餃掂手工餃子雲吞專門店

Nom Nom Dumpling
2024-08-08 174 浏览
今日去左新都城搵嘢食,係喺二樓對住天幕廣場就有間餃子店,叫餃掂,岩晒了,覺得好耐冇食餃子,是很好的選擇。地方吾算大,不過都乾淨衛生,同朋友兩人食,我點了餃子麵,要韭菜豬肉餃,好好食,大大粒有六粒,韭菜味好香,感覺冇味精,好健康。而朋友就嗌左雲吞麵,一個有12粒好多粒,肉汁鮮甜,彈牙爽口皮薄餡靚,大大碗好食。另外仲點左香煎軟心芝士餃,煎得很香脆很香口, 一咬就濃濃的芝士香同埋粟米鮮甜,好好食。蜜餞雞翼超級入味,甜甜的很開胃,夏天食配餃子好夾,又吾貴,點了三隻岩岩好。另外飲品推介蜜檸意米水,大大杯,真材實料,飲落很清新,感覺很健康,整體全部都好食又吾貴,值得推介。

2024-08-03 196 浏览
店舖唔算好大 但都足夠有四人枱或者係單邊座位呢度係人都係食餃子餃子有傳統嘅豬肉 亦都有新派嘅雞肉同埋牛肉香煎軟心芝士餃 煎得好快 仲要好熱個皮比較薄 所以好脆入邊有豬肉芝士同埋粟米 好甜㗎豬肉元貝餃煎餃 有香既海鮮圓貝味道加埋啲豬肉特別有口感豬肉韭菜餃 呢個就叫咗店內大名鼎鼎嘅狀元湯湯餃 狀元湯非常健康 順滑 可以自己加少少鹽調大大隻餃子 食幾隻真係好飽蜜檸薏米水 係冇冰㗎 甜度啱啱好仲有啲薏米 適合夏天飲用豆漿味香濃 另外呢度都有少少面食不過最緊要一定要食煎餃子
店舖唔算好大 但都足夠有四人枱或者係單邊座位

豆漿味香濃

另外呢度都有少少面食
不過最緊要一定要食煎餃子
2024-07-27 180 浏览
餃子愛好者不可錯過有超過10款餃子菜單,定有一款啱你而且湯餃/煎餃任君選擇每款都大大隻又好味還有多款不同醬料供選擇仲可以外賣生餃子回家自己煮👍✨煎香蕉軟心芝士餃~餃子餡有粟米、鮮肉再加埋車打芝士,食落有陣陣芝士香,而且餃子皮非常薄,又煎得好香脆😋✨至尊松茸餃~絕對冇改錯名,淡淡的松茸香味和豬肉好夾,每隻都脹卜卜狀元九鼎湯:真材實料,絕對冇味精,好清甜,飲完唔會有口渴嘅感覺✨自家製山楂雪梨水~山楂微酸,雪梨清甜,配煎餃一齊食,可以中和油膩感❤️

餃子愛好者不可錯過
仲可以外賣生餃子回家自己煮👍

2024-07-27
午餐
2024-07-24 232 浏览
成日喺街食飯,有時都想食返家既味道。見呢間餃子店都幾多人推介又有好多唔同口味選擇,於是同朋友試吓 !!叫咗八隻龍鳳松茸湯餃,呢款餃喺出面嘅舖頭比較少見,裏面係有黑白松露嫁🤩🤩松露嘅味道都幾濃郁,餃子餡嘅份量一啲都唔少,每隻都脹卜卜😁😁 值得一提嘅係個湯都好高質,平時出街食嘢最怕啲湯好多味精,呢個就好清甜,飲完都唔會有好口渴嘅感覺👍🏻👍🏻 另外叫咗個松茸醬,因為平時都好少喺其他餐廳見到呢款醬。估唔到個醬同啲餃子咁夾,好似將餃子嘅鮮味提升咗一個層次🤩🤩🤩🤩同行友人就叫咗韭菜豬肉湯餃,餃子菜同肉嘅比例適中,充滿肉汁 好juicy叫咗個蜜餞雞翼share, 小食嘅水準都好高😋雞翼充滿蜜糖味,好嫩滑,推介👍🏻👍🏻👍🏻呢個黃金皮蛋蛋香味食落比平時嘅皮蛋重,質感都幾彈牙。啲蛋黃仲係溏心嘅,質感同賣相都十分好🤤🤤 四川涼皮就重口味人士必點~超重蒜味,辣度就唔算好辣飲品方面,呢個檸檬薏米水都幾足料,帶有輕輕嘅蜂蜜甜味,整體感覺幾清新。

四川涼皮就重口味人士必點~超重蒜味,辣度就唔算好辣

香煎軟心芝士餃 (10隻) $69價錢都唔算平!但係好好食😍佢入面係粟米鮮肉餃再加咗車打芝士,食落有一陣陣芝士味😚👍🏼但感覺亦都唔會好油膩!隻隻都好足料大大粒,煎到好香口!再點啲醋食,好正😍👍🏼推薦!重慶鮮肉雲吞(大碗) $54好食咼里個!佢同其他好唔同,係用雲吞皮包,而且相對比較重口味😂但亦會細隻啲,但入面都有鮮肉同木耳!口感唔同,加湯食好味呀!濕濕地口😚餃子麵 $65點咗壽喜燒牛肉味,因為好創新!入面原來有馬蹄大蒜牛肉,多重口感!味道唔重,偏淡,感覺真係冇落味精😚麵係上海麵黎㗎!都幾大碗,浸得耐咗就淋咗啲😂要留意係得6隻餃咋😂檸蜜薏米水 $20比想像中大杯!飲落真係有蜜糖味🤭微甜味,好舒服!薏米水去濕,最近啱哂呀😍🫶🏻

香煎軟心芝士餃 (10隻) $69

重慶鮮肉雲吞(大碗) $54

餃子麵 $65

檸蜜薏米水 $20
  • 香煎軟心芝士餃
2024-07-20 132 浏览
甘岩路過呢間餃子餐廳,食完有驚喜真係值得一試!👌龍鳳松茸煎餃🥟餡料超級豐富濃郁,分開黑松露同白松露,黑白松露嘅香氣,加上新鮮的豬肉!食落真係叫人停唔到口!! 一路食一路驚嘆 🤤另一個就係香煎軟心芝士餃🧀,外面酥脆,入到面呢個軟心芝士餡就好滑溜,仲有新鮮刨出嚟嘅粟米粒,質感俾人意外又好吃! 所有食材搭配天衣無縫 🤩最後就係壽喜燒牛肉湯餃🥟,呢個湯餃好濃郁,光係牛肉同香蔥就已經好鮮甜啦😋! 調味料都唔使加,仲有呢個會送個無味精湯,飲落暖呼呼嘅,真係好滋味!飲品叫左個檸檬薏米水🍋超清爽唔會太甜,剛好可以中和下呢啲餃子嘅濃郁口感。仲有一款山楂雪梨水🍐,酸甜適中,食完好飽肚嗰種消滯嘅感覺好舒服👍餃子種類豐富又好食!大食的可以選餃子🥟+麵,仲有自製的飲品~ 😋👌
甘岩路過呢間餃子餐廳,食完有驚喜真係值得一試!👌

龍鳳松茸煎餃🥟

2024-07-19 127 浏览
食左好多次餃掂 不過次次都係外賣返屋企食🥟今次同阿女去玩順便坐低食😆細細間座位都好少但係6點已經就快坐滿😂門口已經有一個大餐牌有齊咁多種類嘅餃子🥟Menu種類繁多 有湯餃/煎餃🥟我地緊係嗌煎餃啦~狀元九鼎湯評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️呢個湯係跟至尊松茸餃,有一大碗,絕無味精😍連小朋友都啱飲嘅湯,可以提升免疫力💪🏻粉葛魚湯仲可以祛濕tim,好有家嘅味🥰至尊松茸煎餃評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️果然係至尊,食落有淡淡嘅松茸味又唔會搶奪豬肉嘅味,兩者好match🐷煎得超香脆,每啖咬落去都好juicy入口鬆化唔會好油膩😋香煎芝士軟心餃🧀評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️有芝士嘅餃子真係好好食🤤唔會過多嘅芝士令人食滯,仲有粟米豬肉🐷但依然係芝味十足大白菜豬肉餃評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️好多汁嫩滑,阿女食得好滋味,人仔細細食左5隻湯餃,份量都唔係細㗎,有菜又有肉,夠曬營養,仲要都係碗九鼎湯,增附小朋友抵抗力💪🏻蜂蜜檸檬薏米水評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️估唔到呢杯咁好飲,酸酸甜甜咁好開胃啊🤤
食左好多次餃掂 不過次次都係外賣返屋企食🥟
今次同阿女去玩順便坐低食😆
細細間座位都好少但係6點已經就快坐滿😂
門口已經有一個大餐牌有齊咁多種類嘅餃子🥟

Menu種類繁多 有湯餃/煎餃🥟我地緊係嗌煎餃啦~

狀元九鼎湯

至尊松茸煎餃

香煎芝士軟心餃🧀

大白菜豬肉餃

蜂蜜檸檬薏米水
評分:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
估唔到呢杯咁好飲,酸酸甜甜咁好開胃啊🤤
2024-07-12 108 浏览
由於兩老去咗旅行,自己又唔識煮,餐餐食熱氣嘢又唔係幾好,所以今晚諗住食得健康啲,這裏又有湯,又有餃子,又有菜叫。這道至尊松茸湯餃絕對是本次用餐的亮點。每個餃子大小適中,餡料鮮美多汁,湯汁香濃滑膩,充滿了濃郁的松茸香氣。餃子皮薄而有彈性,與餡料完美搭配。雙拼湯餃包含了兩種餡料。兩種餡料口感豐富,互相輝映。餃子皮薄而有嚼勁,煮熟後Q彈有嚼勁。這是一道價格實惠、口感出眾的湯餃,是很好的選擇。時蔬新鮮爽脆,烹調後保留了食材自然的甜味。這道清新的時蔬能很好地中和其他較重口的菜餚,為整餐增添平衡感。雞翼肉質鮮嫩多汁,調味也恰到好處,散發著恰到好處的甜香味。作為一道小吃,它可以單獨食用,也可以與其他菜餚搭配享用。清新爽口的薏米水能夠幫助解膩提神,是一個很好的飲品選擇。它能為這頓豐盛的大餐帶來清爽的平衡。香濃醇厚的凍豆漿是一個不錯的飲品搭檔。它不僅能清潔口腔,還能提供一定的飽腹感。

2024-05-25 184 浏览
繼續上一part~芫荽餃拼粟米湯餃芫荽餃OK粟米餃都好好食~粟米拼元貝煎餃粟米餃好食元貝餃都好香~蜜餞雞翼(超好食)~龍鳳蛋(都係好好食)~四川涼麵走辣(都係好好食)
2024-05-25 79 浏览
一向鍾意食餃子嘅我,經過見到呢間舖頭,於是就上網睇吓有咩口味多人推介~龍鳳松茸湯餃白松露味(好香)黑松露味(都係好好食)~香煎軟心芝士餃真係有芝士喺入邊,但係要快啲食,因為芝士變杰咗會比較漏~龍鳳松茸煎餃黑白松露都係好好食~至尊松茸豬肉湯餃都係好好食好香

~龍鳳松茸湯餃

白松露味(好香)

黑松露味(都係好好食)

~香煎軟心芝士餃

真係有芝士喺入邊,但係要快啲食,因為芝士變杰咗會比較漏

~龍鳳松茸煎餃
黑白松露都係好好食

~至尊松茸豬肉湯餃
都係好好食好香
2024-04-01 233 浏览
🌟整體評分: 8/10🌟❤️味道:9/10🧡環境:7/10🩵服務:8/10💚性價比:8/10💗小朋友喜愛度:7/10超趕時間嘅情況下急急腳試左呢間餃子店。開放式廚房可以睇到姐姐包餃子情況,如果佢地戴返口罩感覺會更衛生🥹兩個大人一個小朋友,叫左韮菜湯餃,芫荽煎餃同皮蛋。同市面餃子店一樣有湯餃有煎餃,呢間係用粉葛湯底架,超有heart! 雖然湯頭唔算濃郁,但唔會大陣味精死咸。韮菜湯餃都好新鮮。芫荽煎餃超重芫荽味!而且煎到脆卜卜,超香口!加埋菜圃辣椒油,正丫喂!
🌟整體評分: 8/10🌟
❤️味道:9/10
🧡環境:7/10
🩵服務:8/10
💚性價比:8/10
💗小朋友喜愛度:7/10

兩個大人一個小朋友,叫左韮菜湯餃,芫荽煎餃同皮蛋。

• 狀元九鼎湯
  • 芫荽煎餃
2024-03-21 201 浏览
手工餃呢一間嚟講叫做高質素 。又唔係叫做平,但係叫做水準keep住唔錯。試過幾間分店都唔會話因為唔同分店然後有唔同嘅質素。喺舖頭側邊你會見到有即時包餃子。等位嘅時候望住都唔會覺得太悶。呢間店內嘅座位比較少,等位時間預留返會比較長時間。講返食物質素,個人推薦韭菜煎餃同埋芫荽煎餃。餃子超級足料,暫時推薦俾朋友食都冇人話唔好食。如果唔鍾意食重口味,個人建議可以食豬肉粟米,如果鍾意食芝士仲可以揀埋芝士口味 。
2024-02-16
2024-03-08 170 浏览
經常行過今次終於有機會食😊上網睇食評好多人叫這個涼皮,於是我都叫咗一份,30多元,不算貴。因為怕太辣。,所以叫咗小辣。。吃上去有驚喜,味道很好。配上花生碎好惹味,涼皮亦爽滑彈牙。我選擇咗一個雙拼餃子,有七隻 全部都叫咗煎餃。餃子一上枱。,份量比我想像中細😅因為計返平均都要$7.x一隻,冇諗過上枱原來係咁細隻😂如果日後可以大隻返啲就好啦。講返味道先,其實味道係可以的,足料,新鮮食材,而且皮脆,即叫即煎,熱辣辣。至於餐廳環境方便,座位與座位之間比較狹窄,通常見人都係外賣。
經常行過今次終於有機會食😊

2024-03-05
  • 粟米豬肉餃
2023-12-17 211 浏览
鐘意食餃既我都經常光顧,堂食可以食到我至愛嘅芫茜湯餃真係不得了(另一半唔食芫茜)但近依2次食個湯明顯淡咗似係溝咗水🥲老公就嗌左煎芝士餃就keep住好食另外見到有人post個湯分開上🤔唔知會唔會濃味返,下次可以試下

老公就嗌左煎芝士餃就keep住好食

2023-12-17
2023-11-25 142 浏览
作為一個無餃不歡的人,經常四出尋找合口味的餃子店;餃掂正是我其中一間開飯食堂。⭐️韭菜豬肉湯餃子$45店家每天新鮮製造,用料有保證,而且豬肉及韮菜比例恰好。⭐️至尊松茸豬肉餃$80招牌之一,松茸香氣突出,而且還配有2款自家製特色醬料,整體上提昇了口感及層次。⭐️壽喜燒牛肉餃$54餃子皮薄餡靚,每口都帶有香濃肉汁,而且頗具特色。⭐️粟米豬肉餃$56鮮甜粟米加上肥瘦適中的豬肉,口感一流。值得一提是湯底,不加味精確是老火靚湯。⭐️自家製山楂雪梨水$20 最後再飲上一杯酸甜適中兼能解膩的山楂雪梨水,實是滿足。

⭐️韭菜豬肉湯餃子$45

店家每天新鮮製造,用料有保證,而且豬肉及韮菜比例恰好。

⭐️至尊松茸豬肉餃$80

⭐️壽喜燒牛肉餃$54

餃子皮薄餡靚,每口都帶有香濃肉汁,而且頗具特色。

⭐️粟米豬肉餃$56

⭐️自家製山楂雪梨水$20

最後再飲上一杯酸甜適中兼能解膩的山楂雪梨水,實是滿足。