餐厅: 魚米 (泓景匯商場)
资讯:

餐厅: 魚米 (泓景匯商場)
资讯:

2024-05-19 206 浏览
中午去商場琴行買書,經過見到魚米,發覺都好耐冇食呢間了,所以就揀咗呢間食午飯。相比其他食肆,呢間唔使點排隊,等咗一陣,就有座位了。當然因為一個人搭枱,會容易啲。餐廳本身有不同午餐選擇,另外有一款係老壇酸菜魚米線,一於試試呢款。雖然碗裏有不少辣椒,但可能因為點小辣關係,酸菜魚湯唔會太辣。整體份量大碗,黑魚片滑及無骨,味道都ok。但個碗太淺,感覺一次過放所有米線落去,啲湯就會滿瀉。 另外凍飲要加$10,以午餐嚟計,$10凍飲相對比較貴,不過見到現場都可以自己斟水飲。

2023-11-24 428 浏览
之前成日都會黎食,啲野食都仲ok,點知愈食愈差,上次食左隻野仲游緊水,已經無點出聲,叫佢換左佢就算,職員仲要好似無發生過野咁,一句唔好意思都無😡😡。過多兩星期想再俾多次機會佢,點知今次食條魚好腥又未熟,已經係炸既魚都食到咁腥,仲要愈食愈腥,點知見到入面仲係紅色,完全未熟哂就俾人食,過份!!完全無晒食慾,真心唔會再幫襯依間,職員態度又差,依家連野食都唔好食,我都諗唔到有咩理由再食依間野,真係太過份先咁post,希望大家希用。差差差
差差差

2023-11-24
2023-06-08 485 浏览
今日同老婆去咗魚米食早餐,我點咗個公司公仔丐,老婆點咗一個餐蛋治!公司公仔麵有沙茶牛肉、火腿絲、腸仔、太陽蛋、午餐肉,份量足之餘而且非常豐富!餐蛋治非常足料又大份,配埋杯凍奶茶,非常滿足!
2023-02-19 451 浏览
打電話外賣叫咗麻辣腩肉炸醬鴨血米線、韭菜餃米線、魚蛋魚片米線、魚湯浸娃娃菜,十五分鐘就攞得,效率非常之快。麻辣湯底都好夠辣,食得辣先好試,另外兩個魚湯米線都ok, 食完都唔口渴。
2023-02-19
15 分钟 (外卖自取)
午餐
2022-12-08 524 浏览
轉凍之時的好選擇🤭🤭今次點左:🍲魚湯五寶浸時疏 配 白飯🍚雖然係外賣,但仍然暖笠笠🧣湯味鮮甜,餸菜份量充足,白飯都滿滿一大配😋特餐仲配埋熱飲埋單💲51冬日性價比高之選😊
轉凍之時的好選擇🤭🤭
今次點左:

🍲魚湯五寶浸時疏 配 白飯🍚

雖然係外賣,但仍然暖笠笠🧣
湯味鮮甜,餸菜份量充足,白飯都滿滿一大配😋

特餐仲配埋熱飲

埋單💲51

冬日性價比高之選😊
外卖自取
2022-11-26 350 浏览
西九四小龍的幾個商場,是互通的,我到現在也搞不清商場的界線,魚米應該在泓景匯(不確定?!),時不時會經過魚米,但1次都沒進去過,原因:下午茶不吸引!極少在早餐時段經過魚米,今次例外,發現早餐menu比下午茶好好多,就 walk in試試。點了M7早餐,包括以下的:#牛角包、炒蛋、午餐肉、漢堡扒、火腿、腸仔,豐富的組合,食物夠熱,加分!牛角包鬆軟,炒蛋細滑,好味!定價37元/份,性價比算高的。#熱咖啡:多奶走糖,咖啡味夠,喝1杯,精神滿滿,very nice!還會再來吃早餐。

點了M7早餐,包括以下的:

還會再來吃早餐。
2022-11-21
$37 (早餐)
2021-12-21 1491 浏览
食咗咁多年, 越做越差。 啲食物係凍嘅。啲貨期吹水多過做嘢。 唉咗凍奶茶, 落錯單。 長期聽到樓面同廚房嗌霎。真係嘥9氣。$41嘅早餐食咗一半。唔知佢哋有冇發覺 啲客愈嚟愈少呢? 佢有冇諗過啲問題在那?actually I don't bother to write so much. but the system requires me to type at least 200 words prior to be able to post a 1-star.I hope their management can see this review and improve quickly.
食咗咁多年, 越做越差。 啲食物係凍嘅。

真係嘥9氣。

$41嘅早餐食咗一半。

唔知佢哋有冇發覺 啲客愈嚟愈少呢? 佢有冇諗過啲問題在那?

2021-12-21
$41 (早餐)
2021-07-26 992 浏览
今日去左朋友屋企,一班人出去食又要分枱坐,不如叫外賣上黎食。 今次揀左魚米 好少餐廳有魚食,魚米正正有魚食又清淡健康我揀左煎封黃花魚 配魚湯米線🍜魚🐟的大小適中,煎得香口滑身,魚湯味濃,米線分湯另上,送到黎唔會淋曬仲加埋南瓜🎃 南瓜已切皮,非常方便,唔會過硬又唔會過淋呢個簡直係健康之選! 另外加左生灼牛肉,想食多d 蛋白質,味道淡多春魚好入味仲有一杯邪惡涼粉紅豆冰🥰🥰🥰好好飲 多紅豆 蛙蛙菜浸滿魚濃湯🍲,❤️❤️

今次揀左魚米

好少餐廳有魚食,魚米正正有魚食又清淡健康

我揀左煎封黃花魚 配魚湯米線🍜
仲加埋南瓜🎃 南瓜已切皮,非常方便,唔會過硬又唔會過淋
呢個簡直係健康之選!

另外加左生灼牛肉,想食多d 蛋白質,味道淡
多春魚好入味

仲有一杯邪惡涼粉紅豆冰🥰🥰🥰好好飲
多紅豆 蛙蛙菜浸滿魚濃湯🍲,❤️❤️
外卖送餐
今日午市入去,被安排坐喺房仔擺貨嘅枱,又無俾餐牌我都算,我唔係第一次幫襯所以都諗好要食咩。然後想落單時,舉手同叫人都無人應,成班樓面個個扮睇唔到我。我就自己行出去搵收銀落單,收銀就話「你同返樓面班靚女講」。真係好笑,就係你班「靚女」同事唔理我,我先行出嚟搵你。其實我都唔係第一次幫襯,之前佢哋態度已經好差。我見到其他人都有評論話服務態度好差。今次真係忍唔到,我唔會再幫襯魚米所有分店。如果大家鍾意受氣,歡迎繼續幫襯。呢度有一款好特別嘅麵,叫做睇人「臉」色。

2020-12-30
2020-11-23 1039 浏览
是日黃昏,我地去咗荔枝角附近一帶搵食。諗起已經有段時間冇食過魚湯米線,就醒起喺呢個屋苑商場仲有間「魚米」,可以食吓魚類食品,而且又經濟實惠,於是就去幫襯吓啦!我地約莫六點九坐低,當時只有一兩枱客人,人流唔算太多,我地也樂得耳根清靜。望吓個餐牌,選擇都頗多。而我揀咗平時食開嘅蘿蔔牛腩菜飯套餐,而男友就揀咗香煎比目魚配米線。我個菜飯先到,碗蘿蔔牛腩賣相不俗,份量都唔少,用嚟送菜飯一流。牛腩同牛筋都炆得幾入味而且都算腍,數量就各有兩件,啱曬喜愛補充骨膠原嘅人士。稍後到香煎比目魚登場,算幾大塊又厚肉,肉質尚算嫰滑,但係魚湯嘅湯底似乎加了味精,以致有些少「確喉」。以五、六十蚊一個晚餐嚟講,質素算係中上架喇!

以五、六十蚊一個晚餐嚟講,質素算係中上架喇!
2020-11-21
2020-06-14 1296 浏览
呢度下午茶質素同性價比認真頗高,又有多種選擇,我覺得蜜汁豬扒,鮮蝦韭菜餃,酸辣粉同多春魚都值得推介蜜汁豬扒可以配菜飯或米線,配米線的話可以叫豬扒分開上以保持脆身。豬扒炸得酥脆,再點埋泰式酸辣醬,真心覺得係數一數二好食嘅豬扒鮮蝦韭菜餃配米線有四隻餃,大大粒,每粒入面仲有幾隻彈牙嘅蝦,甚少食到咁鮮味咁夠餡嘅餃,$39真係抵酸辣魚片腩肉米線係我首選,炸醬酸菜惹味,魚片滑,腩肉唔會太肥多春魚係意外驚喜,之前見到有人叫先試下,佢炸得好香好脆,冇腥味,可以成條食曬,下次一定會再叫!

2019-08-19 1461 浏览
最近實在係老是常係荔枝角出沒,今次試下係D2 place一期餐廳試新野。有幾位一齊食飯嘅朋友話好想食粥,於是搵到呢間餐廳。但我自己對粥呢樣野一直無特別喜好,好少係出面餐廳有想食粥嘅念頭,所以最終嗌咗米線。呢間餐廳嘅米線都幾抵食,30幾蚊就有交易,都算係打工仔其中一個選擇。-腐皮魚角米線份量適中,湯底好清淡,無咩鮮味或調味可言。腐皮口感都唔錯,帶點軟韌。魚角好大塊,但好鹹,基本上係靠魚角嘅過味令成碗麵有返少少味道。-熱柚子蜜跟餐要咗一杯熱柚子蜜,味道正常。入口有少許柚子香,亦帶點蜜香。整體而言,如果對味道無咩要求,想食平野嘅朋友可以試呢間。

-腐皮魚角米線
腐皮魚角米線

-熱柚子蜜

整體而言,如果對味道無咩要求,想食平野嘅朋友可以試呢間。
2019-05-01
第一次黎荔枝角尼間魚米,就寫下食評吧!首先講下讚既...可能係中午黎食,樓面丫姐人手都足夠;落單到送餐,等候時間都算合理。因為喉嚨唔舒服,炸既野唔岩食,所以就叫左個’’蜜汁豬扒菜飯’’。圖片只供參考大家都明,但原來文字都係只供參考?錯啦!簡直係文字與實物不乎添啦!對於餐牌食物既命名我覺得非常之誤導食客,大家有無食過用’’蜜汁’’命名既食物?例如街知巷聞既’’蜜汁叉燒’’、’’蜜汁雞翼’’、’’蜜汁金蠔’’,顧名思義菜式係有’蜜汁’既,係咪?但係你可以睇到下面張相,好明顯唔係’’蜜汁豬扒’’,連送餐黎既丫姐都話尼個餐既豬扒係’’炸’’既!吓?餐牌明明寫’’蜜汁豬扒’’,唔係’’炸豬扒’’喎,英文都無寫係deep fried 喎!點解會係炸既?連丫姐都話,你問公司啦,我唔知。好,我就借Openrice 尼個平台,等魚米回應一下,唔回應都唔緊要,不過一係改左個餐牌,叫’’炸豬扒菜飯’’,一係就真係做返個’’蜜汁豬扒菜飯’’比食客啦。
第一次黎荔枝角尼間魚米,就寫下食評吧!
首先講下讚既...
可能係中午黎食,樓面丫姐人手都足夠;
落單到送餐,等候時間都算合理。

2019-07-30
午餐
廚房還可以,但始前線係業務形象包裝,在人唔多的情況下,全店啊姐冇心做,完全冇服務客人意識,只顧方便自己和減省工序!又經常漏單!雖然制服背面繡上心粥館,以心作icon,似乎是公關災難,因為完全唔對現!
2018-12-29 801 浏览
經常幫襯米線但這間的麻辣小辣已經辣到食唔到,凍啡冰多過咖啡飲三啖已經得返八成嘅冰、質素比以前差得多,職員態度惡劣食得極不開心,自己煮都好食過佢,以後絶対不再光顧