2024-08-20 776 浏览
每逢看韓國電視劇或其他節目,都會見到去吃烤肉的場景,呢度其中主打嘅就係韓牛🐂餐牌上介紹” 牛肉的鮮味是由不飽和脂肪入面的油酸來決定的。相比西方牛,韓牛擁有更高層次的口感同肉質鮮嫩我哋點好餐店員就送上六碟前菜分別有沙律、泡菜、蘿蔔、芽菜、雲耳、鵪鶉蛋,仲好nice咁示意如果唔夠食可以免費refill ✨(要留意每日提供嘅有少許分別~)韓式烤肉裏最出名就有燒牛肋骨🦴 $275啖啖肉又夠味其次點了牛舌 $190充分發揮牛嘅油脂香氣,一口咬落牛脷又嫩又爽同時店員會幫手控制火候烤肉,亦確保油煙唔會整到我哋,細節加分位,每燒一款肉都會換一次鐵板,重新抹一次牛油防痴底🦀醬油蟹 1隻 $250醬油蟹享「米飯盜賊」之稱,韓國人只要有醬油蟹,食多幾碗飯都 문제가 없어요.👲🏻果然係撈飯一流嘅美食!牛油飯唔知係咪非繁忙時段嚟嘅關係,定係點了燒肉,鋪頭請左一客蛋餅😂(見隔離枱都有,之後入座嘅客人冇)明顯蛋嘅比例多,邊邊位夠乾身有少許脆口,內裡夠濕潤,調味適中(我超怕過咸過甜嘅嘢🙂‍↔️)如果下次嚟會問下有冇on menu💛🇰🇷韓脈 Han-Mat🥢尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖#韓國菜 #香港探

我哋點好餐店員就送上六碟前菜

韓式烤肉裏最出名就有燒牛肋骨🦴 $275

啖啖肉又夠味

其次點了牛舌 $190

充分發揮牛嘅油脂香氣,一口咬落牛脷又嫩又爽

🦀醬油蟹 1隻 $250

果然係撈飯一流嘅美食!牛油飯

🇰🇷韓脈 Han-Mat
🥢尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖

#韓國菜 #香港探店
#香港美食 #醬油蟹 #韓燒 #韓脈
  • 前菜
2024-08-11 1350 浏览
說到尖沙咀的韓國菜,就會想起這家,因為來港的韓國人也會去吃的。店舖就在市國中心UG層,簡約的裝修環境涼快,每一桌還有韓國娃娃擺設。食物選擇多元化,由小吃到主吃也挺多欵,入座時還有多款韓式小吃附送🙈。-Blue Lemon Ade|Lemon Ade HKD$48飲品選擇挺多的,點了兩款檸檬飲品。飲品形成對比顏色,飲的時候就知分別所在了,藍色的味道香甜一點。夏天飲感覺清新,既透心涼又解渴的感覺。-護心肉 HKD$150|醬油雞 HKD$130肉肉選擇有牛、雞及豬,有多款不同部位選擇。護心肉選了豬的,預先醃製好,吃起來味道香濃,肉質鮮嫰爽口。醬油雞味道也挺香,肉質較豬肉嫰滑。加配不同醬汁吃也可以,加生菜吃多了份爽脆感。-泡菜煎餅 HKD$130吃韓國菜要點這個欵,熱辣辣上菜味道挺香的。熱辣辣吃口感微脆,酸酸辣辣的味道,感覺挺開胃的。配醬汁吃較惹味,這個份量多跟朋友分享就對了。-醬油蟹 HKD$250這個是店家人氣美食,所以點來試試看,另附送牛油飯。蟹肉新鮮爽口,啖啖肉醬汁惹味。另有有工具幫助吃,所以感覺挺方便。一口新鮮蟹肉,再配一口爽脆的紫菜飯,口感挺豐富的。-

護心肉 HKD$150|醬油雞 HKD$130
肉肉選擇有牛、雞及豬,有多款不同部位選擇。

護心肉選了豬的,預先醃製好,吃起來味道香濃,肉質鮮嫰爽口。

泡菜煎餅 HKD$130

醬油蟹 HKD$250

2024-08-07
用餐时段
2024-08-03 1197 浏览
正宗韓國菜🤤👍⭐️韓脈 (帝國中心)⭐️ Hanmat Empire ⭐️好友飛加拿大前同我去左尖沙咀帝國中心嘅「韓脈」食正宗韓國菜🥰餐廳地方頗大,坐得好寛敞,由於好友唔食牛,今餐我地order左豬同埋雞肉,當然唔少得我哋嘅至愛嘅醬油蟹及人蔘雞湯飯啦😋前菜有幾碟前菜,最愛都係Kimchi😋,通常我都要Refill 😅👏🏻✔️醬油蟹🦀($250/1隻,原價$280/1隻)醬油蟹好新鮮,醬油味好濃郁帶點甜,好好味,橙色閃令令蟹膏,一睇就知極鮮,撈埋醬油再拌入紫菜飯度食,真係好鮮味👍✔️調味排骨($150)大大塊調味排骨,全塊都係去左骨,好入味,服務員同樣為我們烤肉,烤得微焦,肉香撲鼻,味道偏甜,肉質好腍,用附送的生菜、蒜頭、韓式辣醬夾住嚿烤肉一齊食,好好味😋😋😋✔️醬油雞($130)服務員同樣為我們烤肉,燒得剛剛好,雞肉好嫩滑,而且好入味,健康又美味。✔️醱酵鮑魚人蔘雞湯飯($148)熱騰騰嘅人蔘雞湯飯,服務員端上枱時,煙霧仍瀰漫着🌪️,湯底味道偏清淡,我就加了點蔴油提味,鮑魚爽口彈牙,雞肉啖啖肉,食完個湯飯,好滿足🥰飲品✔️Korean Grape juice✔️Korean Pear juice@hanm
正宗韓國菜🤤👍

前菜

✔️醬油蟹🦀($250/1隻,原價$280/1隻)

✔️調味排骨($150)

✔️醬油雞($130)

✔️醱酵鮑魚人蔘雞湯飯($148)

飲品
✔️Korean Grape juice
✔️Korean Pear juice

@hanmat_empire

韓脈 (帝國中心)
Hanmat Empire
📮尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
(尖東站 P2 出口, 步行約4分鐘)
☎️25116316

#韓國菜#尖沙咀美食#醬油蟹 #韓脈 #hanmatempire #delish
2024-07-20 1285 浏览
🇰🇷韓脈 📍尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖-----呢間「韓味」極濃嘅餐廳,由韓國人主理,店內大部分職員都係講韓文,見到店內有好多韓國人幫襯,搞到有一秒都真係以為自己飛咗去韓國~🍖馬鈴薯豬骨湯 $300Gamjatang(Pork Back-bone Soup)經典嘅薯仔排骨湯,湯頭濃郁非常,微辛微辣,好暖微,豬骨高湯嘅醇厚感同馬鈴薯的澱粉質感完美融合,令到湯底濃濃稠稠,豬骨軟腍入味,馬鈴薯入口粉綿,加上大量菜乾,份量足夠2-3人 Share,推介最後再加個韓式公仔麵($20),索曬個湯汁之後,超夾超惹味,作為澱粉控,個人覺得呢個索盡湯汁精華嘅公仔麵仲正過食肉。🦀醬油蟹&牛油飯 $250Marinated Soy Sauce Crab w/ Rice醬油蟹蟹膏好多,黃黃橙橙的,令人食慾大開,味道幾鮮甜,醬油味適中唔會太鹹,暖暖睇地嘅米飯吸附咗蟹鮮味,係幾夾,🐥酸酵鮑魚人蔘雞湯 $148Ginseng Chicken Soup w/ Abalone鮑魚爽彈非常,加上少許醬油香甜,一粒實在有點意猶未盡。雞肉份量頗多,肉質滑嫩,食到有少少淡雅嘅人參香,骨都幾乎入口即化,加埋糯
🇰🇷韓脈
📍尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
-----

🍖馬鈴薯豬骨湯 $300

🦀醬油蟹&牛油飯 $250

🐥酸酵鮑魚人蔘雞湯 $148
鮑魚爽彈非常,加上少許醬油香甜,一粒實在有點意猶未盡。雞肉份量頗多,肉質滑嫩,食到有少少淡雅嘅人參香,骨都幾乎入口即化,加埋糯米,暖身亦飽肚。
2024-07-09 1464 浏览
呢晚喺尖東晏咗食飯正好避開人多時間~ 8點半直接入座~ 呢度除咗食燒肉,仲有醬油蟹同其他韓國料理同埋無油煙味,唔怕臭亨亨~ 前菜7款: 蘿蔔、泡菜、沙律菜、豆芽、茄子、鵪鶉蛋(幾入味)~ 🍳仲有鉄板蛋添! 🦀 《 醬油蟹 💲250/隻 》跟紫菜牛油飯 🍚醬油蟹極唔算特別肥美,但都香嫩~ 牛油飯有滿滿嘅鮮紫菜鋪面伴生雞蛋,份量好足,一碗夠兩個人share~因為啲汁好好撈飯,另點白飯 💲15/碗🍚 🥗 《 牛油果&生果沙律 💲88 》除咗牛油果,仲有開半青、紅提子~甜甜哋幾開胃,仲可以減膩~ ( BBQ 配料 會附有生菜籃~ )🐟《 鰻魚 💲198 》 份量都幾多。海鰻口感嫩腍,配有三款醬油~ 🐮《 牛舌 💲170 》一半厚啲,一半薄啲,兩種彈嫩口感~放爐邊燒會無咁易乾/焦~ 呢度嘅服務員態度都幾好,會主動換水同換鐵網~ 🍊 最後仲有生果添~

呢晚喺尖東晏咗食飯
正好避開人多時間~ 8點半直接入座~
呢度除咗食燒肉,仲有醬油蟹同其他韓國料理
同埋無油煙味,唔怕臭亨亨~

🍳仲有鉄板蛋添!

🦀 《 醬油蟹 💲250/隻 》跟紫菜牛油飯 🍚
醬油蟹極唔算特別肥美,但都香嫩~
因為啲汁好好撈飯,另點白飯 💲15/碗🍚

🥗 《 牛油果&生果沙律 💲88 》
除咗牛油果,仲有開半青、紅提子~甜甜哋幾開胃,仲可以減膩~

( BBQ 配料 會附有生菜籃~ )

🐮《 牛舌 💲170 》
一半厚啲,一半薄啲,兩種彈嫩口感~放爐邊燒會無咁易乾/焦~

呢度嘅服務員態度都幾好,會主動換水同換鐵網~
🍊 最後仲有生果添~
2024-07-08
4天前 0 浏览
📍尖沙咀 Han Mat話說好耐冇食過韓國嘢,今日心血來潮,突然間好想食,於是就嚟到呢一間位於尖東嘅正宗韓國餐廳,佢係韓國人主理,連廚師都係韓國人,包保味道係最正宗。今日最主要就係食烤肉,試吓佢韓國傳統烤肉係點💙。醬油蟹 $250呢款醬油蟹真係好正呀!蟹身肥滿,鮮味十足。佢個醬油汁好香濃,入口滋味好濃郁,真係令人回味無窮。蟹肉鮮嫩多汁,真係一絕!味道真係值得。下次再食飯一定會再點呢款醬油蟹!特級牛肋骨 $275佢呢一個牛肋骨非常之大份,係成卷感想,而且叫烤肉店員會好貼心咁幫忙煮埋同切埋,完全係等食mode on!😽肉質方面唔算好腍,但係就好重肉味,而且都幾有咬口。醬油雞 $130醬油雞係比較有驚喜嘅一道菜,調味調得非常好,而且烤完之後肉質都依然好嫩滑,加埋韓式醬汁同配菜,好有韓國嘅感覺啊!🐥牛胸肉大醬湯 $98食韓國嘢梗係要飲佢嘅石鍋湯🙂‍↔️,今次就叫咗佢嘅牛胸肉大醬湯,其實大醬嘅味道同麵豉差不多,鹹鹹地之餘又好有肉味,成個配搭非常之唔錯,加埋唔同嘅蔥段同豆腐,飲完之後已經飽咗一半。
📍尖沙咀 Han Mat

醬油蟹 $250

特級牛肋骨 $275

醬油雞 $130

牛胸肉大醬湯 $98
4天前 0 浏览
又係食韓國嘢啦😂😂 呢排真係食韓國嘢食上癮🤤🤤🤤 今次就黎到尖沙咀既韓式料理店,簡約既裝修環境,每一枱都會擺有韓國纏維公仔擺設。而且食物種類好多元化,由小食都主食都好好味🤤🤤 醬油蟹 🦀黎到呢個鋪頭必食既人氣精選😍😍 醬油蟹真係好新鮮,肉質鮮甜,而且醬汁好惹味,配埋附送既紫菜牛油飯簡直係一流 👍🏻👍🏻👍🏻 醬油雞🐔 好入味,肉質比豬肉嫩滑,香味十足,仲可以加埋唔同既醬汁食,配埋新鮮生菜食即刻變咗勁爽脆調味排骨大大塊嘅調味排骨,全塊都已經幫我哋去晒骨架啦,啱晒我呢啲懶人😂😂 服務員仲會幫我哋燒埋,服務一流!肉質好腍,偏甜口,配埋生菜蒜頭一齊食,正🤤🤤🤤 發酵人蔘雞湯湯飯 每次食韓國嘢,人蔘雞湯飯係我必定會點既菜✌🏻 因為我實在太鍾意飲湯😂😂😂 人蔘味勁重,但係唔會苦,而且雞嘅份量亦都好足夠👍🏻👍🏻 另外仲會送咗個蛋餅俾我哋😍😍 大滿足,其實仲有其他好多嘢想試,但係真係食唔晒佢已經好飽啦,下次再食

醬油蟹 🦀

醬油雞🐔

調味排骨

發酵人蔘雞湯湯飯

5天前 0 浏览
-韓脈🍽️-醬油蟹食韓國野除左燒肉/鍋物另一個必食就係醬油蟹🦀呢度醬油蟹雖然唔係特別平但勝在夠安全🤣質素有反咁上下隻隻都有膏同都多肉😌撈埋個紫菜飯食真係perfect!😍-特級牛肋骨食完生野當然要食反d燒肉先叫完美!牛肋骨勁大條而且肥瘦分佈得好好燒到半焦咁包菜食🙂‍↔️-蜂窩五花肉另一個至愛係五花肉必食!佢肥膏個層燒到焦焦地咁勁香😌-餐廳每枱都會送個煎蛋🍳唔好睇佢好普通咁佢用個鐵Pan熱住加埋泡菜食好正👍連小食都係可以refill竟然有鵪鶉蛋😍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅🏅📍地址: 尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖-#foodieluveat#foodisluveat_hk#foodieluveat_尖沙咀#foodieluveat_韓國菜#hkfoodie #foodiehk #foodiehkig #hkfoodblogger #hkfoods #hkfoodlover #foodiegraphy #hkfoodblog #hkfoodbloggers #香港美食 #食在香港 #相機食先 #吃貨 #食好西 #尖沙咀 #韓國菜 #韓式燒肉 #醬油蟹 #韓式烤肉 #韓脈
韓脈🍽️

#foodieluveat
#foodisluveat_hk
#foodieluveat_尖沙咀
#foodieluveat_韓國菜
今日黎到位於尖沙咀既哩間韓國菜餐廳。餐廳環境寬敞,有大量四人及多人座位,烤爐上面有抽氣系統,燒完肉都唔會好大陣味。餐牌~🔸餐前小菜哩到既小菜豐富又好食,有我最鍾意既芽菜同醃蘿蔔,仲有泡菜、鵪鶉蛋、魚糕、沙律同生菜,另外仲有鐵板蛋餅~🦀️醬油蟹及牛油飯免費 一隻$250醬油蟹上面有滿滿既蟹膏,一入口味道鮮甜,醬油亦唔咸,唔會掩蓋蟹既鮮味,再加上有滿滿紫菜既牛油飯,係好食推介👍🏻🥩特級牛肋骨 $275🥩牛舌 $190特級牛肋骨牛味突出,富肉汁,而且油脂豐溢。而牛舌質感爽彈,兩款都推介👍🏻重點係店員會幫手燒埋,食到中途覺得有啲油膩,可以用生菜包住肉,加埋蒜頭、泡菜一齊食~

餐牌~

🔸餐前小菜

🦀️醬油蟹及牛油飯免費 一隻$250

🥩特級牛肋骨 $275
🥩牛舌 $190

用餐时段
【尖沙咀•韓脈】@ππππππππππππππππππππππππππππππ尖沙咀大韓派對 燒肉即燒即食醱酵人參雞湯醬油蟹牛油飯鍋蓋五花肉醱酵人參雞湯是一道極具滋補效果的傳統湯品,香氣撲鼻,讓人感受到濃厚的中藥味。湯底清澈,雞肉鮮嫩,搭配的醱酵人參使湯品更加香醇,略帶一絲微酸,平衡了雞肉的油膩感。這道湯不僅滋味豐富,還帶有養生的功效,適合在秋冬季節飲用。醬油蟹牛油飯醬油蟹牛油飯是一道色香味俱全的美食,蟹肉鮮甜,浸透了濃郁的醬油和香滑的牛油,讓人垂涎欲滴。飯粒吸收了蟹汁和牛油的精華,口感滑嫩,讓人欲罷不能。搭配一些香蔥和辣椒,增添了層次感,讓整道菜品更加立體。鍋蓋五花肉鍋蓋五花肉是一道經典的家常菜,五花肉的油脂與肉質的結合讓這道菜品既香醇又不膩口。經過慢火燉煮,肉質軟嫩,醬料滲透得非常入味,讓人每一口都能感受到濃厚的味道。鍋蓋的使用更是提升了火候的均勻性,使得肉品在烹調過程中保持了最佳的水分和風味。餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨#尖沙咀美食 #韓脈 #web3尖沙咀韓脈 (帝國中心)尖沙咀麼地
【尖沙咀•韓脈】@

食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️消費 HKD 800
✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨✨
#尖沙咀美食 #韓脈 #web3尖沙咀
韓脈 (帝國中心)
尖沙咀麼地道68號帝國中心地下高層UG43號舖
2024-09-19 0 浏览
晚餐叫左一煲海鮮鍋,一位戴眼鏡的女職員幫手剪魷魚、去貝類海鮮貝殼,開始覺得好貼心,因為香港餐廳會主動幫客人去殼的餐廳已不多。但個職員剪左一隻鮑魚、一隻魷魚便停下,其實鍋入面仲有其他好多海鮮😅 OK喇,可以有呢個動作展現服務,我地表示感恩,如今大環境真係不可奢求太多。但轉頭就出事,果位職員(我地相信佢唔係有心)將紅色湯汁濺到我件米白色T恤!唔係一滴,起碼有6-7滴,因為件米白色T恤沒有圖案,所以特別明顯!夜晚返黎洗甩…我地冇計較,但果位職員表現令人失望!佢當無事咁話「濺到你呀,sorry哈」,之後走開,完全冇話拎d濕紙巾、紙巾過黎俾我抹一抹,安慰下客人…. 生意唔係爆,仲要咁既態度,嘢食都普普通通。下次不會幫襯。

我地冇計較,但果位職員表現令人失望!

生意唔係爆,仲要咁既態度,嘢食都普普通通。
下次不會幫襯。
2024-09-12 0 浏览
韓式菜包肉新鮮的生菜葉包裹著嫩滑的豬肉,搭配上特製的醬料,口感層次豐富。豬肉的調味恰到好處,帶著微微的甜味,讓人一口接一口。生菜的清脆感與肉的柔嫩形成鮮明對比人蔘雞湯湯底清澈,卻十分濃郁,讓人感受到人蔘的香味和雞肉的鮮美。雞肉煮得恰到好處,肉質滑嫩,輕輕一撥即能脫骨。湯中的人蔘片更是為整道湯增添了獨特的風味和營養酱油蟹 酱油蟹。蟹肉鮮甜,搭配上醇厚的酱油醬汁,讓每一口都充滿了海鮮的鮮美與醬油的濃郁。特別是蟹黃部分,油脂豐富,令人垂涎欲滴
韓式菜包肉

人蔘雞湯

酱油蟹

2024-09-05 129 浏览
無錯!踏入生日月😝要不停食好東西好好慶祝🍾☺️行返屋企嘅途中Book咗尖東呢間比較出名嘅韓國料理食店🔥即刻食個豐富嘅韓國🇰🇷晚餐,未食之前已經有好多碟前菜/泡菜擺喺枱面俾我哋任食任Fill,Lisboy見到咁多七彩食物好開心🤭🍽️ 特級牛肋骨呢間韓國料理店最出名就韓燒,為食嘅我當然都試吓食佢哋出名嘅韓牛🥩今次我哋叫咗呢個特級牛肋骨,喺韓國牛肉入面算係比較出色嘅牛肉,大大塊多汁,啖啖肉,呢間韓國食店真係五星級,除咗有傳統嘅燒烤爐設計之外,仲會有個專人幫我哋燒熟呢塊大大塊嘅牛肋骨🥩再剪細上碟俾我哋😍夠晒滋味,Lisboy望住啲韓牛係個爐上面燒到滋滋喳喳好興奮!🍽️ 調味排骨食完香甜、多肉多汁嘅牛肋骨之後,我哋叫咗呢個燒豬肉試吓,呢個排骨有2大塊200g🍖又係有職員幫我我哋煎熟佢分俾我哋食😋好鮮嫩,有肉味,Lisboy睇住店員一邊燒熟啲肉,一邊享受🤤食到好開心好興奮💓🍽️ 牛胸肉大醬湯冇錯Lisba一定要叫過韓式熱食先夠滿足,所以我哋叫咗個牛肉大醬湯,又係肉質好鮮嫩牛味好濃,個湯熱辣辣配白飯真係一流🤤🍽️ 醬油蟹&牛油飯食食吓見到枱面有做緊醬油蟹優惠😍 $250就有一隻醬油蟹嘅套餐,連埋紫菜牛油飯🍙太

🍽️ 特級牛肋骨
🍽️ 調味排骨

🍽️ 牛胸肉大醬湯

🍽️ 醬油蟹&牛油飯
食食吓見到枱面有做緊醬油蟹優惠😍 $250就有一隻醬油蟹嘅套餐,連埋紫菜牛油飯🍙太耐冇去韓國啦,喺咁開心嘅日子當然叫嚟試吓🤤好好味好新鮮同好多蟹膏🦀撈埋個牛肉飯真係絕配食完真係飽到上心口🤤🤤🤤

🍽️ 洋蔥煎蛋餅
原來韓燒會每台送一碟洋蔥煎蛋餅,呢個煎蛋餅好香🍳勸大家一想碟嘅時候就食啦唔好等咁耐如果唔係個蛋餅會Overovered😚 不過十成熟嘅蛋餅就岩晒Lisboy攞嚟配飯食,好快清晒😋
2024-09-04 118 浏览
5月份去完韓國🇰🇷,幾個月後已經心掛掛韓國既醬油蟹🦀。所以就去左 #尖沙咀帝國中心 食正宗韓國菜 「韓脈」🥰🥰🥰。 「韓脈」嘅職員大部份都係韓國人黎既,感覺真係好似去咗韓國🇰🇷一樣😍😍。而佢地嘅醬油蟹係必食,我地就叫嚟試吓啦。平時伶媽少食生野,但今次唔理啦😋😋。醬油蟹入面好多膏,超新鮮好鮮味👍🏻,再配埋佢哋嘅牛油飯,簡直係絕配啊,又唔會太鹹,食完一碗又想食多碗💕💕💕。大大推介必食阿😋!當日我地叫左一個「韓珍新鮮的套餐」🥩,包括有牛舌、雪花牛肉、豬頸肉、護心肉、豬肩肉 、醬油雞肉、烤大蝦(2隻)同鮮鮑魚(2隻)😍😍。成個套餐勁豐富,佢地肉好高質👍🏻,特別佢哋嘅牛舌,肉質鮮嫩唔會好韌😋😋,牛味香濃。而海鮮方面,大蝦啖啖肉好爽口,超級新鮮。仲有六碟前菜❤️,包括有有沙律、泡菜、蘿蔔、芽菜、雲耳同鵪鶉蛋,食完仲可以免費refil👍🏻👍🏻。🌟真心超推介食醬油蟹🦀,暫時係我食過最好食嘅醬油蟹😋😋😋😋😋。

2024-08-30 150 浏览
最近見到好多朋友都介紹呢間喺尖沙咀嘅韓國烤肉餐廳,今日咁啱經過附近,咁就一於去試吓啦。一去到見到間餐廳真係好有韓國風,而且入面嘅職員全部都係韓國人嚟,好似去咗韓國一樣啊。聽人講呢度嘅醬油蟹非常出色,咁就叫一隻嚟試吓啦。估唔到真係好大隻同埋好多膏,仲好食過喺韓國食呀。另外呢度嘅烤肉都好多人讚,咁我哋就叫咗牛肉,豬肉同埋雞肉。而我就覺得佢嘅牛肉最出色,肥瘦分明,而且咬落完全唔硬,牛味都好夠,佢嘅醃料味唔係好重,食得出佢原本嘅牛肉係好高質。食韓國嘢梗係要食辣海鮮湯啦,呢度嘅辣海鮮湯唔算太辣,而且好足料,入面有好大隻蝦同埋蜆。同埋佢唔算太辣,老人家或者小朋友都食得。我覺得呢度最抵讚嘅係,啲職員都肯好肯幫手。會幫我哋烤肉,咁就唔使怕辣親手或者時間掌握得唔好啦。呢間餐廳性價比好高,而且食物都好高質,唔怪得咁多人嚟食啦。

呢間餐廳性價比好高,而且食物都好高質,唔怪得咁多人嚟食啦。
  • 醬油蟹