2023-09-25 97 浏览
食物 : 滷水雞脾飯 $42 - 大大盒, 但味道普普通通, 雞脾唔夠滑, 雞件數量足夠 熱滷豬先生撈麵 $50 ~ 配料多唔駛揀, 味道都一樣普普通通 環境 : 舖頭內有二個座位, 所以都是外賣帶走 地點 : 舖頭在將軍澳廣場, 由MTR行過來約8分鐘 服務 : 職員態度麻麻地價錢 : HK$92/2人 (無加一服務費)
環境 : 舖頭內有二個座位, 所以都是外賣帶走
地點 : 舖頭在將軍澳廣場, 由MTR行過來約8分鐘
服務 : 職員態度麻麻地
價錢 : HK$92/2人 (無加一服務費)
滷水雞髀飯
熱滷豬先生撈麵
2023-09-11
等候时间
15 分钟 (堂食)
2022-08-24 595 浏览
Fat boy同女朋友之前去咗將軍澳廣場買外賣,咁啱見到有間外賣滷水店,好似好吸引,可以加餸首先,價錢就唔係好平架啦,但宜家度度食嘢都唔平……咁就試吓啦我哋買咗滷水豬肚同甜不辣。睇落就好吸引啦,但食落太咸,而且滷水味唔係好夠…..雖然台式滷水同港式滷水係有分別,味道係會淡d,但都唔係咁嘅味道……如果無餸,用嚟送吓飯,咁咸都ok嘅。不過滷水店有咁多選擇,fat boy下次都應該未必會再幫襯啦,畢竟都唔算平

2021-11-20 606 浏览
今日晚飯要加料,就去睇下魯字號有無野啱全家人都鍾意食雞,所以買左麻辣手撕雞同鹽水雞各一盒麻辣手撕雞 $48 好大盒,雞絲好滑,麻辣味道啱啱好,非常惹味鹽水雞$42,就四分一隻,份量少左d, 不過味道不過不失
今日晚飯要加料,就去睇下魯字號有無野啱

全家人都鍾意食雞,所以買左麻辣手撕雞同鹽水雞各一盒

鹽水雞$42,就四分一隻,份量少左d, 不過味道不過不失
🥢麻辣鴨舌 HK$ 45自選台式加熱滷味 (磅重計錢)呢度係自己夾唔同嘅食材 再拎去比店員加熱🤣好得意呀種感覺好似夾糖咁🍬麻辣個調味都唔錯啲餸都正正常常鴨舌就幾好食嘅好入味住喺附近嘅可以買黎加餸但係唔好太大期望因為間舖頭只係正正常常冇咩特別同埋啲阿姐服務都唔係咁好🤐🤐不過佢哋非常之方便有全港嘅送貨服務同埋做埋會員仲有九折嘅優惠㗎!
🥢
麻辣鴨舌 HK$ 45
自選台式加熱滷味 (磅重計錢)
呢度係自己夾唔同嘅食材 再拎去比店員加熱🤣
好得意呀種感覺好似夾糖咁🍬
麻辣個調味都唔錯啲餸都正正常常
鴨舌就幾好食嘅好入味
住喺附近嘅可以買黎加餸但係唔好太大期望
因為間舖頭只係正正常常冇咩特別
同埋啲阿姐服務都唔係咁好🤐🤐
不過佢哋非常之方便有全港嘅送貨服務
同埋做埋會員仲有九折嘅優惠㗎!
  • 麻辣鴨舌
2021-07-06 446 浏览
曾經我唯一知佢鍾意食嘅就係鴨舌然後買完俾佢,到最後比唔到佢,最可惜嘅回憶!以前我唔食鴨舌,有個朋友攞完一大袋嘅鴨舌俾我之後自此我就鍾意食咗。呢間外帶店幾特別,除咗有好多一盒盒已經裝好嘅鴨舌,鵝翼果啲之外,仲有好多唔同款式嘅滷味,可以俾你自己去夾完青松再選擇要滷味定係麻辣。我樣樣都想食每樣都夾咗兩件,有少少過分,但係可以食晒自己想食嘅嘢好開心。佢個冷泡茶係冰糖檸檬,茶飲得多,冰糖檸檬其實係睇一次,佢呢個你唔使擔心佢會甜一啲都唔甜。點解張貼紙花咗因為比我整花咗。
曾經我唯一知佢鍾意食嘅就係鴨舌
然後買完俾佢,到最後比唔到佢,最可惜嘅回憶!

2021-06-28 351 浏览
將軍澳滷味🤫·✨自選台式加熱滷味 (磅重計錢)呢個係自己夾鍾意食嘅食材,跟住拎比店員煮,可以揀滷水定麻辣,麻辣仲可以揀辣度我夾咗大腸、金錢肚、蟹柳、鹵蛋、台腸、魚皮餃、雞翼麻辣個味道唔錯,啲餸都正常,同埋熱辣辣係好食嘅😙·✨台式華香雞(¼隻)$45除咗自選加熱滷味外,仲有揀預先包裝好嘅盒裝小食🙂一樣有分滷味同麻辣咁我就攞咗呢盒,個雞就麻麻地一般啦,拆咗個包裝,發現個雞皮原來係咁唔吸引,唔推介呢款想貪方便揀盒裝小食嘅就可能揀其他啦😅·🌟將軍澳街坊可以買嚟加餸,但質素一般,唔好太高期望😂·📍魯字號 將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓130號舖·多謝你睇到呢度,歡迎追蹤 @eat_better_worldwide ✈️·👇🏻#eatbetter將軍澳 #eatbetter台式 #eatbetter外賣
將軍澳滷味🤫
✨自選台式加熱滷味 (磅重計錢)
我夾咗大腸、金錢肚、蟹柳、鹵蛋、台腸、魚皮餃、雞翼
麻辣個味道唔錯,啲餸都正常,同埋熱辣辣係好食嘅😙
✨台式華香雞(¼隻)$45
想貪方便揀盒裝小食嘅就可能揀其他啦😅
🌟將軍澳街坊可以買嚟加餸,但質素一般,唔好太高期望😂
📍魯字號
將軍澳唐德街1號將軍澳廣場1樓130號舖
👇🏻
2021-06-06 237 浏览
今次係將廣買他們的鵝翼,鴨舌同鴨腎外賣,一共四盒。我問收錢的阿姐可唔可以俾四包醋,個阿姐話冇醋可俾。咁可問佢可唔可以買幾包醋,因我鍾意點醋食,個阿姐好惡咁同我講,冇得賣。最後俾咗一包我。唔通我食鐘意點醋係我錯?你唔想俾,我咪買囉,唔使咁惡呀。老實講,佢哋d食物質素係好味嘅,但服務的態度就好趕客。
2021-05-20 160 浏览
With a name like Lo Siu Master, one expects it to be really good. The shop is a small take away only shop located inside a mall in Tseung Kwan O. They offer various Chinese marinaded products. All of them neatly packed and labelled only in Chinese. They also offer items where you can add a Chinese marinaded item and add rice to it to make it a meal. There is even a section where you can scoop items you want, they will weigh it and reheat it for you.I had a craving for duck tongue and found they

I had a craving for duck tongue and found they offered both spicy and nonspicy versions. I chose spicy. One package of eight tongues cost $45. Not exceptionally cheap but then I always find tongue rather pricey.

It was neatly packed. But there wasn't much flavor. The marinade just wasn't enough. But at least it wasn't too salty. A much more hygenic form of having this style of food. Would probably repurchase and try other items in the future.
2021-05-10
外卖自取
$45 (宵夜)
本身同🤴🏻大王Plan好左去台灣✈️🇹🇼但依家遲遲都未有得飛🙍🏿‍♀️🙍🏾‍♂️咁岩俾我見到依間滷水🤩感覺💭好似捷運🚝🚊入面既鐵路便當🛤🍱🥡師傅仲有6️⃣0️⃣年經驗👨🏼‍🍳用左正宗台灣配方🇹🇼為左止下台灣癮🇹🇼令自己唔好忘記台灣味道😋買番2盒食下😛😝唔過份呀。~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪ 滷水鵝翼 ($40) 好窩心💕已經將鵝翼斬開🔪方便我地食🥰鵝入晒味,唔韌😏另外,每一盒入面都會跟一包蒜蓉醋🧄點醋食更可以減低油膩感😌😌.👆🏻滷水味道好香甜☺️滷得好入味👆🏻食落唔會🙅🏻‍♀️好油膩既感覺,👇🏻唔會🙅🏻‍♀️太鹹😙岩岩好😋真係好食👇🏻.▪ 自選台式加熱滷味🇹🇼🔥 ($夾幾多 • 磅重計)💃🏻可以揀自己鍾意既配料(有成19款咁多)自己決定要肉🥩定要菜🥬之後揀自己鍾意既麵底🍜再揀岩自己辣度🌶我就揀左鴨舌🦆👅甜不辣🐟百葉豆腐 • 豬大腸🐷🌭仲有白菜仔🥬配上🇹🇼台灣大熱既王子麵👑麵質爽滑彈牙🤓鴨舌🦆👅係人氣王,唔係🙅🏻‍♀️奀豬仔細細條,係肥嘟嘟,係有肉食下個種😏有埋後面2條野(恕我唔識形容🙇🏻‍♀️)勁有🇹🇼台灣西門町間老X祿感覺🤣甜不辣 • 即係💥🐟炸魚糕/餅,
本身同🤴🏻大王Plan好左去台灣✈️🇹🇼
但依家遲遲都未有得飛🙍🏿‍♀️🙍🏾‍♂️
咁岩俾我見到依間滷水🤩
感覺💭好似捷運🚝🚊入面既鐵路便當🛤🍱🥡
師傅仲有6️⃣0️⃣年經驗👨🏼‍🍳用左正宗台灣配方🇹🇼
為左止下台灣癮🇹🇼令自己唔好忘記台灣味道😋
買番2盒食下😛😝唔過份呀。

▪ 滷水鵝翼 ($40)
好窩心💕已經將鵝翼斬開🔪方便我地食🥰
鵝入晒味,唔韌😏
另外,每一盒入面都會跟一包蒜蓉醋🧄
點醋食更可以減低油膩感😌😌

👆🏻滷水味道好香甜☺️滷得好入味👆🏻
食落唔會🙅🏻‍♀️好油膩既感覺,
👇🏻唔會🙅🏻‍♀️太鹹😙岩岩好😋真係好食👇🏻
▪ 自選台式加熱滷味🇹🇼🔥 ($夾幾多 • 磅重計)
💃🏻可以揀自己鍾意既配料(有成19款咁多)
自己決定要肉🥩定要菜🥬
之後揀自己鍾意既麵底🍜再揀岩自己辣度🌶
配上🇹🇼台灣大熱既王子麵👑麵質爽滑彈牙🤓
有埋後面2條野(恕我唔識形容🙇🏻‍♀️)
勁有🇹🇼台灣西門町間老X祿感覺🤣
甜不辣 • 即係💥🐟炸魚糕/餅,食落都幾彈牙😏
八頁豆腐豆腐索晒味,好正😋
豬大腸🐷🌭唔算太肥,同埋剪開左細細舊,感覺份量好似仲多左😆
配返少少菜,營養方面滿分🤣
自選台式加熱滷味🇹🇼🔥
甜不辣
百葉豆腐

▪ 文青冷泡茶👱🏻‍♀️👱🏻❄️🍵🫖 • 桂花🌷(跟加熱滷味 +$10)
食完肉🤰🏻🥩飲番啖茶🍵無糖又唔肥,一流💃🏻🕺🏻
淡淡既桂花🌷香好正,好清新唔係假香😌
💁🏻‍♀️另外,不得不提💖水樽設計非常之好👍🏻
係樽口飲既位置多左一個膠既茶隔😍
雖然店舖既茶都係用茶包,唔洗阻隔茶葉👻
但係對於平時鍾意飲茶既我😛
一定會繼續重用依一個咁窩心貼心既水樽😏😏
👩🏻‍🏫桂花小知識👨🏻‍🏫
▫️祛口臭。岩曬依家長期戴口罩😷咁焗,其實係會有味🤧
▫️溫補陽氣。女仔寒底都飲得👏🏻
文青冷泡茶👱🏻‍♀️👱🏻❄️🍵🫖

🔺雖然店舖唔算好大,但野食款式選擇好多。
🤰🏻飽肚既有💁🏻‍♀️手工便當 • 台式滷味撈麵餐
🤭口痕/宵夜既有💁🏻‍♀️滷水/麻辣既小食
🦆鵝•鴨🐖豬🐄牛🐓雞 • 豆製品及其他
滷水/ 🌶麻辣送酒一流🍻🍻
🙅🏻‍♀️🍺唔飲酒既你,又可以係到買支無防腐劑文青冷泡茶❄️🍵🫖
🔺店舖仲講明冇落味精,No MSG👍🏻
🔺店舖都幾企理🤗價錢又幾親民。
🔺感覺到台灣既味道✈️🇹🇼好似去左台灣咁。
外卖自取
真係好掛住啲台灣美食💗見到喺將軍澳廣場開咗間新派台式風味嘅外賣店~有各式各樣嘅台式滷味/小吃,麻辣鴨血丶鹵肉丶甜不辣丶豬耳丶鹽水雞⋯樣樣都勁吸引~原來依間外賣店係由擁有60年經驗嘅大廚主理,以獨門秘製配方炮製了「滷水」丶「麻辣」丶「醉酒」3大系列😍仲不含防腐劑/味精,夠晒健康。價格都好抵買👍🏼見到大部份嘅盒裝滷味/麻辣小吃~每盒都係$30-40蚊,非常之抵食😋◾️ 鹵水鴨舌 $ 45係店家嘅人氣王, 每隻都肥大肉厚💗吸盡咗店家秘制嘅鹵水香好惹味,用嚟佐酒佐飯都咁正😋以後唔使飛去台灣,都可以食到好好食嘅鴨舌🥳◾️ 台式加熱滷味 (價格以重量計)👉🏻肉食$23/100g 👉🏻蔬菜豆品$10/100g如果想食熱嘅~又或者樣樣都想試吓,呢款自由配搭自助形式就啱晒了🤤配料有好多👍🏼豬手丶雞翼尖丶豬耳丶米血糕丶糖心蛋丶台灣腸等等,揀好之後去收銀處磅重付款,仲可以加麻辣醬,再加少少錢可以加埋即切嘅鴨血,然後即場加滷汁加熱,等一下熱辣辣香噴噴嘅滷味ready 了💗D鴨血好Q彈軟嫩,配埋鹵汁同麻辣汁真係正💗🤤D豬手軟硬適中有口感👍🏼都好正~◾️冷泡茶:日月潭紅茶 $15 (加熱滷味 加配$10)茶味濃郁甘

◾️ 鹵水鴨舌 $ 45

◾️ 台式加熱滷味 (價格以重量計)
👉🏻肉食$23/100g
👉🏻蔬菜豆品$10/100g

◾️冷泡茶:日月潭紅茶 $15 (加熱滷味 加配$10)

茶味濃郁甘醇,不苦不澀,好有風味👍🏼

聽店家講,依家夜晚8點後🥳仲有6 折呀!

原來「魯字號」都有網店,就算唔係住附近都可以網購,仲有送貨服務,註冊做會員仲有9折呀🥳 好方便喎!

外卖自取
本來上次點了之後覺得味道還是不錯的 這次也點了外賣 11點落單到了兩點都沒有送到你是現去殺豬做滷味了?如果不能送就不要開外賣的功能 落單之後如果送不了也可以隨時打電話給我們取消或者自己去取消訂單 這家商戶沒有 接了單 推遲了兩三個小時什麼解釋也沒有 浪費我們的時間 而且外送app也沒有任何的可以打分的地方 所以無奈之下只能在這裡留言了 希望大家避雷 去買可以 千萬別點外賣 否則可能是先餓死還是他們家的食物先送到都不一定呢🙃
外卖送餐
2020-11-28 617 浏览
之前個位係一個大集團,依家改咗變為呢一間「魯字號」,作為將軍澳街坊點都要幫襯下⋯⋯試吓龍與鳳。由於未聽過啲個店名,所以只係買咗三樣食品:鴨舌,豬手同鹽水雞。麻辣鴨舌夠曬辣,送酒一流!滷水豬手都OK,值得一試⋯鹽水雞就比屋企人食咗⋯⋯屋企人話都OK。疫情下叫外賣都叫到好悶,有一間新店帶到新鮮感比街坊,都係一個唔錯嘅選擇。而且,我見包裝幾好,又衛生企理,價錢亦都平民化。係個鋪位細啲,我見店主都有心做生意,又有網上訂購服務

麻辣鴨舌夠曬辣,送酒一流!

滷水豬手都OK,值得一試⋯

鹽水雞就比屋企人食咗⋯⋯屋企人話都OK。

2020-11-27
外卖自取
$50 (宵夜)
  • 鴨舌
  • 豬手