好久沒有吃韓國小菜式謝謝友人帶我去吃這家小店這家小店位於V City的1樓,就在一田的樓上。這家台店面雖小,但真的很多人來光顧的說。我們都等了一會才有空位😂🍽️韓式炸醬麵🥣這個我覺得麵條熟度還好,但韓式炸醬來說我個人覺得好像有點過咸 所以吃到一大半時最後都吃不到了  炸醬麵另外會附加泡菜及韓式芽菜正2常發揮,不過不失的味道。🐓蒜香奶油醬炸雞🐔這個推介的說,我覺得這裡的炸雞!😂也能做到外皮酥脆,但若然炸雞是去骨的會更好這邊是即點即炸,所以真的好好吃!😆而且味道應該會是所有女生都會喜愛的那種‼️另外就是炸雞附送的小沙拉🥗採用了柚子味道的醋,我覺得吃上去酸酸甜甜更開胃!🐮牛肉紫菜包飯❤️這個真的很足料,味道都尚算不錯,就正正很足料真的超級飽的說。這家店真的大推那個炸雞!下次一定要再去吃😆😆😆。
好久沒有吃韓國小菜式
謝謝友人帶我去吃這家小店
這家小店位於V City的1樓,就在一田的樓上。

這家台店面雖小,但真的很多人來光顧的說。
我們都等了一會才有空位😂

🍽️韓式炸醬麵🥣

這個我覺得麵條熟度還好,但韓式炸醬來說
我個人覺得好像有點過咸 所以吃到一大半時最後都吃不到了
韓式炸醬麵 (附送之泡菜)

韓式炸醬麵 (附送之芽菜)

炸醬麵另外會附加泡菜及韓式芽菜
正2常發揮,不過不失的味道。

🐓蒜香奶油醬炸雞🐔
這個推介的說,我覺得這裡的炸雞!😂
也能做到外皮酥脆,但若然炸雞是去骨的會更好
這邊是即點即炸,所以真的好好吃!😆
而且味道應該會是所有女生都會喜愛的那種‼️
蒜香奶油醬炸雞 (送的沙拉)

另外就是炸雞附送的小沙拉🥗
採用了柚子味道的醋,我覺得吃上去酸酸甜甜更開胃!
牛肉紫菜包飯

🐮牛肉紫菜包飯❤️
這個真的很足料,味道都尚算不錯,就正正很足料
真的超級飽的說。

這家店真的大推那個炸雞!下次一定要再去吃😆😆😆。
2024-09-16
韓式炸醬麵
韓式炸醬麵 (附送之泡菜)
韓式炸醬麵 (附送之芽菜)
牛肉紫菜包飯
2024-10-01 862 浏览
未食過諗住試吓,見門口有炸雞set廣告就試吓。炸雞薯條…都ok嘅,雞唔算好乾,但係要醬汁點就要另外俾錢😑,仲要之後叫佢先識攞嚟。 跟set可樂唔凍😑。另外叫咗一個紫菜豬肉包飯,沒有味道,近餐有一條條炸嘅肉,非常之硬食唔到…最好食係泡菜😑鋪頭播放韓歌幾大聲,加埋兩個休息中職員嘅電話遊戲同劇集聲,真係嘈到頭痛,極快食完就走😑。全間舖好似得一個嬸嬸做嘢,會同食客溝通,其他後生嘅好似唔識說話,你同佢講嘢唔會俾反應你🙂。
未食過諗住試吓,見門口有炸雞set廣告就試吓。
2024-09-30
下午茶
2024-09-22 1146 浏览
朋友話好耐無食過韓國菜,咁岩大家都係屯門友,見V city新開韓國菜,所以帶佢去屯門食韓國菜止下癮先😚蒜香奶油醬炸雞 $128個醬好濃郁好好味,唔會好流,仲好creamy🤤炸雞外皮酥脆,肉質好軟熟,無雪藏味🤤韓式炸醬麵 $78啲麵好彈牙,索哂啲汁好入味。個汁好濃郁🤣牛肉紫菜包飯 $58包飯入面啲牛肉有淡淡肉香,加埋紫菜同飯食好滿足😌食落去牛肉都好有鮮味,勁飽肚🤤韓珍園 (屯門)📍屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2A號舖

蒜香奶油醬炸雞 $128

韓式炸醬麵 $78
啲麵好彈牙,索哂啲汁好入味。個汁好濃郁🤣

牛肉紫菜包飯 $58

韓珍園 (屯門)
📍屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2A號舖
2024-09-14 971 浏览
我好少去屯門,咁去到屯門v city 搵食啦,搵到依間韓國餐廳咁入去試吓啦,第一次幫襯坐低本來感覺唔錯,食物選擇都幾有特色,嘢食嚟咗後發覺自己張枱櫃桶內冇匙羹咁問身後服務員攞啦,點知佢面露極煩厭嘅表情並且好唔願意咁去我隔離張枱攞俾我地,都算啦,俾錢時又係嗰位服務員負責收錢,問佢幾多錢佢竟然唔答,又係黑哂面好憎厭咁嘅様,真係唔知有咩得罪佢🙄咁樣嘅服務態度真係唔能夠接受,因為自問都算有禮貌,唔明點解要咁樣受氣😡
#christine開飯日記 好耐冇去屯門行街,行到咁上下就去vcity搵食。見到依間韓國菜性價比都幾高😍坐位都好闊落下,都幾多人食架。我就一於試試⭐️辣味炸雞($118)食韓國菜我最鍾意愛炸雞。佢嘅炸雞即叫即炸👍送到嚟嘅時候都仲係熱辣辣,加埋辣汁一齊食,都幾有風味。而且佢嘅份量都幾大份,抵食😍⭐️牛肉紫菜包飯($58)佢呢個紫菜包飯入邊仲有紫蘇葉,食落都好清新 👍加試醃蘿蔔好爽口,食落口感都唔錯⭐️韓式炸醬麵($58)佢嘅炸醬麵超掛汁,條條面都係佈滿左汁醬👍而且有大大粒嘅肉粒👍好滿意以佢嘅價錢都真係好抵食,份量又夠大份👍韓珍園 (屯門)屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2A號舖
#christine開飯日記

⭐️辣味炸雞($118)

⭐️牛肉紫菜包飯($58)

⭐️韓式炸醬麵($58)

以佢嘅價錢都真係好抵食,份量又夠大份👍

韓珍園 (屯門)
屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2A號舖
2024-09-08 842 浏览
經過見到呢間韓國餐幾吸引,下午2點半至6點有下午茶餐供應,餐廳座位,食物賣相不錯,另有醬油蟹限量供應。 牛肋骨湯定食 $88附送前菜兩小碟,牛肋骨唔韌,有咬口,唔算好淋,湯底香濃,內有粉絲。第一次見韓國菜既白飯會有菇粒同豆角,仲要灑上芝麻同蔥花,感覺似港式蒸飯。 紫菜包飯(半)+小食 $48下午茶餐,飯卷有4舊,幾大舊,肉多飯少,可選牛肉、泡菜豬肉或蟹棒,附上秘製沙律醬,味道特別。小食揀左炸雞,有3小舊,外脆肉嫩,沾上甜辣醬汁好開胃。另附送泡菜一小碟。 魚糕辛辣麵+小食 $68下午茶餐,就係魚糕同辛辣麵,冇乜特別,另外仲有年糕。小食揀左小份芝士球,有2條芝士條,好脆,味道不錯。

牛肋骨湯定食 $88

紫菜包飯(半)+小食 $48

魚糕辛辣麵+小食 $68

今晚同朋友去VCITY食晚飯🥣,見呢間新開既韓國🇰🇷餐廳價錢咁抵,一於就去幫襯下🩷♥︎︎ 烤牛肉傳統蒸🍚烤牛肉搭配蒸飯熱辣辣食落肚真係好暖胃好舒服😌配埋佢個特制醬汁撈飯滋味更上一層樓☝️個鍋底仲有好D飯焦添😍♥︎︎ 原味炸雞餐🍗套餐包括炸雞同埋沙律🥗,炸雞外脆內嫩,非常juicy,原味冇額外的醬料都已經好好食!除左炸雞外,入面仲有炸芝士條🧀同埋炸年糕亦都同樣好味😋沙律係用左韓國柚子醬🍯去調味,酸酸甜甜好開胃,中和返炸雞的油膩感~♥︎︎ 韓式糖醋肉糖醋肉甜中帶酸,酸中有甜,非常開胃,肉質軟嫩,每一口都充滿了韓式風味,食炸雞食到悶既朋友不妨可以食下呢款炸🐖

♥︎︎ 烤牛肉傳統蒸🍚
♥︎︎ 原味炸雞餐🍗
♥︎︎ 韓式糖醋肉
2024-09-07 590 浏览
嗌咗韓式炸醬麵。。。唔知食緊咩 唔好食🥲問佢哋攞兩杯水 話冇水杯🫨走咗幾枱都係冇水杯?啲匙羹係櫃係痴埋。。以為係有水先痴住。抆開先見到有啲硬塊就痴係兩隻匙羹中間🤢

2024-09-01 701 浏览
木製簡約韓式設計嘅餐廳,搭配柔和嘅燈光,令人感到舒適🪵今次我哋品嚐咗3款經典嘅國民美食🤗🐓蒜香奶油醬炸雞餐✨炸雞外皮酥脆,肉質鮮嫩,蒜香味濃郁,每一啖都充滿奶油醬香氣〰️🍜韓式炸醬麵✨濃厚嘅黑豆醬,醬汁色澤深邃,味道香甜。雖然無辛辣嘅刺激,但有一股濃郁嘅韓式風味,麵條煮得啱啱好〰️🐮牛肉紫菜包飯✨色彩鮮豔,牛肉切得薄薄的,搭配新鮮的蔬菜和紫菜,口感層次分明〰️🧊🍺下次要叫杯冰冰飲品,就prefect 啦,期待!📍地址:屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2A號舖 #韓珍園 #Koreancuisine #Korean#restaurant #bistro #hongkong #hkig #hkfoodie#koreanrestaurant#屯門#韓國菜#韓國餐廳
木製簡約韓式設計嘅餐廳,搭配柔和嘅燈光,令人感到舒適🪵

今次我哋品嚐咗3款經典嘅國民美食🤗

🐓蒜香奶油醬炸雞

🍜韓式炸醬麵

🐮牛肉紫菜包飯

🧊🍺下次要叫杯冰冰飲品,就prefect 啦,期待!

📍地址:
屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2A號舖

2024-08-21 866 浏览
在屯門V City 搵到一間韓國菜餐廳,這裡的菜式不僅口感獨特,還能讓人感受到韓國料理的魅力。醬油蝦配紫菜飯這道菜以新鮮的蝦為主料,經過特製的醬油醃製,突顯出鮮甜的味道。搭配紫菜飯,營養與美味兼備,每一口都是對味蕾的極致享受。蒜香奶油醬炸雞炸雞外皮酥脆,加上蒜香奶油醬,香氣撲鼻,滋味醇厚,喜歡食炸雞的,一定要試吓。紫菜包飯(蟹柳餡料)必試的紫菜包飯,採用新鮮的蟹柳作餡,令人垂涎。米飯與餡料的完美結合,口感滑順,每一口都令人有飽滿的感覺。炸餃子韓珍園的炸餃子也是一絕,餡料豐富,外皮黃金酥脆,搭配獨特的醬汁,非常好味。無論是與朋友共享,還是當作小吃,都十分合適。

醬油蝦配紫菜飯

蒜香奶油醬炸雞

紫菜包飯(蟹柳餡料)

炸餃子
2024-08-05
早排屯門city開咗間韓國菜就去咗試吓😉但下午茶時間去好多食物都sold out,真係唔太多選擇🥲🔺原味炸雞 $98炸雞大概有8至9舊,係新鮮炸起的熱辣辣🔥但肉質真係超級乾食咗一舊已搞唔掂了😖要問店員拎茄汁同沙律醬食先得😗還有炸雞的肉也不多有2至3舊甚至係冇肉的😟除了炸雞還有芝士條和年榚,年榚同樣係炸到超乾🫦唯一質素ok就係芝士條可以拉絲🧀另外,還有附送沙律就正正常常🥗🔺醬油蝦配紫菜飯 $88醬油蝦係除了蝦頭外係冇殼的真的方便好多!!💓蝦肉好實淨又彈牙仲配有醬油配飯食真係一流🍚而紫菜飯係石鍋飯仲有飯焦添!!配料有南瓜,薯仔菇同半熟蛋🥚撈飯真係不錯,小菜有泡菜和辣豆芽🙌🏻🤤好味度 : 6/10🔙回頭率 : 4/10

🔺原味炸雞 $98

🔺醬油蝦配紫菜飯 $88

🤤好味度 : 6/10
🔙回頭率 : 4/10
2024-08-14 798 浏览
可能因為係閑日六點左右,所以唔使等位。如果你本身唔太鍾意叫待應行埋嚟落單,又住屯門,又想食韓國嘢,咁呢間就啱曬了~~咁我呢就得兩個人食,就叫咗三樣嘢:C1 原味炸雞餐﹑C2辣味炸雞餐﹑辣炒豬肉紫菜包飯~~套餐沙律用咗柚子醋,酸酸甜甜,又香又開胃~有椰菜﹑甘荀同紅菜頭,幾有營養🥗😋辣炒豬肉紫菜包飯嘅豬肉都幾多~賣相唔錯,小辣程度,個醬都幾好食,酸酸地。順帶一提,個紫菜包飯一咬就鬆開,但侍應無主動提供碗,呢方面唔夠細心,因為畀單個陣會見到我哋已經叫個兩個套餐,其他食物好大機會係share嚟食......而且佢哋另收加一服務費,希望佢哋呢方面會改善下,佢哋嘅親切嘅笑容或者有時可以蓋過唔夠專業嘅服務,但好難每次都成功.....服務往往係差評接踵而來嘅因由。C2辣味炸雞餐份量算大,應該有半隻雞,因為見到有前翼同脾,個醬一啲都唔辣,肯定有蜜糖。辣炒豬肉紫菜包飯就真係辣辣地。雖然跟餐嘅芝士棒味道唔差,但唔好期望拉到絲,不過芝士棒﹑年糕同雞都算炸得出色,另外,因為應該係即叫即炸,所以等咗至少15-20分鐘。如果路過V city想食韓式嘢可以食吓,但個人認為唔食亦無損失......

套餐沙律

辣炒豬肉紫菜包飯

C2辣味炸雞餐
C1 原味炸雞餐

2024-08-13
套餐沙律
2024-07-27 901 浏览
上星期卡卡帶琋琋覆完診之後便帶他到屯門搵食皆因最近的韓劇 #她的日與夜 太Hit突然好想食韓式炸雞卡佬於OP找到附近的Vcity裡有間由韓國人主理的韓式餐廳即刻揸車去試下🍗蜜汁豉油炸雞餐➡️ Order炸雞又點少得,今次選了蜜汁豉油味,好有驚喜➡️ 炸雞皮炸得夠香脆,香甜而帶少少咸味的汁好開胃➡️ 炸雞塗上以醬油為基底嘅醬料,還帶有一點點皂大蒜味,好香➡️ 半隻雞的份量也不少,炸後肉質仍然鮮嫩多汁,讚➡️ 除了炸雞,還有炸芝士及炸年糕,拉絲芝士勁好味➡️ 原來炸雞餐還附上一碟配以柚子醋的棷菜沙律,能即時去除口腔中的油膩感,太貼心➡️ 炸雞餐還有原味炸雞、辣味炸雞、蒜香奶油醬炸雞選擇,下次要試蒜香奶油醬炸雞➡️ 美中不足的便是未有啤酒賣🙈正所謂炸雞啤酒是絕配來的嘛!🤭🍜韓式炸醬麵➡️ 於韓劇中看見好多韓星吃炸醬麵,今次卡卡第一次食,真的好好食➡️ 以春醬不斷翻炒過食材造出炸醬淋在麵上,當中食材有高麗菜、山東大白菜、洋蔥、豬肉末及大蔥➡️ 滿滿的醬料及青瓜絲與彈牙的麵混合撈勻,原來炸醬便是帶有甜味的醬汁,很開胃,怪不得韓國人吃完一碗接一碗🍙牛肉紫菜包飯➡️ 滿滿牛肉的紫菜包飯➡️ 內裡裹著非常紥實的餡料:用洋蔥煮過
上星期卡卡帶琋琋覆完診之後便帶他到屯門搵食
皆因最近的韓劇 #她的日與夜 太Hit
突然好想食韓式炸雞
卡佬於OP找到附近的Vcity裡有間由韓國人主理的韓式餐廳
即刻揸車去試下

🍗蜜汁豉油炸雞
➡️ Order炸雞又點少得,今次選了蜜汁豉油味,好有驚喜
➡️ 炸雞皮炸得夠香脆,香甜而帶少少咸味的汁好開胃
➡️ 半隻雞的份量也不少,炸後肉質仍然鮮嫩多汁,讚
➡️ 除了炸雞,還有炸芝士及炸年糕,拉絲芝士勁好味

🍜韓式炸醬麵

🍙牛肉紫菜包飯
➡️ 滿滿牛肉的紫菜包飯
➡️ 內裡裹著非常紥實的餡料:用洋蔥煮過的牛肉、甘筍絲、青瓜絲、黃蘿蔔及於Gimbap上灑了芝麻
➡️ 一份紫菜包飯足足有8件之多,份量超足
➡️ 還附上沙律醬來點

🍚烤牛肉傳統蒸飯
➡️ 仔仔琋琋很愛這裡的蒸飯,原來蒸是韓國傳統的煮飯方式
➡️ 利用鍋煮出來米飯夠均勻、微粘、而且有嚼勁
➡️ 而底部更有一層薄薄、略帶啡色嘅米飯,亦是最美味的焦飯
➡️ 飯中還有不少蔬菜在內,如南瓜、甘筍、冬菇、豆角等,絕對是健康人仕的首選
➡️ 打開蓋後,別忘記加入店子特製醬汁喔~加後能令整個蒸飯生色不少,好好味架~
➡️ 那碗鏗魚湯也很清甜喔~

能夠在大西北吃到由韓國人主理的正宗韓國料理好開心
以後不用專登搭車到尖沙咀的韓國街餐廳裡食飯了🙈

📍韓珍園 Hancham Bistro
屯門鄉事會路83號V city L1-2A號舖
屯門既韓國餐廳吾算多😌 最近VCity新開左一間叫「韓珍園」主打韓式傳統蒸飯既韓國餐廳🇰🇷 屯門友想食韓國野 吾洗下下特登出到尖沙咀嚕😆蒜香奶油醬炸雞餐 $128炸雞大件 份量十分多🍗 炸雞酥脆多汁 淋上濃郁既蒜香奶油醬 超誘人😈 仲有炸過既芝士同年糕😌 另外餐廳非常貼心跟上沙律幫助解膩🥗韓式炸醬麵 $78韓國既傳統中華料理🥢 麵條拌著帶有甜味且濃稠既炸醬有洋蔥🧄 豬肉🐷 薯仔🥔在內 味道鹹香惹味🍜 雜錦海鮮傳統蒸飯 $88蒸飯上既海鮮有大蜆🐚 蝦仁🦐 同魷魚🦑 仲伴有蔬菜🥬 再淋上秘製既醬汁 系健康之選👍🏻 另外仲跟左泡菜同湯品 超飽肚啊😗

蒜香奶油醬炸雞餐 $128

韓式炸醬麵 $78

雜錦海鮮傳統蒸飯 $88
2024-07-18
  • 蒜香奶油醬炸雞餐
  • 韓式炸醬麵
  • 雜錦海鮮傳統蒸飯
『蒜香奶油醬炸雞餐』HK$128蒜香奶油係一個好難抗拒嘅味道💞鹹鹹甜甜咁🔆炸雞皮夠脆,肉夠肉汁!『辣海鲜湯麵』HK$78蜆仔、蝦仁、魷魚,洋蔥絲、蔥絲,再加隻半熟蛋,材料滿滿的韓式辣麵🍜『韓式炸醬麵』HK$78韓式炸醬麵好多料,醬汁亦夠多,包裹住麵條,啖啖都有滿滿醬汁。『炸餃子』HK$24餃子係全肉餡,又幾多汁喎。皮煎成脆口,4大隻,幾抵食🥟°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°韓珍園 @hancham.bistro📍 屯門屯門鄉事會路83號V City 1樓L1-2A號舖 @vcityhk#MrsLong #hk #Longs #mamablogger #香港美食 #餐廳推介 #hkfoodie #假日好去處 #foodieshk #hkigfood #tasteofhk #hkfoodlovers #韓國 #炸醬麵

2063 浏览

『蒜香奶油醬炸雞餐』HK$128