2025-03-03
經過開沙田新城市想食返個菜餐廳類型嘅晚餐,所以去咗呢間顏色為綠色嘅---🌟香港永年車仔麵茶冰廳🌟餐廳坐位寬敞舒適,衛生環境好乾淨整潔,而餐牌選擇都好豐富✨️._./ 主 食 /🥢| 永年大碗麵 |🥢(豬腸,豬紅,豬皮,雞翼,雞翼尖,魷魚,紅腸,魚蛋,蘿蔔,時菜)叫咗佢呢到嘅招牌大碗麵食,見佢裏面嘅餸菜好豐富,一碗麵試曬港式特色小食,每款小食都唔止一塊架,食到好滿足。上面仲加咗招牌永年辣醬,好惹味,辣辣地好過癮!.🐂| 頂級西冷扒餐配意粉(黑椒汁)|🐂🦐🥑🥗仲叫咗個扒餐,我哋揀咗西冷扒,厚身大塊,熱辣辣鐵板上,再淋上黑椒汁,勁香濃😍西冷扒肉質軟腍,配埋香濃嘅黑椒汁好滋味✨️跟餐配埋個沙律,配撘係我最愛,開胃又好食。./ 滋味小食 /🐂| 牛三寶 (牛柏葉、牛肚、牛筋)|🐂牛三寶有齊曬我最愛嘅牛雜組合,全部都好入味,濃味道啱曬我👍🏻每樣嘅數量都唔少架,而牛筋亦好軟腍入味。.🐖| 南乳豬手 |🐖豬手炆到好腍好入味,味道香濃又唔會太鹹./ 飲品 /🍍| 菠蘿冰 |🍍酸酸甜甜,解渴又解膩.🫚| 薑汁豆花冰 |🫚呢個好特別,飲得到嘅豆花,豆花香味濃,每啖都帶有薑汁味,好飲._.
._.
/ 主 食 /
🥢| 永年大碗麵 |🥢
🐂| 頂級西冷扒餐配意粉(黑椒汁)|🐂
[牛油果薯仔蝦沙律]🦐🥑🥗
跟餐配埋個沙律,配撘係我最愛,開胃又好食。
/ 滋味小食 /
🐂| 牛三寶 (牛柏葉、牛肚、牛筋)|🐂
🐖| 南乳豬手 |🐖
豬手炆到好腍好入味,味道香濃又唔會太鹹
/ 飲品 /
🍍| 菠蘿冰 |🍍
酸酸甜甜,解渴又解膩
🫚| 薑汁豆花冰 |🫚
._.