2025-01-28 521 浏览
身邊幾多朋友食過 評價都唔錯😛 終於約到去食🥳依家真係搞唔掂任食燒肉會食到好膩滯🔥🥹 呢度可以每份點少少仲有盛合可以一次過試到好多肉🤩 食物飲品都多選擇 仲要唔貴 好推薦‼️❣️蟹肉蘋果沙律 $65食燒肉真係好需要蔬菜清吓個油膩感🥗生菜沙律配啲酸酸哋醬汁就perfect✅蟹肉俾左好多勁大方🦀 蘋果好清爽🍎❣️特大薄切牛舌 $88呢個朋友推薦🔥 好容易燒 口感好爽彈而且薄切冇咁負擔🥳 加埋洋蔥醬一流🥰 建議可以攞塊檸檬 絕配‼️🍋❣️柚子漬雞肉山 $28呢個價錢真係嚇親 仲要半份都有勁多肉😚鍾意食雞嘅應該好開心 冇得彈🐓 ❣️上九宮格 $388和牛三角腩。和牛五花。和牛赤身。極黑和牛。和牛三筋。一口和牛。厚切牛舌芯。韓式護心肉。壺漬牛肋肉呢個係盛盒最平嘅選擇🤣 我都已經好滿意👍🏻 其他一定仲好食🙀 有個好誇張嘅燒肉圈打卡一流📸鍾意佢嘅靚肉都冇加太多調味 而且厚薄啱啱好 加少少鹽或者燒肉汁已經好Perfect🤩✅厚切牛舌口感再豐富啲 和牛赤身肉味濃🥩 去到主角三角腩就充滿豐富油脂💦 和牛表現好出色🥹 ❣️紫菜月見飯 $28我超鍾意食牛角飯呢一個仲癲‼️ 佢嘅蛋黃係橙黃色靚嘢 而且勁大碗可以兩人分食🥳 配埋
身邊幾多朋友食過 評價都唔錯😛 終於約到去食🥳

❣️紫菜月見飯 $28
配埋肉入口真係爽👍🏻

❣️手打香水檸檬益力多梳打 $38
❣️手打香水檸檬茶 $28
飲品定價都好良心💕 食燒肉就會好適合啲清新啲嘅💦 佢哋嘅檸檬茶仲要用唔同茶底🫖☕️ 非常驚喜出色過出面飲品店 白桃烏龍同香水檸檬嘅味道都好濃唔澀💯
益力多梳打仲加入咗番石榴 味道複雜但出奇地平衡‼️ 要試🙏🏻

雖然我哋食晚市 但係佢哋真正出名係驚安價🙀 午市時段 12點-4點 宵夜時段 9點半後入座 會有59折😱 唔好俾咁多人知呀‼️

• 紫菜月見飯
  • 柚子漬雞肉山
  • 特大薄切牛舌
  • 上•九宮格
2025-01-11 2376 浏览
午市59折‼️宵夜59折‼️sapporo生啤 $48 — 買一送一 ‼️由開張幫襯到而家,無見過佢唔做優惠!!最 signature 嘅九宮格拼盤無可能唔嗌!最後人均$250!已成性價比之最燒肉🔥Calling all Wagyu and Yakiniku lovers ~Lunch and late-night at 59% off!Sapporo draft beer for just $48 – buy one, get one free!I've been coming here since they opened, and they've NEVER stopped offering deals!You can't miss their signature yakiniku platter!If you‘re looking for a high-quality, yet value for money All-you-can-eat yakiniku spot, don’t miss out on this!🜸 紫菜月見飯 | 28 → 17🜸 冷泡荔枝烏龍茶(無糖) | 28
午市59折‼️宵夜59折‼️
sapporo生啤 $48 — 買一送一 ‼️
由開張幫襯到而家,無見過佢唔做優惠!!
最 signature 嘅九宮格拼盤無可能唔嗌!
最後人均$250!已成性價比之最燒肉🔥

🜸 上・九宮格 | 388 → 229
🜸 和牛多士 | 248 → 146
2025-01-06
2025-01-01 3007 浏览
年尾日日都凍,出嚟食飯,好多時唔係打邊爐就係食燒肉,今晚都唔例外。尖沙咀呢間燒肉店地方闊落,枱與枱之間都有足夠位置,放埋九宮格上枱都仲有好多位。而家午市同宵夜有59折,真係好抵食。呢度既特色係九宮格燒肉,九款唔同既燒肉,豐儉由人。當然,燒肉以外都有其他選擇。和牛多士 $248和牛多士好夠份量,一咬會感受香脆多士包住豐富肉汁,而且口感滿滿。和牛棒 (附月見) $48平時食開免治雞肉棒,今次食和牛版,感覺係有升級,口感更實在,啖啖和牛。雞皮餃子 $48香脆口感更勝一般餃子,沙律醬最夾。紫菜月見飯 $28一大碗蛋汁紫菜飯,個人應為食燒肉真係走唔甩。上•九宮格 $388入門版既九宮格已有多款食材。和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉及壺漬牛肋肉,基本上要油脂有油脂,要口感有口感,要調味肉亦得。枱上有供應醬汁調味,抽風值得一讚,唔覺一大陣燒肉味。手打香水檸檬茶 $28食到咁上下覺得膩,飲杯手打香水檸檬茶解解膩又可以繼續。

而家午市同宵夜有59折,真係好抵食。

和牛多士 $248

和牛棒 (附月見) $48

雞皮餃子 $48
香脆口感更勝一般餃子,沙律醬最夾。

紫菜月見飯 $28
一大碗蛋汁紫菜飯,個人應為食燒肉真係走唔甩。

上•九宮格 $388

枱上有供應醬汁調味,抽風值得一讚,唔覺一大陣燒肉味。

手打香水檸檬茶 $28
食到咁上下覺得膩,飲杯手打香水檸檬茶解解膩又可以繼續。
2024-12-30
2024-12-22 3421 浏览
聖誕節前夕,揀來最想食的日式烤和牛作為率先慶祝的第一餐,到餐廳前都有一種興奮和期待。🎄🥩🥢🔥🤩✨ 手打香水檸檬益力多梳打($38),見到遠處的水吧,店員落力打碎檸檬和冰塊,就知飲品一定好入味。檸檬的清甜、石榴汁的酸甜和益力多的乳酸融合在一起,飲品的調製非常創新。🍋‍🟩🍹🧊✨ 焦糖菠蘿乳酸($38),放在杯底大量的菠蘿果肉,加上有乳酸的味道,酸酸甜甜,份外開胃。還有一串特色菠蘿串,塗上一層薄薄的蜜糖脆片, 令飲品變得非常有特色。🍍🍹✨ 火炙和牛拌冷麵($68),冷麵撈上了特色芝麻油,令口感Q彈順滑,搭配火炙牛肉,肉香濃郁,帶出鮮甜的層次感,牛肉還可以食用前,放上爐上輕輕一烤,帶點微暖更加滋味。🍜🥓✨ 葱香月見飯($28),飯上放滿了洋蔥碎、香蔥、芝麻、紫菜再加上生蛋黃,撈勻後味道帶少少微辛辣。味道天然又健康食材,真心推薦。🍚🧄🍳✨ 卡樂B日式薯仔沙律($38),卡樂B薯片點綴的日式沙律、蕃茄,增添酥脆口感,鹹香的薯片搭配濃郁的薯仔泥和清爽的沙律醬,帶來玩味十足的味覺體驗。🥔🍅🥗🌟 極·九宮格($588),這盆九宮格和牛屬中價體驗,九宮格裡其中有七款都有標誌和牛,塊塊粉嫩,呢一盤和牛真係重

火炙和牛拌冷麵

葱香月見飯

極·九宮格

🌟 極·九宮格($588),這盆九宮格和牛屬中價體驗,九宮格裡其中有七款都有標誌和牛,塊塊粉嫩,呢一盤和牛真係重中之重,必須細味品嚐。🐃🥩🔥
✨ 厚切牛舌芯,是牛舌中心最嫩滑的部分,牛舌芯厚身,質感彈牙。比起其他和牛,較為清爽,所以作為開場時第一件燒肉,就最適合不過了。👅😋
✨ 和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角、一口牛(時令款式),這幾款牛的雪花均勻,肉質粉嫩,油脂的香味極濃,細味時還有入口即溶的嫩滑口感,滿載幸福滋味。🤤🥩
✨ 和牛腹脅、和牛赤身、牛頸脊,相對上脂肪比例較少,油份較輕,咀嚼時帶有嚼勁,牛味香濃,而且肉汁豐富。😍🥩💦
✨ 和牛博多葱卷,整片和牛緊緊地包住香蔥,味道濃郁又帶點清新,留待最後食作結,真是為這餐畫上了完美又大滿足的句號。🥩🌱
火炙和牛拌冷麵
葱香月見飯
極·九宮格
驚安這個名字就是日本的感覺吧這間位於尖沙咀的燒肉店早排放假同朋友食 環境寬敞舒適樓底高以至通風設計完善食完之後衣服外套一點油煙味也沒有枱上有3款燒肉醬汁個人覺得當中特製青檸醬汁最驚喜點一點口感酸辣惹味有少少泰國fusion幾新穎 //柚子漬雞肉山 $48//必試!!!!!!本身覺得不外如是 平平地叫多個肉點知原來呢個先係全晚最驚喜!肉質非常嫩滑好少燒肉店既雞肉可以做到咁嫩好少燒肉店既雞肉燒完仲可以做到嫩滑加上入口帶清新的柚子令人開胃醃得好入味 好正 //和牛友三角 $178//三角油脂豐厚口感軟熟入口即溶//蝴蝶切和牛牛頸脊 $188//牛頸脊牛味濃 相對黎講無咁油滿滿的肉汁 牛魔王大愛 //A4和牛牛板腱 $198//其實我地係比A4和牛吸引來店員會幫食客燒這個確保可以將最好的口感呈現果然入口散發著和牛的肉香牛板腱鮮嫩 油脂比例均勻配搭特製的洋蔥汁和芥末更能和牛的口感昇華//原條手切牛舌 (半條) $115//這個手切牛吞也是店員代燒原條牛舌放入燒爐雖然我們只叫了半條但視覺效果已經夠震撼店員將火喉控制得恰到好處經過燒烤嘅牛舌仍然保持到肉汁入口好爽口 牛舌味濃 係我最愛既口味 //白飯
驚安這個名字就是日本的感覺吧

個人覺得當中特製青檸醬汁最驚喜
點一點口感酸辣惹味
有少少泰國fusion幾新穎

//柚子漬雞肉山 $48//
必試!!!!!!
本身覺得不外如是 平平地叫多個肉
點知原來呢個先係全晚最驚喜!
肉質非常嫩滑

加一個白飯墊住肉汁 感覺不會太油膩

//Sapporo 生啤 買1送1 後 $48/杯//
餐廳現推廣期間的午市及宵夜時段可享59折
Sapporo生啤買一送一
食燒肉點可以無啤酒!
啤酒+燒肉先至夠CHILL
  • 蝴蝶切和牛牛頸脊
  • A4和牛牛板腱
  • 柚子漬雞肉山
3天前 0 浏览
店員好nice😆準備叫餐時特別提提我地當日既特別推介食物👍🏼食物都係當造更加好味道😻我地叫左當日既特別食物A4和牛牛板腱🤩牛肉大塊厚身重要肥瘦參半均勻睇相都流曬口水🤤燒完好想又軟腍牛肉味好重😋另外佢地既和牛壽喜燒都好多人叫🤩大家一定要試吓雪花均勻好令🤤搭配佢地黑松露醬汁真係好香濃美味😋而家佢哋午市時段12-4pm或者宵夜時段9:30pm後入座驚安會會有59折優惠🤩好似半價咁啦🥳真係超級之抵食啦😝

5天前 0 浏览
愛吃牛,又愛打卡賣相美觀的食物,因此必點九宮格,最後選了上▪︎九宮格,包括和牛的多個部位,九宮格上枱時還會附上一張小牌,清楚寫下每格是甚麼,做法細心又貼心。然後必點網上甚多好評的和牛壽喜燒,這家店子的做法與其它店不同,沒有鍋,店員會即席以火槍直接堂烤,然後放到一口飯上面,美味又富打卡度。此外推介焦糖菠蘿乳酸,又是網上的受歡迎項目,果然名不虛傳,菠蘿上面鋪著焦糖,乳酸內有很多菠蘿蓉,十分足料。如在午市及宵夜時段光顧,性價比會很高,因餐廳正在這兩個時段做59折優惠!此外打卡亦會送小食。優惠超多!

今日去咗尖沙咀一間叫「驚安燒肉商店」嘅日式燒肉餐廳食晚餐,餐廳嘅座位寬敞,每張枱都有一個燒烤爐,而且枱面空間夠大。今日係星期五晚,餐廳座無虛席,如果唔想等位嘅話建議預先致電預約座位。餐廳採用QR code落單,餐牌主要有和牛、豚肉、海鮮、主食同飲品。🍊極 九宮格呢份和牛九宮格係必嗌嘅單品,非常值得推介,包括和牛三角腩磚、和牛三角腩、和牛友三角、和牛腹脅、和牛博多蔥卷、和牛赤身、牛頸脊、厚切牛舌同時令牛肉部位。九款唔同嘅和牛部位有唔同嘅口感,赤身同牛頸脊嘅肉味較濃郁,口感較結實;厚切牛舌嘅口感爽彈;和牛三角腩嘅油脂含量較高,入口即溶,肉質細嫩。而且配有日式燒汁、蒜蓉同辣椒青檸汁三款唔同嘅醬汁,為燒肉帶嚟唔同嘅味道。🍊豚肉博多葱卷一碟有四件,薄切豚肉包裹住新鮮嘅博多蔥,好快就燒熟,豚肉燒香後帶有香脆肉質,博多蔥燒完後仍然保持到清甜爽脆,食落口感層次豐富🍊日式味噌黑豚五花黑豚五花嘅賣相雖然一般,但食落好有驚喜,豚肉表面仍然保持住粉嫩嘅顏色,但原來已經用味噌醃好,所以燒完之後唔使點醬汁已經好濃味,五花肉較為肥膩,燒完後油香溢🍊 Sapporo生啤餐廳做緊啤酒買一送一優惠,食日式燒肉梗係要配搭日

🍊極 九宮格

🍊豚肉博多葱卷

🍊日式味噌黑豚五花

🍊 Sapporo生啤
餐廳做緊啤酒買一送一優惠,食日式燒肉梗係要配搭日本生啤啦!生啤嘅份量有500ml,夠凍又夠氣,食完燒肉可以解油膩

🍊 紫菜月見飯
成餐飯食咗咁多肉類,口腔難免油膩感較重,可以嗌個飯同肉一齊食,紫菜月見飯就係將大量嘅紫菜絲、日本生蛋黃同珍珠飯一齊攪拌,感覺冇白飯咁單調

📍尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
位置就腳:🍊🍊🍊🍊🍊
餐廳環境:🍊🍊🍊🍊
食物味道:🍊🍊🍊🍊🍊
整體CP值:🍊🍊🍊🍊🍊
2025-01-30 0 浏览
最近朋友介紹我金馬倫道有間叫「驚安燒肉商店」既燒肉店,話佢性價比超高,於是我同朋友特登去試下。入到去已經覺得環境舒服,樓底又高,成餐飯食落都唔會覺得好焗,好適合同一班朋友聚餐,最重要嘅係啲嘢食都真係幾抵食。食物介紹:香印青提牛肉卷牛肉包住新鮮既青提,咬下去啲牛肉嫩滑,青提又清甜,中和到牛肉既油膩,真係令我驚喜到唔得了。極黑和牛牛小排好抵食既牛小排,肉質一流,脂肪分布均勻,燒完後口感香脆,內裡肉汁十足,完全停唔到口。原條手切牛舌(半條)店員會親自過嚟幫手燒,肉質好彈牙,鍾意食牛舌嘅一定要試下柚子漬雞肉山(半份)雞肉鮮嫩,柚子味清香,食落唔會太膩A4和牛牛板腱聽店員講呢隻肉係限量稀有,食落的確係好高質。肉味超濃,燒完後入口即化,最重要既係真係好抵食!一口冷麵食完燒肉之後來一碗,清爽得來又解膩,真係好正。紫菜月見飯紫菜香味十足,配上滑嫩的月見蛋,簡直係完美搭配,一啖飯一啖肉好過癮。味淋魚干(熟上)魚干味道鮮美,廚師燒到岩岩好,外表微焦,內裏唔會太乾驚安燒肉商店唔單止提供多樣化的美食,仲以高性價比令我驚喜。整體用餐體驗無論係食物質量定係環境都非常好,絕對係香港燒肉愛好者的理想選擇。強烈推薦俾鍾

食物介紹:

香印青提牛肉卷

極黑和牛牛小排

原條手切牛舌(半條)
店員會親自過嚟幫手燒,肉質好彈牙,鍾意食牛舌嘅一定要試下

柚子漬雞肉山(半份)
雞肉鮮嫩,柚子味清香,食落唔會太膩

A4和牛牛板腱

一口冷麵
食完燒肉之後來一碗,清爽得來又解膩,真係好正。

紫菜月見飯

味淋魚干(熟上)
魚干味道鮮美,廚師燒到岩岩好,外表微焦,內裏唔會太乾

驚安燒肉商店唔單止提供多樣化的美食,仲以高性價比令我驚喜。整體用餐體驗無論係食物質量定係環境都非常好,絕對係香港燒肉愛好者的理想選擇。強烈推薦俾鍾意燒肉的朋友,黎呢度享受一餐美味既燒肉盛宴!

驚安燒肉商店
📍金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖

2025-01-29 0 浏览
想食靚燒肉就諗起驚安燒肉商店佢個九宮格驚安盛合真係好有睇頭有3個 grade,由$388 - $718不等,豐儉由人 我哋點咗: 🐮 上·九宮格驚安盛合$388牛魔王必點! 全部都係牛! 分別可以試勻晒和牛三角腩、和牛五花、和牛赤身、極黑和牛、和牛三筋、一口和牛、厚切牛舌芯、韓式護心肉、壺漬牛肋肉🤤牛肉的油花分佈均勻,食起上嚟時嫩嫩的唔會好硬牛舌芯肉嫩而彈牙,呢個燒肉併盤大部份嘅肉都喺無預先調味的,枱面上每人有一碟醬油及蒜鹽,輕輕蘸一點醬油已經好好味 🐔 柚子漬雞肉山(全份) $48雞肉用了柚子汁,肉質鮮嫩,而且份量好多,非常抵食 🐂 驚安手切牛肉他他 $158生牛肉喺香港好少地方有得食,先用附上嘅蛋黃汁加入牛肉他他,入面除咗有生牛肉,仲有洋蔥,撈混晒就食得,附有薯片,可以跟牛肉他他一齊食,造型及食法新穎有趣,牛肉他他甜甜哋,好好食。未食過生牛肉嘅朋友仔,唔使驚,其實生牛肉好易入口 🥗 日式薯仔沙律 (卡樂B) $38造型好似聖誕樹,用上薯仔,雞蛋,蟹籽及卡樂B,再加上沙律醬,估唔到味道係咁夾 🐟 味淋魚干(熟上) $38已經熟咗嘅魚干,甜甜地,味道好香且有嚼勁,附有沙律醬,一邊傾計一
想食靚燒肉就諗起驚安燒肉商店
佢個九宮格驚安盛合真係好有睇頭
有3個 grade,由$388 - $718不等,豐儉由人

我哋點咗:

🐮 上·九宮格驚安盛合$388
牛肉的油花分佈均勻,食起上嚟時嫩嫩的唔會好硬

🐔 柚子漬雞肉山(全份) $48
雞肉用了柚子汁,肉質鮮嫩,而且份量好多,非常抵食

🐂 驚安手切牛肉他他 $158
未食過生牛肉嘅朋友仔,唔使驚,其實生牛肉好易入口

🥗 日式薯仔沙律 (卡樂B) $38

🐟 味淋魚干(熟上) $38
已經熟咗嘅魚干,甜甜地,味道好香且有嚼勁,附有沙律醬,一邊傾計一邊食又或用來送酒都相當不錯!

🐮 火炙和牛拌冷麵 $68
和牛經過火炙,加上青瓜絲,蘿蔔,同半隻半熟蛋,口感層次豐富,冷麵彈牙,加上開胃酸汁,令人忍不住一啖接一啖地吃

飲品
🍻啤酒$48做緊買一送一,大大杯

🍹百香果梳打$28
有百香果嘅香甜味

🍹手打香水檸檬茶$28
用上香水檸檬,好清香

整體嚟講,燒肉高質,其他食物有特色
  • 上•九宮格
  • 味淋魚干(熟上)
2025-01-28 0 浏览
‼️午市時段同宵夜時段都有59折‼️尖沙咀呢間燒肉之前已經想試好耐,今日收咗工同朋友嚟試吓,見到佢哋午市同宵夜都有做優惠,真係好抵食😆和牛多士🥪餐廳嘅招牌菜,麵包香脆鬆化,吸收左鹿兒島和牛嘅油脂香,再搭配自家松露他他醬,香而不膩壺漬牛肋肉牛肋肉經醬汁醃製,夠晒入味,牛肋肉肉味濃郁和牛友三角油香四溢嘅部位,食落好腍唔會太油膩和牛壽喜燒店員席前炙燒,和牛口感軟腍,配埋黑松露蛋汁一齊食一流日式卡樂B薯仔沙律卡樂B薯片配搭落薯仔沙律度幾特別🥗火炙和牛拌冷麵🍝面頭有炙燒和牛,配上清爽嘅青檸汁,冷麵用上拉麵口感彈牙,食落好有驚喜
‼️午市時段同宵夜時段都有59折‼️

和牛多士🥪

壺漬牛肋肉
牛肋肉經醬汁醃製,夠晒入味,牛肋肉肉味濃郁

和牛友三角
油香四溢嘅部位,食落好腍唔會太油膩

和牛壽喜燒
店員席前炙燒,和牛口感軟腍,配埋黑松露蛋汁一齊食一流

日式卡樂B薯仔沙律
卡樂B薯片配搭落薯仔沙律度幾特別🥗

火炙和牛拌冷麵🍝
2025-01-27 0 浏览
卡樂B日式薯仔沙律 🥔近排迷上咗薯仔沙律,佢哋呢度嘅薯仔沙律好得意,每加上卡樂B嘅薯片碎,口感同味道都更上一層樓!🤣🤣蟹肉蘋果沙律🦀🍎呢一個蟹肉蘋果沙律,估唔到咁大兜,仲有好多蟹肉,食完燒肉食返啲菜,消油解膩係常識吧!蝴蝶切和牛牛頸脊🐮一碟四片牛頸脊,由於係蝴蝶嘅關係,其實佢嘅份量係等八片!脂肪分布均勻,肉味香濃~壺漬牛肋肉 🐂唔好睇佢個壺細細,入面嘅牛肋肉好似夾極都仲有咁,份量好多,而且全部都醃好晒,唔需要另外調味㗎啦~原條手切牛舌(半條)👅非常推薦呢一個牛舌,配埋鹽漬昆布、尖椒醬汁一齊食,無論係口感同味道都一流!和牛壽喜燒 呢一個和牛壽喜燒嘅醬汁味道好好,而且有職員幫手燒,完全唔需要擔心會燒過龍呀~炸白蝦仔🦐同朋友傾偈聚餐,飲下啤酒,當然要嗌番啲餸酒小食,呢一個白蝦仔有勁多隻,食極唔到底!白飯🍚 冷泡白桃烏龍茶 🍑 佢哋而家仲做緊優惠,午市時段 12點-4點 同 宵夜時段 9點半後入座,會有59折優惠,抵食到爆‼️
卡樂B日式薯仔沙律 🥔

和牛壽喜燒

炸白蝦仔🦐

白飯🍚

冷泡白桃烏龍茶 🍑

燒肉放題又驚唔新鮮,散叫又驚貴。今次我就到訪主打高性價比嘅「驚安燒肉商店」。$68起就可以試到多款靚油花嘅肉類。另外佢哋嘅月見飯都係必點之一,召喚各位飯桶。日式味增黑豚五花肉 $68平時對豬肉都麻麻哋,但係依款味噌調味嘅黑豚肉估唔到肉質咁細嫩,燒完都可以保持到肉汁。蝴蝶切和牛牛頸脊 $188豐富嘅油花,鮮紅嘅顏色。輕鬆燒焦外層就食得,極之豐富嘅油香。和牛壽富燒 $98店員會即場使用火槍炙燒,最後沾上月見醬,估唔到口感咁順滑。原條手切牛舌(半條)$115平時牛舌都係一小塊,好少見一整條。先一整條燒香,再剪開一小塊燒到外焦內嫩就食得。最後兩款月見飯(蔥香)/蒜香都一定必叫,飯粒本身已經有味道,配搭肉類嘅油脂都真係好正。

日式味增黑豚五花肉 $68

蝴蝶切和牛牛頸脊 $188

和牛壽富燒 $98
店員會即場使用火槍炙燒,最後沾上月見醬,估唔到口感咁順滑。

原條手切牛舌(半條)$115

2025-01-25 11 浏览
同朋友之前都已經食過幾次, 價錢唔貴, 質素又ok, 佢哋既3款沾醬都好唔錯, 所以隔一排就會同朋友嚟食.🍽️ 上 · 九宮格 $388九款牛肉當中有六款和牛, 當中一口和牛、和牛五花同和牛三角腩油脂最豐盈, 雪花均勻. 厚切牛舌芯肉質亦非常爽嫩, 點燒都唔韌, 如果想食牛味重啲既, 亦都有壺漬牛肋肉, 所以肉類款式多樣又豐富.🍽️ 和牛壽喜燒 $98店員會即席用火槍幫你炙燒2片和牛, 事前亦會先詢問你想要既熟成度. 然後再送上黑松露壽喜燒醬同一口白飯比你做配搭.🍽️ 栗子豬五花 $48豬五花肥瘦分明, 厚薄適中, 燒過之後可以將油份迫出, 反而令到表面更加香脆. 🍽️ 豚肉博多蔥卷 $58用五花肉卷住蔥段去燒,博多香蔥能夠中和返五花肉既油膩感, 令口感更加爽脆同清新.🍽️ 柚子漬雞肉山(半份) $28呢個幾抵食, 雖然係半份但有2大舊雞扒肉, 即使剪開嚟燒都仲有好大舊, 而且柚子醃得好入味.🍽️ 特大薄切牛舌 $88又係份量好多, 疊左幾層起碼有十幾塊, 肉質夠新鮮, 夠爽口彈牙.🍽️ 蔥香月見飯 |紫菜月見飯 $28巨量香蔥同紫菜, 再配搭雞蛋黃, 令個飯既香味瞬間提升.

🍽️ 上 · 九宮格 $388

🍽️ 和牛壽喜燒 $98

🍽️ 栗子豬五花 $48

🍽️ 豚肉博多蔥卷 $58

🍽️ 柚子漬雞肉山(半份) $28

🍽️ 特大薄切牛舌 $88

🍽️ 蔥香月見飯 |紫菜月見飯 $28
巨量香蔥同紫菜, 再配搭雞蛋黃, 令個飯既香味瞬間提升.
2025-01-25 0 浏览
.再食都係咁正嘅燒肉店,餐廳坐低寬敞,枱與枱之間唔會好迫,又有獨立VIP房一大班人又飲又食點傾都得,通風系統又做得好好,食完成餐飯都唔會好大陣燒肉味🐮 和牛壽喜燒呢個真係真係每枱必叫咁濟,店員會喺你面前火燒和牛,燒好後加埋蛋黃、黑松露醬,連白飯一齊入口,真係OMG,入口即化,牛味又香又滑,真係好想再叫多碟吖!🐮 原條手切牛舌師傅刀功好好切到條牛舌好靚,店員亦會幫手燒,手勢都燒得好好帶少少焦香,肉質超嫩🐮 和牛三角腩呢個部位真係好好食,我就鐘意燒到5-6成熟,入口即溶🐮 和牛牛頸脊價錢唔貴,油花都好靚又平均另外,食燒肉一定要飲啤酒咁先更加爽,而家sapporo 生啤$48 買一送一,抵吖!📍 驚安燒肉商店 (尖沙咀)尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖
🐮 和牛壽喜燒

🐮 原條手切牛舌

🐮 和牛三角腩
呢個部位真係好好食,我就鐘意燒到5-6成熟,入口即溶

🐮 和牛牛頸脊
價錢唔貴,油花都好靚又平均

📍 驚安燒肉商店 (尖沙咀)
尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈3樓C號舖