餐厅: 香香宮煮 (金巴利中心)
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
📍#香香宮煮餐廳環境寬闊,裝潢偏中國宮廷風,別具風味,餐具都係用粉紅色餐具,非常之少女心💗非常適合一路打邊爐一路同友人傾下計。✨胡椒酸菜魚湯底 $308生浸龍躉魚片,上枱要等佢煲滾先食得,並唔係一早煮熟嘅酸菜魚,好有誠意,魚片份量都多,新鮮魚食落果然肉質爽彈。酸菜湯係微甜嘅,而湯底辣度固定了微辣,覺得唔食辣嘅人都可以食得到,係胡椒嘅辣度。✨ 艾莎公主牛肉寶盒 $498共有7款牛肉在內: 手切牛崩沙、手切本地牛肉 、新鮮牛展、頂級雪花肥牛 、牛黃喉、牛肉粒及牛舌花。牛崩沙係薄軟膠質,爽軟不硬。牛肉同肥牛高質,雪花紋好靚,肥瘦適中。✨黑松露芝士墨魚丸(4粒) $72一咬開芝心流出來,黑松露香氣十足,仲有墨魚粒係入面,爽口彈牙。大推👍🏻✨伊比利亞橡果豬 $118薄切橡果豬肉片肥瘦均勻,頗有香濃嘅豬味。✨香香宮煮響鈴拼盤 $98有鹹蛋黃響鈴及原味響鈴,每款味道各3條。鹹蛋黃汁夠多,響鈴食落爽脆。✨竹蔗茅根 $78清甜冰涼,清熱解膩一流。——————————————- 📍 香香宮煮🏠 尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓#Hkfoodstep#hkfoodstep尖沙咀#hkfoodstep火鍋#

📍#香香宮煮

✨胡椒酸菜魚湯底 $308

✨ 艾莎公主牛肉寶盒 $498
牛崩沙係薄軟膠質,爽軟不硬。
牛肉同肥牛高質,雪花紋好靚,肥瘦適中。

✨黑松露芝士墨魚丸(4粒) $72

✨伊比利亞橡果豬 $118
薄切橡果豬肉片肥瘦均勻,頗有香濃嘅豬味。

✨香香宮煮響鈴拼盤 $98

✨竹蔗茅根 $78
清甜冰涼,清熱解膩一流。

——————————————-

#hkfood #hkfoodie #hkcouple
#香港美食 #香港生活 #香港打卡 #香港探店
  • 香香宮煮響鈴拼盤
2024-04-18 841 浏览
這間宮廷式主題火鍋店,其裝潢充滿古代宮廷氣息,而且以喜慶紅色為主調,前來聚會慶祝特別日子都幾有氣氛。菜式名字大都以公主命名(晉陵公主、建寧公主...)都幾有趣。昭陽公主椰子雞湯鍋 $308平時已經常常食麻辣湯底,所以今次清清地揀椰子雞湯鍋。椰絲份量好多,三黃雞的雞件亦有半隻以上,湯底滾起以後椰子味超香,雞肉好滑溜,還有番薯蜆都好大隻,湯底超好飲超甜。艾莎公主牛肉寶盒 $498果然是寶盒,一打開就冒出仙氣,打卡必影!每款牛肉都好高質,頂級安格斯牛肉油花豐富質感軟稔,頂級雪花肥牛鮮嫩不油膩,牛舌花彈牙爽口,手切本地牛肉、牛肉粒及新鮮牛展亦不錯,不過最有驚喜是牛黃喉,在別的店食過覺得好韌,但呢間的牛黃喉卻入口爽彈。伊比利亞橡果豬 $188除牛肉外,豬肉都好正,切得幾薄身好快就熟,肉質嫩滑,肥瘦比例均勻,肉味亦濃郁。紫菜櫻花蝦豬肉丸(四粒) $72豬肉丸食得多,但加入紫菜和櫻花蝦就第一次食,咬落見到好多細細隻櫻花蝦米仔,令豬肉丸的味道更香口。香宮煮響鈴拼盤 $98有齊原味及黃金響鈴兩種,論好食當然是鋪滿一層鹹蛋黃的黃金響鈴啦,好惹味!公主油炸鬼 $68油炸鬼包住蝦滑及魚子,輕輕淥一淥就食得,鍾

昭陽公主椰子雞湯鍋 $308

艾莎公主牛肉寶盒 $498

伊比利亞橡果豬 $188

紫菜櫻花蝦豬肉丸(四粒) $72

香宮煮響鈴拼盤 $98

公主油炸鬼 $68
油炸鬼包住蝦滑及魚子,輕輕淥一淥就食得,鍾意食索滿湯汁軟綿綿的話可以再浸耐一點。

生啤
不管是Hoegaarden或是Stella,500ML只需$88,冰涷美味,爽!
2024-04-17
2024-04-15 541 浏览
香香宮煮🌟港鐵尖沙咀/尖東站B1出口 5分鐘路程🌟#火鍋 #火鍋晚市 #尖沙咀火鍋 #尖沙咀邊爐今晚同朋友黎到呢間新店打邊爐由門口開始已經係打卡位 金色龍椅 仲有全店ge古代宮廷風設計 📸📸有九宮格調味盤 靚呀!首先 揀先湯底 已經眼花撩亂🧡#建寧公主特色卜卜蜆鍋- 成鍋都係沙白蜆 應該都有成40隻- 唐芹 芽菜 仲有少少辣椒 提升到鮮味- 鮮甜清爽👍🏻🧡#艾莎公主牛肉寶盒- 頂級安格斯牛肉 手切本地牛肉 新鮮牛展 頂級雪花肥牛 牛黃喉 牛舌花- 牛肉味濃 每個部位都可以試下!🧡#伊比利亞橡果豬- 相比起牛肉 呢個橡果豬絕不輸蝕 - 橡果豬唔煙韌 仲幾濃味🧡#手打蟹籽墨魚丸- 食得出墨魚味嘅份量好多 好彈牙🧡#響鈴拼盤- 有兩種響鈴 分別係原味 同埋 黃金響鈴😆- 響鈴都係即炸嘅 - 黃金響鈴更加鋪咗一層鹹蛋黃 勁惹味🧡#自家製即炸魚皮- 可以就咁食 又可以放落火鍋食- 放落火鍋食嘅話 又可以食到魚皮嘅鬆脆 又可以食到湯底嘅味道👍🏻👍🏻🧡#竹蔗茅根- 用紫砂壺形式裝上 又幾特別- 解膩 但唔會太甜
香香宮煮

🌟港鐵尖沙咀/尖東站B1出口 5分鐘路程
🌟#火鍋 #火鍋晚市 #尖沙咀火鍋 #尖沙咀邊爐

今晚同朋友黎到呢間新店打邊爐

有九宮格調味盤 靚呀!

首先 揀先湯底 已經眼花撩亂
🧡#建寧公主特色卜卜蜆鍋
- 成鍋都係沙白蜆 應該都有成40隻
- 唐芹 芽菜 仲有少少辣椒 提升到鮮味
- 鮮甜清爽👍🏻

🧡#艾莎公主牛肉寶盒
- 牛肉味濃 每個部位都可以試下!

🧡#伊比利亞橡果豬

用餐时段
  • 香香宮煮響鈴拼盤
  • 自家製足料竹蔗茅根
2024-08-20 175 浏览
香香宮煮@tasty_hotpot_palace地址:尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓 -昭陽公主椰子雞湯鍋新鮮椰青水配合三黃雞,再用番薯蜆提升鮮味,非常滋潤😻飲落鹹鹹地甜甜,椰子味濃,三黃雞肉質鮮嫩,正!-花花公主牛魔王拼盤(細)呢個牛肉拼盤,一共有七款牛肉啱晒牛嘅愛好者😂😂包括 頂級安格斯牛肉!手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒同牛舌花,個人最推薦首設本地牛肉,牛味濃,肉質鮮嫩,油脂分布均勻。-松露芝心墨魚丸松露非常香,芝士做到流心~-伊比利亞橡果豬大大份,肥瘦適中-香香宮煮響鈴拼盤響鈴拼盤有鹹蛋黃醬響鈴同普通響鈴,兩款都係即炸嘅~黃金響鈴先用特選腐皮炸香成,再用鹹蛋黃醬炒,非常特別-南非鮑魚( 兩隻)南非鮑魚已經切好片,口感淡牙味道鮮甜👍🏻-竹蔗茅根(一渣)#香香 #香香宮煮 #tasty #火鍋外賣 #hotpot #hotpothk #火鍋晚市 #打邊爐
香香宮煮@tasty_hotpot_palace
地址:尖沙咀加拿分道16號金輝大廈1樓
昭陽公主椰子雞湯鍋
花花公主牛魔王拼盤(細)
松露芝心墨魚丸
松露非常香,芝士做到流心~
大大份,肥瘦適中
香香宮煮響鈴拼盤
皮炸香成,再用鹹蛋黃醬炒,非常特別
南非鮑魚( 兩隻)
南非鮑魚已經切好片,口感淡牙味道鮮甜👍🏻
竹蔗茅根(一渣)
2024-07-21 235 浏览
作為香港人, 無論幾熱都要打邊爐😆今次黎到以宮廷為主題既「香香宮煮」。一入門口就擺左張龍椅俾人打卡,一嘗做皇帝既感受胡椒酸菜魚湯底酸菜味道溫和,唔會過酸同嗆口。配上嫩滑既龍躉魚片,非常開胃。艾莎公主牛肉寶盒 打開既時候充滿乾冰既煙, 岩哂打卡。寶盒有七款牛既部位,包括少有部位—牛黃喉同邊爐少有既牛肉粒。第一次食牛黃喉,非常爽脆,有少少似牛百葉既味道。每一款牛肉同非常軟稔,岩哂牛魔王🥳伊比利亞橡果豬豬肉片肥瘦均勻,質素比得上牛肉。熟左之後非常爽口彈牙👍👍香香宮煮響鈴拼盤侍應提醒咸蛋黃響鈴可以唔使浸湯食。咸蛋黃味非常濃郁。而原味響鈴浸左酸菜湯可以解膩,又係另一種風味

胡椒酸菜魚湯底

伊比利亞橡果豬
豬肉片肥瘦均勻,質素比得上牛肉。熟左之後非常爽口彈牙👍👍

2024-06-23 214 浏览
朋友聚餐,想打邊爐,尖湯咀有d有k唱既又full book,見佢裝修幾特別又多好評,又試試佢。一行六人,一半都要ot準時到有難度,好在無限時。叫d送酒小食同清酒飲住先。見佢有特價清酒/啤酒同牛肉,就叫左支同兩碟牛,叫完先知星期五係無半價😣 只怪未問清楚就叫人齊開飯啦,牛唔錯既,擺盤都好靚仔,餃同肉丸類唔係好得,兩樣d肉都好霉,手打丸拼盤,牛又好墨魚又好,口感一樣一d都唔彈牙,仲好似有少少‘叔叔地’咁。試埋餃,蟹粉餃同黑松露餃,都係咁咁,算啦唔食囉。仲大佢個黑松露唔女食,建議有黑松露既野都可以唔洗試,(其實肉丸都係)。珊瑚旁同桂花旁都唔新鮮仲好咸。唯一係服務好好,有講有笑,見我地啤酒熱哂主動換過d凍既比我地,好在服務令到個心理好過返d,唔係真係付皮了。埋單每人六百幾(我地無叫其他海鮮同都係得兩碟牛牛,其他都係普通野) cp真係一般,d丸同餃真心失望,係香港市區食野都唔計較得咁多,唯有下次試第二間喇
珊瑚旁同桂花旁都唔新鮮仲好咸。

2024-06-21 158 浏览
餐廳風格主題係復古宮廷,店舖營造出古代皇宮嘅華麗氣氛🤩另外連餐具都係青花瓷器,更加添古代感,啱晒打卡😗最有趣係門口有張龍椅俾大家去打卡🥳.🍲龍躉木瓜鮮魚湯湯底選擇十分之多,對於有選擇困難症嘅小編黎講,都真係揀左好耐先決定到邊個湯底😂最後揀嘅呢款絕對係清甜之選,鍾意鮮甜湯底嘅話呢個絕對會有驚喜🥰.🐷 伊比利亞象橡果豬 平時小編一定係先介紹牛肉,但今次真係覺得佢哋嘅豬好高質,簡直係豬肉裏面嘅和牛級數😌呢款豬係西班牙嘅高級黑毛豬,食橡果長大,帶有獨特嘅香味😮每一片豬肉都好肥美,肉味芳香濃郁,油花好似大理石紋一樣🥹.🥩艾莎公主牛肉寶盒寶盒一打開就見到啲仙氣噴出嚟😂拼盤包括咗七種唔同嘅部位,連平時比較少見嘅,例如牛黃喉都有😈牛嘅雪花都一樣好高質,雪花均勻,肥瘦適中,牛魔王必點拼盤呀😜.🍽味道:4/5🏙環境:4/5👨🏼‍🍳服務:4/5💧衛生:4/5💰價錢:4/5
🍲龍躉木瓜鮮魚湯
👨🏼‍🍳服務:4/5
💧衛生:4/5
💰價錢:4/5
2024-06-10 206 浏览
見到身邊都有人嚟香香宮煮打邊爐,今日就輪到我ദ്ദി ˉ͈̀꒳ˉ͈́ )✧佢湯應選擇好多,泰式中式台式都有,今次我就揀咗酸菜魚湯底,火鍋料我就揀咗幾款肉同埋我打邊爐十級愛嘅水蓮。酸菜魚湯底味道好濃偏酸,個人嚟講好中口味,辣度啱啱好,嚟到第一個火鍋料真係嘩咗一聲,佢呢個艾莎公主牛肉寶盒好誇張,肉料款部位好多,一次過可以食到唔同牛味。另外佢個伊比利亞橡果豬無好濃嘅肉味反而多咗重甜味,配酸菜魚湯底啱啱好唔太搶佢個味。呢度打邊爐一班人或兩個人嚟都幾好,佢成間餐廳設計係宮廷feel 😆有一個個小包廂個個小主們食嘢。

2024-06-05
用餐时段
  • 艾莎公主牛肉寶盒
人均$300起|尖沙咀|火鍋|香香宮煮發現了一間人均$300的火鍋店提供超級好吃的牛肉和烤魚而且環境非常舒服強烈推薦給各位!先來一客自家製烤魚鉗魚,麻辣並不是很濃,為香港人調整過口味!魚肉的份量非常多,骨頭卻沒有想像中的密集,非常容易入口!艾莎公主牛肉寶盒這個一定要單點!感覺足夠三到四個人吃,裏面的肉類份量非常多,除了有牛柏葉、牛五花、也有美國的安格斯牛柳和牛柳粒!牛肉味超級香濃,配上這個烤魚鍋底就最吸引了!伊比利亞橡果豬這個豬肉放在乾冰上出餐,賣相吸引極了豬肥瘦相隔,而且脂肪含量也不多😍香香宮煮響鈴拼盤用上了鹹蛋黃配製的響鈴,無論是生吃或是泡湯吃也是很值得讚的!——————為食分界線——————📍 香香宮煮 (金巴利中心) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖人均消費: $300#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger
人均$300起|尖沙咀|火鍋|香香宮煮
發現了一間人均$300的火鍋
提供超級好吃的牛肉和烤魚
而且環境非常舒服
強烈推薦給各位!

伊比利亞橡果豬
這個豬肉放在乾冰上出餐,賣相吸引極了
豬肥瘦相隔,而且脂肪含量也不多😍

——————為食分界線——————
📍 香香宮煮 (金巴利中心) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖

人均消費: $300
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店 @tasty_hotpot_palace
為左體驗做一日公主嘅感覺,我就到訪尖沙咀嘅「香香宮煮」體現皇帝級嘅享受。餐廳設計主要用咗宮廷級嘅裝飾,用咗好多紅色嘅燈籠同埋牆身嘅顏色,真係有啲似返去古代嘅感覺㗎。雍穆公主•花膠雞湯鍋用咗傳統嘅三黃雞,每日新鮮熬製,加上厚身花膠,所以湯底濃郁呈膠狀。味道濃郁又有雞肉嘅鮮甜味。艾莎公主牛肉寶盒打開木質嘅寶盒,會見到煙霧彌漫嘅感覺。入面有多達七款唔同嘅肉質,包括頂級安格斯牛肉、牛展、頂級雪花肥牛、牛王喉等等,一次過可以試晒咁多款真係唔錯。手工蟹籽鮮蝦丸彈牙嘅新鮮蝦丸,面頭再灑上金黃色嘅蟹籽,口感彈牙又有蝦肉嘅甜味。伊比利亞橡果豬粉嫩又肥瘦均勻嘅橡果豬,肉味比較濃郁,口感軟腍。香香宮煮響鈴拼盤當然要試埋佢哋最出名嘅黃金蛋黃響鈴,口感香脆又有蛋黃嘅鹹香味。香香宮煮 (金巴利中心) (尖沙咀)尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖

雍穆公主•花膠雞湯鍋

手工蟹籽鮮蝦丸

伊比利亞橡果豬
粉嫩又肥瘦均勻嘅橡果豬,肉味比較濃郁,口感軟腍。

香香宮煮響鈴拼盤

香香宮煮 (金巴利中心) (尖沙咀)
尖沙咀金巴利道35號金巴利中心地下A號舖
2024-04-14 125 浏览
期間限定鴛鴦滷水濃湯湯底。這道湯底濃郁鮮香,結合了鴨血和豆腐兩種滷水口味,味道獨特,非常開胃。接下來是他們的艾莎公主牛肉寶盒,這是一道精心製作的拼盤,內含多種口感豐富的牛肉料理,有涮牛肉片、牛舌和牛三寶等,每種都鮮嫩多汁,口感極佳。除了牛肉,他們還提供手打鮮牛丸,每粒都是現場手工製作,有彈牙的口感且入口即化,搭配湯底一起食用更是美味。在主菜方面,我選擇了伊比利亞橡果豬,這是一道烤豬肉料理,豬肉肥瘦相間,搭配獨特的橡果醬汁,口感豐富,肉質嫩滑,讓人回味無窮。

2024-04-13 102 浏览
香香宮煮,一間融合宮廷風格同現代感嘅火鍋店,一入門就見到個龍椅,好有氣派,影張相留念先至算!店家提供嘅醬料選擇多到爆,想點搭配都得,真係可以大展廚藝。講到食物,首推「昭陽公主椰子雞湯鍋」,湯底濃郁得嚟唔膩口,啲雞肉鮮嫩得黎唔柴,再加上免費加湯,真係心滿意足。再試「艾莎公主牛肉寶盒」,七種牛肉各有特色,雪花肉質細膩,入口即溶,美味非常!「伊比利亞橡果豬」同「松露芝心墨魚丸」都係必試之選,豬肉鮮嫩不柴,墨魚丸咬落去鮮味爆炸。響鈴拼盤裏面嘅蛋黃味更加係好選擇!食完熱辣辣嘅火鍋,一杯自家製嘅竹蔗茅根最啱,清新解膩,仲有助消火。

以古代宮廷為主題嘅火鍋店越開越多間,要講真係裝修到食物器皿都完全突顯到主題嘅,非«香香宮煮»莫屬。門口已經有龍椅打卡位,入到去所有裝修枱櫈同擺設都充滿着古代宮廷風情,食物器皿上枱嘅時候都係好靚可以打卡!📸🍲昭陽公主椰子雞湯鍋 $308✰打邊爐最緊要係個湯底,呢度嘅湯底選擇好多,椰子雞鍋用椰青水配合三黃雞,加咗番薯蜆提鮮,個湯底超好飲超甜!打邊爐之前要先飲兩碗😂 雞件好厚肉好嫩滑~ 烚啲乜嘢都覺得甜咗好好味😂🐮艾莎公主牛肉寶盒 $498✰寶盒一打開就冒出仙氣🌫️😶‍🌫️ 打卡必食!📸✰可以試勻七種牛肉:頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花。油花好靚!🐷伊比利亞橡果豬 $188✰器皿加擺盤都係打卡必食推薦😆 估唔到豬都可以咁軟嫩,肥瘦比例均勻,絕對唔輸俾啲牛肉!🌯香香宮煮響鈴拼盤 $98✰有鹹蛋黃響鈴同埋普通即炸響鈴,鹹蛋黃響鈴熱辣辣就咁食,香脆鹹香,勁邪惡😆✰普通響鈴就用嚟打邊爐。🍡手打鮮牛丸(4粒) $72✰充滿肉汁嘅鮮牛丸,烚熟咗之後咬落去肉汁咇出嚟🤤✰手打丸可以揀四粒或者八粒。🥬豆苗 $58✰非常新鮮同埋鮮甜,而且份量好大兜好多。🍺Stella

🍲昭陽公主椰子雞湯鍋 $308

🐮艾莎公主牛肉寶盒 $498
✰寶盒一打開就冒出仙氣🌫️😶‍🌫️ 打卡必食!📸

🐷伊比利亞橡果豬 $188

🌯香香宮煮響鈴拼盤 $98
✰普通響鈴就用嚟打邊爐。

手打鮮牛丸

🍡手打鮮牛丸(4粒) $72
✰充滿肉汁嘅鮮牛丸,烚熟咗之後咬落去肉汁咇出嚟🤤
✰手打丸可以揀四粒或者八粒。

豆苗

🥬豆苗 $58
✰非常新鮮同埋鮮甜,而且份量好大兜好多。

🍺Stella Artois 500ML $88
🍺Hoegaarden Tumbler 500ML $88
✰呢度有生啤供應🤩🤩 打邊爐最鍾意就係啤一啤!🍻
✰除咗啤酒仲有其他清酒、紅白酒。

💵2人食👩🏻‍🤝‍👨🏼人均約HKD$770
手打鮮牛丸
豆苗
打邊爐引又起,一向喜歡「香香宮煮」既雞湯湯底好足料,最鍾意先飲幾碗,然後再打邊爐,最近佢哋喺金巴利道開咗新分店,裝潢跟老店一樣充滿宮廷風味,而且地方更大更寬敞,即刻去朝聖一下先👍🏻👍🏻▪️平陽公主消暑冬瓜瑤柱鍋本來一心諗住點雞湯鍋,但去到又突然間改變主意,想試吓未食過嘅,就點咗呢個冬瓜瑤柱鍋,大冬瓜配上瑤柱,雞肉,蟹柳,素翅等食材,湯底原來係用清雞湯去熬製,湯頭一樣係超級鮮甜,真係要飲多幾碗先再打邊爐👍🏻👍🏻▪️艾莎公主牛肉寶盒 出場時用一個寶盒,放上八款高質牛肉,而且有特別冒煙效果,賣相極佳,牛肉分別有頂級安格斯牛肉、手切本地牛肉、新鮮牛展、頂級雪花肥牛、牛黃喉、牛肉粒、牛舌花,每款有着不同嘅口感,非常高質,一次過能夠食晒八款牛嘅不同部位,真心推薦牛魔王必食▪️伊比利亞橡果豬橡果豬脂肪滲透肉內,肉質清晰呈現大理石紋般嘅油花,入口充滿油香,其脂肪主要是不飽和脂肪酸,肉味芳香濃郁▪️陳年花雕醉雞鮮雞帶‎啖啖酒香 ,用雞湯滾熟之後,雞味濃郁,肉質幾嫩滑,好味▪️手打蟹子墨魚丸(四粒)墨魚丸口感爽口又彈牙,竟然食到粒粒墨魚肉,加上蟹籽更加鮮味▪️自家製即炸魚皮炸魚皮即點即炸,炸得香脆好香口,好厚身,所以

▪️平陽公主消暑冬瓜瑤柱鍋

▪️艾莎公主牛肉寶盒

▪️伊比利亞橡果豬
橡果豬脂肪滲透肉內,肉質清晰呈現大理石紋般

▪️陳年花雕醉雞

▪️手打蟹子墨魚丸(四粒)
墨魚丸口感爽口又彈牙,竟然食到粒粒墨魚肉,加上蟹籽更加鮮味

▪️自家製即炸魚皮
炸魚皮即點即炸,炸得香脆好香口,好厚身,所以口感非常好,無論就咁食或者放湯一樣咁正

▪️自家製足料竹蔗茅根
用一個古代宮廷嘅茶壺裝住,竹蔗茅根自家製非常足料,清甜解渴又可以清熱氣 ,打邊爐飲一流
  • 平陽公主消暑冬瓜瑤柱鍋
朋友話好好耐冇見約出嚟食餐飯🤗知道我喜歡食牛🐮所以約咗去尖沙咀香香官煮打邊爐🤩因為冇時間限制又可以慢慢傾下計👍香香官煮裝修都幾靚走宮廷風🤩門口張大龍椅仲可以打卡影相😊用餐環境乾淨舒適😍湯底我地叫咗一個花膠雞鍋🐣艾莎公主牛肉寶盒🐮流心芝士鮮蝦丸🦐伊比利亞橡果豬🐷香香響鈴拼盤同埋南非鮑魚😍花膠雞鍋(半隻雞)🐣呢度既雞鍋裡面就有幾件花膠係裡面🤩店員叫我地等湯底煲滾咗飲返碗雞湯先開始打邊爐🤗湯頭飲落濃郁感覺好滋補啊👍雞件入口夠嫩滑🙌艾莎公主牛肉寶盒😍鍾意食牛嘅一定會好滿足😊裡面有有油脂分佈均勻安格斯😊重牛味手切本地牛🐮彈牙新鮮牛展😉爽脆牛黃喉🥳爆汁牛肉粒☺️薄切牛舌花🤩同埋頂級雪花肥牛😊肉質又鮮嫩和口感的豐富😎🦐流心芝士鮮蝦丸以新鮮蝦肉打成內部擁有豐富流心芝士🧀當咬落去時熱騰騰的芝士會溢出來🙌好好食🤤伊比利亞橡果豬🐷其肉質豐腴口感鮮嫩多汁🤩食落仲帶有微妙堅果香味☺️肥瘦均勻一啲都唔覺得肥膩😊香香宮煮響鈴拼盤熱辣辣可即食🤤其中黃金響鈴加入咸蛋黃炸成☺️好香口呀😉另一款就加入湯底5秒索哂啲雞湯就食得🥳南非鮑魚廚師已經切走哂內臟🤗超方便食用😎飲品點左兩杯大hoegaarden🍻同朋友邊傾邊食真係冰涼爽快

花膠雞鍋(半隻雞)🐣

艾莎公主牛肉寶盒😍