2019-07-27
👧🏻🥚兩個去打邊爐,揀咗一間又好坐又舒服既雲長小龍坎,裏面係主打重慶麻辣鍋。湯底揀咗我地【Spicy and Tomato Soup紅油蕃茄鍋$138】兩個湯底都紅卜卜🛑,一邊係正宗既重慶紅油麻辣鍋🔥叫咗小辣啱啱好👍🏻另一邊係用新鮮蕃茄🍅熬煮既蕃茄鍋,鮮味十足,兩邊既鍋底都好味等緊既期間仲叫咗一碟小食,【椒鹽炸粟米🌽$68】哩個係👧🏻好鐘意既其中一樣小食,香港唔多地方有,好簡單一碟炸咗既粟米配埋椒鹽,簡單簡單,已經令人食唔停口👅而家餐廳做緊優惠,只要打卡同讚好就可以優惠價【🦐🐚海鮮拼盤$99每位】裏面有蝦、有鮑魚、有蜆仲有蚌👀每一樣海鮮都好新鮮👧🏻係名符其實既食肉獸,打邊爐緊係要叫番盤靚牛啦【極品手切肥牛🥩$228(小)】睇相都見到肥牛既脂肪分布得好平均,唔係一般街邊貨式,餐廳亦都好細心睇每一項餸菜下面都會寫明要煮幾多分鐘,方便一啲客人唔識得因應時間,而將食物煮得太熟或者太生。【殼飼黑豚肉🐖$108】砌咗3隻好靚既🌹花,睇得又食得,豚肉好淋,而且唔會有豬騷味【白豬仔🐖午餐肉$48】打邊爐必備👅餐廳仲好細心咁樣砌咗個心形♥️【小龍黃喉$98】黃喉唔係間間餐廳都有,主要係食佢爽脆既口感【成都
【成都空運鮮毛肚$108】哩碟係🥚指定要叫,又係食到索索聲,放係紅油鍋個邊吸晒啲辣汁,又辣又爽
打完邊爐之後餐廳仲會送上提子味口味嘅沙冰👍🏻🍇消暑一流,仲可以清一清口腔除去火鍋既氣味