排隊,有朋友試過團購午餐覺得唔錯,咁我就試下晚市啦,我地book左8:30-11:30果個時段,首先一定係試刺身先,刺身因為有冰底好夠凍,我最鍾意帶子,三文魚,甜蝦,去任何食日本野既地方我都必食軟殼蟹手卷,就算放題都唔例外,軟殼解脆卜卜無令我失望,燒蝦串,沙律,天婦羅,串燒,清酒煮蜆,煮青口,卷物,因為我地一行五人,差唔多咩都試,價錢同質素我覺得ok,刺身,串燒紫蕃薯同菠蘿,煮蜆更係叫完一次又一次,但炸物略嫌油左小小,同埋味道偏淡,員工全晚做到無停手,但唔會好似之前d人講黑面無禮貌,漏單情況唔嚴重,野食份量亦泥得足,如果叫熱飲(如紅棗蜜,柚子蜜都係員工負責沖)因我坐得近水吧,佢收完單就在我後面沖,所以忙中keep到無黑面無禮我已經收貨。如果食早一輪或遲一輪仲會更加抵添,最後一人仲有一杯m字頭雪櫃,大大大滿足,飽到上喉嚨⋯
肚餓中也不忘影幾張相。
2015-07-13
2015-07-15 1019 浏览
今日同Honey撐枱腳,去雋太食放題,之前一日訂定枱,但到左都要排隊,好多人。。。無奈左!入到去唔野3 7 21就落單,首選刺身,所以點左一大盤甜蝦,Size ok大嫁,而且好甜,仲有啲帶子同劍魚腩都係無咁喜歡帶子碎上。食放題就是吃完還要繼續吃,翻點左啲甜蝦同刺身,我覺得三文魚,吞拿魚同甜蝦是最好的!夠鮮同甜。之後再點左一輪熟食同燒物,熟食味道都ok 但無好特別所以無影,係有個辣青口都ok,個汁好味!羊扒都ok。最後一輪燒生蠔,個汁好濃好creamy,所以點左兩轉。此外仲有燒菠蘿,同燒雞翼,係惹味嘅!
今日同Honey撐枱腳,
去雋太食放題
之前一日訂定枱,
但到左都要排隊,
好多人。。。
無奈左!
入到去唔野3 7 21就落單,
首選刺身
所以點左一大盤甜蝦,
Size ok大嫁,
而且好甜,
仲有啲帶子同劍魚腩
都係無咁喜歡帶子碎上。
放題就是吃完還要繼續吃,
翻點左啲甜蝦同刺身
我覺得三文魚,吞拿魚同甜蝦是最好的!
夠鮮同甜。
之後再點左一輪熟食同燒物,
熟食味道都ok 但無好特別所以無影,
係有個辣青口都ok,個汁好味!
羊扒都ok。
最後一輪燒生蠔,個汁好濃好creamy,
所以點左兩轉。
此外仲有燒菠蘿,同燒雞翼,
係惹味嘅!
2015-07-13