2017-09-14
侄女正日生日,我地全家8個去咗奧海城嘅玩具反斗城買禮物。買完禮物後已經8點半,因為當中有老人家,所以我地揀左中菜食。去到排隊,見到都幾多人排隊,但我地好好彩,好快就有張大枱埋單。我地喺門口見到原來生日有優惠,當月生日有折扣,生日嗰日食仲有片皮鴨同壽包送我地點左醉雞、羊肉、雲呑雞、小籠包、流沙包、酸辣湯、黃金蝦、賽螃蟹、炒飯、海蜇頭、高力豆沙同紅荳餅。當然,我地無放過片皮鴨同壽包啦叫完野好快就上菜,以下係我對食物嘅評價:1)醉雞-酒味係有而且香,但雞肉有少許霉2)羊肉-好鐘意個羊肉夠香同埋有羊味3)雲呑雞-我剩係食左菜,但係屋企人評價唔差4)小籠包-係好食嗰種小籠包,皮唔厚而且多湯汁5)流沙包-熱辣辣食係會流哂啲餡出嚟6)酸辣湯-夠酸夠辣同多料7)黃金蝦-佢有蝦同豆角,好味8)賽螃蟹-呢個真係麻麻,好嚡9)炒飯-正常野10) 海蜇頭-幾夠味同爽口11)高力豆沙-好食12)紅荳餅-正常的13)片皮鴨-我最期待嘅片皮鴨係令我有啲失望,片皮鴨唔熱唔脆唔香。餅皮係好夠熱,但真係唔係好食嗰種不過送嘅話就唔可以期望太高喇整體嚟講,食物水準中等啦,但員工有禮貌,所以我會再嚟嘅
叫完野好快就上菜,以下係我對食物嘅評價:
1)醉雞-酒味係有而且香,但雞肉有少許霉
9)炒飯-正常野
10) 海蜇頭-幾夠味同爽口
11)高力豆沙-好食
12)紅荳餅-正常的
整體嚟講,食物水準中等啦,但員工有禮貌,所以我會再嚟嘅