2024-09-13 16 浏览
每次食都一樣咁精彩,今日食蟹肉牛油果沙律,枝豆,雞泡魚乾做頭盤刺身我都係交畀老闆幫我開條飛機魚,生蠔一啲雜錦嘅刺身,全部新鮮到不得之了,我必食嘅鵝肝壽司同埋火尺左口魚群邊壽司又係唔少得,跟住仲有食串燒同埋雞皮餃子~臨尾叫老細私人整返個雜菜湯鍋無得頂!
2024-09-02
用餐时段
2024-09-12 44 浏览
我唔係第一次嚟,之前食過性價比好高,再嚟仍然表現超高性價比坐低嚟個燒雞泡魚乾飲下酒等老闆準備刺身,之後老闆上生蠔,有肥大又鮮甜,都係日本貨接住有原隻象拔蚌仔,朝鮮甜爽口,我只係配咗檸檬汁都唔需要點wasabi豉油跟住有makuro三食,赤身中拖大拖,中拖大拖都係入口即溶,真係好正之後開咗條飛機魚但係我已經忘記咗叫咩名,肉質好滑嘅,配酸醋汁一流魚頭骨就要咗嚟酥炸,送酒再嚟有海膽,不過今日冇曬日本膽,係澳洲膽接住就食兩款壽司鵝肝壽司,同火炙左口魚裙邊壽司林美兩位男士話唔夠飽,就加咗一碗拉麵同埋燒牛舌好滿足!
我唔係第一次嚟,之前食過性價比好高,再嚟仍然表現超高性價比
坐低嚟個燒雞泡魚乾飲下酒等老闆準備刺身
之後老闆上生蠔,有肥大又鮮甜,都係日本貨
魚頭骨就要咗嚟酥炸,送酒
再嚟有海膽,不過今日冇曬日本膽,係澳洲膽
接住就食兩款壽司鵝肝壽司,同火炙左口魚裙邊壽司
林美兩位男士話唔夠飽,就加咗一碗拉麵同埋燒牛舌
好滿足!
用餐时段
2023-11-11 255 浏览
嚟到銅鑼灣嘅登龍街諗住食吓日本嘢,見到門口裝修好日本風格,入到去一字排開。環境清幽舒適。我哋嗌咗個壽司同埋蠔,擺碟擺得好靚,而且啲壽司都好好食,隻蠔有成隻手咁大。嚟到登龍街唔知食咩嘅話可以試吓。

2022-07-19
特登打電話BOOK左呢間登龍街既日本料理同朋友慶祝生日🎉買左蛋糕預早拎定去 店員好好幫手雪住先 同冇收切餅費 !!入到去店舖係舊式日本居酒屋既風格放滿左好多FIGURE同牆身貼晒POSTER感覺好似去左日本咁 (*´∀`*)-♪ 極上壽司定食呢個定食有10件壽司 使用既魚生都好高級有大拖羅// 鮪赤身// 赤蝦// 金目鯛// 深海池魚// 油甘魚// 三文魚// 北海道帶子// 馬糞海膽// 炙燒左口魚裙邊店員話魚生都係由日本飛機直送過黎✈️所以定食入面既空運鮮魚款式會有所不同好似當日就有深海池魚同油甘魚😋不得不講油甘魚非常肥美 味道極之鮮甜 (●>ω<)ノ゙魚生都非常新鮮完全冇腥味 食完一件又一件停唔到落黎 !!♪ 鮪壽司拼盤入面有鮪赤身// 大拖羅// 中拖羅// 拖羅魚蓉壽司// 拖羅魚蓉小卷鮪魚鮮甜味美 鍾意食鮪魚既人唔可以錯過呀 ヾ(>ω<○)-魚鮮生刺身專門店 (銅鑼灣)銅鑼灣登龍街31-35號地舖
特登打電話BOOK左呢間登龍街既日本料理同朋友慶祝生日🎉
買左蛋糕預早拎定去 店員好好幫手雪住先 同冇收切餅費 !!
入到去店舖係舊式日本居酒屋既風格
放滿左好多FIGURE同牆身貼晒POSTER
感覺好似去左日本咁 (*´∀`*)
♪ 極上壽司定食
呢個定食有10件壽司 使用既魚生都好高級
店員話魚生都係由日本飛機直送過黎✈️
所以定食入面既空運鮮魚款式會有所不同
好似當日就有深海池魚同油甘魚😋
不得不講油甘魚非常肥美 味道極之鮮甜 (●>ω<)ノ゙
魚生都非常新鮮完全冇腥味 食完一件又一件停唔到落黎 !!
♪ 鮪壽司拼盤
鮪魚鮮甜味美 鍾意食鮪魚既人唔可以錯過呀 ヾ(>ω<○)
魚鮮生刺身專門店 (銅鑼灣)
銅鑼灣登龍街31-35號地舖
極上壽司定食
鮪壽司拼盤
2023-06-09
庆祝纪念
生日
極上壽司定食
鮪壽司拼盤
炎熱的中午,隨便走入CWB一間餐廳避避暑。點餐後再上OpenRice才發現是新開的餐廳,而且午餐餐牌還寫著上一手餐廳「大將王」的名字。點了兩個午餐:1️⃣壽司定食🍣$168三文魚x2,空運鮮魚x1,帶子x1,赤蝦x1,海膽x1,燒左口魚x1,拖羅小卷x6首先是壽司定食,共有7舊壽司+6件拖羅小卷。個人最喜歡💕拖羅小卷,一口一件,拖羅入口綿滑🤤還有燒左口魚壽司,淋上帶甜醬汁,唯一是飯握得有點鬆散三文魚油脂分布均勻,無根,略帶魚油香,其餘是男朋友吃的,他說能吃出大部分都很新鮮👍🏽👍🏽2️⃣ 玉子牛肉丼$68接下來是玉子牛肉丼,玉子是溫泉蛋,把飯和溫泉蛋汁混合在一起,仍舊食得到粒粒分別。另一罕見的是牛肉居然是有牛肉味和油脂香的!已經忘記多久沒吃過有牛味的牛肉丼!食過太多用肥牛的快餐店牛肉飯…而且價錢也沒有貴很多。午市套餐還配有湯跟前菜,但就不用期望甚麼了。總括而言,這個食物質素真的讓我驚艷。午市定食還是沒有加一的。P.S.晚市左口魚壽司🍣是$88 (2件)…午市簡直超值👍🏽

1️⃣壽司定食🍣
壽司定食

首先是壽司定食,共有7舊壽司+6件拖羅小卷。

2️⃣ 玉子牛肉丼
玉子牛肉丼

午市套餐還配有湯跟前菜,但就不用期望甚麼了。
午市定食配湯跟前菜

2023-07-22