2024-08-31 2601 浏览
露營生活這家餐廳裝修非常有特色,充滿露營風,設有室外和室內的座位,打卡一流📸 主打的食物有日式壽喜燒、和牛燒肉和涮涮鍋等等,而且還設有無限時的放題,讓食客可以像真露營一樣,慢慢的享受美食啊~賞月套餐💰HK$688 (每位)選了燒肉放題,最特別的就是有本月限定特選極尚和牛 — 京都姬牛,京都姬牛的肉質比一般和牛更嫩,而且溶點更低,口感真的是名副其實的入口即溶,令人一試愛上~燒肉套餐亦主打宮崎A4和牛,可以一次過品嚐不同的部位,就好像有西冷、牛小排、牛腹腩、內側後腿肉和肉眼等等,每一款都牛味香濃而且肉質柔嫩~肉類還有豚肉和雞肉可以選擇!黑豚梅頭和黑豚腩肉有一種比普通豬肉更為誘人的獨特肉香味!日本柚子胡椒赤雞腿亦鮮嫩多汁~除了肉類之外,配菜亦非常豐盛!有味道新鮮的刺身、精緻的前菜、酥脆可口的炸物等等提供!吃了這麼多美味的美食,當然要有甜品作結才算是完美!甜品有藍莓乳酪奶凍、水信玄餅、抹茶大福和蛋糕等等,其中藍莓乳酪奶凍的味道最有驚喜~飲品點了巨峰提子乳酸梳打和荔枝梳打,味道不會太甜,正好可以中和一下燒肉的油膩感~總括而言,餐廳的放題套餐性價比非常高,而且環境充滿露營的氣氛,是一個可以跟朋友慢

賞月套餐💰HK$688 (每位)

宮崎A4和牛

黑豚梅頭、黑豚腩肉、日本柚子胡椒赤雞腿

荔枝梳打、巨峰提子乳酸梳打

總括而言,餐廳的放題套餐性價比非常高,而且環境充滿露營的氣氛,是一個可以跟朋友慢慢聚餐聊天的好地方~

宮崎A4和牛
黑豚梅頭、黑豚腩肉、日本柚子胡椒赤雞腿
荔枝梳打、巨峰提子乳酸梳打
🧡❤️💛露營燒和牛🔥有冇試過露營燒和牛?😆今次嚟到銅鑼灣露營燒宮崎和牛🏕️一入到餐廳真係有種露營感覺🥰以露營為主題嘅餐廳真係好少見,依度又大又溫馨,喺到燒肉肉都幾寫意!❣️賞月套餐❣️ $688/位依個套餐有刺身、前菜、炸物、野菜、豚肉、雞肉、宮崎和牛、推薦和牛、飯/麵、甜品、飲品,真係超豐富!上菜嘅時候好surprise😳用圓盤上,圍住嗰燒爐特別有feel!圓盤上就係有刺身、前菜、炸物、野菜!🩷刺身🩷有三文魚、北寄貝、帶子、吞拿魚腩等等😍最岀色緊係吞拿魚腩啦!吞拿魚腩油香又嫩!🧡炸物🧡有蝦蝦天婦羅🍤、炸魷魚🦑,配上餐廳特製醬汁,解膩又好食!❤️宮崎和牛❤️主角係宮崎和牛🤤五款和牛部分各有特色!宮崎和牛肉眼,肉味濃又易入口!宮崎和牛腹腩口感豐盈,入口會有好香和牛味!🥩燒嘅時候要注意時間同埋控制火候🤣因為和牛好搶火㗎!💜豚肉💜想食豚肉依度都有!黑豚梅頭同埋黑豚腩肉你哋鍾意食咩呢?黑豚梅頭啱晒鍾意肉感嘅朋友仔啦!🐽🤍壽喜燒🤍燒肉肉都唔夠?一於食埋壽喜燒!和牛壽喜燒又香又誘人,最後加入蔬菜🥬吸埋湯底精華!🖤飯/麵🖤食燒肉又點可以冇紫菜飯㗎?依度嘅紫菜飯同埋烏冬都好正!🍜💛甜品💛甜品係卷蛋,忌廉體軟滑細膩
🧡❤️💛
露營燒和牛🔥

❣️賞月套餐❣️ $688/位

露營燒和牛

🩷刺身🩷

🧡炸物🧡
有蝦蝦天婦羅🍤、炸魷魚🦑,配上餐廳特製醬汁,解膩又好食!

❤️宮崎和牛❤️

🖤飯/麵🖤
食燒肉又點可以冇紫菜飯㗎?依度嘅紫菜飯同埋烏冬都好正!🍜
紫菜飯

💛甜品💛
甜品係卷蛋,忌廉體軟滑細膩,甜甜嘅味道為是日晚餐畫上完美句號!

🩷白桃乳酸飲品🩷
食燒肉配乳酸飲品真係好夾!清爽嘅味道剛好解膩🍹
乳酸飲品

依間餐廳嘅主題好特別,以露營生活為主題,大至環境氣氛,小至餐具都有露營感覺,真係好有feel🏕️!依度仲有唔同選擇,下次食埋其他先!BTW記得save post,方便向店員查詢有關餐點啦❣️

📍露營生活
📍銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓
露營燒和牛
豚肉
壽喜燒
紫菜飯
乳酸飲品
2024-09-28 0 浏览
想不到於銅鑼灣這個大廈林立的地方都可以體驗露營⛺️餐廳以露營為主題,有室內及室外,還有live band,整個氛圍都很chill🎸最近還有日藉廚師提供阿媽家姐,相信氣氛一定更加chill🍶🌕賞月放題 $688* 燒肉/壽喜燒/涮涮鍋 三選一* 刺身五點(挪威三文魚、冰見鰤魚、北海道北寄貝、北海道帆立貝、甜蝦)* 炸物(吉列炸蠔、天婦羅炸蝦、炸墨魚咀)* 海蜇伴青瓜絲、韓式泡菜、三款季節前菜一上菜已經很有氣勢,圓形的擺盤令人眼花撩亂,每款都想立即品嘗。🥩宮崎A4和牛5款款式很豐富,可以一次過品嘗不同的牛部位。分別有:肉眼、西冷、牛腹腩、内側後腿肉、牛小排還有極上宮崎A4和牛。當中牛腹腩誠意推介,入口即化!西冷牛味較濃,很滿足!而京都姬和牛不用多說,油花豐富,牛味香濃。🐖🐔話明是放題,當然還有其他食物。分別有紫菜飯、豬、雞等等。🍧甜品方面,款式選擇亦不少,分別有水信玄餅、雜莓奶凍、及蛋糕。每款都不太甜,是不錯得甜品。
最近還有日藉廚師提供阿媽家姐,相信氣氛一定更加chill🍶

🌕賞月放題 $688
* 燒肉/壽喜燒/涮涮鍋 三選一

* 炸物(吉列炸蠔、天婦羅炸蝦、炸墨魚咀)
* 海蜇伴青瓜絲、韓式泡菜、三款季節前菜

🥩宮崎A4和牛5款

2024-09-22 509 浏览
同朋友去咗銅鑼灣呢間露營嘅餐廳,餐廳嘅設計就好似去咗露營一樣,圍住個爐日式燒烤,就好似去咗營火晚會一樣🫶🏻$688 賞月Tasting menu🦐刺身五點 - 有甜蝦、三文魚、北寄貝、油甘魚同埋帆立貝,全部都新鮮🫶🏻🥗前菜五點 - 有泡菜、牛蒡、木瓜絲、海蜇、豆腐🍤炸物 - 有炸蝦、炸蠔、炸冬菇、炸番薯、炸南瓜、炸秋葵,炸醬夠薄裏面夠軟熟🥰🥬季節野菜🐖豚肉、鷄肉 🐂宮崎和牛五款 - 有牛肩胛、牛小排、內側後腿肉、宮崎肉眼、宮崎西冷,全部都顏色粉嫩,油脂比例均勻👍🏻🐂特別推薦和牛 - 係日本京都姬牛,超大塊,顏色粉嫩入口即溶❤️🍚飯/麵 🍮甜品 - 甜品都有好多唔同嘅選擇🧃飲品 - 有好多款梳打同埋果汁汁可以揀佢哋嘅食物擺盤超靚呀,店員會放一個圈圈圍住個爐,上面已經有晒前菜、刺身、炸物等等,同朋友嚟打卡真係一流👍🏻 而且所有食物飲品都係無限refill 㗎❤️星期六日仲有人會表演唱歌㗎,真係好有氣氛🥰

$688 賞月Tasting menu

🥗前菜五點 - 有泡菜、牛蒡、木瓜絲、海蜇、豆腐

🥬季節野菜
🐖豚肉、鷄肉

🍚飯/麵
🍮甜品 - 甜品都有好多唔同嘅選擇

🧃飲品 - 有好多款梳打同埋果汁汁可以揀

星期六日仲有人會表演唱歌㗎,真係好有氣氛🥰
  • 京都姬牛
2024-09-22 440 浏览
今日去咗銅鑼灣一間露營主題餐廳,主打刺身同和牛放題,非常期待。餐廳環境好有特色,以露營為主題,現實嚟講露營都係一件麻煩的事,在冷氣地方能夠感受露營氣氛,實在太爽了。按價位有唔同套餐可揀,我哋揀左觀星套餐。加錢可轉壽喜燒或鍋物。燒肉種類齊全有豬、牛、雞,重點推介當然係和牛,可揀宮崎西冷、宮崎赤身肉、日本宮崎特選和牛。鷄、豚肉有十勝豚肉,北海道黑豚腩肉片、梅花肉、柚子胡椒赤雞腿肉等。刺身北海道北寄貝,三文魚都好新鮮。前菜海蜇伴青瓜絲、韓式泡菜、季節前菜。炸物吉列蝦、吉列蠔、唐揚魷魚鬚,新鮮炸起熱辣辣。季節野菜選擇都不少例如有極濃豆腐、冬菇、金菇、牛油什菌、粟米、新鮮菠蘿等嫌唔夠飽,仲可以食埋紫菜飯或稻庭烏冬,質素唔錯。甜品種類好多好豐富,質素高好有特色。當中有北海道梳乎厘卷 ,黃豆厥餅,乳酪奶凍,水信玄餅等。飲品大大杯,揀咗巨峰提子和白桃梳打。非常滿足的一餐。
燒肉
燒肉和牛
燒肉
刺身
北海道北寄貝,三文魚都好新鮮。
前菜
海蜇伴青瓜絲、韓式泡菜、季節前菜。

炸物
吉列蝦、吉列蠔、唐揚魷魚鬚,新鮮炸起熱辣辣。
季節野菜選擇都不少
例如有極濃豆腐、冬菇、金菇、牛油什菌、粟米、新鮮菠蘿等

嫌唔夠飽,仲可以食埋紫菜飯或稻庭烏冬,質素唔錯。
稻庭烏冬
甜品
飲品大大杯,揀咗巨峰提子和白桃梳打。
非常滿足的一餐。
乳酪奶凍
2024-08-13
燒肉和牛
乳酪奶凍
2024-09-21 78 浏览
個晚我哋兩個人本身book左6pm入座,不過我哋最後早到左半小時,5:30pm就入座,侍應生都好友善完全冇黑面,一坐底就可以揀下有咩食,職員都好有耐性介紹有咩餐,佢哋主要有三個餐 - 分別係 觀星 賞月 夜空,我哋初初揀左觀星,不過經職員再解答左每位加多少少可以試度一款特色A4和牛,我哋就二話不說揀左賞月,另外加左一個人啤酒任飲。因為個時人流都唔多,我哋就輪流係間餐廳週圍行下打下卡影下啲佈置。真心覺得佈置係有心絲咖同餐廳名字好夾。野食方面種類好多,初初會上兩至三輪野食燒肉咖,初期上咗兩個半環咖拼盤- 包含左凍前菜 刺身 同 一堆天婦羅,兩個環合體變左一個圓環上枱好靚,打卡一流!另外有跟qr code可以掃code再冇限時encore order再食自己喜歡咖嘢食,任飲啤酒就我覺得好抵,因為印象中有4款手工啤另外有青島同另外一款本地… 如果有一大班人一齊去食應該幾正。甜品都有六至七款,全部都唔錯,最鍾意個奶凍同玄餅,好好味!另外最後值得一提就係有live music,見到有個外國人吹笛表演,好好聽!

甜品都有六至七款,全部都唔錯,最鍾意個奶凍同玄餅,好好味!

2024-09-14
庆祝纪念
生日
  • 京都姬牛
  • 奶凍
  • 牛小排
2024-09-20 268 浏览
餐廳別出心裁咁將室內裝修成營地一樣,係鬧市中可以一邊賞月邊享受營營既氣氛。唔鍾意露營既話仲餐廳仲有日本主廚主理既omakase,可以慢慢嘆,現在仲有現場樂隊表演🌕賞月放題($688)食物質素同選擇都相當豐富。首先送2個大木盤合格成一個買圈,上面擺滿刺身、前菜同炸物拼盤。刺身鮮甜,前菜開胃,炸物香口,食完都飽左一半~🐂重頭戲當然係各式各樣既和牛。宮崎和牛五款套餐的肉眼、西冷、牛小排等部位,油花分佈均勻,肉質軟嫩。而餐廳特選既京都姬和牛油花更為豐富,牛味濃郁,令人回味無窮。除左和牛,店內亦提供豚肉、雞肉等其他選擇,滿足不同客人既口味。🧁甜品方面,個人推薦水信玄餅同雜莓奶凍,2款都好出色,為呢餐劃上完美句號

🌕賞月放題($688)

就嚟去到秋天,又係個露營嘅好時間啦。😆逢親去露營最期待嘅除咗就係欣賞大自然景色同埋日出日落之外更重要就係點樣煮得一手正嘅嘢食。😋除咗有碳水嘢之外,而家仲興起燒肉。露營都要食吓好嘢補充吓野外生活嘅所需要體力。😛如果冇咁多架撐嘅話喺銅鑼灣仲開咗一間露營🏕️主題嘅餐廳完全可以俾大家感受一下露營嘅氣氛同埋感覺, 😌順便仲可以嘆吓$688 賞月套餐,仲有和牛可以食添😋呢個套餐就包含咗宮崎和牛五款,🥩其中就有宮崎肉眼(大大片嘅肉眼非常鮮紅嘅顏色再配上線條分明嘅油脂紋燒起上嚟特別香,而且油香四射,越食越上癮)🥩之後仲有宫崎西冷(設成薄片之後呈現霜降嘅感覺、粉嫩嘅顏色同埋細緻嘅油脂紋肉味更加濃郁)🥩另外仲有宫崎赤身肉(最飽滿嘅肉感同埋比較瘦少少,但係同樣都係非常嫩)🥩以及仲有本日特選宫崎和牛二款,而本日精選就有牛小排同埋牛腹腩,🥩每一個部位所感受到嘅就係有好大嘅唔同,但係最簡單嘅食材當然就係要用最原始嘅做法咁樣原汁原味就係最享受🥩另外圍住個爐亦都會有一圈前小食同埋刺身等,❤️‍🔥符合晒露營食嘢嗰陣時都係要為埋一齊聚住。🔥佢哋嘅天婦羅主要都係有南瓜同埋蝦,而且寫起上嚟熱辣辣炸粉亦都炸得相當嘅脆同埋薄完全好少

宮崎和牛五款

呢個套餐就包含咗宮崎和牛五款,
宮崎和牛五款

佢哋嘅天婦羅主要都係有南瓜同埋蝦,而且寫起上嚟熱辣辣炸粉亦都炸得相當嘅脆同埋薄完全好少油膩感。🍤
刺身就視乎時令而作出選擇而今期就係三文魚油甘魚劍魚腩同埋赤蝦,🍣厚厚嘅一片食起上嚟更加滿足🍣

喺夏天當然唔少得就係冰冰涼涼嘅梳打啦🍹而呢一度亦都有得揀一系列唔同嘅口味當中最多人嗌嘅就係巨峰同埋乳酸咁就可以中和晒上面咁滿足同埋口感咁飽滿嘅和牛同埋日式嘅食材啦🍹

露營生活
銅鑼灣軒尼詩道502號黃金廣場4樓
2024-08-26
等候时间
2 分钟 (堂食)
  • 賞月套餐
話說之前睇一個YouTuber介紹呢間露營生活,咁就想中秋正日9月17日同家人做節嚟食下靚嘢,坐下聽下音樂,所以就經OpenRice預約咗今日晚市嚟呢度試吓,但無諗過會遭到咁嘅對待,好失望。一坐低店員就話可以介紹一下今日嘅餐牌,分別有三個價錢$488、$688及$1088。咁本身一直諗住試吓就算同埋我哋屋企人都係唔食太多肉,所以就揀個最平嘅試吓。點不知個店員不停地sell,仲要因為知道我哋係叫最平嘅套餐,所以即時黑面對我哋,態度即180度轉變(要強調係高高瘦瘦,著全黑色衫,戴黑色帽,心口戴住個佛牌嘅男店員,照觀察佢應該係負責Sell套餐嘅,每一個客人坐低佢都會即時拎個餐牌嚟Sell嘅嗰個店員),而且佢嘅推銷手法真係非常之差劣,可以媲美推銷健身plan嘅sales⋯而且明顯地佢哋對叫$688以上set嘅客人特別好服務態度,例如係佢會主動介紹唔同嘅海鮮種類、食物種類同埋會幫埋手燒嘢食,相反全程對我哋就黑口黑面。我覺得既然咁介意客人叫$488平套餐,不如索性取消咗去,又或者可能統一或set一個高嘅定價就算啦⋯擺得出嚟餐牌都預咗唔同客人有唔同食法就會叫唔同價錢,何必咁樣對待客人呢?未去過嘅,我

我覺得既然咁介意客人叫$488平套餐,不如索性取消咗去,又或者可能統一或set一個高嘅定價就算啦⋯擺得出嚟餐牌都預咗唔同客人有唔同食法就會叫唔同價錢,何必咁樣對待客人呢?未去過嘅,我絕對唔會建議你去試,但若果你真係想去試,我會建議你叫最平嗰個就已經非常足夠。因為平心而論,食物質素其實一般,係比較行貨嘅食物。唯一係個和牛西冷有啲啲入口即溶嘅感覺,甜品都OK多款式,張露營凳比我想像之中好坐。但以上幾點都唔能夠令我想再返去食多一次,因為呢個店員嘅態度真係非常有問題,而且推銷手法亦令我好唔滿意。

仲要埋單時,唔知係有心定無意,佢比錯隔離枱$1088兩位嘅單比我哋(但staff係睇到的,無理由會錯,更何況我哋係三個人⋯所以呢樣嘢得佢哋自己先知)。

**補充多樣:其實我喺OpenRice book咗位佢寫明有88折,但埋單時佢同我講今日係假期前夕所以只得9折,但其實我之前已經喺電話度有再三問店員今晚係咪正常都會有88折,佢又答我係⋯既然係咁應該就一早同客人講清楚嘛⋯不過最後尾我都算啦,佢咁樣講我都費事再講咁多嘢直接埋單走人算⋯真心唔推介,唔建議大家去試,否則一肚氣!!
P.S. 坐室內聽live music真係嘈到拆天,喇叭多又大聲,啲performer唱歌/唱生日歌唱到非常刺耳。建議想以吹水傾偈為主嘅都一樣可以唔駛嚟😓
2024-09-17
庆祝纪念
团年饭
2024-09-17 326 浏览
中秋節前同朋友去咗camp住食烤肉,係銅鑼灣鬧市竟然有裝修到好似campsite咁可以烤肉仲有live唱歌表演聽🎤今次同朋友食咗賞月放題$688,真係冇限添加吃到飽🌕首先會上個好靚好大嘅圈圈,入面有刺身五點、前菜五點、炸物拼盤🌠刺身都幾新鮮,前菜有泡菜、牛蒡、芽菜,炸物有炸蝦、炸蠔、炸牛肉丸🌸💫宮崎和牛五款套餐包宮崎肉眼、西冷、後腿肉、牛小排、肩胛。除咗後腿肉比較瘦之外,其他油花都好靚牛味重。⭐️京都姬和牛係比宮崎牛油花更靚,牛味更濃郁。燒肉仲有豚肉雞肉可以追加。另外飲品我叫咗白桃乳酸梳打,一路食燒肉非常解渴🍹最後甜品都有幾款北海道梳乎厘卷、黃豆厥餅、水信玄餅配黑蜜醬、豆沙福餅同雜莓醬乳酪奶凍。我最鍾意係北海道梳乎厘卷係咖啡味cream又夠滑🍰

💫宮崎和牛五款

⭐️京都姬和牛
係比宮崎牛油花更靚,牛味更濃郁。

前排👶🏻生日咁我哋就去咗位於銅鑼灣一間好特別好靚嘅餐廳食和牛,主要係店內空間感十足,餐廳內滿滿都是露營用品, 全部都係由老闆精挑細選,仲有好多以camping主題嘅打卡位・更有戶外用餐區,餐廳更會不斷加入吾同露營元素 😻今次揀咗賞月set 賀一賀佢 💯 💰688+1成個套餐可以試哂以下:包括三選一嘅 燒肉 /壽喜燒/涮涮鍋 以及刺身,轉需要另加💰68~賞月跟5點、前菜、炸物、各種野菜、十勝豚肉雞肉、宮崎和牛👍🏻好豐富 😆🥩 和牛方面極力推介宮崎頂級肉眼、西冷及特選極上和牛之京都姬牛‼️ 故每塊和牛均呈漂亮粉嫩的大理石油花,且口感柔滑濃郁,牛魔王入定要試 🙂‍↔️🙂 除了燒肉之外當然不少得刺身控至愛的各款空運刺身,包括新鮮三文魚、原隻赤海蝦、油甘魚、北寄貝、八爪魚、帶子等時令刺身選擇 🤤🤭如果單單燒肉與刺身仍未夠滿足,放題套餐同時提供日本著名炸物天婦羅,主打鬆脆不油及皮薄金黃,蔬菜炸過後仍能保持鮮嫩。配上鹽及檸檬汁享用,鮮味就更突出。更可任食多款日本自家製甜品,如厥餅、北海道梳乎厘卷、酪奶凍(雜莓醬)及水信玄餅(黑蜜醬)等等,真係好正好滿足 ‼️值得一提係有位好好傾好nice係日本住咗30年嘅

今次揀咗賞月set 賀一賀佢 💯 💰688+1

值得一提係有位好好傾好nice係日本住咗30年嘅老師傅會不厭其煩的講解每一件和牛嘅部位同口感,仲會幫我哋燒埋🥩 ,讓人有一種賓至如歸的感覺 🫶🏻
2024-09-13 384 浏览
想食刺身又想燒物,一於食個觀星放題。有室內有戶外,隨你喜歡。食物很快上枱,圍著一枱擺盤很好看開始先食一些刺身及燒物。之後便開始正式燒肉。燒肉,肉的種類繁多,脂肪分布均勻,尤其是內側後腿肉及西冷,吃起來很有口感。豬肉如果燒過火很脆口🤣蔬菜慢慢燒,很甜,好味稻庭湯烏冬,簡單的紫菜湯底加上彈牙的烏冬,很暖胃福餅(豆沙)北海道梳乎厘卷水信玄餅(黑蜜醬)臨近尾聲,叫了幾款甜品來嘗試。福餅軟軟的,疏乎厘很鬆軟。酪奶凍(雜莓醬)這個很滑溜,很愛
想食刺身又想燒物,一於食個觀星放題
有室內有戶外,隨你喜歡。

食物很快上枱,圍著一枱擺盤很好看
開始先食一些刺身及燒物。
之後便開始正式燒肉。

豬肉如果燒過火很脆口🤣蔬菜慢慢燒,很甜,好味

稻庭湯烏冬,簡單的紫菜湯底加上彈牙的烏冬,很暖胃

福餅(豆沙)
北海道梳乎厘卷
水信玄餅(黑蜜醬)
臨近尾聲,叫了幾款甜品來嘗試。福餅軟軟的,疏乎厘很鬆軟。

酪奶凍(雜莓醬)
這個很滑溜,很愛

2024-08-13
2024-09-03 1166 浏览
📍露營生活😍銅鑼灣高質和牛放題👍餐廳做緊三個套餐 全部都係和牛任食😍😍觀星 $488 ⭐️賞月 $688🌙夜空 $1088 🌏咁我哋揀咗中價位$688套餐🥳主打罕見嘅京都和牛(姬牛)😍以及宮崎和牛😘~京都和牛🤪肉質鮮嫩👍入口即溶😘油脂分布非常平均☺️質素比平時食到嘅鹿兒島和牛更高🤪非常值得一試👍~宮崎和牛五選🤩入口即溶唔使講😍油花靚到🤪🤪如果大家唔想咁邪惡嘅話,可以選擇refill 西冷或者肉眼部位😘☺️😍~北海道黑豚腩肉片😘豚肉質素出色過出面d放題好多🥳肉質勁正勁新鮮👍🤪~刺身拼盤😘各種刺身都係任嗌🤩全部都新鮮好味🥳順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳下次經過呢頭一定再嚟食😎
📍露營生活😍銅鑼灣高質和牛放題👍

刺身拼盤😘

各種刺身都係任嗌🤩全部都新鮮好味🥳

順帶一提😛餐廳環境靚😍食物質素高🥳下次經過呢頭一定再嚟食😎
2024-09-03 717 浏览
自從路營熱開始之後,一直非常嚮往享受路營生活,但無奈路營物資開銷較大,只能夠夾到朋友時才能體驗到。今次有朋友介紹有間非常合適路營發燒友用餐的餐廳在銅鑼灣,我一聽就心動了。露營生活 CAMP LIFE這間餐廳主打燒肉和食,在大熱天時在室內食燒肉真是一大享受。餐廳內環境好CHILL,好多露營場景擺設,用餐個陣感覺身處在露營氣氛中,非常有氣氛。餐牌提名都幾有格調叫觀星,套餐內容都幾豐富,刺身炸物一概齊全,而且燒肉種類主要使用日本牛肉,味道一定不差。餐廳的擺盤非常特別,刺身和前菜放在半圖的木盤上,中間是一口燒肉爐,好像米芝蓮高級餐廳那種藝術感非常吸引眼球,餐盤尺寸很大,讓客人慢慢觀賞。刺身比較厚身,前菜樣式很豐富,活像藝術品賞心悅目,亦很美味。餐盤的另一半合上後成為一個圓形。餐廳除了食物質素高質外,對餐點的擺盤一點不馬虎,令人意會到食物不只是普通放在盤子上供人食用,可以以藝術品形式出現,令客人很難忍手不替其拍照。而另一半半圓的餐盤放的主要是炸物,有炸蝦、秋葵,香菇和南瓜等等,上菜時食物仍有熱度,沾上天婦羅醬汁非常美味。餐盤中間的圓形打開是一座烤肉爐,是用火力烤肉,比電力烤肉更風味,油花均勻的牛

餐盤中間的圓形打開是一座烤肉爐,是用火力烤肉,比電力烤肉更風味,油花均勻的牛肉片烤著的時候油花滋滋的聲音很悅耳,偶然有油花滴落爐里令火力會更猛,所以烤肉時需要專心看顧好爐火。

燒肉的牛肉油花分布均勻,色澤漂亮,肉質質素有一定保證。

黑豚肉算系豬肉界的高級品,以肉味和油脂香出名,而且梅頭肉部位相對其他部位肉味更加濃郁和柔軟。

牛肉片真的不錯吃,油脂香氣四溢,沾著烤肉醬令味道更昇華了,肉片非常柔軟。

總括而言,餐廳環境真的給滿分,用心程度從入座後的環境、室外的裝飾和座位設計,充斥著露營時滿滿的氣氛,一個套餐可以食均所有日式料理。食物質素不錯,宮崎和牛真心好吃。食物很有藝術感,體會到每個人對Life quality的要求各有要求,這間餐廳真心推廌~
2024-09-03 750 浏览
今晚去銅鑼灣露營,   有新意 !    餐廳名字,   露營生活  Yeah !!  極上自選燒肉定食,  好岩我地.入門看見很多露營用品,  吾錯啊. 餐廳地方大,  裝修設計見心思.  大家都圍坐矮檯, 配帆布椅及沙灘篷,  好寫意, 適合開 party, 拍拖. 室內以營地擺設, 更有 電視播放流行 Video,   Party,  聚餐極好. 室外有露營帳篷,  燒烤爐,  吸煙或有毛孩朋友都合意.或選擇室內坐吧檯碰杯也不錯. 我們編好了座位, 立即落餐單, 放題餐:  觀星 $488-/位.   包冇酒精飲品.   我叫了啤酒,  夠冰凍, 清涼!檯上有自助餐具, 抹手紙.  開餐了, 侍應把食物一一送上, 真係有驚喜 放題食材很講究, 擺設好美!   兩個半圓木盤合成一個大木環, 沿著火爐.   放滿日式食品, 有前菜三點:  韓式泡菜, 中式海蜇伴青瓜絲, 酸蘿蔔, 好開胃.日式刺身三點:  油甘魚, 魚肉緊致香濃, 口感爽嫩.  北海道北寄貝, 好鮮味, 吃得出色. 挪威鮭魚, 也不錯. 日式炸物:  蕃薯, 秋葵, 南瓜, 冬菇, 好香口.  天婦羅魚,  魷魚鬚.
極上自選燒肉定食,  好岩我地.
入門看見很多露營用品,  吾錯啊.
餐廳地方大,  裝修設計見心思.
十勝豚肉, 雞肉
室外有露營帳篷,  燒烤爐,
吸煙或有毛孩朋友都合意.或選擇室內坐吧檯碰杯也不錯.
檯上有自助餐具, 抹手紙.
開餐了, 侍應把食物一一送上, 真係有驚喜
 放題食材很講究, 擺設好美!
日式刺身三點
日式炸物:  蕃薯, 秋葵, 南瓜, 冬菇, 好香口.
天婦羅魚, 魷魚鬚. 蝦,
天婦羅魚,  魷魚鬚. 蝦,   肉質爽滑彈牙.
前菜三點
日本和牛四選 : 宮崎西冷, 宮崎牛,  內側後腿肉, 牛小排.
日本和牛四選 : 宮崎西冷, 宮崎牛, 內側後腿肉, 牛小排
十勝豚肉, 雞肉:  北海道黑豚腩肉片, 黑豚梅頭,  肩胛,  日本柚子胡椒赤雞腿肉.
大家圍爐燒烤,  夠熱鬧又高興,
在冷氣涼浸浸下, 吃嫩稔牛小排, 肉汁豐富, 脂肪唔多, 真好食.
豚肉, 雞肉,  肉質優, 調味正, 好美味.
日式炸物
放題有宮崎西冷,  真係滿意, 我地食完又可以加添, 正 !!
稻庭湯烏冬:  食碗熱湯烏冬, 烏冬煙韌又好滑, 索滿湯汁.  真系好完美.
稻庭湯烏冬
最後侍應送上三款甜品, 酪奶凍 (雜莓醬), 水信玄餅(黑蜜醬), 雪糕, 好滿意.
店員服務態度殷勤, 好友善.   餐廳打卡景點多,食物滿意.
十勝豚肉, 雞肉
日式刺身三點