2022-07-26 66 浏览
未試過咁差嘅烤肉,你地嘅質素完全對唔住呢個價!最致命傷係你地個爐!同你地反映你仲話返我唔識燒、over cook !仲有,三文魚都無得任叫!我未試過嬲到寫食評,你地係第一間!威過"威威豬"!
2022-07-26 51 浏览
朋友推介我去呢間韓牛牧場,貪呢度喺銅鑼灣中心地帶得嚟又唔難搵位。自助區有好多特色冷盤,無論係韓式嘅漬物,定係日式嘅冷盤,都同樣咁精彩繽紛。飲品都包羅萬有,有齊汽水啤酒無糖飲品。呢度部份食物係指定份量,2人份嘅6色刺身拼盤相當豐富,有三文魚腩、魷魚、𩶘魚、北寄貝等,新鮮又好味。四合海鮮拼盤有蝦、墨魚、扇貝同青口,燒海鮮認真一流。安格斯肉眼扒夠肉味,完全唔使點醬汁都咁香口。另外都叫咗好多唔同款式嘅牛肉,全部都係可以追加,燒烤邊款都咁好味。餐枱上嘅墊枱紙就有說明唔同種類嘅食物需要燒烤嘅時間,呢個燒烤爐方便快熟得嚟又容易控制火候,搞到我想買返個爐返屋企。韓式辣炒年糕味道偏辣,不過辣得嚟又幾好味。炸紫心香芋丸入面嘅芋蓉又香又滑,鍾意食香芋嘅我不停追加。和風炒雜菜炒得夠鑊氣,調味亦都做得好好,唔會過鹹。最後梗係要食返個甜品,韓式雪條都有好幾款,食埋真係夠晒滿足。
飲品都包羅萬有,有齊汽水啤酒無糖飲品。
6色刺身拼盤
四合海鮮拼盤有蝦、墨魚、扇貝同青口,燒海鮮認真一流。
四合海鮮拼盤
安格斯肉眼扒夠肉味,完全唔使點醬汁都咁香口。
安格斯肉眼扒
和風炒雜菜炒得夠鑊氣,調味亦都做得好好,唔會過鹹。
和風炒雜菜
和風炒雜菜
2022-07-25 34 浏览
燒肉dinner就食得多,以往其實好少lunch食得咁豪🤣不過見呢間未食過又唔係貴,就豪一次~ 想再平啲可以嗌佢啲指定lunch set, 最平$188二人set咋🤩不過我地就鍾意自己任嗌~前菜分別分左韓式同日式,我自己就鍾情韓式果啲泡菜、醃青瓜、波菜、蒜香雲耳等等,仲有一大盤生菜拎黎包肉食👍野飲除左呢個雪櫃外,仲有個燒酒櫃,另外仲有玄米茶架好鬼鍾意呢個識轉嘅韓燒爐,轉一圏就等如係30秒,上下受熱,燒出黎嘅肉都好靚好平均,加上幾乎係無煙,超級滿意肉類分面,我地今次冇食牛,但食左豬同雞都覺得食材幾優越,特別係有幾款濟洲黑毛豬係必嗌,仲有個雞髀肉超嫩我加左好多次😚

2022-07-25
2022-07-25 35 浏览
好味指數:😋😋😋😋推薦指數:⭐⭐⭐⭐平時食燒肉通常都會好擔心衣物會好大油煙味,所以Lunch都好少會選燒肉食😣但係韓牛牧場係選用光波爐燒肉,正正可以解決呢個煩惱😍少油煙之餘仲好方便👍🏻光波爐係自動轉盤,轉一圈30秒,餐紙上寫上食物煮食時間,可以跟住做。另外仲有自助小食吧同飲品區可以任食😋選咗冬瓜茶可以解渴消暑😝✅ 1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份) 套餐包括:1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛眉胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉和虎蝦拼半殼青口🥩完全唔需要落油就可以燒熟,牛肉又唔會覺得好乾👍🏻套餐可以一次過試到幾款唔同嘅食物,大家可以考慮叫呢款🙂😇😇✅火炙1++韓牛丼選用火炙1++韓牛牛肋骨肉,比起用光波爐燒牛肉會更軟身,韓牛偏向脂肪少牛味燶,有雞蛋拌飯再加小小調味醬已經好美味😋📍韓牛牧場 (銅鑼灣)地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
好味指數:😋😋😋😋
推薦指數:⭐⭐⭐⭐
✅ 1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份)

✅火炙1++韓牛丼

📍韓牛牧場 (銅鑼灣)
地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
2022-07-23 2362 浏览
韓牛牧場🐮世子牛盛放題 ($298)真係貼題,好多款牛可以揀🤤🤤 仲要好多款都係安格斯牛,可以點肩里脊、牛胸肉、肥牛、一口牛、牛舌等等,食落好重牛味而且好嫩滑,大推一口牛同牛舌👍🏻💕 另外每檯仲會送一set極上定量製作,包括咗好多人推介嘅4合安格斯牛肉盛合、6色刺身盛合同4合時令海鮮,仲有醬油蝦🦐一次過可以食哂唔同類型食物嘅慾望,仲放得好靚仔好打卡able📸 另外都有豬雞唔同部份,海鮮就有海蝦、青花魚、青口、帆立貝❗️爭啲唔記得講,佢哋係無煙燒烤,部機識轉轉轉,每轉一個圈就30秒,佢張餐紙寫哂唔同食物建議燒烤時間,幾user-friendly🤣除咗牛肉之外,仲有10幾款刺身同壽司可以揀🍣 最推係火炙韓牛壽司,食落爆油脂咗濟,好滿足🥹主食都有分三類,包掂係韓炸物、天婦羅🍤同韓風味,必須要大推紫心香芋丸同椰汁流心球🥥椰汁真係好好味,第一次試呢款甜品,唔會太甜但爆哂漿,必試✅ 另外仲係public area 夾嘅椒鹽粟米同豬手,豬手醬油好入味調味都好正,而粟米就極度惹味🌽另外仲有好多前菜同湯可以係public area夾Extra comment🖍•除咗世子牛盛之外,仲有豬后盛可以揀,主要食黑
韓牛牧場🐮

世子牛盛放題 ($298)

4合時令海鮮
6色刺身盛合

火炙韓牛壽司

除咗牛肉之外,仲有10幾款刺身壽司可以揀🍣 最推係火炙韓牛壽司,食落爆油脂咗濟,好滿足🥹
椒鹽粟米

另外仲有好多前菜同湯可以係public area夾

Extra comment🖍
•除咗世子牛盛之外,仲有豬后盛可以揀,主要食黑毛豬,另外仲有個牛皇加豬后嘅放題set,食肉獸可以一戰🤺
4合時令海鮮
6色刺身盛合
椒鹽粟米
  • 紫心香芋丸
  • 椰汁流心球
2022-07-22 51 浏览
平時食韓燒總是覺得好heavy,油淋淋,食完仲成身味,頭髮更加係重災區,有時要洗兩次先搞得掂。不過呢間燒肉就解決咗以上問題,因為採用咗光波爐,大大減少油煙,油都唔洗落,罪惡感減少好多。我地揀咗世子牛盛放題,部分食材是只出一次,一坐低唔洗叫。包括刺身拼盤、海鮮拼盤、安格斯牛肉盛合及醬油蝦,已經相當豐富。刺身拼盤 - 一大盤刺身放得整整齊齊,鮮甜美味,同其他主打日式放題店質素有得揮。海鮮拼盤 - 欣賞餐廳扇貝上枱已加入蒜蓉;青口亦附有牛油在殼邊~ 放上爐燒無咁單調。安格斯牛肉盛合 - 雖然唔太識分咩部位,不過全部油花分佈都幾靚仔,肉汁夠唔靭。醬油蝦 - 比無醃個款蝦多咗個層次,是另一種風味。其他以QR落單,除咗燒肉,仲有刺身、壽司、天婦羅、炸物及主食等選擇;任食肉類無論牛、豬、雞肉類都不錯,尤其是雞睥肉,非常彈牙多汁。壽司只點了火炙韓牛壽司,牛肉嫩滑之餘,下面舊飯都有醬汁添。熟食方面就最鍾意韓式炸餃子,比坊間辣一點,好惹味,encore咗兩次。另外自助區有沙律前菜、包肉既生菜、三款熟食雞翼及三款湯品。椒鹽單骨雞翼幾特別,其他放題應該好少見到。最後食埋支Melona雪條,非常飽足!!
醬油蝦 - 比無醃個款蝦多咗個層次,是另一種風味。
其他以QR落單,除咗燒肉,仲有刺身壽司、天婦羅、炸物及主食等選擇;

壽司只點了火炙韓牛壽司,牛肉嫩滑之餘,下面舊飯都有醬汁添。
另外自助區有沙律前菜、包肉既生菜、三款熟食雞翼及三款湯品。
椒鹽單骨雞翼幾特別,其他放題應該好少見到。
最後食埋支Melona雪條,非常飽足!!
2022-07-21
2022-07-20 44 浏览
_____好味指數:🌟🌟🌟🌟抵食指數:🤑🤑🤑🤑喺銅鑼灣附近食Lunch,朋友揀咗間好特別嘅韓式燒肉店🥩餐廳採用光波爐燒肉,而且係一個自動轉盤,轉一圈等於30秒,可以準確計算食物煮食時間👍🏻另設有自助小食吧和飲品區可以任食🥗✅ 1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份) 食物包括1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛眉胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦同青口🦐🥩🍗用一個精緻嘅盒子裝住食物,非常吸睛✨可以試多幾款肉類之餘,肉嘅質素味道不錯😋跟住餐紙上面嘅時間燒就得🙆🏼‍♀️✅火炙1++韓牛丼選用火炙1++韓牛牛肋骨肉,份量充足,牛肉味道香濃,配雞蛋撈飯食非常夾👍🏻

_____
好味指數:🌟🌟🌟🌟
抵食指數:🤑🤑🤑🤑

喺銅鑼灣附近食Lunch,朋友揀咗間好特別嘅韓式燒肉店🥩

另設有自助小食吧和飲品區可以任食🥗
✅ 1++韓牛韓燒定量午市餐 (二人份)

✅火炙1++韓牛丼
2022-07-20 41 浏览
在上班日的午餐時間吃韓國燒烤並非不可能。 這家餐廳為所有在銅鑼灣工作的人提供便宜的午市套餐。第一個讚要俾個爐,德國寶的烤爐。 夠熱,夠快,夠乾淨。 最重要的是,整個午餐後我的恤衫上沒有異味。 👍🏻食物方面,牛肉很嫩,就似會在舌頭上融化一樣。 亮點是雞髀肉。 另外,別忘了韓國燒烤的最佳伴侶——五花腩。 用生菜包著無限量任fill的配菜加上烤五花肉,太好吃了。如果你認為午餐食韓國燒烤太heavy,還有其他選擇。 韓牛丼就不要錯過了。 烤牛肉和飯混合得很好。 加上蛋黃汁,增加了整個飯的口感和風味。 每一啖都令你都會感到滿足。

2022-07-15 50 浏览
收工同同事燒肉去, 散嗌嘅燒肉有少少貴, 今次就走咗去韓牛牧場食燒肉放題<4合安格斯牛肉盛合>首先上枱嘅係肥美嘅4合安格斯牛肉盛合, 油脂好靚, 味道唔錯<6色刺身拼盤>另外仲有限量嘅6色刺身拼盤刺身新鮮厚切, 可惜大食妹唔食生野, 朋友就有口福啦除咗牛肉以外, 豬頸肉同埋五花腩都幾好食, 可能燒肉就係要食啲比較肥美嘅部位另外仲有唔少海鮮可以選擇, 牛油帆立貝又幾香啵食咗咁多鹹嘢, 就係要食返少少甜嘢中和一下除咗一般嘅雪條以外, 仲有芋泥波波同椰汁波波, 質素都唔差㗎唔夠飽仲有主食
<4合安格斯牛肉盛合>
<6色刺身拼盤>
另外仲有限量嘅6色刺身拼盤
刺身新鮮厚切, 可惜大食妹唔食生野, 朋友就有口福啦
另外仲有唔少海鮮可以選擇, 牛油帆立貝又幾香啵
食咗咁多鹹嘢, 就係要食返少少甜嘢中和一下
唔夠飽仲有主食
2022-07-13 51 浏览
前排去咗銅鑼灣食韓燒做lunch,呢間韓牛牧場係用光波爐燒肉,好快燒得好啲野食之餘又冇乜油煙,正!只要Order lunch set可以任食自助bar嘅沙律同前菜,例如中華沙律同kimchi,仲可以任飲飲品,種類都幾豐富架,性價比都幾高🫶🏻-1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238呢個二人餐有好多款嘢食,包括:1++韓牛牛肋骨肉、韓醬1++韓牛肩胛、西班牙黑豚五花腩、韓式雞腿肉、虎蝦拼半殼青口。肉類肉質鮮嫩,海鮮都幾鮮甜,值得一試~~🔥-1++韓牛牛肋骨湯飯 $128湯飯熱辣辣得嚟大大碗,入面有好多舊牛肉,而且食落一啲都唔柴。湯非常鮮甜,仲有蘿蔔,金針菇等配菜,都抵食💜

1++韓牛韓燒定量午市餐(二人份)$238
1++韓牛牛肋骨湯飯 $128
2022-07-13 45 浏览
We came to Hanwoopasture for dinner at sat night, still full house when we arrived at 930. We ordered Cow Prince buffet set,288/head.Many types of food can be chosen, we firstly ordered special assorted sashimi,seafood plate, angus beef plate and korean soy sauce shrimp. Sashimi was quite fresh actually for buffet quality, seafood plate no weird smell, angus beef plate was good, clear to see the beef marbling. What surprised me the most was their side dishes beef tongue and lotus root, traditio

Many types of food can be chosen, we firstly ordered special assorted sashimi,seafood plate, angus beef plate and korean soy sauce shrimp. Sashimi was quite fresh actually for buffet quality, seafood plate no weird smell, angus beef plate was good, clear to see the beef marbling. What surprised me the most was their side dishes beef tongue and lotus root, traditional korean flavour but not too spicy, beef tongue was silky! Vegetables were fresh too, like the squash very much~ not bitter at all. They also serve soups(beef seaweed soup is nice), chickens wings,salad, drinks and dessert.

2022-07-13 51 浏览
好想食韓燒疫情下都好耐冇食終於約到時間同朋友去呢間唔錯前菜、魚生、生肉、炸物、甜品、飲品,應有盡有!價錢$298 兩小時任食!第一輪 店員會比幾盤肉類、海鮮同魚生,所以都唔洗自己點先黎一輪韓牛:好香!油脂分佈分明個人最鍾意牛仔骨,唔會好韌!魚生款式都多!basic既三文魚、希靈魚、帶子、鮑片…質素都算唔錯!仲有醬油蝦!好食、鮮甜☺️ 好掛住韓國!海鮮拼盤有蝦、帶子、青口、墨魚 好豐富!食完一輪都飽飽地😂 叫左d菜食下牛油金菇好正!另外佢d炸物新鮮炸起 又脆又熱辣辣 推介☺️
好想食韓燒疫情下都好耐冇食

終於約到時間同朋友去
呢間唔錯前菜、魚生、生肉、炸物、甜品、飲品,應有盡有!

價錢$298 兩小時任食!

第一輪 店員會比幾盤肉類、海鮮同魚生,
所以都唔洗自己點
先黎一輪韓牛:好香!油脂分佈分明

個人最鍾意牛仔骨,唔會好韌!

仲有醬油蝦!好食、鮮甜☺️ 好掛住韓國!

海鮮拼盤有蝦、帶子、青口、墨魚 好豐富!

食完一輪都飽飽地😂 叫左d菜食下
牛油金菇好正!

另外佢d炸物新鮮炸起 又脆又熱辣辣 推介☺️
2022-07-12 154 浏览
銅鑼灣有這一間少有使用這款燒烤爐的韓式燒肉店,原來我們已有一段時間沒來,還記得以前有任食韓國雪條及韓國雪米糍,令我有很深的印象✏️位置: 8/10✏️環境: 8/10✏️衛生: 9/10✏️服務: 8/10✏️食物: 8/10餐廳位於銅鑼灣登龍街永光中心樓上,附近是時代廣場,地點尚算便利。餐廳不少,座位夠多,裝修頗有心思,亦有南韓的感覺🍱世子牛盛(120分鐘放題) - $298/位由於想食多一點韓式食物,我們便決定選這款放題套餐🌟6色刺身拼盤跟餐附上,如果我沒看錯,拼盤包括馬刀貝、立魚、北寄貝、八爪魚、鮑片及榮螺,都夠新鮮,味道鮮甜,特別是榮螺可以多點。除了拼盤外,刺身還有虎蝦、希靈魚及墨魚片可供選擇,質素亦算不錯🌟韓國醬油蝦同樣跟餐附上,非常香濃,個人覺得比較偏鹹,但醬油蝦味道本來就較重,夠鮮味及惹味🌟四合海鮮拼盤也是跟餐附上,包括有海蝦、牛油青口、牛油帆立貝及墨魚仔,新鮮味美,燒海鮮根本不可能不好味呢!🌟安格斯肉眼扒肉質夠鮮嫩,有牛味,感覺不錯🌟火炙韓牛壽司這是餐廳主打的壽司,火炙韓牛沒有和牛的油脂豐富,但牛味較香夠濃,水準也不差🌟韓醬醃安格斯牛仔骨/牛胸肉/牛小腸韓醬醃得入味,燒出來有肉香

✏️位置: 8/10
✏️環境: 8/10
✏️衛生: 9/10
✏️服務: 8/10
✏️食物: 8/10

🍱世子牛盛(120分鐘放題) - $298/位
由於想食多一點韓式食物,我們便決定選這款放題套餐

🌟6色刺身拼盤

🌟韓國醬油蝦

🌟四合海鮮拼盤

🌟安格斯肉眼扒
肉質夠鮮嫩,有牛味,感覺不錯

🌟火炙韓牛壽司

韓醬醃安格斯牛仔骨

🌟韓醬醃安格斯牛仔骨/牛胸肉/牛小腸
韓醬醃得入味,燒出來有肉香亦有微微甜辣的味道

🌟韓式梅花肉/五花肉/豬頸肉/雞脾肉/雞中翼
除了牛肉外,當然也有豬肉及雞肉,韓式風味的豬肉從來也很嫩滑,雞肉同樣也一樣,因為沒有骨,燒出來有啖啖肉感,味道不錯

其他肉類還有安格斯肩里脊、安格斯一口牛粒、豬肋骨、海鹽牛舌及安格斯肥牛,喜歡食燒肉的朋友一定能滿足

雞腎串、雞心串及雞皮串

🌟串燒
有雞腎串、雞心串及雞皮串三款雞內藏串燒,味道口感也很特別

小食

🌟小食
小食方面,個人較喜歡味道討好的韓式炸雞及韓式炸餃子。同時餐廳也有天婦羅,包括吉列蝦、南瓜茄子及一口甜薯天婦羅等,其他小食還有椰汁流心球及炸紫心香芋丸等等

🌟小炒
餐廳還有不少小炒,如燒汁牛肉炒烏冬、韓式炒年糕、韓式炒粉絲及和風炒雜菜等,個人覺得還可以,有燒肉又有放題的食物,算是豐富

自助前菜及醬料
自取湯品
自取主食

🌟自取區
有前菜、熟食、餐湯、飲品及韓國雪條自取,任飲任食120分鐘,可和朋友慢慢食慢慢談,好好享受時光呢

韓國雪條

🍽韓牛牧場 (銅鑼灣)
📬地址:銅鑼灣登龍街28號永光中心3樓
自取湯品
自取主食
韓國雪條
2022-07-11 34 浏览
之前食過韓牛牧場既晚市放題覺得好正❤所以今次試埋佢個午市😋佢有lunch set揀亦可以散嗌👍🏻方便哂有選擇困難症既我🤣樣樣都可以試啲價錢又唔貴🤑🤑🤑冇論你食咩,都會包埋出面小食任食,飲品任飲(除左雪條同酒精,要加錢🤫)小食種類都幾多,有芽菜,泡菜,雲耳,蓮藕,辣牛舌,辣螺肉同埋生菜,生菜可以黎包燒肉食,解膩🤤🤤最值得一讚既係佢既泡菜,真係好好食,而且冇任何平價泡菜獨有既發酵味🤣🤣用黎夾肉同擺埋上轉盤度燒都好好食❤❤餐紙上面講哂究竟燒幾耐就食得,好貼心👍🏻我地嗌左1++韓牛韓燒定量set入面有牛肋骨肉同牛肩胛,雞脾肉,五花腩同海鮮🤤最愛韓牛,肉味濃濃而且唔油膩❤海鮮都新鮮👍🏻👍🏻懶人燒轉盤🤣🤣個盤識自轉,1圈30秒,可以根據返餐紙教學去等食🤤🤤方便到,完全可以安心吹水❤另外再嗌左個1++韓牛肋骨湯飯,牛骨湯好好味🥺🥺令我諗起韓國😭😭😭而且佢入面既肉超腍超嫩,真係飯都想食多碗🤣唔好睇呢度份量似唔多,但食完都會攬住個肚走🤤同埋呢度環境幾舒服,唔會好迫,抽風亦做得幾好,食完冇平時啲韓燒咁成身濃臭味👍🏻👍🏻再要讚下長髮女侍應,當日成個場得佢一個但客就起碼有4,5枱,但佢都好細心盡力咁照顧每一枱
之前食過韓牛牧場既晚市放題覺得好正❤所以今次試埋佢個午市😋

用黎夾肉同擺埋上轉盤度燒都好好食❤❤

餐紙上面講哂究竟燒幾耐就食得,好貼心👍🏻

我地嗌左1++韓牛韓燒定量set
入面有牛肋骨肉同牛肩胛,雞脾肉,五花腩同海鮮🤤
最愛韓牛,肉味濃濃而且唔油膩❤
海鮮都新鮮👍🏻👍🏻

另外再嗌左個1++韓牛肋骨湯飯,
牛骨湯好好味🥺🥺令我諗起韓國😭😭😭
而且佢入面既肉超腍超嫩,真係飯都想食多碗🤣

再要讚下長髮女侍應,當日成個場得佢一個但客就起碼有4,5枱,但佢都好細心盡力咁照顧每一枱客👍🏻👍🏻👍🏻
2022-07-07 40 浏览
今日又到銅鑼灣出差, 記得登龍街永光中心好多食店, 今日就去韓牛牧場食個韓牛燒肉午餐。是日午餐 (前菜,飲品任飲任食)1++韓牛韓燒定量午市套餐 (二人份)1++ 韓牛牛肋骨肉韓醬1++韓牛肩胛西班牙黑豚五花腩韓式雞腿肉虎蝦配半殼青口火炙1++韓牛爆丼王1++ 韓牛牛肋骨肉, 牛肋骨肉肉味香濃, 用光波爐燒, 轉2圈就剛剛好, 肉汁juicy。韓醬1++韓牛肩胛, 牛肩胛肉嫩香口, 林林地, 好似牛舌咁, 好食。西班牙黑豚五花腩, 好有豚肉味油香, 燒耐少少有微燶食落口就更加perfect。韓式雞腿肉, 雞肉嫩滑, 真係雞有雞味。虎蝦配半殼青口, 2款海鮮都好新鮮, 虎蝦大大隻。火炙1++韓牛爆丼王, 生雞蛋+甜豉油 + 超多韓牛, 呢個丼非常好味。 韓牛嫩滑香口彈牙, 精彩。

是日午餐 (前菜,飲品任飲任食)

1++韓牛韓燒定量午市套餐 (二人份)
1++ 韓牛牛肋骨肉
韓醬1++韓牛肩胛
西班牙黑豚五花腩
韓式雞腿肉
虎蝦配半殼青口
火炙1++韓牛爆丼王

韓式雞腿肉, 雞肉嫩滑, 真係雞有雞味。

虎蝦配半殼青口, 2款海鮮都好新鮮, 虎蝦大大隻。