餐厅: 雲桂香米線專門店
资讯:

係完全完全唔可以接受!總共落咗三樣嘢1. 千層豬耳冇出錯2. 重慶紅薯粉叫咗唐生菜肥牛出單嘅時候望一望發現係打咗腩肉,好彩即刻叫佢改。3. 之後無端端上咗一碗唔知乜嘢墨魚嘴米線,我哋要同佢講返比錯枱4. 蟲草雞落單同佢講咗係水晶粉,但係都係俾咗米線…. Total 只系3樣嘢 ,都可以俾錯咗兩樣嘢,店員態度都十分之差,完全冇道歉。又唔係繁忙時間,唔係坐滿座,都唔知點解可以錯咁多次。嘢食質素都好一般,完全唔夠其他分店好食。
係完全完全唔可以接受!

總共落咗三樣嘢

1. 千層豬耳冇出錯

2. 重慶紅薯粉叫咗唐生菜肥牛
出單嘅時候望一望發現係打咗腩肉,好彩即刻叫佢改。

4. 蟲草雞落單同佢講咗係水晶粉,但係都係俾咗米線….

2024-09-19 169 浏览
其實我好少寫餐廳負評,只寫過一次。今次真係好黑仔,去呢間餐廳食米線,俾錢買難受!落單時,我叫咗熱豆漿但後來侍應俾咗支凍豆漿我。因為我唔飲得凍嘢,所以同侍應講聲唔要凍豆漿,但侍應的反應不但不願意取消張單,還覺得是我的問題,直到我要大聲解釋先肯取消張單。當初我講熱豆漿,侍應是否有責任聽清楚顧客才下單? 落單時,侍應是否有責任向顧客說餐廳沒有提供熱豆漿?如果我知道沒有熱豆漿一定不會落單。這種服務態度真係留下好差既印象,不會再去呢間!

這種服務態度真係留下好差既印象,不會再去呢間!

2024-09-04 219 浏览
夜麻麻好口痕想食碗酸辣米線,隨心入咗呢一間「雲桂香酸辣米線店」,位置喺太子10分方便。叫咗一碗雲南小鍋酸辣米線$32,再加$15豬頸肉,套餐再加$8凍檸茶,最後埋單$55夜晚食相當經濟。小窩米線方面,叫咗少少辣,咁所以佢嘅辣度係啱啱好真係唔係好食得辣嘅都接受到,但係酸度方面,就真係唔係好夠,至於豬頸肉係唔係我想像中嘅薄片,反而係厚身豬頸頸肉,唔知點解我覺得自己好似食緊豬軟骨🤣🤣,不過味道都可以接受,整體嚟講都算唔錯。 至於凍檸茶就中規中矩,正正常常。

至於凍檸茶就中規中矩,正正常常。
2024-08-24 202 浏览
和朋友在附近覓食,找到這一間,小小排隊了一下,如果飯點可能排隊就一些..環境普普通通 點餐可以自選湯底、辣度和加很多小料(不能吃辣的千萬不要嘗試大辣!吃完大辣的不需要塗口紅,嘴巴顏色變成爛番茄色和唇周感覺麻麻的🤣點的小鍋米線,粉的份量很多,一個人可以吃很頂;一定要加芽菜,脆脆的好好味😋喜歡這家店的鮮辣調味吃著很過癮👍🏻不過凍檸茶一般般,有點太甜啦總的來說這間店很適合一人食,下次還會來試試別的餐
總的來說這間店很適合一人食,下次還會來試試別的餐
2024-06-03 202 浏览
我係雲貴香愛好者🤭🤭每個月都會起碼食幾次雲貴香小鍋紅薯粉每次都喺沙田食今晚去咗太子買嘢就係附近搵嘢食行過見到雲貴香就入去食啦一樣,叫返小鍋紅薯粉同埋涼拌海帶唔知點解紅薯粉湯底係冇乜味🫠而且好有啲粉好硬,係未煮透個種😞最大獲係涼拌海帶,得個辣字我喺沙田食開係會有啲甜味同埋酸味所以變相覺得呢間個海帶味道好單一😞同埋呢度啲姐姐態度都唔係咁好😂希望每間分店嘅品質可以控制得好少少🫠沙田個間都嘅質素都會有啲飄忽😂😂
我係雲貴香愛好者🤭🤭
每個月都會起碼食幾次雲貴香小鍋紅薯粉
每次都喺沙田食

今晚去咗太子買嘢就係附近搵嘢食
行過見到雲貴香就入去食啦
一樣,叫返小鍋紅薯粉
同埋涼拌海帶

唔知點解紅薯粉湯底係冇乜味🫠
而且好有啲粉好硬,係未煮透個種😞

最大獲係涼拌海帶,得個辣字
我喺沙田食開係會有啲甜味同埋酸味
所以變相覺得呢間個海帶味道好單一😞

同埋呢度啲姐姐態度都唔係咁好😂
希望每間分店嘅品質可以控制得好少少🫠
沙田個間都嘅質素都會有啲飄忽😂😂

2024-04-24 125 浏览
本身食物沒什麼問題但服務質素真係要大大提升吧,一個人入座為何服務員幾位在非繁忙時間,也企住冇野做但也拒絕你要求 叫一個客人要帶著背包和財物自己斟水呢?唉 明白為何香港人飲食要北上 改善吧
2024-03-28 146 浏览
第一次食 我由9:30落單 坐到10:00先催單 不停催單 催到10:15先肯去廚房追單原因係我叫既湯底唔同其他客人 所以優先做其他同一湯底既米線 十分之荒謬事實上 廚房除咗優先處理同一湯底既米線 亦優先處理外賣平台訂單第二次食 由於我讓枱給予多人既客人 所以我有細心留意樓面有無送錯米線 到我留意到廚房已經開始出另一枱客人 及後 樓面派單據時無派比我 我已經知道無落單 雖然今次我催單 樓面有即時處理 及優先叫廚房處理我既米線但同樣事件發生2次在我身上已經足夠我黑名單 貴店

但同樣事件發生2次在我身上已經足夠我黑名單 貴店
2024-03-23 137 浏览
今日難得出太子就順便過嚟好耐冇食過既雲桂香到食,落單時正常冇咩野發生,但到笫1碗米線上時,發現我要的豬軟骨變成豬頸肉,即叫樓面阿姐話俾錯了,而同時發現張單第2碗亦同樣將豬軟骨落咗豬頸肉,而果個扎頭髮既阿姐(並不是落單果個)話係我地叫錯,仲拎埋佢同事張手寫單過嚟話單係寫豬頸肉係我地叫錯,我忍唔住同佢講竹,第1張單又唔係我寫 ,係你同事聽錯之後寫錯咗,況且單係你地寫,點可以反影到一定係我叫錯?第2 ,我地分別2個人,各志叫自己果碗,當我真係叫錯我自己果碗 咁我朋友果碗又會咁啱又叫錯,又咁啱張豬軟骨叫錯豬頸肉?最好笑係,唔夠10分鐘,另1張格又係寫錯單,人地要豬紅佢地落咗蘿蔔,總之,有錯單一定係個客錯,職員冇錯,一定唔會落錯單既。仲有啲米線好咸,我叫小辣,都可以咸到食唔落。
仲有啲米線好咸,我叫小辣,都可以咸到食唔落。
2023-11-15 305 浏览
很多人都喜歡食米線,我也不例外,今日去了太子食米線,那裏米線的選擇多,除了有不同的配料選擇外,還有多種湯底任君選擇。米線的軟硬度適中,因為吸收了湯底的咪道,所以非常入味 。
2023-10-30 177 浏览
當日晚上8時左右入到鋪頭,個女待應經已黑著面十問九不應。一坐埋枱,女侍應即時表演抺枱。經佢抺完一論,張枱個陣酸辣湯味係勁濃,地下係油淋淋好明顯清潔衛生係出現問題。最後因為太餓叫左一碗重慶酸辣粉小辣甘姑、墨魚頭加凍奶茶少甜少冰。結果杯凍奶奶甜過全糖,個酸辣粉的墨魚頭質感似擺放了數月。最後杯凍飲飲唔到兩啖甜到頂唔順,個粉難食到食唔唯由落走人。
2023-10-30
2023-08-11 260 浏览
明明叫左微辣,上到黎中辣咁既款?! 完全食唔到。 不停用水浸🌝。 我隔離枱既都話太辣食唔到,要清湯。整到咁辣係想局人叫野飲?🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝
我隔離枱既都話太辣食唔到,要清湯。

整到咁辣係想局人叫野飲?
🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝🌝
2023-06-03 388 浏览
下午茶之選,在三十幾度高溫,入左去涼浸,食番碗米線,作為下午茶也不錯!湯底為重慶酸辣,我小辣夠了,湯底味道香濃,麻麻地,加酸酸地,-流,令米線滲了湯,好入味。莞茜及蔥帶出湯的鮮味,粒粒大花生,入口脆口,咸味剛好,成個湯底好好味。餸我要了豬大腸、肥牛以及魚腐。豬大腸好乾淨,鹵水味好足,不會被湯底蓋過。肥牛不會太肥,有肉食仲大大件,分量不錯。魚腐吸到湯味道,格外美味。下午菜叫飲品仲要平左優惠左,抵食!

下午菜叫飲品仲要平左優惠左,抵食!

2023-04-12 376 浏览
今日收工約咗朋友食飯,但佢臨時ot搞到我要自己一個喺旺角搵嘢食, 自己一個諗住輕鬆解決晚餐就去咗雲桂香。唔嚟唔知原來雲桂香裝咗修, 食米線都有卡位坐 雲桂香餐牌十年不變坐低都冇咩洗諗㗎啦每次都係小!鍋!米!線!(加2個餸)突然發現原來有麻酸辣湯底, 就嗌嚟試下睇下咩味。(其實餐牌都寫得幾啱,係同酸辣一樣味+少少少少嘅麻)嗌咗個肉 豬肚,嗌咗個菜 螺旋藻 ,飲食均衡! 整體個米線不過不失啦~ 下次再想食米線都會嚟呢度嘅
今日收工約咗朋友食飯,但佢臨時ot

唔嚟唔知原來雲桂香裝咗修, 食米線都有卡位坐

雲桂香餐牌十年不變坐低都冇咩洗諗㗎啦
每次都係小!鍋!米!線!(加2個餸)

嗌咗個肉 豬肚,嗌咗個菜 螺旋藻 ,飲食均衡!

整體個米線不過不失啦~ 下次再想食米線都會嚟呢度嘅

✨螺旋藻竹笙麻酸辣小窩米線麻酸辣係我不能抗拒嘅味道,而呢間嘅麻酸辣湯底的確好濃郁。叫中小辣,麻辣味剛好,酸味偏段。竹笙索湯既味道,螺旋藻爽口。✨雞絲螺旋藻港式米線港式湯底偏清淡,帶有少少胡椒香。雞絲係一絲絲。✨千層豬耳豬耳同其他地方既唔同,特別有咬口,配合酸味味嘅醬汁,係好食嘅。連鎖米線店來講,味道佢算出色。不過啲態度就真係差啲囉。
✨螺旋藻竹笙麻酸辣小窩米線

✨雞絲螺旋藻港式米線
港式湯底偏清淡,帶有少少胡椒香。雞絲係一絲絲。

✨千層豬耳

連鎖米線店來講,味道佢算出色。不過啲態度就真係差啲囉。
2023-03-20
都係難得出城 經過見到呢間雲貴香 諗住食下啲回憶嘢落單開始 阿姐已經叫我重複三次講完 我同我朋友碗嘢嚟咗都係一樣漏單 仲要比班阿姐兇返人轉頭問咁你想點🤡🤡 咁我咪同佢講 如果冇嗰個餸就算啦 唔使補返然後佢話返我 話我自己講得唔清楚 下 心諗咩事??? 😂然後皮蛋 成碟皮蛋心都係綠色嘅 味道怪怪地 勁酸 懷疑壞咗 叫佢哋退錢 一開始唔肯退 然後嘈多兩句黑住面咁退🤡講到好似我哋屈佢咁🤡講真真係食到一肚氣希望佢哋留意番 客人因為想食 先會嗌皮蛋 然後成餐飯 佢哋嘅服務態度俾人既感覺係 我哋好似黎呃飯食咁😂😂😂永不光顧 ~
都係難得出城 經過見到呢間雲貴香
諗住食下啲回憶嘢