2012-08-14 43 浏览
呢次食韓燒好特別,氣氛好有韓國feel,全間餐廳都只聽到韓語,95%都是韓國人。座椅加BBQ桌都好有韓feel。最特別是用較剪,自剪豬腸,一路剪一路燒,好好玩,豬腸好清潔,好味正。仲有燒豬皮,亦係一路剪一路燒,好好玩,勁脆,又全無肥膏。還有食了燒牛肉、雞翼、尤魚、冷麵、韓式煎餅、啤酒、附送湯和多碟前菜。雖然無得book位, 好彩晚上7:10p.m.,約7:25p.m.便有位入坐,仲坐到00:30a.m,.才走。看見臨收工前,餐廳職員亦開始BBQ食晚飯,好相信一定好味和食物夠清潔。下次要帶埋媽來試試燒豬腸和豬皮,試埋其他野食。
呢次食韓燒好特別,氣氛好有韓國feel,
题外话/补充资料: 係香港多年食韓菜,第一次feel到咁有韓國氣氛。
2012-08-06
  • 燒豬腸、燒豬皮
上星期睇書見到話尖沙咀有間新開嘅韓燒, 咁我咪叫埋d舊同事一齊去試囉, 因我地都係中意煲韓劇, 成日見到入面d韓燒店好似好好食咁, 知道香港都有一間咁地道嘅, 梗係好想試架啦, 點知............呢幾日好期待嘅韓燒食唔到,因之前我個舊同事打去book位,佢地話唔夠四位冇得book,但可以試吓walk-in。咁我地咪六點去到,早d去諗住咁早去實有位啦,點知去到,確係好多位,但入到去話冇book要等。請看以下對話.....我 : 係你地話三位冇得book,而家我地walk-in又有位但又唔俾位我地。店員 : 呢d枱人地book咗,一係你地等到7點如果有人唔嚟就俾枱你地啦。 我 : 啫係冇人嚟食我地至可能有位???? 唔係卦,你而家張張枱都係吉嘅都唔可以俾個位嚟??? 俾張細枱都咁難??? 店員 : 我地冇細枱架,張張都係大枱 ( 聽到咁我就扯火因我個舊同事打去book位時, 佢地話有兩張細枱, 所以早d去到可能有位, 而家又話冇細枱, 仲有, 我眼見嘅所謂大枱, 都係兩張細枱拼埋一齊, 唔係話我知拼得埋但分唔開呀 ) .....跟住我就話....我 : 係你地話三個人冇得bo

) .....

跟住我就話....
我 : 係你地話三個人冇得book,如果早d walk-in可能會有位,而家又話冇細枱,我唔係好明囉。咁啫係人少就唔好嚟食?? (我好火
咁就走咗去)

之後我個舊同事嚟到再同佢地理論,佢地至話食到7:30要交枱。
我就答: 唔食啦,食到要乞返嚟至有得食,而家冇其他揀咩。so end up去咗韓國街食

在我嚟講, 就算d野好食, 個服務態度都要有番咁上下, 冇理由因d客人少就唔想做人地生意。生意唔係咁樣做架囉, 我今次人少, 如果試過好嘅, 下次我可能係一人大班frd嚟又可能我會介紹d frd嚟食。而家佢咁嘅服務態度, 擺明趕客啦, 我真係唔會叫d frd嚟試囉, 唔想我d frd未食就一肚氣啦
2012-08-11
2012-07-18 159 浏览
很多朋友都喜歡韓國野, 此店在朋友圈之中聞明已久, 但因長期滿座, 終於約齊人去食, 閒日都要早幾日BOOK位.7:30去到已全部檯都有人, 小店一間, 大家坐得迫迫狹狹, 裝修SETTING尤如去左韓國一樣, 用炭爐, 有煙通, 鐵面的圓檯 這格局才像韓國烤肉店. 除了香港和韓國人來, 還見到有不少鬼佬外國人慕名而來 (佢地等位等左成個鐘)最喜歡那椅子設計, 真的很貼心, 打開個座墊可以將包包及外套塞入去, 唔洗擔心沾染油煙味, 又唔洗丫多張櫈擺袋林到山咁高。我O係韓國都未見過呢種設計, 有時只係俾個膠袋包住D衣物. 值得一讚! 先穿上圍裙~ 打開MENU , 分類有 豬 / 牛 / 雞 / 海鮮 / 韓式熱食 / 飲料大部份人都會選擇海鮮, 因韓國餐廳都唔係好多地方有得海鮮, 我地一路食一路叫 , 一人一兜酸既海帶湯同醃過的生洋蔥一個廣東話大嬸職員話, 如燒海鮮要用網 , 因肚餓想快D有野食, 所以我地先燒海鮮 , 一盤烤雜錦背 $358 , 有3隻好似帶子咁既扇背 , 幾隻細背殼 (硯?) , 幾隻中背殼 (唔知係咩) , 一包蝦, 幾隻鮑魚。最好味係果3隻帶子(扇背)同鮑魚,

一個廣東話大嬸職員話, 如燒海鮮要用網 , 因肚餓想快D有野食, 所以我地先燒海鮮 , 一盤烤雜錦背 $358 , 有3隻好似帶子咁既扇背 , 幾隻細背殼 (硯?) , 幾隻中背殼 (唔知係咩) , 一包蝦, 幾隻鮑魚。最好味係果3隻帶子(扇背)同鮑魚, 可以唔洗點任何醬料, 如點, 點少少麻油+鹽就得, 但D蝦就唔多鮮味。有3隻中背殼燒左好耐都唔開口, 職員唯有用刀拗開佢, 但我地驚唔新鮮所以最終放棄左呢3隻..........
食完海鮮, 換左塊平板燒肉類, 叫左五花肉 ($98/150g), 牛肉, 都OK好味, 呢D肉類通常都唔會差。呢度其中一個好正宗既服務, 就係生菜無限REFILL!!!! 唔似一般韓國餐廳, 要收幾十蚊碟菜.........其實D菜值幾多錢丫~~ 其他餐廳要收錢, 感覺略水不親民, 去親其他餐廳食韓烤都唔會叫菜, 爭D野咁, 呢度生菜唔收錢已經可以打動到D食客。
不經不覺叫左好多野食........3個女仔唔知點解會咁大食!! 真係好好生意, 冇book便要等位, 但出面d人等成半個鐘都願意等, 有人我見等左成個鐘 (門外有幾張椅子俾人坐住等位) 職員雖然忙到停唔到手但服務都唔差
大八爪魚 ($38/2pcs) -- 味道一般唔特別
豆腐海鮮湯 -- 第一窩真係好好味 , 所以再叫多窩, 感覺冇第一窩咁好味
米酒 2 枝 -- 呢隻牌子好飲, 同埋用鐵兜飲架
豬皮 $78/150g -- 好多人黎呢度都要食豬皮, 韓國都唔係間間烤肉店有! 第一次食, 煙煙UN UN口感幾得意, 燒耐D香口D更好味
蒸蛋 -- 好味, 但放得太多咸魚仔, 偏咸, 所以要先筆走晒佢地
鰻魚 $128/1pc -- 甜甜地好好味, o係其他韓國餐廳唔多機會食到
白飯兩碗
蒸蛋
鰻魚
豬皮
豆腐海鮮湯 (撈均左)
好滿足好飽滿, 埋單$1200, 即每人 $400左右。雖然係貴, 但其實食左好多野, 同埋因為格局令我地感覺似番左韓國一樣, 所以願意付出多d錢, 間唔時黎一次都唔錯
2012-07-17
蒸蛋
鰻魚
豬皮
豆腐海鮮湯 (撈均左)
  • 燒豬皮
2012-07-17 19 浏览
今次係第2次黎啦~~事隔都成個幾月...haaa! 今次同屋企人興祝細佬生日~ 而佢想食韓燒, 咁就諗住黎呢間~~yaaa!!! 爽.我地有book位, 都係星期一打去book第星期五既, 好在book到咋~~我7點鐘到左, 咁就入座啦~ 我聽到有walk-in d人問要等幾耐到, 店員話大約9點後... 今次人數多D, 所以可以叫多D嘢食~ 五花腩叫左三次 -必食~ 肉質好好食, 我地唔LIKE食腌左個D肉, 因為食唔到肉味.. 好浪費D肉. 牛肋骨肉1份- 滑, 淋, 正~豬皮1份-要食!! 燒到乾身脆脆地好味~ 佢仲有個黃豆粉比你八爪魚1份- 新鮮, 但味首唔深刻~哈哈哈哈~烤小牛腸1份-要食!!! 好好味~~ 好食過上次叫既烤豬腸, 豬腸上次咬唔開=___=辣海鮮煎餅2份- 好味, 不過細份左少少, 所以叫完一次又一次haa牛舌1分- 可叫可唔叫, 不過係好食既~ 海鮮豆腐湯跟飯1份- 呢個我每次都會食, 去邊間都會叫~ 不過今次唔多辣~haa仲有個黎錯但要左既水冷面~ - 呢個我只食左一啖(因為係細佬既) 好Q有咬口, 味道同韓國食個D差唔多, 只係我細佬落多左醋, 酸左D囉
今次係第2次黎啦~~事隔都成個幾月...haaa!

今次人數多D, 所以可以叫多D嘢食~
牛肋骨肉1份- 滑, 淋, 正~
八爪魚1份- 新鮮, 但味首唔深刻~哈哈哈哈~
牛舌1分- 可叫可唔叫, 不過係好食既~
仲有個黎錯但要左既水冷面~ - 呢個我只食左一啖(因為係細佬既) 好Q有咬口, 味道同韓國食個D差唔多, 只係我細佬落多左醋, 酸左D囉...

菜: 無限添加~ya!!! (起碼添左五次....)
泡菜前菜類: 添左約3次
叫左支長壽濁酒(即韓國米酒) 約120蚊支. (貴過韓國買約四倍~)

成餐都好好好好好食!!!! 又唔算貴~
同行其中三個都話D五花腩好食過 X松, 我自己都覺得既, 同埋呢度D菜起碼唔使加錢先呀~
不過X松我都會再食既, 始終佢個度就多款色D囉(例如炸醬面...)
酒呀酒呀~~haaa
2012-07-13
庆祝纪念
生日
酒呀酒呀~~haaa
  • 五花腩~ 豬皮~ 牛小腸~
呢間食過兩次, 第一次係5月15日, 純粹路經見到有間好韓國FEEL 既餐廳, 所以去試下~ (咁當然我地都好鐘意食韓國嘢啦, 平時都會去韓國街食"X松", 或者"明X"之類既~入到去, 唔算多人, 數埋都只係坐左5~6張枱(約6,7成滿), 但9成以上係韓國人囉~~haa!!好在有一個店員講廣東話啫.~ 原來聽佢講, 間舖只係開左兩日... ^^~~haaa咁好啦, 我地睇下食咩, 因為得2個日, 唔叫太多, 都係叫返自己想食既嘢:::呢個呢~ 係烤豬腸, 剪得太厚(自己剪既..) 咬好耐都食唔到... 好辛苦...haaa之後仲叫左個豆腐海鮮湯跟個飯, 唔記得影相~haa (第2次有影)整體黎講呢間係好食既,仲唔貴, 可以再黎過~~實際唔記得食左幾錢, 只記得折左(新張期內有折) 二百頭 (好似原價二百尾)正~~

前菜~
真係好好食既五花腩~~
菜可以無限添~正!!!
呢個呢~ 係烤豬腸, 剪得太厚(自己剪既..
) 咬好耐都食唔到... 好辛苦...haaa

整體黎講呢間係好食既,仲唔貴, 可以再黎過~~
正~~

2012-05-15
前菜~
真係好好食既五花腩~~
菜可以無限添~正!!!
2012-06-20
一早已聽一班韓食朋友介紹此新店, 還特定講明要Book位, 否則連入內機會都無, 咁誇張@@我們一行5人早早Book了枱, 所以不用等候已可入座首先介紹店舖環境, 很小型的韓食店, 當我一入內, 會以為自己去了韓國或變身成為韓劇女主角, 因為很韓國feel.連店員都幾乎是韓國人, 我們小妹很喜歡座椅設計, 真的很貼心, 打開上蓋可放入你名貴的LV, Gucci袋, 不用被BBQ味充斥食物方面, 有罕有在港見到的豬皮, 配菜方面, 那碟紅紅的泡菜, 實在太好味道了我們點了什錦貝, 雪花牛, 大明蝦, 生蠔, 幾乎都是海鮮夜, 叫完一碟又一碟, 停不了口, 太鮮, 太好味了最後加叫豬腸, 五花腩, 韓式米酒買單約:1500 (因朋友爭著請客, 誓死不給我看帳單, 所以我只知大約價錢)服務方面, 很體貼, 需要忙得很, 但仍然不會忽略客人, 而且有問必答, 不會覺得我們很煩還細心介紹韓食方式及各食物燒烤等等, 真是很開心的一晚最後, 我覺得最令人回味的是: 什錦貝的鮑魚及米酒唯一美中不足是, 洗手間不在店內

我們一行5人早早Book了枱, 所以不用等候已可入座

最後加叫豬腸, 五花腩, 韓式米酒

還細心介紹韓食方式及各食物燒烤等等, 真是很開心的一晚

最後, 我覺得最令人回味的是: 什錦貝的鮑魚及米酒

唯一美中不足是, 洗手間不在店內
2012-06-20
2012-06-19 4 浏览
前二天(星期六),約了一眾好友聚舊,剛巧韓燒癮起,而相熟的店舖,則已全部訂滿,便在Openrice 搜尋了這家店, 看到這間新開店食評不錯兼且有位,便立刻行動.心想新開的一定比較有誠意大伙約在7:30到達,此店地方細小,不像一般的韓燒店,快餐店格局,沒有招呼不止,食物質素差,我想我們是中伏了,見形勢不對,只點了幾款東西,草草了事,結賬也要950元,全部人還空着半個肚子; 只好再到韓松吃過飽.一眾吃得滿意,才860元,比此BBQ Brother 還化算,真救命.以下是當天點的菜式:涼菜: 連最基本的涼菜也不對勁, 款式很少, 只有二碟牛肋骨: 沒有味道, 其實是刀切牛柳絲, 薄餅: 紙咁薄, 油淋淋, 沒口感泡菜湯麵: 朋友已先聲明是點給小孩子吃的,不要辣的, 店員介紹了這個"泡菜湯麵", 朋友見有泡菜, 又再問說, 她表示不辣的, 朋友才放心落ORDER,點知來的就是一盤辣麵, 我們再問侍應, 她推說聽錯了海鮮湯: 比其他韓式店舖的湯麵的湯, 還要淡生蠔: 算是最像樣的食物不想再有無辜者受害,便到此一評.嬲到連相都忘了影呢!
以下是當天點的菜式:
涼菜: 連最基本的涼菜也不對勁, 款式很少, 只有二碟
牛肋骨: 沒有味道, 其實是刀切牛柳絲,
薄餅: 紙咁薄, 油淋淋, 沒口感
海鮮湯: 比其他韓式店舖的湯麵的湯, 還要淡
生蠔: 算是最像樣的食物

不想再有無辜者受害,便到此一評.

嬲到連相都忘了影呢!
题外话/补充资料: 牛肋骨,可以講是牛柳絲,一碟不到30條,128元 名店收費, 快餐水準
2012-06-16
2012-06-06 50 浏览
前一天晚上吃過甜品之後,由厚福街亂打亂撞行了一段暗黑後巷來到嘉蘭圍,經過一家新開的韓式燒肉店,本來韓式燒肉是沒什麼特別的,但這裡竟然有戶外位置藏在後巷,所以把店子記下來,找天來試試。第二天去了大圍踩單車,體力透支,在大埔墟歸還單車之後,突然想起可以去吃烤肉,所以就立刻坐巴士回到市區。到達的時候大概八點多,店裡面已經坐滿了客人,剛好有一檯正在結帳,本來以為可以坐,但原來已經有客人訂位了,至少要等三張檯才有,但如果選擇坐在外面的話就不用等。那時室外的檯只剩下一張,我見反正在下雨,沒冷氣也不會太熱,又有點餓,所以決定坐下。我們坐在後巷最裡面,旁邊有一個爐用來把炭燒熱,因為坐在外面的客人要用炭爐來烤肉,而坐裡面的就用電爐,看來似乎坐在外面更加有風味。還未點菜,店員已經為我們送上各式各樣的配菜。首先有水泡菜,泡菜就聽得多,水泡菜就很少人知道,水泡菜其實是白蘿蔔、大白菜和梨子等浸在酸醋汁裡,韓籍店員(懂普通話)解釋說韓國人喜歡在夏天吃水泡菜,因為冰冰涼涼的可以消暑,而當中的酸甜味會令人更開胃。醃洋蔥絲,我記得我在韓國吃烤肉的時候也吃過這種醃洋蔥,微酸微甜,同樣是開胃小吃,特別是吃完烤肉再吃一口洋蔥

還未點菜,店員已經為我們送上各式各樣的配菜。首先有水泡菜,泡菜就聽得多,水泡菜就很少人知道,水泡菜其實是白蘿蔔、大白菜和梨子等浸在酸醋汁裡,韓籍店員(懂普通話)解釋說韓國人喜歡在夏天吃水泡菜,因為冰冰涼涼的可以消暑,而當中的酸甜味會令人更開胃。醃洋蔥絲,我記得我在韓國吃烤肉的時候也吃過這種醃洋蔥,微酸微甜,同樣是開胃小吃,特別是吃完烤肉再吃一口洋蔥,整個感覺就非常清爽,油膩感大大下降,再吃多幾件燒肉也沒問題。泡菜顏色比平常的鮮紅,加了大量辣粉,入口比較沒那麼酸,白菜又爽又脆,非常非常好吃,我心目中最喜歡吃的泡菜還是在古宮,但這個絕對可以排在第二位,結果我們吃了兩碟。涼拌菠菜和雜菇味道就和平常的沒太大差別。最重要的一點是以上所有前菜都是任食的,當我們吃完第二碟泡菜時,韓籍店員還主動問我們要不要再添,不過大家記得量力而為,不要因為任吃就隨便亂叫。
烤肉方面我們點了一份烤醬辣五花腩($108)和一份烤牛肋骨肉($128),本來還想點八爪魚的,不過還未有供應,店員就介紹我們吃烤韓國生蠔($78),見價錢不貴就試試看。

於我而言,吃烤肉是少不了生菜和紫蘇葉,不過通常都要另外加錢,一份起碼二十多元,但這裡的生菜、紫蘇葉、蒜頭、青辣椒和辣豆醬通通都是免費供應的!以前要省著吃的生菜,現在每吃一口肉都可以包生菜,我還看到鄰座的韓國人甚至淨吃生菜呢。
至於肉的質素方面相對地沒那麼出色,牛肋骨肉切成一條條,沒帶骨,口感沒有想像中軟腍,帶咬勁,而且沒有醃過,就是純粹牛肉的味道,不過不失吧。烤醬辣五花腩,跟平常看到的不同,這塊五花腩是厚切的,燒好之後要再剪成條狀。雖說是辣五花腩,但一點也不辣,肉味不算濃郁,相對地我是比較喜歡薄切。不過不知為何,只要包著生菜蒜頭吃,什麼肉都變好吃一點。
烤韓國生蠔。本來店員說只有四隻,但上檯時卻見到五隻,不知是不是剛才聽錯了。店員說韓國生蠔其實可以生吃,不過烤的話會比較安全,生蠔比想像中大隻,放在鐵板的旁邊慢慢烤。烤過的生蠔沒有縮水很多,先喝一口生蠔汁,很鮮甜,蠔肉肉質肥美,店員果然沒有介紹錯。
吃完烤肉,終於可以點我的冷麵($78)了,我覺得一定要吃個冷麵才可以算是一個完美的句號,好像吃飽飯要吃甜品一樣。第一次吃冷麵在銅鑼灣的伽倻,之後再也沒有吃過比那裡更好吃的冷麵,但在這裡卻讓我再一次嚐到那年吃過的味道。加入冰塊的冷麵吃起來超凍冰,酸酸甜甜的凍湯洗去燒肉的油膩,同時也有消滯功效。冷麵有烚蛋、雪梨片、青瓜條和一片牛展肉作配料,蕎麥冷麵麵質煙靭有嚼勁,通常店員會問你要不要先把麵剪一剪,否則吃起來會很累,另外配上芥末醬和醋一起吃也不錯,難怪幾乎每檯韓國人都會叫冷麵作結尾。

是晚實在非常滿足,好像真的去了韓國似的,沒想到坐不到室內,卻可以享受到用炭燒肉的風味,真的是意外驚喜。大家如果想去試的話,最好還是先訂座,因為walk-in會有難度。
2012-05-27 7 浏览
知道尖沙咀開左間新既韓燒更係要來試下..更好7時前來到係無訂位之下剩餘一張二人枱總於幸運.二人選擇, 豬皮, 牛脊肉,鰻魚, 最後再追加一個冷麵叫完食物後店員即送上一大支凍麥茶; 每一碟生洋蔥, 湯.至於前菜就泡菜, 土豆絲(前菜是無限加添)...第一驚喜係估唔到個湯係凍湯仲要有D蘋果同紹菜, 酸酸甜甜好醒胃.至於前菜就比較遜色唔算美味...平時食韓燒真係無豬皮食, 見到餐牌有這個菜色供應,我同友人都想試下.此店處理得豬皮好乾淨, 店員說燒好後配上旁邊既黃豆粉食用, 可惜燒後既豬皮一點都唔似我地中國菜既燒肉皮既鬆脆口感反而就似食香口膠味道都算一般唔係每個人都識欣賞此味菜式...牛脊肉,鰻魚就唔錯, 二款菜式都醃得入味非常, 就算個牛脊肉過熟都唔會鞋口第二驚喜係最後追加既冷麵係我最欣賞, 一來就已經成碗出晒冷煙, 碗內亦放入大量既冰,再加上醋同芥辣拌食, 酸甜既水冷麵令人食慾大增, 而且,麵身好爽身, 簡直夏天必選最後驚喜係埋單後老闆娘每人送左盒面膜俾我地, 原因係新店開張送既禮物, 真係估唔到食飯送面膜有趣.PS. 店舖細, 枱亦細, 基本上食飯地方唔舒服, 不過店員細心有禮, 整餐飯

二人選擇, 豬皮, 牛脊肉,鰻魚, 最後再追加一個冷麵

至於前菜就比較遜色唔算美味...

PS. 店舖細, 枱亦細, 基本上食飯地方唔舒服, 不過店員細心有禮, 整餐飯亦食得好開心.

2012-05-26 63 浏览
之前行過嘉蘭圍見到佢裝修已經開始留意,因為個格局極似於韓國的燒烤店,早幾日行過見到已經開始做緊生意。今晚約了表妹食飯而她亦想食韓國燒烤就即刻想起這裡...入到去個環境真係好似韓國本土燒烤店,坐低之後見到周圍都係韓國人,只有我們兩個香港人而侍應大部分亦是韓國人,感覺真係好似去了韓國一樣。我們叫了烤豬皮﹑烤豬頸肉﹑海鮮豆腐辣湯,因為我們只有兩個人怕食唔到咁多。烤豬皮經店舖處理好及醃過,燒熟後口感似橡皮糖加埋黃豆粉甜甜的很特別,我係韓國已經食過而表妹就第一次食感覺亦都良好。烤豬頸肉跟我們平時見到的豬頸肉不同,豬肉本身沒有醃過燒熟後仍然食到很香豬肉味,唔錯。而個海鮮豆腐辣湯唔係好辣湯入面見到有蜆味道唔錯,個湯跟一碗飯及水泡菜,食得出係珍珠米一樣好味,而水泡菜在香港比較少見。呢度最好係跟韓國一樣無限添加前菜(只係得泡菜﹑椰菜花同薯絲三款)﹑辣椒﹑蒜片﹑生菜﹑芝麻葉﹑麵豉醬~因為今日新開張佢送咗個不知名豬肉凍,好好食~ 如果之後餐牌有會再叫。仲有一碟彩色韓式米糕都好好味,之後問過韓國朋友這兩個都係韓國人特別日子先會食的。另外仲有一份4個糕點可以帶走,又係新開張送我們一人一份。埋單之後老闆娘竟然又送

今晚約了表妹食飯而她亦想食韓國燒烤就即刻想起這裡...
正門
好似去了韓國一樣
餐牌

豬頸肉
海鮮豆腐辣湯﹑珍珠米白飯﹑水泡菜
前菜(泡菜﹑椰菜花﹑薯絲)
麵豉醬﹑辣椒﹑蒜片﹑生菜﹑芝麻葉
不知名豬肉凍(贈品)
韓式米糕(贈品)
另外仲有一份4個糕點可以帶走,又係新開張送我們一人一份。
韓式糕點(贈品)
埋單之後老闆娘竟然又送我們一人一大盒韓國糕點!!
今餐真係好抵食,又食又拎!! (所有贈品贈食只係第一日開張先有得送,之後就無)
韓式糕點(贈品)
题外话/补充资料: 而家新開張做緊九折
2012-05-24
前菜(泡菜﹑椰菜花﹑薯絲)
豬頸肉
海鮮豆腐辣湯﹑珍珠米白飯﹑水泡菜
不知名豬肉凍(贈品)
韓式米糕(贈品)
麵豉醬﹑辣椒﹑蒜片﹑生菜﹑芝麻葉