2023-02-19 61 浏览
今日行經荃灣路德圍 呢邊有好多小食店掃完街飽飽地添 行過呢間「餃子坊」🥟之前知道呢間店既師傅有包左十幾年餃子經驗而且餃子係每日新鮮即包 肉餡是鮮肉製成架所以一定要買返家 夜d煮黎醫肚試吓先 我叫左兩款餃子加一支香港製造《鴻福堂》豆漿🥟白菜餃 ($43)外賣生餃子有十粒 我用來煮湯餃 嘩 皮薄多餡 食落好新鮮 有鮮肉味白菜餃係用大白菜做 餡料填滿晒成隻餃食落去啖啖肉 好正🥟韭菜餃 ($43)外賣生餃子有十粒 韭菜餃煎香後很香口 外皮脆卜卜餡好爆有肉既鮮味 一口咬落去充滿肉汁 又有juicy感
今日行經荃灣路德圍 呢邊有好多小食店
掃完街飽飽地添 行過呢間「餃子坊」🥟
之前知道呢間店既師傅有包左十幾年餃子經驗
而且餃子係每日新鮮即包 肉餡是鮮肉製成架
所以一定要買返家 夜d煮黎醫肚試吓先

我叫左兩款餃子加一支香港製造《鴻福堂》豆漿

🥟白菜餃 ($43)
外賣生餃子有十粒
我用來煮湯餃 嘩 皮薄多餡 食落好新鮮 有鮮肉味
白菜餃係用大白菜做 餡料填滿晒成隻餃
食落去啖啖肉 好正

🥟韭菜餃 ($43)
外賣生餃子有十粒

韭菜生餃
白菜生餃
白菜餃
2023-02-17 34 浏览
荃灣有間餃子🥟店,店外見住啲店員辛勤地默默人手包餃子。————————————————————————#芝士餃 💰37 呢款只係得淨煎,咁樣先可以令到啲餃子饀呈現半溶既狀態,煎到好金黃同脆身。#牛肉餃 💰34 呢度有好重牛肉咪既餃子,食落一啲都唔硬。$34有7隻,$43就有10粒。餃子粒粒都好夠飽滿,脹卜卜。🥟😍#特色皮蛋 💰20 估唔到呢度除咗有餃子賣同埋仲有啲小食。仲有啲涼皮好吸引。🥰🥰😍
荃灣有間餃子🥟店,店外見住啲店員辛勤地默默人手包餃子。
————————————————————————
#芝士餃 💰37

#牛肉餃 💰34

#特色皮蛋 💰20

2023-02-14
外卖自取
荃灣平民超抵食餃子雲吞店超級free style任你點雙拼 煎餃加$3 自己分配數量 加麵都得雙拼湯餃 7粒 $34牛肉餃韭菜餃湯底係新鮮魚湯無味精,魚湯真係可以飲多兩啖,熱辣辣嘅湯底加埋餃子真係絕配,餃子皮薄餡靚,啖啖牛肉配上湯嘅精華入口更鮮味,韭菜餃餡料豐富,口感惹味香濃!湯底相得益彰唔會搶走餃子嘅美味!雙拼煎餃 10粒 $51粟芝士餃香菇餃煎餃真係另有一番風味,香脆嘅外皮包埋熱辣辣嘅餡料,鮮甜嘅粟米再帶上少少鹹嘅流心芝士,口感層次分明,大人細路仔都啱食,惹味香菇襯托豬肉真心推介,香味十足加上煎香味道更突出!豆漿 $12檸檬茶 $6餃子坊 (荃灣)荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖
荃灣平民超抵食餃子雲吞店

雙拼湯餃 7粒 $34
牛肉餃

雙拼煎餃 10粒 $51
粟芝士餃
香菇餃

豆漿 $12
檸檬茶 $6

餃子坊 (荃灣)

2023-02-15 26 浏览
見到呢間主打食餃子嘅舖頭,已經好想食到佢湯餃同煎餃,主要傳統嘅口味佢都有齊晒,貴精不貴多,而且可以自由配搭唔同嘅組合。首先一定要讚佢嘅湯底,第一啖飲咗佢嘅湯應該都好入味,仲見到有瑤柱同埋小小嘅肉碎係個湯底度,見到餐廳介紹原來仲有落魚去煲湯,難怪有奶白色嘅湯底!揀左白菜餃同香菇餃配美味熬湯嘅食法,白菜同香菇餃都好多餡,大大粒而且餃子皮唔厚,配合埋咁入味嘅湯,食到好滋味~之後仲食左香煎芝士餃同牛肉餃嘅配搭,最欣賞佢係煎牛肉餃子入面嘅餡仲保留到肉汁,唔會煎到乾晒。芝士餃子都比我想像中有味道,食得出芝士味之餘,睇到佢落足餡料,粒粒粟米都有少少爽口令到口感層次有唔同!如果佢煎嘅餃子再煎得脆口啲就更加好~

————————————————————————餃子坊荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖荃灣路德圍🏬餃子坊家庭式經營的小店,提供新鮮多樣化餃子🥟,涼皮🥤,豆漿🥛等,服務親切😊,價錢平宜,獨具特色,推薦餃子愛好者前往品嚐😋!多年經驗師傅每日即包,餃子皮薄餡多,鮮肉製成🟠推薦食物 Recommended 🔹大混合湯餃🥟($48): 一盒有10粒,裡面充滿了各式各樣的餡料,包括韭菜,椰菜,白菜,粟米🌽,芫茜🌿,牛肉🥩,香菇🍄等等,其中,芫茜帶有清新的味道,牛肉和香菇味道非常香,非常推薦,餃子關注組一定要試試🤗🔸涼皮🥤($35): 涼味道清爽,有青瓜和花生🥜增加口感,沁心涼脾🔹豆漿🥛($12): 豆漿的味道香甜,口感細緻,豆香味十足🟡不推薦食物 Not Recommended 🔹無 No🟠員工 Waiters服務親和用心🟡環境 Environment 家庭式經營的小店,環境舒適,氣氛溫馨🟠總評分Overall (9/10)💰$50/person#ezukokofood #ezukokotsuenwan #ezukoko荃灣#ezukokochinese #ezukoko中式#foodiehk
————————————————————————

🔹無 No

🟠員工 Waiters
服務親和用心

🟡環境 Environment

家庭式經營的小店,環境舒適,氣氛溫馨

🟠總評分Overall (9/10)

💰$50/person

#ezukokochinese #ezukoko中式
#foodiehk #foodie #hkfood #美食 #食好西 #隱世美食 #荃灣餐廳 #餃子關注組
芫茜
涼皮
1K
2023-02-12 32 浏览
雖然大胃唔係北方人,但唔知點解香港人總係會有鋪食餃子嘅癮荃灣路德圍有間開咗一排嘅餃子店,裝修唔吸引唔起眼,但就以務實質素自居一入到去,就見到有兩位姐姐包緊餃子,每日即包即整師傅十幾年嘅功力同經驗,全都混入鮮肉餡之中,盡在餃子不言中唔知揀咩味好,唔想煩喇,就嚟個大混集,10隻煎餃子有8隻味包括韭菜餃、椰菜餃、白菜餃、粟米餃、芫茜餃、牛肉餃、香菇餃同芝士餃外皮煎得勁脆,熱辣辣feel到嗰種新鮮炮製,餡料juicy多汁以上唔包松露味,於是嗌多份湯松露餃,7粒大大嚿包得好紮實,證明爆餡,一咬開松露香味縈迴不絕加上湯底香而純,食完有暖胃之效
雖然大胃唔係北方人,但唔知點解香港人總係會有鋪食餃子嘅癮

一入到去,就見到有兩位姐姐包緊餃子,每日即包即整

師傅十幾年嘅功力同經驗,全都混入鮮肉餡之中,盡在餃子不言中

全部大混合

唔知揀咩味好,唔想煩喇,就嚟個大混集,10隻煎餃子有8隻味

松露餃

以上唔包松露味,於是嗌多份湯松露餃,7粒大大嚿

包得好紮實,證明爆餡,一咬開松露香味縈迴不絕

加上湯底香而純,食完有暖胃之效
2023-02-12
全部大混合
松露餃
2023-02-12 33 浏览
由細到大都喜愛食餃子皆因方便又好味當小食 / 伴湯麵 都好正荃灣呢間係我食過覺得可以再Encore每日新鮮自家包餃豬肉同蔬菜夠新鮮喺呢區最有質數嘅餃子如果揀湯餃,佢地嘅湯底仲有瑤柱同鮮魚熬製不過我喜愛香脆嘅餃子,所以揀咗4款唔同口味嘅煎餃🥢韮菜餃韮菜+豬肉 作為餃子嘅餡料真係無得挑剔豐富嘅肉汁,又軟又Juicy🥢粟米餃粒粒粟米好足料,口感較豐富🥢牛肉餃除咗豬肉作餡料之外,牛肉都係唔錯嘅選擇肉味更香🥢芫茜餃入口已經湧出香濃嘅芫茜味外脆內軟嘅口感.芫茜控必試下次會試下<全部大混合>一次過試齊8款口味 再同大家報告
由細到大都喜愛食餃子
皆因方便又好味
當小食 / 伴湯麵 都好正

荃灣呢間係我食過覺得可以再Encore
每日新鮮自家包餃
豬肉同蔬菜夠新鮮
喺呢區最有質數嘅餃子

如果揀湯餃,佢地嘅湯底仲有瑤柱同鮮魚熬製

不過我喜愛香脆嘅餃子,所以揀咗4款唔同口味嘅煎餃

🥢韮菜餃
韮菜+豬肉 作為餃子嘅餡料真係無得挑剔
豐富嘅肉汁,又軟又Juicy

🥢粟米餃
粒粒粟米好足料,
口感較豐富

🥢牛肉餃
除咗豬肉作餡料之外,牛肉都係唔錯嘅選擇
肉味更香

🥢芫茜餃
入口已經湧出香濃嘅芫茜味
外脆內軟嘅口感.芫茜控必試

下次會試下<全部大混合>
一次過試齊8款口味
再同大家報告
2023-02-06 39 浏览
🏠做咗全日嘢放工好攰,即刻嗱嗱臨買啲外賣返屋企食!見到有間餃子店好似幾多人買外賣,今日又想食得清清地,所以試吓啦!😆😆😆我揀咗14隻餃子,可以雙拼,所以我就試下芫茜餃、牛肉餃、香菇餃、白菜餃!🌾🥬🍄🐂🥦 $34就有7粒,仲可以一次過食幾個口味,好抵!👍🏻 芫荽餃最好食,有好多芫荽!牛肉餃啲肉偏實淨,香菇餃都有幾粒菇,白菜餃啲白菜幾多!自己一個食其實14粒餃子已經好夠!😄😁😆 但我好為食,再嗌多咗一兜手拍青瓜🥒做小食,非常開胃!餐廳好好人,收銀阿姐非常友善,仲會主動問我洗唔洗分開湯裝。我要搭長途車返屋企,所以梗係話好啦!🙏🏻🥰返到屋企,啲湯仲熱㗎!😍 重點係原來啲湯係魚🐟、豬骨🦴、瑤柱煲㗎🔥!完全飲到原汁原味!

$34就有7粒,仲可以一次過食幾個口味,好抵!👍🏻

2023-02-01 50 浏览
平民美食🥟餃子坊(՞•Ꙫ•՞) ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ路德圍出咗名多好嘢食 啱晒掃街😋平時都好鍾意食餃子嘅我哋🤪揀咗呢間餃子坊外賣拎走食😆聽聞D師父有十幾年包餃子的經驗㗎🤫▪️椰菜餃 ▫️白菜餃 (10隻)💲4️⃣3️⃣呢兩款就嗌咗湯餃 費事成日食煎嘢咁熱氣🤩佢嘅湯底係用瑤柱.豬骨.魚熬出嚟 一啲味精都冇落㗎❕聞落已經好香瑤柱味 飲落清清哋幾有屋企嘅味道🥰餃子皮厚薄適中 唔會一夾就散晒仲有啲口感 兩款餡料食落都唔錯😆ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ▫️芝士餃 (10隻) 💲4️⃣8️⃣芝士餃淨係得煎餃〰️味道唔算好濃郁芝士味 芝士唔算多 食落唔會太漏🧀入面仲有肉碎同粟米 食落好甜😚但煎餃有啲油🤏🏻所以個人就比較鍾意湯餃多啲🤔ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ ꔛ🌟原來佢哋係嘅餃子係即日包 夠曬新鮮 唔怪得知嗰日兩點幾去到仲咁多人啦😮———— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————📍餃子坊荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖
平民美食🥟餃子坊

唔怪得知嗰日兩點幾去到仲咁多人啦😮

———— ʕ•͡ᴥ•ʔ ʕ•ᴥ•ʔ ♥︎ ——————
📍餃子坊
荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖

同朋友👧🏻一齊喺荃灣,大家都唔係好肚餓,不過都要食啲嘢,所以諗住簡簡單單搵少少嘢食,喺南豐中心下邊一帶行吓,呢度睇吓嗰度望吓,見到呢間,食餃子,好似幾啱呢日嘅胃口,咁就決定入去開餐😆我哋叫咗呢啲嘢:$20 嘅「手拍青瓜」$43 嘅「韭菜餃、白菜餃 雙拼10隻」$48 嘅「芫荽餃、牛肉餃 雙拼10隻」「手拍青瓜」:青瓜新鮮,幾爽脆「韭菜餃、白菜餃」:熱辣辣,清楚食到韭菜、白菜、豬肉,簡單幾好食「芫荽餃、牛肉餃」:兩樣都幾好味,特別係「芫荽餃」有芫荽清香味

我哋叫咗呢啲嘢:
$20 嘅「手拍青瓜」
$43 嘅「韭菜餃、白菜餃 雙拼10隻」
$48 嘅「芫荽餃、牛肉餃 雙拼10隻」

「手拍青瓜」:青瓜新鮮,幾爽脆

2023-01-27 478 浏览
🥳佢哋嘅餃子係即日即包架👍新鮮豬肉做✅加埋湯底係用新鮮食材、瑤柱、豬骨、魚去熬🔥夠曬原汁原味呀👍👍🧧價錢又親民💰真係好過自己買野包喎😜又正抵食呀🥳🥳餃子控一定要去試吓呀🥳🥟松露煎餃 $65/7隻🔥呢個松露煎餃勁好賣🥟所以我去到包好嘅餃子已經賣晒lu💯師傅又即刻包又即刻煎🔥真係耐心等一陣都值得呀⏰返到屋企急不及待就要食喇😜一打開個盒😜新鮮煎出嚟嘅松露餃嘅香味已經勁香勁吸引喇👍今次我係第一次試佢嘅煎餃🔥果然都唔會令我失望呀😋佢哋即叫即做👍所以松露煎餃嘅外皮係超香脆❤一啖咬落去松露味加埋肉汁😄口味超夾💯煎餃超值得推介喔🥳🥳🥟椰菜湯餃 $32/7隻🌈我之前已經試過佢哋呢度餃子7⃣️種唔同嘅口味架🥳我最鍾情嘅就係佢地嘅椰菜餃🥟又新鮮🔥超爽口呀💯所以今日就叫多咗份椰菜湯餃🥟🥟🐇年大満足呀🥳🥳▪️韭菜餃▪️椰菜餃▪️白菜餃▪️粟米餃▪️芫荽餃▪️牛肉餃▪️冬菇餃

🥟松露煎餃 $65/7隻

▪️冬菇餃
  • 松露煎餃
  • 椰菜湯餃
2023-01-21 48 浏览
📍 #餃子坊 in Tsuen WanChineseFood: 💛💛💛💛🤍Décor: 💛💛💛🤍🤍Service:💛💛💛💛🤍Price Value: 💛💛💛💛💛Price Range:💰 $100Favourite:💖 Leek dumplings------------------------------✅ Located in Lo Tak CT, takes only 2minutes walk from Tsuen Wan MTR station. Very convenient.✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering Chinese dumplings etc✅ The meat filling is made of fresh meat everyday✅ Experience chef with over decades of experience in making Chinese dumplings✅ Good value for money ✅ Can’t wait to ret
📍 #餃子坊 in Tsuen Wan

Price Value: 💛💛💛💛💛
Price Range:💰 $100
Favourite:💖 Leek dumplings

✅ Good value for money

✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend to anyone looking for somewhere to eat in nice dumplings

✅ Generous portions
✅ Food is flavourful and delicious
✅ Servers are always efficient, happy and polite.

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨ #globaleats #eatwithfoodiez
【荃灣平民湯煎餃子店🥟😳】/////荃灣路德圍除左有好多外賣小店外 都有呢間可以坐低慢慢食嘅餃子店舖^ω^佢哋嘅師傅包左10幾年餃子 經驗非常豐富👨‍🍳👩‍🍳餃子都係每日用新鮮豬肉制作 每次去都可以試唔同口味嘅餃子😛.👉🏻松露煎餃 ($65/7粒)煎餃外皮微焦脆身 咬開就品嚐到帶松露味既肉汁 豬肉肉質實淨 煎餃比湯餃更香口🤩.👉🏻椰菜湯餃 ($32/7粒)小店加入左新鮮瑤柱、豬骨、魚配料去制作湯餃湯底 味道鮮甜 無味精(^з^) 餃子皮偏薄 包住滿滿椰菜以及豬肉餡料 肉味香濃 椰菜都清甜 幾滿足😋———📍餃子坊 (荃灣)荃灣路德圍26-28號安富大廈地舖
【荃灣平民湯煎餃子店🥟😳】
/////

👉🏻松露煎餃 ($65/7粒)

👉🏻椰菜湯餃 ($32/7粒)

———
📍餃子坊 (荃灣)
2023-01-15
15 分钟 (外卖自取)
2023-01-15 61 浏览
自從荃灣出現呢間餃子店,成日經過好多人,一於外賣返屋企食湯餃同煎餃都一樣好正,皆因全部熱辣辣餃子仲係每日人手新鮮製作,賣點就係餡料新鮮蔬菜同豬肉即叫即煎熱辣辣✨韮菜餃餃子之中,最鍾意係韮菜餃,味道特別香口,加上煎香後,外皮脆卜卜隻隻都飽滿多餡,真係超級好食,停唔到口✨全部大混合其他口味樣樣都想試,揀呢個組合就最啱,湯底用鮮魚熬製,裡面仲有瑤柱一次過食哂 椰菜.白菜.粟米.芫茜.芝士.牛肉.香菇每款味道都各有特式,大滿足

自從荃灣出現呢間餃子店,

成日經過好多人,一於外賣返屋企食

湯餃同煎餃都一樣好正,
皆因全部熱辣辣
餃子仲係每日人手新鮮製作,
賣點就係餡料新鮮蔬菜同豬肉

即叫即煎熱辣辣

✨韮菜餃

餃子之中,最鍾意係韮菜餃,味道特別香口,
加上煎香後,外皮脆卜卜

隻隻都飽滿多餡,真係超級好食,停唔到口

✨全部大混合

其他口味樣樣都想試,揀呢個組合就最啱,

湯底用鮮魚熬製,裡面仲有瑤柱

一次過食哂 椰菜.白菜.粟米.芫茜.芝士.牛肉.香菇

每款味道都各有特式,大滿足

2023-01-14
下午茶
  • 韮菜餃
2023-01-14 42 浏览
呢排成日行過路德圍見到呢間野已經想試好耐啦,今日決定買啲生餃番屋企同屋企人開心share! 等緊期間,個姐姐同我傾計講起話包餃子個師傅已經有十幾年經驗,加上係每日新鮮用鮮肉包起,話我一定會鍾意食。見佢講得咁勁,即管買兩盒試吓啦🤪廿隻加埋唔洗$90,好抵!分別叫左十隻韭菜生餃同埋十隻白菜生餃,睇賣相都睇得出唔係工場貨~每一隻形狀不一。想讚一讚兩款餃嘅皮都好薄,皮薄得黎唔會話好易穿。餡料方面十足,食落的確係好新鮮,係有鮮肉味。不過白菜餃佢係用大白菜做嘅,本人幾鍾意,但expect係呢隻🥬白菜嘅朋友仔就要留意啦。