6天前
鮨樂係間我幾鍾意嘅日本料理店,佢哋嘅食材大多都係由日本豐州市場直送,空運直接到港最新鮮,海膽、生蠔、刺身都有,最近仲有優惠,北海道原隻海膽做緊7折優惠;購買720ml原枝清酒,即可以6折價錢食岩手縣生蠔▪️北海道原隻紫海膽好少係香港食到咁樣原隻海膽,海膽好肥美,口感creamy又鮮甜,配搭大大粒鮮甜魚籽,鮮味再升級!▪️岩蠔蠔身飽滿,質感爽口,蠔味好重,加上柚子醋啫喱食,入口感覺清新,鮮甜美味▪️原條伊佐木刺身份量超級之多,師傅將成條魚嘅肉起晒出嚟,仲排列得好有心機,肉質柔軟,肥美甘香,配搭柚子汁,食落味道更清新▪️北海道毛蟹懶人必食!成隻蟹嘅蟹膏同蟹肉都起晒出嚟,超級方便,份量超級多,成個蟹殼都充滿着蟹肉!蟹膏都有好多,味道非常濃郁,啖啖滋味!▪️清酒煮日本大蜆蜆肉超巨大,肥美又鮮甜,洗得好乾淨,完全冇沙,浸係清酒昆布湯度煮,食完蜆再飲幾啖湯夠哂暖胃
▪️北海道原隻紫海膽
▪️岩蠔