2018-12-11
我係朋友ig見到一個流哂心的蛋糕型造好爆好吸引,我就問朋友蛋糕就邊度訂,佢就馬上send 蛋糕店資料給我,原來呢個流晒心嘅cake係尖沙咀山林道雲山小姐裡面訂嘅,我梗係要訂番一個啦~我同屋企人都喜歡飲珍珠奶茶,雲石小姐竟然緊貼時代尖銳有黑糖珍珠奶茶口味,我就訂了呢個口味嘅蛋糕同屋企人星期六tea 一tea。先講下雲石小姐是設有地鋪,而且搵佢哋間餅店都好容易,由彌敦道入沿著山林道行約2分鐘就到,口門擺設很精美,熱帶雨林feel好靚。我就訂了4寸黑糖珍珠奶茶,包裝都很精緻,透明膠盒再加粉藍色絲帶,好貼心送你一張心意卡。蛋糕個外觀都不錯,真係好似一杯珍珠,尚未加珍珠等我拎回家再加上。蛋糕帶回家後再加上珍珠,之後再解開蛋糕上面包裝的嘅透明膠片及絲帶,黑糖珍珠奶茶立即流出嚟,很過癮,切開後蛋糕裏面都係流心㗎。味道方面,黑糖味超香,不太甜, 海綿蛋糕好鬆軟,奶茶很香滑,珍珠很煙韌彈牙,再配上一杯熱茶嘆番個Saturday tea, so relax 。