2023-03-14 1065 浏览
原本訂位餐廳因為有限時,而朋友又OT,怕唔夠時間食,所以就轉場預先打去問都有位,不過唔收信用卡只收現金就有點失落,無得用信用卡優惠點左中辣湯底,但一啲都唔辣,不過相對就唔油有叫左一般都儲叫嘅牛肉,蜂巢豆腐,丸,餃,響鈴,仲叫左熟食厚切午餐肉同埋滷水拼盤蜂巢豆腐同午餐肉最好食,午餐仲翻點左一次其他食物就不過不失食物無乜驚喜,但店員友善,常常幫我哋加湯

點左中辣湯底,但一啲都唔辣,不過相對就唔油

蜂巢豆腐同午餐肉最好食,午餐仲翻點左一次

其他食物就不過不失

食物無乜驚喜,但店員友善,常常幫我哋加湯

2023-02-14 693 浏览
情人節去打邊爐叫左個秘制薑母鴨湯配料話有馬蒂、豆腐、當歸我地食唔到當歸味亦搵唔到當歸問下個店員佢話d當歸切到好薄 溶晒我煲湯都未煲得溶啦湯底好咸 好多油鴨肉煲好之後店員無幫你收細火/提你收細火就已經overcooked 會鞋晒柴晒其他配料叫左霜降牛 響鈴 鴨血 餃子併盤 雜菜併盤不過不失但因為湯底太咸太多油 搞到d野唔好食女朋友因為鍋底太多油 食完頂唔順返到屋企嘔返晒d野出黎店員有幫手收碟 但無幫手加湯整體服務態度算係無問題香港地選擇有好多 唔會再去食
情人節去打邊爐

叫左個秘制薑母鴨湯
配料話有馬蒂、豆腐、當歸

我地食唔到當歸味

2023-02-14
情人节
  • 鴨血
2023-01-07 855 浏览
食物唔新鮮,價錢又唔平,一句講晒,物非所藉。啲湯無嚟味道。啲肉又唔新鮮。啲蔬菜好似喺雪櫃雪左一個星期才攞拿出來給客人,個樣好衰。而且真的不新鮮。原來依間食肆有一個規矩8:30前離開有七折。8:40離開嘅時候侍應才告訴客人依個規矩,又叫客人俾現金。依間嘢好似好缺水。菜單上好多想點嘅菜都冇。個經理嚟解釋,一美話佢公司立場,完全當客人冇到。依間食肆,可能周轉有困難。你去惠顧。好自為之。總之極惡劣的經驗。不會再回去。
2023-01-07
2023-01-07 714 浏览
環境惡劣:入口擺晒雜物,冇人歡迎客人入去,到咗都唔知啱唔啱。卒之有人喺地庫叫上嚟,先至知道入三點。要坐長凳仔,張凳硬骨骨,坐得好唔舒服。食物惡劣:養生火鍋湯底無味,個湯等咗半個鐘都煲唔着。叫首設牛肉賣晒,叫雪花牛肉諧霎霎冇厘味道。皇帝菜嚟到濕晒,好似洗咗喺度一日擺咗成個禮拜。服務態度惡劣:我7:00pm 開始食飯, 8:40 PM買單,佢突然話7:30前買單可以用現金俾錢有七折。問佢點解唔早啲講,一個態度極差嘅阿婆經理理直氣壯話:餐廳系統唔俾,就算佢有同我講,我都食唔到咁快啦。簡直係荒謬。結論:非常失望,千祈唔好去。

結論:非常失望,千祈唔好去。
2023-01-07
本身朋友生日,一心諗住搵間地方大啲安靜啲嘅餐廳打邊爐,就諗住試吓先間棉登徑既養心殿,岩岩香港有呢間果時食過一次,記憶感覺整體都不錯,同睇onpenrice訂坐有7折優惠,所以先再試吓呢間,誰不知一到門口……勁噏duck,甩皮甩骨,仲見到果神位,感覺唔多好,唔緊要,試左食物先,服務員還好,食物到齊,頂!果蟹棒呢我地叫左細份試吓,但無諗過係得三條?!咩料牛肉還好,湯底我地叫左麻辣大辣,完全唔辣囉都唔係旺角果間水準,係咪老翻黎咖間野!三個人我地6:30入坐,8點叫佢收起哂野食蛋糕,最後我哋遲咗3分鐘埋單,佢話過左3分鐘做唔返果7折比我地,我地堅持左一陣,叫埋經理黎都話咩都做唔到,就係因為7折,我哋先叫左兩轉牛肉,真心無良心,係,我地係遲左埋單,但唔係不近人情,態度勁差,係無咖啦,佢語氣就係講到明「係你地唔記得埋,唔關我事啵」無野既,真係唔會有下次,同會幫佢宣傳呢樣野囉,呃錢
牛肉還好,湯底我地叫左麻辣大辣,完全唔辣囉
無野既,真係唔會有下次,同會幫佢宣傳呢樣野囉,呃錢
2022-12-26
2022-12-04 742 浏览
不知所謂!本人和朋友在尖沙咀分店3/12/2022大約19:00-3:35其間在包了一間厢房,本人在3:25-3:40如廁後出來的時候落下一級就跣親,成個人跌親,導致膝頭哥軟弱冇力,腰部亦受傷,其間只係有1男1女侍應忙住執拾枱上面的東西趕住收工,沒有任何支援!所以我就跣底之後坐在地上都沒慰問一句,現在4/12/2022凌晨06:10本人膝頭哥仍然在痛,軟弱無力,所以留一個備份,呢間店佢哋所有服務欠佳!
2022-12-03
  • 美人鍋
2022-09-16 1332 浏览
地庫環境很焗廁所日久失修 有度廁所門 我閂咗之後 開咗一陣先開得翻因為佢個鎖位舊 kick住咗舊木落去嘅樓梯位 想爛想爛咁食物十分之一般 未到話唔好食 不過唔止於去到呢個價錢鍋底有藥材 (都係紅棗 黨參個啲)有一整隻烏雞但係味精味都好重完全做唔到「美人鍋」嘅效果牛肉都十分一般 蔬菜類 全部都唔新鮮 仲要粟米 係爛嘅 出面個調味架真係望到都驚極度懷疑佢係咪用唔哂會無限留到下一日啲芫茜葱 係切到好細 都掩飾唔到 佢已經變到黑黑地咁樣真係搞唔掂完全係無動力要影相打卡唔會食到你痾嘅 不過唔會想再嚟不可再嘅一間火鍋店
地庫環境很焗
廁所日久失修 有度廁所門
我閂咗之後 開咗一陣先開得翻
因為佢個鎖位舊 kick住咗舊木
落去嘅樓梯位 想爛想爛咁

食物十分之一般
未到話唔好食
不過唔止於去到呢個價錢
鍋底有藥材 (都係紅棗 黨參個啲)
有一整隻烏雞

不可再嘅一間火鍋
美人鍋
2022-09-15
2022-08-20 1315 浏览
聚會梗係要揾地方hea,要方便大家,有要坐得咁上下人數,又要食又要玩,福利小姐揀選咗這間火煱加卡拉ok,大家盡情玩咗一晚。叫咗麻辣鍋中辣,唔錯夠辣,手切牛肉,一口肥牛粒,餃子併盤等,上餐快,食物質素唔差,有加一服務,茶芥及醬料每位20。包房唱k最低消費4千大元,歌曲唔算舊,音響唔錯,但得2支咪,細心有咪套更換,房內有私人洗手間,唔駛出去同人迫,自成一角,正~唯一覺得問題係,唔知點解間房個地下係濕嘅,感覺怪怪。
。包房唱k最低消費4千大元
唯一覺得問題係,唔知點解間房個地下係濕嘅,感覺怪怪。

2022-08-14 979 浏览
呢間有房間可以打邊爐+唱k岩哂生日/ 派對/ 搞活動野食一向都好食,朋友們都話音響設備好好😂K迷一定要去,除左房間冷氣有啲凍外 整體都好好推介湯底,一定係麻辣喜歡食辣野1定要試。😍😍😍😍又有得食又有得唱,正。
呢間有房間可以打邊爐+唱k
岩哂生日/ 派對/ 搞活動
野食一向都好食,
朋友們都話音響設備好好😂
K迷一定要去,
除左房間冷氣有啲凍外 整體都好好
推介湯底,一定係麻辣
喜歡食辣野1定要試。😍😍😍😍
又有得食又有得唱,正。
  • 炸午餐肉
  • 寧神養心鍋拼麻辣鍋
2022-08-03 919 浏览
補祝朋友yuki🎂🎂🎂補祝生日連好耐無見既朋友都見到🤭D野食,好好味!!🙊牛肉同埋其他肉類都好新鮮 仲有$1小龍蝦同埋$1酸菜魚啲雨超滑酸同辣啱啱好我依個唔食得辣嘅人我都會食到小辣熟食我哋仲點咗個鹽酥炸雞滷水鴨舌滷水拼盤鹽酥炸雞超級超級超級香味滷水鴨舌好入味好軟啲骨都可以吞埋😆我哋仲配咗支日本清酒🍶chill chill🉐️店長推介下次要試吓個象拔蚌刺身😱#養心殿台式養生鍋 #美食#打邊爐 #hkig
補祝朋友yuki🎂🎂🎂
補祝生日
連好耐無見既朋友都見到🤭
D野食,好好味!!🙊
牛肉同埋其他肉類都好新鮮

• 翠絲水蓮
  • 鮮甜三蔬
  • 厚脂黑毛豬梅花肉
2022-05-29 1389 浏览
好想食台式火鍋嘅時候第一時間就諗起養心殿。第一次嚟呢間分店,環境非常闊落,極具中國特色嘅設計。我哋叫咗個鴛鴦鍋,一邊係麻辣鍋另一邊係養生鍋。個人認為湯底唔太濃郁,但勝在有好多配料,有蜂巢豆腐同鴨血。我哋叫咗肥牛、豬肉片、響玲、冰菜同墨魚滑等等。響鈴係即叫即炸,所以有好香嘅豆味,肥牛肥瘦均勻,食落口中牛油嘅香味出晒嚟。仲有第一次食冰菜,感覺好新奇,而且係非常甜。我哋仲叫咗湯圓添,放落麻辣湯底嗰邊,鹹鹹地反而更突出左芝麻湯圓嘅咩,搞到我哋忍唔住encore另外而家仲有一個優惠,加一蚊就可以叫一份酸菜魚,份量仲超級多,內有薯粉。魚嘅肉質非常嫩滑,個湯夠酸夠麻,非常喜歡。我會為咗呢個酸菜魚再嚟因為性價比真係好高呀

2022-05-27
2022-03-29 1247 浏览
環境裝修很古色古香, 私隱度都很好, 可以靜靜地食火鍋, 不過燈光比較昏暗點了鴛鴦湯底分別是酸菜白肉鍋及麻辣鍋酸菜白肉鍋本身湯底內有腩肉片和酸菜,還有QQ寬粉條, 酸酸的非常開胃麻辣鍋有多種藥材同香料, 有陣陣辣椒麻香味, 可能是台式的關係, 味道較淡、麻辣不夠麻及辣建議火鍋前先喝一碗湯底一向喜歡辣的我, 酸菜白肉鍋比較出色麻辣鍋可免費追加一份鴨血配料:御選梅花豬 - 入口軟腍, 肉質鮮嫩有彈性, 與火鍋真的絕配蟹籽墨魚滑 - 滿滿的蟹籽, 墨魚滑夠爽滑彈平炸午餐肉 - 厚切真的太滿足, 份量都比較多蟹棒 - 肉質厚實有嚼勁有機玉米 - 新鮮香甜, 令湯底更加鮮甜入味日本金菇 - 一般水準台灣A菜 - 夠新鮮清甜爽脆即炸脆響鈴 - 可以再encore, 鮮炸又香脆, 再浸滿湯汁, 食到停不了口整體不錯, 食材夠新鮮, 無限時食得比較舒服, 可以慢慢傾慢慢品嘗美食

點了鴛鴦湯底
分別是酸菜白肉鍋及麻辣鍋
建議火鍋前先喝一碗湯底
一向喜歡辣的我, 酸菜白肉鍋比較出色
麻辣鍋可免費追加一份鴨血

配料:
蟹籽墨魚滑 - 滿滿的蟹籽, 墨魚滑夠爽滑彈平
炸午餐肉 - 厚切真的太滿足, 份量都比較多
蟹棒 - 肉質厚實有嚼勁
有機玉米 - 新鮮香甜, 令湯底更加鮮甜入味
日本金菇 - 一般水準
台灣A菜 - 夠新鮮清甜爽脆

• 即炸脆響鈴
  • 御選梅花豬
  • 酸菜白肉鍋
2022-01-10 1063 浏览
天氣涼涼地,最啱打邊爐!今晚同同事去咗公司附近嘅”養心殿”打下邊邊😜我地一行6人,被安排坐較入嘅位置,長身6人枱,用中國風嘅木分隔開,仿如自己包箱般,私隱度幾高。不過,整體感覺有些迫,每張枱相隔位置不多。我地點咗鴛鴦鍋(麻辣同養生),手切肥牛、雪花肥牛、響鈴、手工丸併盤、蝦丸、准山麵、嘉美雞、有機玉米、生菜同-A菜。另外,仲點咗幾樣熟食,有墨魚餅、酸菜魚同炸雞軟骨。大部分食物都正常水準,反而酸菜魚同炸雞軟骨有少少驚喜!酸菜魚魚塊夠多,好滑,唔腥,好入味,下面仲有好多寬粉。而炸雞軟骨好香脆,做餐前小食最好不過。記得以前醬料比較多選擇,但依嫁只有基本的豉油、生熟蒜、蔥、辣椒、花生、芝麻,連一般打邊爐必有嘅花生醬、沙茶醬之類嘅醬料全部都冇。呢方面可能要改善下!

2021-12-20
2021-12-27 963 浏览
本身今晚凍凍地諗住一家6口去打邊爐見養心殿有得book位就去試下入到去環境係吾差,初初有個好nice既我估 駐場supervisor黎推介嘢食但態度差,服務差叫個鴨血由開始食,食到食完都未到態度極之吾好冇下次六點鐘嚟到推介手切肥牛轉頭同我講買哂叫加湯又吾願意所有嘢叫左好多次都冇人理叫埋單就即刻到
本身今晚凍凍地

諗住一家6口去打邊爐

見養心殿有得book位就去試下

但態度差,服務差

叫個鴨血由開始食,食到食完都未到

態度極之吾好

冇下次

六點鐘嚟到推介手切肥牛

轉頭同我講買哂

叫加湯又吾願意

所有嘢叫左好多次都冇人理

叫埋單就即刻到

2021-10-23 2204 浏览
环境差,食物份量少,不乾净,厕所设备烂融融,调味料选择少,有种不甚清洁的感觉!性价比差,食物汤底选择少,食材不新鲜,........................