2024-07-20
📍土瓜灣濃郁足料喇沙‼️·值得更多人知道嘅小店🥰 — 馬拉GO🇲🇾•#pigfoodiexhk_土瓜灣#pigfoodiexhk_馬拉菜==============================前排同@neverfullhk去咗土瓜灣啟岸,呢個商場位置少少偏僻,人流唔算多🫢估唔到呢到隱藏一間誠意滿滿嘅喇沙小店😍餐廳應該係家庭式經營,得幾張檯,放滿figure裝飾🤣店主係one man band,所以要耐心等候呢!——————————————————————⭐️滋味二人餐 $268小食拼盤一客小食有蝦多士、炸排骨、鳳尾蝦春卷,款款新鮮炸起,好香脆😙‼️·香蒜時菜店主知道我地係share食,好貼心將用兩個碗分開上👍😍🥰招牌雜錦檳城蝦麵蝦湯係用蝦殼蝦頭煲出嚟,非常鮮甜,飲完都唔口渴!!👍大蝦爽彈,仲有章魚仔、魚蛋等等😙·😆檳城什錦椰香喇沙椰香同香料味濃郁,有一定辣度,雖然我唔係好食得辣但都接受到🙈鍾意食辣朋友仔更加唔好錯過!豆卜索滿湯底嘅精華,仲有大大隻鮑魚🤩油麵煙韌有咬口,掛汁力強,好滿足‼️·甜品斑蘭椰絲卷幾特別嘅甜品,卷皮煙韌,帶斑蘭天然嘅香氣~咬開係滿滿嘅椰絲,甜度亦唔高👍————————
#pigfoodiexhk_土瓜灣
#pigfoodiexhk_馬拉菜
——————————————————————
⭐️滋味二人餐 $268
小食拼盤一客
香蒜時菜
店主知道我地係share食,好貼心將用兩個碗分開上👍😍
🥰招牌雜錦檳城蝦麵
😆檳城什錦椰香喇沙