2009-07-03
27-06-2009由於友人愛上了風月堂, 故他特地book了奧海城看transformer亦由於我遲收工的關係, 我地都要急急地食完我們叫了一個當日的set dinner和一個鰻魚炒飯嘩!!!食物賣相十分精緻, 見到師傅真有心思堆砌味道更是上上, 十分欣賞由於我們早一點去, 不用等位, 可以坐到一張人多位, 是梳化來的很開心!個環境很relax, 令我有不想走的衝動!那天, 我只是看menu, 都看了很久, 決定不到因為太靚了, 樣樣都想食!所以最後都係由友人決定首先來了一個餐包, 很新鮮, 是熱的搽上牛油, 成個包變成軟軟的, 很香, 只是一個小包都可以咁好味!之後來的是紅餐湯由於我是不吃蕃茄的, 所以唔知好唔好味, 但都應該唔差之後再來的是應該係雞肉粒芒果沙律菜很鮮, 沙律油很香, 而且賣相一流, 隻碟靚到暈!嘩!!!!!! 主打來了, 是牛扖和三文魚柳配意粉一個簡單的菜, 竟然做得如此好味真係勁佢個牛扖比起outback更要好食可能誇張左一點, 但是事實真係咁好食, 個汁、口感同個口感配合得天衣無繨這一刻, outback都比下去了之後來的是另點的鰻魚炒飯, 粒粒珍珠米, 很熱
亦由於我遲收工的關係, 我地都要急急地食完
我們叫了一個當日的set dinner和一個鰻魚炒飯
嘩!!!
食物賣相十分精緻, 見到師傅真有心思堆砌
味道更是上上, 十分欣賞
很開心!
個環境很relax, 令我有不想走的衝動!
那天, 我只是看menu, 都看了很久, 決定不到
因為太靚了, 樣樣都想食!
所以最後都係由友人決定
首先來了一個餐包, 很新鮮, 是熱的
之後來的是紅餐湯
由於我是不吃蕃茄的, 所以唔知好唔好味, 但都應該唔差
之後再來的是應該係雞肉粒芒果沙律
菜很鮮, 沙律油很香, 而且賣相一流, 隻碟靚到暈!
嘩!!!!!! 主打來了, 是牛扖和三文魚柳配意粉
一個簡單的菜, 竟然做得如此好味
真係勁
佢個牛扖比起outback更要好食
這一刻, outback都比下去了
之後來的是另點的鰻魚炒飯, 粒粒珍珠米, 很熱, 很香
份量很多, 很大碟, 可以打包返工做lunch!
最後來的是一杯凍檸茶和一個waffe with mango icecream
個檸茶很用心砌檸檬在杯頂, 很精美
而且自己加糖水, 茶味香, 配合起來真是無敵
從來冇飲過咁好味和咁靚的檸茶!
個waffe又係好食
雖然食得出個icecream是雀巢雪糕, 但是但waffe很香
帶點點蜜糖味, 綿軟軟的, 很很很好味!!
我會再三再三同再三回味的!
p.s. 呢一餐雖然很好, 但佢上了很多碟, 都係有點過多了~