2023-03-12 26 浏览
I recently visited a Korean restaurant located in Mong Kok and was blown away by the delicious and authentic flavors of the food. The menu boasts an impressive range of dishes, each boasting its unique taste and texture.🤩🙏🏻One of my favorite dishes was the lettuce wrap with pork belly, which was perfectly cooked and had just the right amount of spiciness. The meat was juicy and tender, and when wrapped in the crisp lettuce, it created a perfect combination of textures.😝Another standout dish was

Another standout dish was the baked clams with glass noodles. The clams were fresh and had a subtle sweetness that was complemented perfectly by the glass noodles. The dish was cooked to perfection, with the noodles slightly crispy on the outside and chewy on the inside.😍⚡️

The warm udon noodles with scallops, cheese, and sweet corn was another highlight of my meal. The dish was rich and creamy, with the scallops cooked to perfection and the cheese adding a delightful salty flavor.😚

To wash it all down, I ordered a bottle of Korean white grape-flavored rice wine. It was the perfect complement to the spicy and savory dishes, with a sweet and refreshing taste that helped to balance out the flavors of the food.☺️

Overall, I highly recommend this Korean restaurant in Mong Kok for its delicious food, friendly service, and cozy atmosphere. Whether you're a fan of Korean cuisine or just looking for a great meal, this restaurant is definitely worth a visit.😋✨
2023-03-12 25 浏览
女人街旁邊出名多餐廳而且價錢唔太貴今次揀咗一間韓國嘢同朋友慶祝生日,呢度嘅韓國嘢價錢比起我哋平時食嘅韓國餐廳抵食好多,性價比都算高生蠔朋友生日要蠔蠔佢,有生蠔同燒蠔,我中意食生蠔所以簡左生蠔😂 佢係法國蠔 no.4,叫左一打,生蠔大細適中,冇海水腥味,幾下已經食晒,幾唔錯價錢都唔貴好合理韓川菜包五花腩韓國五花腩去邊都必食,佢配左芥末,蒜頭,洋蔥,燒汁同菜呢個有得揀辣度,可以揀少少辣或者魔鬼辣。好想試吓佢個魔鬼辣,但由於朋友唔食得辣嘅關係就試咗少少辣,佢嘅少少辣係一啲都唔辣,但係佢嘅醬汁就好惹味,就算食唔到辣叫少少辣一定冇問題👍溫泉蛋帶子芝士湯烏冬超足料有兩隻帶子,勁多嘅芝士,佢嘅價錢真係好抵食虎蝦2隻平時出面食嘅虎蝦多數都好難甩殼,但佢呢度嘅虎蝦食得勁方便,兩下子就甩晒殼,證明佢應該真係新鮮,而且燒得唔乾,食落去好爽口又好香,最近要肉都好夠味,啲味唔係淨係去咗個殼到韓國米酒 (提子)本身朋友唔係好飲得酒,但生日點都要賀一賀佢,叫咗即係好易入口又冇乜酒精嘅米酒。今次揀咗提子味,味道比較甜,朋友都覺得好易入口唔似飲緊酒最特別就係佢會用咗韓國嘅茶壺,同埋用咗佢嘅碗嚟飲,好有韓國味道
女人街旁邊出名多餐廳而且價錢唔太貴

生蠔
朋友生日要蠔蠔佢,有生蠔同燒蠔,我中意食生蠔所以簡左生蠔😂

韓川菜包五花腩
韓國五花腩去邊都必食,佢配左芥末,蒜頭,洋蔥,燒汁同菜
呢個有得揀辣度,可以揀少少辣或者魔鬼辣。

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
超足料有兩隻帶子,勁多嘅芝士,佢嘅價錢真係好抵食

虎蝦2隻

韓國米酒 (提子)
今次揀咗提子味,味道比較甜,朋友都覺得好易入口唔似飲緊酒
  • 韓國米酒(白葡萄味)
2023-03-06 29 浏览
🇰🇷通菜街不嬲都多野食,不過近兩年轉換左好多,呢間新開既韓國小店,門口有好搶眼嘅霓虹燈招牌,裏面裝修型格,佈置得好有韓國街頭風!🔥野食主打海鮮、串燒、石鍋,如果自問係嗜辣人士 ,必須要挑戰下「自家制韓式魔鬼辣醬」瘋狂辣!而小辣基本上真係好少辣, 大約係BB辣程度! 🐷韓川菜包五花腩🌶️小辣($128)燒好既五花腩用小火爐熱著上台,配上秘製魔鬼辣椒醬,甜辣惹味,再加埋香蒜、洋蔥配料,用生菜包著一齊食,口感爽脆豐富! 🦪燒韓國生蠔($58/2pcs)香氣撲鼻,肥美飽滿既生蠔,被蒜蓉醬汁重重包圍,帶有少少辣味,非常惹味! 👍🏻芝士牛油燒帶子($88/2pcs)帶子肉厚汁多,燒得一d都唔乾,加上芝士牛油香噴噴,回味無窮呀!🦐溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 ($98)大虎蝦爽口彈牙,烏冬亦好煙韌,芝士湯底濃厚,撈埋溫泉蛋更滑溜,整體都唔會好膩! 🦑韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚($118)醬汁酸酸甜甜,粉絲吸晒d味,食落好開胃!🍶韓國米酒($100)酒精濃度較低,清甜既白葡萄味好易入口,倒入韓式茶壺入面,再慢慢斟黎飲,特別有韓國風味!

🇰🇷

🔥

🐷
韓川菜包五花腩🌶️小辣($128)

🦪
燒韓國生蠔($58/2pcs)

👍🏻
芝士牛油燒帶子($88/2pcs)

🦐
溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 ($98)

🦑
韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚($118)
醬汁酸酸甜甜,粉絲吸晒d味,食落好開胃!

🍶
韓國米酒($100)
2023-03-05 37 浏览
▫️前菜 ▪️白蘿蔔& 韓式泡菜 👍🏻超正的韓式小菜👍🏻不得不承認的是餐廳所醃製的白蘿蔔超酸甜又清爽的.非常過癮😻食物還未叫已一口氣清光光的好吃🫶🏻一覺不小心不怕羞的還叫餐廳Refill🤣😂真的太好吃了🤤▫️冷盤▪️精選時令生蠔12隻$198大大一盤晶凝水汪汪的肥美生蠔🦪擠上檸檬汁原汁原味的清甜.口感猶豫帶子般的味道😍當然是抵吃之選😈▫️燒物▪️韓川菜包五花腩+韓式秘製魔鬼辣醬(小辣)$128👍🏻餐廳非常細心的以小燭台keep on著燒肉暖熱的溫度😚入口時香噴噴的燒五花相當軟熟.味道更有點像豬肉乾似的😍非常適合下酒菜🍻而韓式秘製魔鬼辣醬可能是小辣的關係🌶️一點辣味都沒有🙈沒有想像中的可怕😁▫️串燒▪️鹽燒虎蝦(2隻)$88👍🏻有半隻手掌的小肥虎蝦🦐雖是用鹽醃製但卻保留着原汁原味的鮮甜味😻每下的咀嚼都能感受到濃厚的鮮蝦汁😍以及彈牙的口感💯💯▫️主食▪️溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$98沒想到只是單單的觀看已感受到邪惡的滋味🙈沐浴中的烏冬既有陽光般溫暖的流心蛋☀️亦有精美的貝殼帶子🐚真讓人瞬間寫意下來😊入口雖則湯底不太濃.但勝在烏冬夠爽口彈牙😁▫️飲品▪️韓國米酒白香桃味$100清香撲鼻的白桃米酒🍑入口清甜.酒精濃度只有3%

▫️前菜

▪️溫泉蛋帶子芝士湯烏冬$98

▫️飲品
韓國米酒白香桃味

▪️韓國米酒白香桃味$100
清香撲鼻的白桃米酒🍑入口清甜.酒精濃度只有3%超易入口.👍🏻不知不覺地喝到盡頭🙈走的時候沒醉的.還走出直線來.非常清醒😏
韓國 Demisoda(白葡萄味)

▪️韓國 Demisoda(白葡萄味)$22
喜歡有汽的朋友們可值一試😎 白葡萄入口香甜可口.甜度適中不會死甜的剛剛好😋
白蘿蔔& 韓式泡菜 👍🏻
精選時令生蠔12隻
韓國米酒白香桃味
韓國 Demisoda(白葡萄味)
📍#韓川 (旺角)旺角通菜街27號地下♡人均消費: $552 @ 2🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺今次又俾我發掘到位於通菜街嘅韓國特色小店,餐廳門口用咗霓虹燈牌,非常搶眼。且餐廳員工服務不錯,價位唔高非常親民,非常適合同朋友嚟食🤪❣️#韓川菜包五花腩💰 $128大愛+好推薦!🔥🔥呢份五花腩簡直係必點,配有二款醬汁:芥末、燒肉汁,另外亦有兩款配料:蒜蓉、洋蔥💕 仲附有生菜🥬exactly就係韓式燒肉既食法💕而且只有鐵板下亦有小蠟燭保持五花肉嘅溫度,非常貼心。五花腩我哋配左#韓式秘製魔鬼辣醬 #瘋狂辣😆 自問平時都算食得幾辣🤪 呢個瘋狂辣好惹味,又有少許後勁,我同朋友都覺得辣度剛好,未去到要瘋狂飲嘢嗰種😆 ❣#真露焗蜆💰 $118牛油味突出,蜆肉乾淨冇沙🫶🏻 配有韓國粉絲,口感彈牙煙韌~ 亦都非常入味。❣️#燒韓國生蠔 (標準size )💰$58生蠔頗肥美,外型飽滿,配上原味蒜蓉,唔會搶咗生蠔嘅鮮甜味👍🏻❣#溫泉蛋帶子芝士焗烏冬💰 $98芝士湯味道偏淡~ 烏冬彈牙,配有兩粒大大粒嘅帶子。❣️#韓國米酒💰 $100米酒都算係我最鍾意飲嘅酒之一😆 餐廳選用韓式壺+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就揀

📍#韓川 (旺角)
旺角通菜街27號地下

♡人均消費: $552 @ 2

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺

❣️#韓川菜包五花腩💰 $128

❣#真露焗蜆💰 $118

❣️#燒韓國生蠔 (標準size )💰$58

❣#溫泉蛋帶子芝士焗烏冬💰 $98
芝士湯味道偏淡~ 烏冬彈牙,配有兩粒大大粒嘅帶子。

❣️#韓國米酒💰 $100
米酒都算係我最鍾意飲嘅酒之一😆 餐廳選用韓式壺+米酒碗,打卡感upupup。而我哋就揀咗提子味嘅米酒,甜甜地,好容易入口,配五花肉食一流💕

🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺🔺
2023-02-25 25 浏览
很久沒吃韓國菜,剛好在附近玩,就就旺角內找找看,看到這間的菜式挺特別的,就選來吃吃看!精選時令生蠔(128元)今天的生蠔是法國的,個頭不小,吃起來很滑很嫩,帶點點的爽,海水味濃,蠔味不算很突出,帶點回甜,是容易入口的!韓川菜包五花腩(128元)這個叫了小辣就會加上了這裡特色的韓式秘製魔鬼辣醬,只有兩個辣度可選,小辣和勁辣就不是太多選擇,因為小辣真的有點小,味道甜辣,不過加了以後是會更惹味的,也推薦加!五花腩的份量算挺多的,一共有3.5塊,而且挺厚肉的,調味是用上了孜然粉,所以挺有燒烤風味!五花腩不會太肥,吃起來帶點焦香和油香,肉質爽滑!真露焗蜆(118元)這個雖然只是叫焗蜆,但其實還加了大量的粉絲,所以算是挺足料的!蜆的份量挺多,而且吃起來沒有沙,味道鮮甜,可以吃出不是用冷凍的,而粉絲吸飽了湯汁吃起來既有蒜香味又有蜆的鮮甜,整體還有點酒香!溫泉蛋帶子芝士湯烏冬(98元)挺多人叫的一個菜式,加了挺多會拉絲的芝士,還配有溫泉蛋!帶子吃起來挺鮮甜彈牙的,又加了大量的芝士!湯底混合了溫泉蛋和芝士,吃起來更香和濃厚。烏冬滑嫩。韓國Demisoda(22元/罐)果汁味濃,但不會太甜的梳打飲品。

精選時令生蠔(128元)

韓川菜包五花腩(128元)

真露焗蜆(118元)

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬(98元)

韓國Demisoda(22元/罐)
果汁味濃,但不會太甜的梳打飲品。

2023-02-24 20 浏览
今年情人節老公要番工,提早食韓國野慶祝,店內粉紅燈光加埋韓國pop music,好有氣氛。🥓韓川菜包五花腩(魔鬼辣醬小辣)五花腩用小火爐上碟時已經全熟可食,豬肉肥瘦剛好,特別係個魔鬼醬勁惹味,我哋唔敢食太辣叫咗少辣,建議食得辣嘅唔好叫少辣。店家仲好親切解釋比我地聽,話佢地個爐火特登唔太大,唔想個五花腩overcooked之餘,又可保持溫度。🍶真露焗蜆真露焗蜆顧名思義係用韓國燒酒調味,佢用粉絲墊底加重蒜,蜆雖然唔算大粒,但都好乾淨又鮮甜。🦪燒韓國生蠔韓國蠔size適中,面頭有唔太濃味的白汁,再加芝士粉調味,即焗即食,熱辣辣好juicy.🍲溫泉蛋帶子芝士湯烏冬個帶子超大隻,本身都怕配埋忌廉烏冬會好飽,但出奇地佢個烏冬湯完全唔膩,咸味剛好。🥛白桃味米酒 店家介紹,米酒用韓式壺碗上台,打卡指數爆燈,白桃味又易入口,送五花腩食月一流。最後一提,叫到成枱嘢食,埋單先五百幾蚊,超啱朋友情侶聚會,是日平日都坐滿7/8成,而且佢哋嘅泡菜係自己親手調味,老公超鍾意,店家特別追加左一碟小菜比我地😝

🥓韓川菜包五花腩(魔鬼辣醬小辣)

🍶真露焗蜆

🦪燒韓國生蠔

🍲溫泉蛋帶子芝士湯烏冬

🥛白桃味米酒

• 韓川菜包五花腩
2023-02-22 622 浏览
行女人街見到呢間用霓虹燈做燈牌嘅餐廳,餐廳內仲播住韓文歌,環境好乾淨同闊落,仲有串燒食,就入去試下😆🌟 韓川燒肉拼盤 $178燒肉拼盤有五花肉、牛扒、雞扒,用韓式秘製魔鬼辣醬醃過,配有芥末、醬油、洋蔥粒、蒜片、生菜,用黎包住燒肉食,微辣惹味,好有韓國風味😚🌟 真露焗蜆 $118以真露去煮蜆真係幾特別,亦都係第一次咁樣食😍,蜆肉有酒香同牛油嘅香味,而且味道甜甜地幾好食,粉絲亦吸晒蜆嘅精華🤩🌟 溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98帶子好大隻,上面加左芝士燒過,有超香濃嘅芝士味,烏冬嘅湯底係芝士湯,有淡淡芝士嘅嘅咸香味,唔算太濃味,但我反而鐘意佢唔會太濃太膩,連湯都可以飲埋😋🌟 燒韓國生蠔 $58/2隻🌟 鹽燒虎蝦 $88/2隻🦐燒蠔好肥美,食落鮮甜仲有香濃嘅蒜味,落左孜然粉味道仲正😆虎蝦亦好大隻,食落真係啖啖肉🤩🌟 韓國CASS 啤酒 $16食燒肉串燒點少得啤酒,呢款韓國啤酒唔會太苦,女仔都岩飲🍻

🌟 韓川燒肉拼盤 $178

🌟 真露焗蜆 $118

🌟 溫泉蛋帶子芝士湯鳥冬 $98

🌟 燒韓國生蠔 $58/2隻
🌟 鹽燒虎蝦 $88/2隻🦐

🌟 韓國CASS 啤酒 $16
食燒肉串燒點少得啤酒,呢款韓國啤酒唔會太苦,女仔都岩飲🍻
  • 韓川菜包五花腩
最近上網見唔少人推介旺角【韓川】,皆因有得食生蠔、韓國既傳統又有特色的食物,仲可以飲下酒,聚會談心一流! 『韓瘋燒』系列🌶️⦁燒韓國生蠔 $78/隻⦁韓川菜包五花肉 $128兩款都配上韓式秘製魔鬼辣醬(小辣),如果自問食到辣既朋友仔,可以試下挑戰「魔鬼辣」,聽店員講係會令人瘋狂既一種辣🌶️‼️ 🦪燒韓國生蠔食落蒜味好香,肉質鮮嫩肥美,帶有少少辣味,非常惹味。 🥩韓川菜包五花腩有三大條,用上秘製魔鬼辣醬去醃,超級入味!一直用小火爐熱住保溫,用剪刀剪開一塊塊✂️,再搭配上蒜片🧄、芥末醬、韓式燒汁等,用生菜🥬包住食,口感爽脆豐富。 ⦁溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98用上芝士🧀湯做湯底,配上大大隻既虎蝦、溫泉蛋、烏冬。烏冬好煙韌,虎蝦🦐彈牙爽口,仲有蛋香同芝士味,非常香濃。 ⦁真露焗蜆 $118蜆肉飽滿而且量多,非常入味。配埋韓國粉絲吸晒湯汁,好濃牛油蒜香味! ⦁韓國米酒(蜜桃味) $100甜甜地既蜜桃味,酒味唔濃🍶,就連唔太飲酒既朋友仔都飲到。令我有深刻印象既係店員會將米酒倒入韓式茶壺🫖入面,再慢慢斟黎飲,好有韓國風味‼

『韓瘋燒』系列🌶️

真露焗蜆
韓國米酒
  • 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬
2023-02-20 20 浏览
媽咪近期跟得我多慢慢愛上韓食,早幾日謙謙補習到好夜,公公又跑馬😂,兩母女成機去食韓餐💪💪💪來到旺角女人街中發掘到一間唔錯的韓國餐廳,見時間仲早快d 入去霸枱食晚餐。🔯 燒韓國生蠔標準size 2隻 ~ 因佢地加左韓式秘製魔鬼辣醬(小辣),入口微辣,蠔肉肥美。🔯 三味山炸雞 ~ 辣醬、芥末醬和糖粉, 呢到用左單骨雞翼的共15件, 食起來幾方便,雞翼炸得香酥可口,配上3種口味醬汁,我特別欣賞辣醬好惹味令人一件接一件咁食, 而每件雞翼都沾到小小唔同醬係最正。🔯 韓式粉絲蒜蓉焗火箭魷魚 ~ 估唔到咁樣焗又幾正喎, 火箭魷魚新鮮彈牙,粉絲煙韌索哂d 蒜蓉味好吸引。🔯 溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 ~ 媽咪平時好少食烏冬,呢到個烏冬佢食左超多,佢話呢種烏冬軟滑煙韌彈牙,整散個溫泉蛋令芝士湯更加香濃可口,帶子鮮甜上面的芝士好加分。🍶 韓國米酒白葡萄味 ~ 係100%純米釀成,口味純淨細膩柔和甘美帶點乳酸菌味,冰鎮輕搖後飲,配炸雞一流。

食盡旺角之韓式 — 韓川————————————————好耐冇食韓國嘢, 通常食親韓國嘢就係食炸雞, 今日經朋友介紹嚟到呢一間喺旺角嘅韓川, 食物款式都幾多樣化😮🔸 燒韓國生蠔 $58一黎首先食咗兩個生蠔先, 配上秘製魔鬼辣醬(bb辣)🤣, 連我呢啲食開譚仔十小辣嘅都覺得正😋🔸 真露焗蜆 $118蜆嘅份量都算多, 食落夠味,洗得都乾淨唔會話咬到有沙,幾新鮮😛🔸 韓川菜包五花肉 $128呢個真心大推薦🤩, 五花肉肥瘦均勻, 又係配上佢嘅秘製辣醬😍,唔洗擔心因為叫bb辣既話其實唔點食辣既人都會接受到🥰, 好惹味,五花肉燒得好香, 用把大較剪將啲肉剪成一口分量, 再用新鮮爽脆嘅生菜包住一啖食落肚,正!😝🔸 溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98兩隻虎蝦都相當大隻, 呢個性價比個人覺得幾抵, 芝士湯味道濃郁, 烏冬口感都幾彈牙唔係好易斷嗰種💯🔸 韓國米酒白葡萄味 $100呢支米酒基本上酒精味好低,反而係白葡萄味好出, 女仔應該會幾鍾意飲,甜甜地有啲果味,飲完一杯接一杯, 同埋佢都幾大支~💭Overall comment:餐廳位置容易搵, 店舖內播住韓文歌, 無論係情侶拍拖定係朋友聚會都幾推薦呢間餐廳!
食盡旺角之韓式 — 韓川

🔸 溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬 $98

🔸 韓國米酒白葡萄味 $100

💭Overall comment:
2023-02-16 23 浏览
今日去左旺角行街,上網睇下有咩好吃,見到韓川評語不錯,決定前來試試。餐廳環境幾舒服,有氣氛,店員亦幾nice。店員介紹我地飲韓國米酒白香桃味🍑,同韓國食物非常夾👍我同朋友都好鍾意飲,桃味清新, 3%酒精容易入口 ,配炸雞最啱😍💗見到餐牌有『韓瘋燒』系列,叫了2隻燒韓國生蠔,配上自家制韓式魔鬼辣醬,好惹味👍 叫咗少辣啱啱好,唔會太犀利。 💗真露焗蜆 焗蜆好香,有牛油蒜蓉同酒味,底下既粉絲仲索曬精華,好入味。💗溫泉蛋腐蝦芝士湯烏冬芝士味香濃,撈埋隻蛋,令烏冬非常滑溜。

餐廳環境幾舒服,有氣氛,店員亦幾nice。

店員介紹我地飲韓國米酒白香桃味🍑,同韓國食物非常夾👍

💗真露焗蜆
焗蜆好香,有牛油蒜蓉同酒味,底下既粉絲仲索曬精華,好入味。

💗溫泉蛋腐蝦芝士湯烏冬
芝士味香濃,撈埋隻蛋,令烏冬非常滑溜。

2023-02-15 14 浏览
睇韓劇睇上腦既我..💁🏻‍♀️成日都心思思想食韓國菜🍗今次專登去到韓川同朋友把酒談歡🏠店舖位於女人街,旺角既旺區好方便,價錢又平!不失為聚會既好地方!🦪燒韓國生蠔食落 juicy可口, 蠔身厚,肉質鮮甜濃濃既蒜香味,超級惹味🥘真露焗蜆一上檯好吸晴,本身仲以為會好酒味但係煮既過程都已經揮發咗好多..淨返真露既鮮甜味而每隻蜆都超級飽滿食落啖啖肉粉絲仲吸晒D精華,好好味呀!🍗三味山炸鷄有三種唔同既味道,糖粉、芥末、辣醬個人最鐘意既都係糖粉估唔到略甜可以帶黎咁有趣既衝擊同朋友一人一件既SHARE係最開心架!🥚🐟原條鰻魚滑蛋飯蒲燒鰻魚原條上, 鰻魚都幾厚肉,肉質軟嫩又不失嚼勁而滑蛋既蛋很滑,配上鰻魚,真係令人食唔停口呀!
睇韓劇睇上腦既我..💁🏻‍♀️
成日都心思思想食韓國菜🍗
今次專登去到韓川同朋友把酒談歡
🏠店舖位於女人街,旺角既旺區
好方便,價錢又平!
不失為聚會既好地方!

🦪燒韓國生蠔
食落 juicy可口, 蠔身厚,肉質鮮甜
濃濃既蒜香味,超級惹味

🥘真露焗蜆
一上檯好吸晴,本身仲以為會好酒味
但係煮既過程都已經揮發咗好多..
淨返真露既鮮甜味
而每隻蜆都超級飽滿
食落啖啖肉
粉絲仲吸晒D精華,好好味呀!

🍗三味山炸鷄
有三種唔同既味道,糖粉、芥末、辣醬
個人最鐘意既都係糖粉
估唔到略甜可以帶黎咁有趣既衝擊
同朋友一人一件既SHARE係最開心架!

🥚🐟原條鰻魚滑蛋飯
蒲燒鰻魚原條上, 鰻魚都幾厚肉,肉質軟嫩又不失嚼勁
而滑蛋既蛋很滑,配上鰻魚,真係令人食唔停口呀!
2023-02-14 12 浏览
今日早食飯,入到去間店都唔算好多人,但係估唔到好快就爆場,餐廳座位都闊落,坐得好舒適,上菜又快👍👍韓國米酒白葡萄味第一次試呢個韓國米酒,勁易入口,唔算太甜。燒韓國生蠔個蠔好新鮮又肥美,而且爆汁,上面有滿滿嘅蒜蓉,好好食😍下次可以試吓大size先😝雞皮餃子🥟芝士年糕我朋友最鍾意食邪惡食物,哩個雞皮餃子,佢表示超鍾意😝勁脆嘅雞皮😍而我就鍾意芝士年糕,熱辣辣流心既芝士,勁香濃火山炸雞差唔多每枱都又叫一份炸雞,我哋都要試吓,份量好多,炸雞熱辣辣,入面保留左肉汁,配埋辣辣地既醬汁,真係好好味。溫泉蛋虎蝦芝士湯烏冬呢個烏冬配料真係好足,有兩大隻虎蝦,肉質彈牙,仲有溫泉蛋,芝士,粟米,好有滿足感,價錢都唔算貴,性價比高。
韓國米酒白葡萄味
第一次試呢個韓國米酒,勁易入口,唔算太甜。

雞皮餃子🥟芝士年糕

火山炸雞

2023-02-12 15 浏览
跟友人一起去旺角行街,在女人街中見到韓川門面非常吸引,食物種類亦非常多,便決定在這裡晚餐。餐廳工業風格,非常有格調,食物種類亦非常多,每一樣都十分吸引,前菜非常開胃,我們選了最想試的幾款菜式。精選生蠔6隻 $128 這個價格有六隻非常抵食,而且十分新鮮,生蠔味道均衡,海水重,又衍生一些鹹味,味道非常豐富。三味山炸雞 $158一共15件雞翼,而且還是混味,有辣醬,芥末醬,糖粉,甜甜辣辣,醬料味非常突出,一件出色嘅炸雞又怎能單靠醬汁嘅味道,雞翼本身也非常多汁鮮嫰,而且單骨吃起來非常方便,十分惹味。真露焗蜆 $118這個蜆非常獨特,用韓國燒酒煮,酒精揮發後增加蜆肉的鮮甜,還用了韓式粉絲底,比一般粉絲有彈牙的口感,還有極濃郁的牛油味,一口接一口停不了。溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98芝士能拉出絲,湯底亦非常濃郁芝士味,帶子鮮味,烏冬吸收了湯底的濃香,滑滑的,非常好吃。啤酒 $32炸雞配啤酒是常識吧,一口炸雞一口啤酒,就是爽。 Demisoda白葡萄汽水 $22友人不喝酒,便選了汽水,白葡萄味香,甜甜的,解膩必備。

精選生蠔6隻 $128
三味山炸雞 $158

真露焗蜆 $118

溫泉蛋帶子芝士湯烏冬 $98

啤酒 $32
炸雞配啤酒是常識吧,一口炸雞一口啤酒,就是爽。

Demisoda白葡萄汽水 $22
友人不喝酒,便選了汽水,白葡萄味香,甜甜的,解膩必備。
  • 真露焗蜆
  • 三味山炸雞