人均$80起|油麻地|拉麵|鬼金棒發現了一碗好吃的日本拉麵!位於油麻地的鬼金棒,師傅即叫即造,廚房裡充滿了火焰和溫度。讓人非常期待這裡的麵條。炒豆芽菜辣麻味噌拉麵🍜 $120巨量的芽菜真的好吃!上面的蔥花很上頭味增口味加上辣油也是很上頭的喔增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜 $135叉燒份量居多!真的值得加量,叉燒入味,而且很嫩。我們還加了雞蛋,金黃色的蛋黃實在好吃😋煎餃🥟 $45餃子現叫現造,煎餃子的外皮香脆可口,肉汁滿滿。——————為食分界線——————📍 鬼金棒九龍旺角西洋菜南街 2J-2Q 號人均消費: $80#mariofatfat #foodie #hkfoodie #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食 #探店 #香港探店
人均$80起|油麻地|拉麵|鬼金棒

發現了一碗好吃的日本拉麵!

炒豆芽菜辣麻味噌拉麵🍜 $120
巨量的芽菜真的好吃!
上面的蔥花很上頭
味增口味加上辣油也是很上頭的喔

增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜 $135
叉燒份量居多!真的值得加量,叉燒入味,而且很嫩。
我們還加了雞蛋,金黃色的蛋黃實在好吃😋

煎餃🥟 $45
餃子現叫現造,煎餃子的外皮香脆可口,肉汁滿滿。

——————為食分界線——————
📍 鬼金棒
九龍旺角西洋菜南街 2J-2Q 號

人均消費: $80
旺角 │ 麻辣拉麵愛好者必試❤️‍🔥🇯🇵✽ 增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120今次去了旺角分店的鬼金棒、是來自東京的過江龍,以日本神怪為主題。可以自選不同程度的麻辣拉麵,我選了中辣&中麻🙊麻辣湯底香氣撲鼻,湯底配有玉米芯。最featured 的是大大塊五花腩肉,味道鹹香十足,咬下去時油而不膩😭😭❤️‍🔥拉麵偏粗有嚼勁、覺得很辣時吃一口玉米筍可以平衡到味蕾😈旺角分店約有20 個座位、經典的吧枱🌟裝飾很簡潔。相比之下✨尖沙咀分店較有氣氛呢~我記得尖沙咀分店是有一堆鬼怪裝飾的🤣🇯🇵🏯食物味道: 8/10性價比: 7.5/10打卡指數: 6.5/10價格:約$100pp ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ 📌INFO鬼金棒 (旺角)分店地址:旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖, 尖沙咀金馬倫道20號地舖, 銅鑼灣謝斐道530號地舖營業時間:11:00-00:00⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

旺角 │ 麻辣拉麵愛好者必試❤️‍🔥🇯🇵

✽ 增量叉燒辣麻味噌拉麵 $120

食物味道: 8/10
性價比: 7.5/10
打卡指數: 6.5/10
價格:約$100pp

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰

📌INFO
鬼金棒 (旺角)
分店地址:
營業時間:11:00-00:00

⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰ ⋱⋰
增量叉燒辣麻味噌拉麵
好耐之前幫襯過鬼金棒👺, 今日想食拉麵🍜, 不如過來旺角新分店, 用QR code落單, 其實佢種類唔算好多, 今次想試佢的芫茜☘️🍀辣麻味👺噌🍜拉麵, 我要左小辣小麻走葱, 友人要小辣中麻, 另外叫左碟煎餃子🥟, 等左一陣碗麵先到, 果然充滿芫茜🍀☘️, 飲啖湯先, 可能真係味噌湯底, 所以好濃味, 我個人可能少吃, 就會覺得咸左d😅, 麻味唔算好多, 入面有一件好厚的叉燒🐽有支粟米仔🌽, 再望下d麵, 份量都唔少😂, 試啖麵先,可能浸左d湯, 所以d麵都充滿味噌味😜, 食落唔會好淋, 都爽彈, 麵似中身, 唔會太幼亦唔會太粗, 食啖叉燒先, 我個人就覺得肥左少少, 我咬走左d肥, 但佢炆得好淋好入味😍, 幾好食🤭, 再食支粟米仔🌽清甜, 拉麵的精粹應該係要有只蛋🥚, 所以我哋都各加左一只🥚, 咬開只蛋橙黃色超好食又好香蛋味🤩, d麵真係食極都有😅😂, 到煎餃來到, 果然真係煎🥟, 煎得好靚仔, 我食左一只, 熱辣辣皮又薄又滑, 入面餡唔算好多, 但味道唔錯👍🥰
2024-07-27
用餐时段
回頭度🍪7/10|人均消費💰~$100-150-🤍味玉辣味噌拉麵 $105拉麵麵質夠粗好彈牙🍜叉燒大舊又厚又多汁🐽🤤仲要用蘭王蛋 蛋味好重🍳就算叫少辣零麻 湯底都好濃旭但食到最尾濃到有啲苦🥲-🤍特製辣味噌拉麵 $125同味玉辣味噌拉麵冇咩大分別就係多咗一舊叉燒🤣-味道🌕🌕🌕🌗🌑抵食🌕🌕🌕🌗🌑
回頭度🍪7/10|人均消費💰~$100-150
同味玉辣味噌拉麵冇咩大分別
就係多咗一舊叉燒🤣
味道🌕🌕🌕🌗🌑
抵食🌕🌕🌕🌗🌑

📍#鬼金棒 (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️位於油麻地鬧市區日式拉麵店,店內風格較暗黑系,亦有bar枱/四人枱選擇~✨#莞荽辣麻味噌拉麵💰$115拉麵配上巨量莞荽,仲有得揀辣同麻既程度,我就叫左小麻小辣。成件事日式得黎又有點港式風味,而且仲係莞荽愛好煮必點,加上一層肥一肥瘦既叉燒,食得份外滋味 ✨#特製麻辣味噌拉麵💰$125半肥瘦叉燒有兩大舊,份量十足~ 味噌拉麵湯底濃厚🍜 拉麵有彈性,軟硬適中。而且佢既溫泉蛋蛋味勁濃,好味😋✨#煎餃(六隻)💰$45煎餃就不過不失🥟 雖然唔算好大隻,但做到外皮薄而餡料滿是必須的,不錯。▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

📍#鬼金棒 (旺角)

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️

✨#莞荽辣麻味噌拉麵💰$115

✨#特製麻辣味噌拉麵💰$125

✨#煎餃(六隻)💰$45

▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️▪️
2024-07-22 154 浏览
⽇本東京過江龍鬼金棒辣麻味噌拉麵,主打辣麻味噌拉麵,早幾年已經登陸香港,呢日午餐時間行過旺角見到,決定入去回味一番。成日覺得日本嘅辣度好輕微,食咗貴金棒要改觀,原來可以超辣超麻,令⼈欲罷不能!湯底辣麻程度可以自行選擇,唔辣都得。🌟增量叉燒辣麻味噌拉麵點了無辣小麻,湯底濃郁,坐吧枱見廚師抛鑊爆香芽菜,見到都流口水,配埋粗身的拉麵食落又脆又軟。🌟莞荽辣麻味噌拉麵愛茜人士大愛!必點,芫茜堆到一座山咁,好香!叉烤肥瘦相間但又唔肥膩,肉香十足。🌟波子汽水好味的拉麵,麵底煙韌彈牙,味噌湯底濃,值得推介。

🌟增量叉燒辣麻味噌拉麵

🌟莞荽辣麻味噌拉麵

🌟波子汽水

好味的拉麵,麵底煙韌彈牙,味噌湯底濃,值得推介。

2024-07-10
  • 芫荽辣麻味噌拉麵
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2024-07-20 166 浏览
呢間係日本東京過江龍拉麵店,門面的「鬼金棒」牌匾好有氣勢,還擺放了一支好巨型的鬼金棒,店內用了日本鬼怪/ 惡魔的主題裝飾。餐牌有幾款招牌的拉麵可以選擇,這裡主打麻辣味噌湯,辣度麻度有五個級別可以揀。🔶增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜🔶我要了小辣小麻,另外加了份味玉🥚,增量叉燒名副其實就係份叉燒大份好多,湯底好濃厚,拉麵質地彈牙,小小的麻辣味好惹味又唔會食到出晒汗,拉麵質地彈牙叉燒肥瘦分明,經過醃製燜煮成舊叉燒都好入味,食落好有油脂香入口即化咁好正:仲有個味玉真係做到半熟流心,好想encore多隻🔶味玉辣麻味噌拉麵🍜🔶老公叫了無辣無麻的湯底,佢話想試真啲最原本的味噌湯底,另外加了份玉米筍,呢度的配料芽菜都係即叫即炒,玉米筍好爽脆鮮甜,連配菜都做到一絲不苟,湯底濃厚就算唔辣都好好味,好濃郁嘅味噌。🔹烏龍茶

🔶增量叉燒辣麻味噌拉麵🍜🔶

🔶味玉辣麻味噌拉麵🍜🔶

🔹烏龍茶
2024-07-15
增量叉燒辣麻味噌拉麵
《鬼金棒の食評》 by@ihungry.hk鬼金棒可以話係近排最夯嘅拉麵專門店🍜!由入面嘅店裝飾到出面嘅櫥窗都好有特色,設計風格超有「麻辣」與「重口味」嘅感覺👺!除此之外,最重要就係佢哋嘅招牌拉麵,用盡心思燶製嘅獨家麻辣湯底,超過八小時而成的湯頭,經由經細心烹調嘅超厚厚切,絕對啱晒重口味與拉麵控🔥!🔸『味玉麻辣味噌拉麵 - $105』湯底用秘製嘅麻辣味噌湯,麻麻辣辣,個辣非走雷砲路線,而係由各種香辣料慢慢累積而成,層次感十足,辣得嚟又惹味,絕對夠重口味🌶️!🔸『辣麻肉碎拌麵 - $105』辣麻拌麵醬汁先以花生、芝麻、蝦頭油、自家製豉油等調配而成,加入豐富肉碎、黑木耳、洋蔥等配料,加埋獨特麻辣配方,麻麻辣辣,超級滋味👍!🔸『煎餃 - $45』餃子酥脆香口🥟,薄薄嘅餃皮包住啖啖嘅餡料,一口咬低就流出香噴噴嘅湯汁,餡料惹味,滿有層次感,絕對係要Encore👍!🤪iHungry肚餓指數:9/10餐廳名稱:鬼金棒聯絡電話:2818 9896地址:旺角 西洋菜南街 2J-2Q號地舖
《鬼金棒の食評》 by@ihungry.hk

🔸『味玉麻辣味噌拉麵 - $105』

🔸『辣麻肉碎拌麵 - $105』

🔸『煎餃 - $45』

🤪iHungry肚餓指數:9/10

餐廳名稱:鬼金棒
聯絡電話:2818 9896
地址:旺角 西洋菜南街 2J-2Q號地舖
2024-07-18 105 浏览
📍鬼金棒呢間黎自日本東京過江龍既拉麵店,裝修以鬼怪👺為主題,環境會比較昏暗,充滿著神秘又恐怖既氣氛;餐廳主打辣麻味噌拉麵,總共有5種辣麻級數可以揀,重口味人士必試啊!🍜增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 $140 x 2碗同朋友都揀左呢碗重口味兼重份量既拉麵😎賣相相當吸引🤩叉燒兩大嚿、大量蔥粒、芽菜同玉米筍,肉既份量同配料都好足,食落真係大滿足!叉燒望落肥瘦,最有誠意既係超厚身、超大嚿,咬落肉質細膩,煮得好腍好入味,充滿肉香同油脂香😋另外,拉麵好食既關鍵都視乎個湯底,好明顯食到好濃郁既豬骨湯底,啖啖既麻油香味揮之不去🥰朋友揀左小辣,覺得唔夠辣;自己就揀左中辣,覺得食落就啱啱好,大概係譚仔既小辣程度! 🥟煎餃 $45一碟總共有6隻,即叫即煎,煎到金黃色,每隻都煎到脆卜卜;餃子皮唔會好厚,餡料份量都多,做到皮薄餡多既程度😆最好就沾埋提供既醬料,由醋+醬油同辛辣既香料混合而成,昇華左餃子既味道👅⭐️好味指數:8.5/10📍 鬼金棒 (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖#旺角 #鬼金棒 #拉麵 #辣麻味噌拉麵 #日本菜 #japanese #旺角美食 #香港美食 #增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 #ラーメン
📍鬼金棒

🍜增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 $140 x 2碗

🥟煎餃 $45

⭐️好味指數:8.5/10

📍 鬼金棒 (旺角)
旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖

#旺角 #鬼金棒 #拉麵 #辣麻味噌拉麵 #日本菜 #japanese #旺角美食 #香港美食 #增量叉燒x2辣麻味噌拉麵 #ラーメン #ていばん #たこやき#ビール
  • 增量叉燒辣麻味噌拉麵
2024-07-17 75 浏览
拉麵店以日本神怪為主題,主打辣麻味噌拉麵拉麵辣度由不辣、小辣、中辣、高級辣及終極級的地獄挑戰,另設不同辣度和麻度,食客能自由配搭。增量叉燒X2辣麻味噌拉麵叉燒厚切肥美,香氣獨特,味道是那種柔軟的口感。以味噌作湯底,自由選擇辣度和麻度,拉麵充滿濃厚激辣的刺激,越吃越上癮!莞荽辣麻味噌拉麵這款拉麵的口感辛辣濃烈,同時帶有一絲麻味和莞荽的清香比普通拉麵味道更濃厚。煎餃(6隻)餃子即叫即煎,外皮香脆可口,餡料豐富多汁。
拉麵店以日本神怪為主題,主打辣麻味噌拉麵
增量叉燒X2辣麻味噌拉麵
叉燒厚切肥美,香氣獨特,味道是那種柔軟的口感。
莞荽辣麻味噌拉麵
這款拉麵的口感辛辣濃烈,同時帶有一絲麻味和莞荽的清香
比普通拉麵味道更濃厚。
煎餃(6隻)
餃子即叫即煎,外皮香脆可口,餡料豐富多汁。
2024-07-13 72 浏览
/召喚芫荽控\都幾有名氣嘅拉麵店,一直都有食開,旺角分店就第一次嚟~芫荽麻辣味噌拉麵值得一提係辣度同麻度可以分開選擇合適自己既程度,今次叫左小辣+中麻+芫荽味,一上枱巨量芫荽已經好有視覺效果,隨之而來就聞到好勁芫荽味噴出嚟!配菜有大量芽菜+粟米仔+大舊叉燒,湯底好香又唔會死鹹,叫中麻好過癮~叉燒好大舊,半肥瘦好淋一d都唔會乾硬。煎餃煎餃好夠脆,皮薄,點個醬汁食味道會昇華左鬼金棒 (旺角)旺角西洋菜南街2J-2Q號地舖
/召喚芫荽控\
都幾有名氣嘅拉麵店,一直都有食開,旺角分店就第一次嚟~

芫荽麻辣味噌拉麵

煎餃
煎餃好夠脆,皮薄,點個醬汁食味道會昇華左

鬼金棒 (旺角)
2024-07-10 106 浏览
想試咗好耐㗎啦,一直都未有機會,終於可以食到麻辣味嘅拉麵,見親啲人食都有好多芫荽或者蔥,但我兩樣都唔食,影相出嚟即刻冇咁靚🥹佢地啲湯底非常濃郁順口,係用獨門秘製味噌湯,唔會死鹹,另外辣同麻嘅程度都可以自己選擇,total各有五種。佢哋會將配菜,芽菜同粟米芯大火爆香,用鑊氣引出香味,然後再加入湯頭煮滾,加入拉麵,所以湯底一定夠熱,yumyum煎餃係食拉麵不可缺少嘅,佢哋嘅餃子煎到外皮焦脆金黃,咬落又肉汁流出,而且餡料都幾多,口感滿足整體都唔錯,可以再encore-味玉辣麻味噌拉麵Karashibi Miso Ramen w/Seasoned Egg-炒豆芽菜辣麻味噌拉麵Karashibi Miso Ramen w/Fried Bean Sprouts-煎餃Fried Dumplings

整體都唔錯,可以再encore

-味玉辣麻味噌拉麵

-炒豆芽菜辣麻味噌拉麵

-煎餃
Fried Dumplings

2024-07-04
2024-06-28 74 浏览
最近去咗一間日式拉麵店,試咗佢哋嘅特製辣麻味噌拉麵同増量叉燒辣麻味噌拉麵,真係有啲嘢要同大家分享下。首先講下特製辣麻味噌拉麵,$125一碗。呢碗拉麵一上桌就已經聞到一陣濃郁嘅味噌香味,真係令人食指大動。湯底夠濃,帶有一股辣味同麻味,辣得嚟又唔會太過,麻得嚟又唔會麻痺舌頭,真係啱啱好。流心蛋煮得好好,蛋黃半熟狀態,輕輕一咬就流出嚟,配埋湯底一齊食,真係絕配。大量芽菜令到整碗麵有啲清新嘅感覺,唔會太膩。厚燒叉燒亦係一大亮點,叉燒厚切但又唔會過韌,入口即化,肉汁豐富,真係食過返尋味。再講下増量叉燒辣麻味噌拉麵,$120一碗。呢款拉麵同特製辣麻味噌拉麵相比,最大嘅特點就係叉燒量增加咗。湯底同樣濃郁,辣味同麻味都好平衡,真係滿足感十足。叉燒厚實,肉質嫩滑,每一塊都充滿肉汁。呢碗麵嘅芽菜同樣唔少,令到整體味道唔會過於油膩。

首先講下特製辣麻味噌拉麵,$125一碗。

再講下増量叉燒辣麻味噌拉麵,$120一碗。
2024-06-26 94 浏览
呢一間拉麵店好有名氣🌟,所以今日就專程嚟旺角試下呢間過江龍拉麵🥳芫荽辣麻味噌拉麵 $115作為呢度嘅招牌湯底一定要試下😆,加左芫荽嘅味道好特別🤤,估唔到同味噌味道好夾,鍾意食芫荽嘅一定要試下❤️增量叉燒X2辣麻味噌拉麵 $140本身嘅辣麻味噌口味好惹味😝,揀左小麻小辣啱晒我,而且有增量叉燒夠晒滿足😍,叉燒肥瘦分明,入口即溶,而且好入味🔥煎餃(6隻) $45餃子皮好薄身,特別欣賞係個醬汁好正👍

芫荽辣麻味噌拉麵 $115

增量叉燒X2辣麻味噌拉麵 $140

煎餃(6隻) $45
餃子皮好薄身,特別欣賞係個醬汁好正👍
2024-06-21 75 浏览
日本過江龍拉麵店,招牌係麻辣味噌湯拉麵麻度辣度都可以自己選擇,少有地食到又麻又辣嘅日式拉麵,整體好惹味,啱晒愛辣嘅朋友🔖[ 增量叉燒x2 辣麻味噌拉麵+味玉 ]辣麻味噌拉麵點咗中麻中辣,湯底質感偏濃厚🍜增量叉燒x2嘅份量好震撼😍叉燒肥瘦適中厚厚一件,有油脂香同時有肉香,加埋流心蛋黃,邪惡但好味🤤麵質偏向粗身,口感煙韌特別掛湯,中辣中麻嘅辣度,麻香中帶點辛辣,食得辣嘅朋友可以挑戰大辣🌶️🔖[ 肉飯 ]日本人鍾意澱粉+澱粉嘅組合,食完拉麵再加上肉飯,加少少麻辣湯食又真係幾正🫶🏼🔖[ 增量玉米筍 ]配料可以增量追加,玉米筍口感爽脆,份量夠晒多啱晒同朋友分享
日本過江龍拉麵店,招牌係麻辣味噌湯拉麵

🔖[ 增量叉燒x2 辣麻味噌拉麵+味玉 ]
辣麻味噌拉麵點咗中麻中辣,湯底質感偏濃厚🍜

🔖[ 肉飯 ]

🔖[ 增量玉米筍 ]
配料可以增量追加,玉米筍口感爽脆,份量夠晒多啱晒同朋友分享